De afbraak van de vrije meningsuiting: de auto-immuun ziekte* van Europa

(Door Melanie Phillips)

In het decadente Europa is de vrijheid van meningsuiting aan het uitsterven. Terwijl zij de ‘mensenrechten’ luid uitbazuinde voor welke aanvallen op Amerika, Israël, christenen dan ook of voor de fundamentele waarden van het Westen, is zij snel veranderd in ‘aanzetten tot haat’ en de luiken worden voor de spreker dichtgegooid wanneer de islam in beeld komt.

Lars Hedegaard is voorzitter van de ‘Danish Free Press Society’ (Deense vrije pers genootschap), dat zich heeft gewijd aan de verdediging van de vrijheid van meningsuiting – in het bijzonder tegen de dreiging van de radicale islam die haar tot zwijgen wil brengen op valse gronden van “islamofobie”. …. Denemarken doet zijn godgeklaagde best om Hedegaard op precies dezelfde gronden de mond te snoeren.

Deze heksenjacht heeft nu haar derde ronde bereikt. In januari 2011  moest Hedegaard terecht staan en werd hij vrijgesproken van racisme en aanzetten tot haat voor  opmerkingen die hij twee jaar ervoor maakte over seksueel misbruik binnen de moslimgemeenschap. Nadat men echter tegen zijn vrijspraak in beroep was gegaan, moest hij opnieuw voor de rechter komen en werd hij veroordeeld. Op een vorige blog schreef ik hier over al deze gebeurtenissen en over de manier waarop zowel de vrijspraak als de daarop volgende veroordeling  zich richtten op wat hoofdzakelijk technische details waren.

Een paar dagen geleden werd het beroep tegen die veroordeling voorgelegd aan het Hof van Cassatie van Denemarken. Volgens Sappho, het tijdschrift van de Free Press Society, gaf de aanklager toe dat de gronden waarop Hedegaard veroordeeld was onjuist waren – en toch moedigde zij het hof aan om de uitspraak te bevestigen, maar met een betere gegronde reden. Tegen deze Kafkaëske formulering bracht de advocaat van Hedegaard in dat de aanklacht niet gebaseerd was op wat Hedegaard in feite had gezegd, dat was uit de context gehaald; de aanklacht was gebaseerd op artikelen uit het nieuws, onder andere verkregen door de politiek correcte krant ‘Politiken’.

Het Hooggerechtshof  is van plan om over drie dagen zijn oordeel uit te spreken. Deze hardvochtige behandeling van Lars Hedegaard  is duidelijk een gigantische schandvlek op de Deense maatschappij. Maar het is op zijn beurt een deel van een angstaanjagende trend die dwars door Scandinavië en Europa loopt, waar links het vuile werk voor de vijanden van het Westen voor hen doet. In Zweden schrijft Ingrid Carlqvist, hoofd van de ‘Free Press Society’ van dat land, dat ‘de haat van de Zweedse journalisten zich allereerst richt op deze organisatie’.

Waarom? Omdat die ook de vrijheid tegenover de islamitische vijanden verdedigt. Nadat de Zweedse media eerder dit jaar weloverwogen de openingsbijeenkomst opzettelijk negeerden, zegt Carlqvist dat journalisten van bladen als Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Svenska Dagbladet, Dagens Juridik en de Union Paper Journalisten een campagne ontketenden van gecoördineerde aanvallen tegen hen, terwijl ze hen ervan beschuldigen dat zij ‘de Deense heksenjacht op moslims tot een Zweedse maakten’, – en ook werden zij beschuldigd van het uitspreken van extreme meningen en het voeden van vooroordelen.

Carlqvist voegt eraan toe:

‘Op 8 maart gingen de uitnodigingen van onze tweede bijeenkomst de deur uit. Het onderwerp was: “Onderzoek naar geslacht op universiteiten – wetenschap of gekte?” Een van de lectoren/sprekers was Roland Poirier Martinsson van de denktank Timbro, een conservatieve criticus van het feminisme en van geslachtsonderzoek. Toen zijn deelname naar buiten werd gebracht en dat hij het woord zou voeren, brak er op Twitter een heksenjacht tegen hem uit. Deze werd geleid door de journalisten Andreas Ekstrom, Sydsvenskan, Johannes Forssberg, Expressen, Anders Lindberg, Aftonbladet en freelance journaliste Annika Hamrud.

