Breivik: “Doodstraf zou passend zijn”

De Noor Anders Behring Breivik heeft de door de aanklager voor hem geëiste hoogste straf van 21 jaar gevangenisstraf “belachelijk” genoemd.

“In mijn situatie zou de doodstraf passend zijn”, zei de terrorist vandaag in het maandag begonnen proces in Oslo. In zijn geval zouden er maar twee logische vonnissen kunnen zijn: Vrijlating of de doodstraf. Op de vraag van de aanklager of in Noorwegen voor zulke gevallen de doodstraf zou moeten worden ingevoerd, zei Breivik: “Dat zou de juiste stap zijn… Ik beschouw 21 jaar gevangenis als een belachelijke straf”.

“U zou ter dood veroordeeld willen worden?”, vroeg een vertegenwoordigster van de aanklagende partij. “Dat zou ik niet willen, maar ik zou het vonnis respecteren. Ik zal een 21-jarige gevangenisstraf niet accepteren”, zei de terrorist. Hij zou het betreuren, dat een van de rechters, die onmiddellijk na de aanslagen voor de doodstraf voor Breivik had gepleit, uit het proces geschorst werd.

Breivik zei nogmaals, dat hij er niet op gerekend zou hebben zijn terreuraanslagen te overleven. “Ik voelde mezelf als een zelfmoordactivist. Ik dacht niet dat ik de 22e juli zou overleven”, gaf de terrorist toe.

Op 22 juli van het vorig jaar had Breivik een bom in de regeringswijk van Oslo tot ontploffing gebracht. Daarbij stierven acht mensen. Daarna schoot hij 69 mensen in een jeugdkamp van de Noorse Arbeiderspartij van Noorwegen op het eiland Utøya dood.

Bron:

http://www.de.rian.ru/society/20120418/263389410.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Noorwegen, Socialisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

Een reactie op Breivik: “Doodstraf zou passend zijn”

 1. louis-portugal zegt:

  Ik vind het ongelofelijk hoe allerlei “slimme” mensen en vooral journalisten de gevoelens en ideën van Breivik interpreteren terwijl het voor mij zo simpel lijkt.
  Paul van Vliet vond hem een narcist bij P&W..
  Breivik voelt zich bedreigd door de islam en geeft daarvoor veel voorbeelden en stelt zelfs een boekwerk samen van 1800 bladzijden verdeelt over 3 boeken.
  Hij vind dat hij Noorwegen en misschien Europa voor die islam moet redden.
  Uiteraard kan men niet goedpraten dat hij daarvoor zo “drastisch” te werk ging maar de aandacht heeft hij wel met pakweg 1000 intenationale journalisten terplaatse..
  In het begin leek het erop dat links met zijn “acties” er voordeel uit haalde maar ik zie toch telkens meer reacties die zeggen dat zijn ideën niet verkeerd zijn maar zijn manier om het duidelijk te maken wel.

  Ik hoop in ieder geval wel dat de islam discussie op een wat hoger niveau getild wordt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s