Breivik´s rechten

De massamoord van Utøya is niet het eerste geval, dat het gezonde rechtsgevoel hard op de proef stelt. Wat zijn dat voor mensen, die beestachtig doden, executeren, afslachten, pijnigen, baby´s verkrachten, laten verhongeren of doodslaan? Ook al wil men het niet voor waar aannemen, het zijn mensen, die zulke onmenselijke misdaden plegen. De meesten zijn zwaar gestoord, velen niet in staat tot medeleven of berouw. Maar van Breivik´s misdaad evenals zijn optreden voor de rechtbank worden zelfs de meest geharde mensen bang. Hoe moet de samenleving met zulke monsterachtigheden omgaan? Hoe moeten de familieleden van de slachtoffers dit proces verdragen? Moet de rechtsstaat hier niet falen – om het even of Breivik werkelijk waanzinnig is of niet?

Een door de rechtbank opgelegde straf heeft tot doel gerechtigheid te herstellen en – waar mogelijk – ondervonden leed goed te maken. De straf moet anderen afschrikken en daders helpen om tot inzicht en berouw te komen. Dat alles is in de zaak Breivik irrelevant – ja, bijna onmogelijk. Alleen al het idee deze man letterlijk te verdedigen, schijnt indiscutabel. Maar hoe onverdraaglijk het idee ook mag zijn: Breivik moet erop kunnen vertrouwen dat hij een eerlijk proces krijgt, dat de rechters geen kant en klaar vonnis in hun hoofd hebben en dat hij wordt bijgestaan door advocaten, die zijn belangen vertegenwoordigen. Het is een van de verworvenheden van de beschaving om niet kwaad met kwaad te vergelden. Juist diegenen, die zich met geweld onttrekken aan de democratische staatkundigheid, kunnen slechts met de middelen van de democratie beleerd worden.

Men hoeft geen pessimist te zijn om te vermoeden dat het proces en de veroordeling van Breivik geen aanslag en geen bloedbal zullen kunnen verhinderen. Ze zullen racisten niet zuiveren, neonazi´s niet tot nadenken brengen. Ze zullen haat en fanatisme niet milder maken. En toch zullen ze veel bereiken: De democratie zal eens temeer bewijzen, hoe stabiel ze is en wat ze kan uithouden. Zonder zich in de war te laten brengen dat ieder mens onwrikbare rechten heeft. Zelfs een mens zoals Breivik, die anderen zelfs het recht tot leven heeft afgenomen.

Bron:

Weser Kurier (17-04-2012, niet online)

Auteur: Silke Helwig

Overgenomen door:

vederso (voor www.ejbron.wordpress.com)

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Noorwegen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Breivik´s rechten

 1. Breiviks methoden zijn pervers, maar zijn achterliggende gedachtegoed is zinnig. Met zijn handelwijze heeft hij de zaak van zijn gelijk een kwade dienst bewezen. Geweld tegen tieners als strijdstrategie is het paard achter de wagen spannen. Extreem rechts te werk gaan speelt extreem links in de kaart. Zijn benadering is radicaal openlijk maar snoert normale critici de mond uit angst vergeleken te worden. Zelfs het tegendeel van de gewelddadige Breivik, de geweldloze Geert Wilders, wordt door de uitverkopers van Nederland via Breivik gedemoniseerd. De Linkse Kerk is met Breivik in zijn nopjes.

  Like

 2. Rudor zegt:

  Wat men van Breivik ook mag denken, wat in Noorwegen gebeurt (en wat Breivik heeft gedaan) staat in schril contrast tot hetgeen in het artikel hieronder, over de Moellahs in Iran, staat.

  Wat daar aan de orde van de dag is, is juist datgene dat Breivik in Noorwegen wil voorkomen.
  Dat hij daarvoor een zeer foute weg heeft bewandeld is duidelijk.
  Maar is wat in Iran gebeurt niet veel monsterachtiger?
  Stel je maar voor dat je om een of andere kulreden wordt opgepakt en vervolgens vermoord gaat worden omdat een aantal achterlijken, want dat zijn het, een plagiaatgeloof aanhangen.
  En je kan er niets, maar dan ook niets tegen doen. Je ziet het komen en al die tijd moet je geestelijk lijden totdat uiteindelijk het fysieke lijden en het einde komt.