“Zij zetten Martinsson zo onder druk dat hij besloot zijn lezing af te zeggen, wat tot een andere annulering leidde en de SFPS moest de bijeenkomst afzeggen. De journalisten juichten. Markus Uwell, CEO van de denktank Timbro, twitterde: “Wij nemen geen deel aan afspraken met juridisch betwistbare en racistische organisaties”.

Tot zover de vrijheid van meningsuiting in Zweden.

Ondertussen zouden de mensen in Engeland, die verbijsterd zijn door de uitgebreide verslaggeving gewijd aan de rechtszaak in Noorwegen van de duidelijk psychopathisch gestoorde massa moordenaar Anders Behring Breivik – en door zowel het hof als de media wordt behandeld alsof hij een politieke gevangene is – er goed aan doen deze huiveringwekkende analyse over wat er in feite gaande is in deze rechtszaak te lezen:

“Het lijkt er kortweg op dat de massale tegenstanders van het anti-islamisme in Noorwegen het helemaal maken. Andere landen hebben critici van de islam één voor één voor de rechter gebracht. Maar nu zal in Noorwegen bijna iedere prominente criticus van de islam in Oslo voor het gerecht worden gedaagd, vermoedelijk om rekenschap af te leggen voor hun opvattingen over de islam, terwijl het absurde voorwendsel is dat hun getuigenis op de een of andere manier zal bijdragen aan de verdediging van een massamoordenaar van wie de schuld al boven alle twijfel is vastgesteld. Het briljante en ironische bestaat hieruit dat het doel van de verdediging – en van de gedaagde, die blijkbaar zelf de lijst van getuigen samenstelde  – volstrekt identiek is aan het doel van de linkse culturele elite van het land, namelijk om schrijvers met zijn allen in de acties van Breivik te betrekken. Natuurlijk is het de bedoeling van Breivik om op deze manier zijn eigen schuld in de ogen van het hof en van het land te beperken; de culturele elite wil dit doen om de critici van de islam voor altijd in diskrediet te brengen.

Europa lijdt duidelijk aan het politieke  equivalent van de auto–immuun ziekte – terwijl ze hun eigen verdediging om zeep brengen en zij diegenen omarmen die het leven, de vrijheid en de rede zelf verwerpen.

( * ziekte waarvan het ontstaan wordt toegeschreven aan auto-immunisatie, d.w.z. de vorming van antistoffen die zich tegen de eigen lichaamsweefsels richten).

Bron

http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2131455/The-destruction-free-speech-Europes-auto-immune-disease.html

Auteur: Melanie Phillips

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres (voor www.ejbron.wordpress.com)

UPDATE: Hedegaard vrijgesproken van beschuldiging van racisme

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, Europa, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Pacifisme, Scandinavië, sharia, Socialisten, Zweden. Bookmark de permalink .

15 reacties op De afbraak van de vrije meningsuiting: de auto-immuun ziekte* van Europa

 1. Tom Hendrix zegt:

  Dankzij de “rode verraders”, zullen we al onze vrijheden verliezen, en zal de islam geen strobreed in de weg worden gelegd.

  Like

 2. lucky9 zegt:

  @ Tom. Niet akkoord!
  Onlangs schafte ik twee werken aan: “United in Hate: The Left’s Romance with Tyranny and Terror” van Jamie Glazov, zeer verhelderend op elk gebied.
  En een 2e werk van Pamela Geller: “Stop the Islamization of America: A Practical Guide to the Resistance”.

  Dit laatste daagt de Europese intelligentsia uit om een aan Europa aangepaste versie over “Weerstand” te schrijven.

  Alleen is het zo dat ik vrees dat deze laatste subversief en onder de toonbank zal moeten verspreid worden, want de Americans hebben mooi praten. De klauwen van de fascistische geïndoctrineerde islamofiele apparatsjiks zijn op het grondgebied van de laatste bakermat van de hedendaagse beschaving immers al dermate versterkt en aangescherpt door de demografische invasie door de islamitische jihad dat hier noodzakelijkerwijze echte paardenmiddelen moeten aangewend worden.

