BREAKING!: Lars Hedegaard vrijgesproken van beschuldiging van racisme!

Het Hoogste Gerechtshof beschouwt het als bewezen dat zijn uitspraak, dat moslims hun kinderen verkrachten, nier voor publicatie waren bestemd en dat de zaak daarom wordt geseponeerd.

Het mag dan racistisch zijn om te zeggen dat moslims hun dochters verkrachten, maar niet wanneer men deze mening privé vertegenwoordigt en deze niet in het openbaar wordt geuit.

Het Hoogste Gerechtshof velde dit vonnis om 12.00 uur, nadat zij over de mening van de voorzitter van de International Free Press Society had nagedacht, die hij in het jaar 2009 in een interview had gegeven. Hij zei daarin o.a. het volgende:

“Zij (de moslims) verkrachten hun eigen kinderen. Dat hoort men steeds opnieuw. Meisjes in islamitische families worden door hun ooms, vaders of neven verkracht.”

De video werd in een interview op Snaphanen.dk gepubliceerd en veroorzaakte heftige kritiek op Lars Hedegaard.

Beroep voor het Hoogste Gerechtshof

Oorspronkelijk werd hij vanwege deze meningsuiting voor het kantongerecht in Frederiksberg aangeklaagd. Hij werd vrijgesproken van de beschuldiging van racisme, maar zijn zaak werd doorverwezen naar een hogere instantie. Toen werd hij veroordeeld wegens racisme en tot een geldboete van 5000 Deense Kronen (ongeveer € 670,-). Lars Hedegaard ging daarna in beroep bij het Hoogste Gerechtshof, die de zaak nu heeft geseponeerd.

Toen Hedegaard door het kantongerecht in Kopenhagen werd vrijgesproken, gebeurde dat, omdat de rechtbank ervan uitging, dat de uitlatingen niet voor het publiek bestemd waren. De rechtbank in hogere instantie deelde deze mening niet, maar nu heeft het Hoogste Gerechtshof beslist, dat deze uitlatingen in de privésfeer werden gedaan.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/53992

Bron oorspronkelijk artikel:

http://jp.dk/indland/article2755603.ece

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

8 reacties op BREAKING!: Lars Hedegaard vrijgesproken van beschuldiging van racisme!

 1. lucky9 zegt:

  Moslims vormen overigens ook geen ras. In de hoofdstad van Eurabië loopt er zelfs een blank specimen rond met een rosse baard. Het is een compagnon de route van de Molenbeekse burgemeester die na zijn 70ste nog trouwde met een Mahammedaanse en daarom zelf moslim werd. En ook wel een beetje voor de stemmen natuurlijk want Sint Jans Molenbeek is inmiddels integraal geislamiseerd.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Hans helemaal eens met het voorlaatste citaat.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Louis, en ook ik sluit mij bij het voorlaatste citaat van Hans aan.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Het lijkt wel ’40-’45, horen,zien en zwijgen.. De waarheid kan je kop kosten.
  Met dank aan de sLinkse ‘rechtspraak’.

  Like

 5. Pingback: De afbraak van de vrije meningsuiting: de auto-immuun ziekte* van Europa | E.J. Bron

 6. Xaz zegt:

  Lars vrijgesproken van beschuldiging racisme tegen moslims? Hoe Kan hij daar überhaupt voor AANGEKLAAGD worden? Moslims ZIJN helemaal geen ras!

  Like

 7. vanhetgoor zegt:

  Wat een kolder! Het is niet racistisch om te zeggen dat een moslim zijn dochters verkracht want een moslim is geen ras! Het is generaliserend maar niet racistisch! Men moet ophouden met dit soort onzin. Verder denk ik niet dat veel moslims hun eigen dochter verkrachten. Een moslim mag volgens de islam met elke vrouw die ouder is dan negen jaar seks hebben, ook als die vrouw het zelf niet goed vindt. Als haar eigenaar of vader het maar wel goed vindt. Er is een soort toestemming, dus er is ook niet exact sprake van een verkrachting. Overspel bestaat voor gehuwde moslimse vrouwen ook niet, zolang deze vrouwen buitenshuis een hoofddoek dragen behoeven zij volgens de koran hun eerbaarheid niet te bewaren voor willekeurig welke man die naar hun eigen mannen in de moskee staan. Uitgesloten zijn hun vaders en eigen zonen, en de andere zonen van hun mannen. Dit lijkt heel vreemd, maar het staat echt in de koran.
  Overspel is toegestaan zolang er maar géén vier getuigen zijn. (dat geldt overigens ook voor erotiek tussen mannen!) En verkrachting is in werkelijkheid grotendeels toegestaan volgens de koran. De hele islam is een liederlijk en volkomen abject zootje dat totaal immoreel is, dat staat buiten kijf. Dat de moslim zijn eigen dochter verkracht moet overdrachtelijk worden gezien, feitelijk elkaars dochters.

  Like

 8. Pingback: De Openbare Aanklager ligt op de loer | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s