  Like

 3. Martha zegt:

  Breivik zal over 30 jaar herinnerd worden als een man, die op
  afschuwelijke wijze de Noren en hun regering verantwoordelijk
  stelde voor een desastreus beleid, wat leidde tot een wegvagen
  van de Noorse democratie ten behoeve/gunste van een islamitische
  theocratie.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Ik heb nog steeds geen antwoord op wat vreemde zaken.
  Hoe zit het met die telefoontjes met de politie, waarin ie zegt de klus te hebben geklaard.
  Hoe zit het met de twee andere daders?
  Veel van die kinderen getuigden dat er twee geüniformeerden waren en een in burger, die overal op hen schoten….
  Ik moet steeds denken aan; ‘Hoeveel kraaien op de telefoondraad blijven er over als je er een neerschiet?’ Géén toch, ze vluchten onmiddellijk allemaal weg!
  Hoe kon Breivik dan in z’n ééntje 77 kinderen vermoorden? …….77!
  Worden die getuigen dan als glasharde leugenaars gezien?
  Voor mij is deze zaak vergelijkbaar met 9-11, toen zagen miljarden mensen dat er twee toren door demolition neergingen, van vliegtuigen was later geen spoor te bekennen. De motor die getoond werd, zogenaamd gevonden in een andere wijk???? Was niet eens van een dergelijk vliegtuig.
  Dat het Pentagon door een onzichtbaar vliegtuig werd aangevallen. Een gat van 25 mtr. door een vliegtuig van 65 mtr???
  Dat er een vlucht was neergehaald ook al door een ‘onzichtbaar’ vliegtuig.
  Van alle duizenden doden, niet een lijk is geborgen?
  Van alle vier de vliegtuigen is geen mm. Terug gevonden. Van die in het Pentagon binnenvloog, wed zelfs doormiddel van een zeer snel gemaakt animatiefilm op de tv uitgelegd dat het door de enorme hitte compleet’ verdampte’!!! Men vergat echter, dat op veel foto’s, mensen aan de rand van het zojuist in gelagen ‘vliegtuig’ stonden, ongedeerd! Evenals er op de randen van het gat, bureau’s, papieren en boeken lagen, die geen schroeivlekje hadden!!!
  Men kan de massa echt alles wijsmaken, hoor. Als het met 9-11 lukte, wel waarom dan niet eens herhalen, met variaties?
  We geloven tenslotte alles klakkeloos wat men ons verteld!
  Het hele Breivik-drama is voor mij in ieder geval van de zelfde orde, als de False Flag-operatie, ’9-11’.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Even iets rechtzetten, omdat ik het vanavond in MbH zag. Breivik is een LUL met vingers.
  De groet van de Tempeliers was NIET met de gestrekte rechterarm + vuist, doch met de rechterarm tegen de borst en de vuist ter hoogte van het hart!
  Echter, zijn uitlatingen over de opmars van de islam in deze wereld en dat dat gore systeem alle hulp krijgt van linkse krachten, is volledig juist.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Nee, EJ, zeer beslist NIET. Die houding nam hij aan voordat hij z’n arm strekte, het was één vloeiende beweging..!!! Je kunt het terugkijken op http://www.nosjournaal.nl

  Like

 7. Wachteres zegt:

  ‘I would do it all again’: Breivik brags he acted out of ‘goodness and not evil’ when he massacred

  Lay judge Thomas Indreboe dismissed from bench after online comments in aftermath of slaughter that said Breivik should face death penalty
  Breivik read from prepared statement in Oslo court to explain his actions
  Says: ‘I would do it all again. I was motivated by goodness not evil’
  ‘These were not innocent, non-political children’
  ‘Inspired by Al Qaeda… the most successful militant group in the world’
  Trial over events of July 22, 2011, expected to last 10 weeks
  Killed 8 in Oslo bomb blast then gunned down 69 on Utoya island

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2130881/Anders-Behring-Breivik-trial-Norway-killer-boasts-spectacular-attack-Europe-WWII.html#ixzz1sN7jIbsV

  Like

 8. Columnist zegt:

  Breivik overschat de Islam, en onderschat Links. Links stookt moslims en anderen op tegen het Westen.