  Een aspirientje tegen kanker helpt immers helemaal niet, integendeel het bevestigt slechts onvermogen, onbekwaamheid, debiliteit en idiotie. Gelukkig is er aan alles een begin en een einde ongeacht de manipulatie van beelden door de Main-Stream-Media alias Vara, NRC, de volkskrant van allah en de Vodden-nos.

  httpv://www.youtube.com/watch?v=Ydg1PLvoXAg

  De echt correcte journalistieke waarheid wordt verkracht door de politiek correcte manipulators van de beelden die beslissen of beelden al dan niet bedrieglijk worden ingekort of valselijk gemonteerd zonder respect voor de chronologie en aan U, de argeloze kijker en lezer, getoond en becommentarieerd worden. De -afbraak-van-de-vrije-meningsuiting en de auto-immuun-ziekte-van-Europa zijn reeds in een té ver gevorderd stadium zie ( http://tinyurl.com/7gz64v8 ) Fascisme regeert al tegen uw wil ! Puur en onversneden.

  No pasarán!

  Moslims bereid U alvast maar voor om onvoorwaardelijk te remigreren of te integreren zonder ooit het geringste leugentje te gebruiken! Er is geen andere mogelijkheid, geen enkele andere weg, geen uitvlucht of achterpoortje. Zero tolerance. Hoe meer u lastert en schreeuwt over discriminatie en racisme, hoe nauwer het net van de geschiedenis zich sluit rond uw nekken.

  Voor islamofielen en dito politici, geen genade. Nooit! Noem ik namen? Nee, ik noem geen namen, waarvan akte.
  Graag bedankt voor vertaling naar het Spaans en Catalaans.

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Geachte redactie. Ik plaatste dezelfde commentaar twee keer. Aan U om te oordelen waar hij best een keer kan verwijderd worden.

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  @lucky9

  Ik laat beide reacties onder beide artikelen staan! 😉

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Lucky9, bedankt voor de nadere aanvulling. Het is een wereldwijd complot, waar de duistere machten de moslims en de islam gebruiken voor hun uiteindelijke doel, een wereldregering- de NWO- onder aanvoering van de anti-christ. En met volledige medewerking van een organisatie als de Bilderberg organisatie, waarvan onze Mw. van Amsberg deel uitmaakt.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Lucky9, weet U dat de uitdrukking No Pasaran, komt uit de Spaanse Burgeroorlog, en de strijdkreet van “de roden” was bij hun verdediging van Madrid. Weet U in het verleden had ik sympathie voor de Spaanse Republiek, maar door het huidige verraad door Links-de roden- door ons te verkwanselen aan de EU en de islam en andere duistere machten, zou ik zo sympathie kunnen opvatten voor wijlen Generaal Franco. Hij heeft het communisme tegen gehouden tijdens de Spaanse Burgeroorlog tussen 1936 en 1939.

  Like

 7. Linsky zegt:

  Schotse moslimleiders roepen op niet te stemmen op kandidaten die voor homohuwelijk zijn
  Schotland, april 2012

  Imams hebben de moslim gemeenschap opgeroepen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 3 mei niet te stemmen op kandidaten die voor het homohuwelijk zijn.
  De Raad van Imams in Glasgow vaardigde deze week in de grote moskee van de stad een resolutie uit waarin staat dat de voorgestelde wet op het homohuwelijk ‘een aanval op hun geloof en fundamentele overtuigingen’ zou betekenen.

  Woordvoerder Bashir Maan: ‘dit gaat niet alleen volledig tegen ons geloof in, maar tegen de meeste andere religies. Met deze wet zou de regering grote groepen mensen dwingen om tegen hun geloof in te gaan’. Omdat geen enkele partij zich tegen de voorgenomen wetgeving heeft uitgesproken, vindt Maan dat moslims beter helemaal niet kunnen stemmen. Ook als de wetgeving erdoor komt, stelt Maan dat geen enkel homohuwelijk in de moskee zal worden voltrokken : dat is geen discriminatie, we verdedigen alleen maar ons geloof’.
  Maan was eerder Labour raadslid in Glasgow. De resolutie is naar alle moslims in Schotland gestuurd
  http://news.stv.tv/scotland/303931-muslim-leaders-urge-community-not-to-vote-for-same-sex-marriage-supporters/
  . h/t; http://www.nieuwreligieuspeil

  Like

 8. lucky9 zegt:

  @ Tom Hendrix
  U en en ik weten het. Dat is zeker. Maar de anderen? We zijn in het defensief kameraad. Geef er nog een intelligente lap op!