  Like

 9. TRL zegt:

  @ Linksy

  Misschien heb je wat aan deze link? Genoemd de 9/11 leugen
  http://tref.eu/component/content/article/1361.html

  Ik ben zeker met je eens dat er veel zaken gewoon niet kloppend zijn. Veel media houden een andere spiegel voor.

  Eerste keer dat ik hier een reactie plaats, kom er veel om op de hoogte te zijn.
  Mijn respect voor dhr E.J Bron bij deze en ook voor degene die helpen dat er veel meer aan het licht komt dan wat de media voorspiegeld.

  Like

 10. Linsky zegt:

  TRL; bedankt hoor.
  Hier vind je ook ongelooflijk veel informatie over 9-11……..
  http://www.waarheid911.nl/

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Generaal P.Pardon.
  Ik ben het voor een groot deel, eens met uw reactie en dat het links goed uitkwam hebben ze duidelijk laten blijken.
  Maar er is op die linkse reacties ook flink gereageerd en dat zou kunnen inhouden dat de discussie over de islam breder wordt en dat zou ik willen toejuichen.

  Overigens wil ik U complimenteren met uw multicul website die ik via Bert gevonden heb.

  Like

 12. E.J. Bron zegt:

  @TRL

  Welkom!! 🙂

  Like

 13. lucky9 zegt:

  Maar van Breivik´s misdaad evenals zijn optreden voor de rechtbank worden zelfs de meest geharde mensen bang.

  Van Breivik´s misdaad evenals zijn optreden voor de rechtbank worden vooral de meest geharde linkse criminelen bang. En dat was allicht ook een van zijn bedoelingen.

  Dat die linkse criminelen islamofiel zijn maakt hen mede schuldig aan een veel afschuwelijker dagdagelijkse moordpartij op islamieten, niet-islamieten en afvalligen maar ook aan de intimidatie en onderwerping van vrije Westerlingen die niet moorden of vermoord worden. Daar kan en veroordeling of het plat spuiten van een ontoerekenbaar verklaarde Breivik niets aan veranderen.

  Breivik is een terrorist. Hij gebruikte ontoelaatbare terroristische methodes om een politiek misdrijf te plegen.

  Maar de eenzijdigheid van de verontwaardiging door stilzwijgen, instemming en zelfs toejuiching van een veel erger en gigantisch groter islamitisch terrorisme schetst wel een heel cynisch beeld van diegenen die uitgerekend deze ene westerse terrorist diaboliseren en morgen overgaan tot de orde van de dag: de vernietiging van hun eigen cultuur en het binnenrijven van enkele procentjes op de omzet van een met opzet geschapen immigratie-industrie zonder de minste toegevoegde waarde maar met uiterst vernietigende gevolgen voor de enige beschaving die bij machte geweest is om elke fascistische theocratie in te bedden in een systeem dat de individuele vrijheid waarborgt.

  De islamofiele provocateurs die deze enorme prestatie willen teniet doen door de fascistische islam gratis een voorkeursbehandeling te geven zijn niet toerekeningsvatbaar. De politiek correcte nomenclatuur en apparatsjiks die de daad bij het woord voegen en hun waanzin botvieren door een repressief beleid te voeren tegen islamkritiek en kritische burgers de mond te snoeren zijn vele malen verachtenswaardiger dan een terroristische einzelganger.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  LINKS IS DE 5E COLONNE VOOR DE ISLAM IN HEEL EUROPA, in samenwerking met de satanische BILDERBERGGROEP van BEA BILDERBERG onze zgn. koningin.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Laatste Breivik-nieuws van 14:00 via http://www.n24.de
  Hij begint nu al geïrriteerd te raken van alle vragen over de aanloop naar de aanslag.
  Vragen over z’n medestanders wil hij niet beantwoorden. Ook gaf hij de officier van justitie een veeg uit de pan: hij wil niet belachelijk gemaakt worden.

  Like

 16. 2Crazy2bTrue zegt:

  Een reactie op:
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/04/niet-breivik-maar-de-islamkritiek-staat-terecht
  Waar ik blijkbaar een ban heb gekregen. En zo leveren ook velen buiten de MSM hun bijdrage aan de moderne persvrijheid.

  Aangehaalde woorden van Joost Niemoller:
  “…ten koste van vermoorde kinderen…”

  Hebben we het over de vermoorde onschuld?
  Nee, we hebben het over aankomende socialisten, mensen waarbij het gezonde verstand wordt verdrongen door socialistische dogma’s. Daar was dat “romantische” zomerkamp voor bedoeld.
  Een plek waar toekomstige Pol Pots worden geboren. En oh, ook hier, wat een treffende gelijkenis met de radicale islam.

  Breivik verdient een stambeeld en het is voor de mensheid te hopen dat dat er ooit komt. Het socialisme draagt namelijk niet alleen bij aan de ondergang van onze beschaving, het socialisme ís de ondergang van onze beschaving.

  Het aantal slachtoffers dat daarmee direct en indirect wordt geïnnitieerd zal de 67 doden van Breivik logaritmisch overstijgen. Maar dat is iets voor lange termijn denken en daar is de moderne mens inclusief de heer Niemoller niet toe in staat.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  2crazy2btrue, het klopt helemaal wat U zegt. Op de DDS moet je vooral oppassen voor vele LINKSE TROLLEN, die er genoegen in scheppen, net als de muzelmannen alles om te draaien en van daders slachtoffers te maken.

  Like

 18. Gt zegt:

  @ handvandemortel

  Wakker worden, die breivik weet donders goed wat deze gedaan heeft.
  Het grote gevaar is het socialisme, snap dat toch eens ze hebben een enorm verkrompen bewust zijns vermogen. En als er niet in gegrepen wordt zullen onze kinderen een verschrikkelijke tijd onder gaan. En denkt u nu werkelijk dat die linkse kakkerlakken hiermee weg komen.
  Geloof dat maar niet!!!!!!!!!

  Like

 19. Gt zegt:

  Je zou werkelijk eens moet weten hoe ik er over denk!!!!!!

  Like

 20. E.J. Bron zegt:

  @Gt

  Dat zou ik in nette bewoordingen eigenlijk heel graag van u vernemen! 😉

  Like

 21. lucky9 zegt:

  @ Gt Blijkbaar kan U al goed overweg met een leesteken ! Nu nog een tekst.

  Like

 22. Gt zegt:

  @lucky9
  Breivik een terrorist, is het geen product van de maatschappij een instrument geschapen door de linkse dictatuur. En zeker niet de laatste zal zijn, die waarschuwde voor de ongebreidelde toestroom van vluchtelingen. Kijk om u heen er zit zoveel woede in de maatschappij met name Europa dat de afrekening vroeg of laat zal plaats vinden, en vluchten kan niet meer.
  Voormij is het niet vreemd heb het al tientallen jaren van tevoren zien aankomen, ook in mijn omgeving jawel de oogkleppen op.We worden gebruikt alscinstrumenten, we hebben een sociaal vangnet, dat geheel op gevreten wordt , door de toestroom van niet werkende ( gelukzoekers).
  En betalen nu de tol, kijk simpel wat ze nu van plan zijn je wordt werkloos uit eindelijk kom je in de bijstand, kan je inwonend kind zijn ouders onder houden. Het langer werken kijk om u heen hoeveel worden er 65 jaar, zijn er niet zoveel hoor nee….het wordt je wijs gemaakt door het zittende pluche nee er vreten er teveel uit de ruif die nooit zullen werken nooit!
  Je zal nu jonge kinderen hebben, die kan je toch niet deze maatschappij insturen dat kun je deze toch niet aandoen. Vele jongen ouders zouden zich eens af moeten vragen wil ik nog wel kinderen gezien wat er op ons afkomt of …..zouden dat om den duur ook allemaal Breiviken worden?
  Als het niet veranderd denk ik van wel, maar nog vele malen erger die regeringen omver zullen werpen en hun pijlen zuiverder zullen afschieten dan wat Breivik heeft gedaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s