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Kerk door gemeente de huur opgezegd vanwege ´haatzaaiend´ islamkritisch pamflet
  Ingediend door copywriter op 21 april, 2012 – 01:13. Overheid

  Engeland, april 2012

  De Reformed Church in de in de Oost-Engelse stad Norwich mag geen gebruik meer maken van een door de gemeente verhuurde zaal . Dat besloot de gemeenteraad vanwege een klacht over een ‘haatzaaiend’ pamflet ‘Why not Islam’ van de hand van voorganger Alan Clifford. Clifford stelt in dit pamflet dat de islam niet vredelievend is en het christendom wel.
  Volgens de gemeente is dat schending van de wet van gelijkheid, die in 2010 is opgesteld. De gemeente verbiedt ook de evangelisatiekraam van de kerk. Volgens de politie is het pamflet juridisch niet strafbaar, daarom zocht de gemeente naar andere sancties.
  Een gemeenteraadswoordvoerder zegt dat de gemeente ´de plicht heeft om goede relaties te onderhouden met mensen van verschillende religieuze achtergronden. Een kerk die beledigende pamfletten verspreidt, wordt daarom aangepakt´.

  De wet die aangeeft dat iedereen en dus ook elke godsdienst gelijk is en je dus geen kritiek mag hebben op andere godsdiensten c.q. de islam, werkt al aardig.

  In Engeland zit je als niet-moslim zo achter de tralies, als je het maar enigszins waagt die godsdienst aan een kritische blik te onderwerpen.

  Like

 10. Wachteres zegt:

  N.B : Bovenstaand stukje komt ook uit Nieuw Religieus Peil.

  Like

 11. Henk.V zegt:

  De voorbeelden van Linsky en Wachteres laten twee dingen duidelijk zien:
  -de toenemende tendens onder een in aantal toenemende gemeenschap van moslims om hun opvattingen politiek vorm te geven, om zodoende steeds meer invloed te verwerven;
  en
  -de grote bereidheid die er kennelijk onder de leiding gevende westerse elites bestaat daar alle ruimte aan te bieden.
  Om met het laatste te beginnen: deze bereidheid berust op het tot in het absurde doorgevoerde beginsel van de gelijkheid. Deze is een uitvloeisel van het even ongefundeerde axioma van de gelijkwaardigheid van alle levensbeschouwingen .
  Met deze uitgangspunten heeft de westerse beschaving elk middel van verweer uit handen gegeven.

  Door deze twee invalshoeken (gelijkwaardigheid en gelijkheid) ons dwingend te willen opleggen wordt onze vrijheid van denken en geloven en de uiting daarvan in woord en geschrift aangevochten. Het staat ons kennelijk niet meer vrij om zelf te denken, want alle feiten die de veronderstelde gelijkheid tegenspreken zijn tot verboden gebied verklaard. Er zijn richtingen waarin onze geest zich niet meer mag begeven, feiten die men niet meer mag vermelden.
  Maar wij weten dat waar de gedachten worden gecontroleerd de werkelijke vrijheid is opgehouden te bestaan.

  Tegen deze ontwikkeling moeten wij ons totaal verzetten.

  De satanische situatie waarin wij ons bevinden bestond heel vroeger, vele eeuwen terug, hier ook: toen een almachtige Rooms katholieke kerk ook de intentie had iedere anders denkende te neutraliseren, op net gelijk welke wijze.
  Zelfs de wetenschap ontsnapte niet aan de censuur van de inquisitie.

  Gelukkig hebben zelfstandig denkende religieuze personen en het opkomende humanisme er voor gezorgd dat deze nachtmerrie voorbij is gegaan.

  Sinds de islam haar slagschaduw over Europa is gaan werpen zijn wij geschiedkundig echter weer bij af aangekomen. Opnieuw wordt er druk uitgeoefend op onze gedachten. Zijn er taboes waarover men niet mag spreken om de maatschappelijke samenhang vooral niet te verstoren, zonder dat men zelfs maar een vraagteken mag plaatsen bij de bindmiddelen die dit zogenaamde harmonische concept in stand houden.

  De kwestie in Glasgow die Linsky aanhaalt laat zien hoe dat islamitische geestelijken zich met de politiek bemoeien.
  Een van de vele zaken die men in het westen goed voor ogen zou moeten houden als het gaat om de interpretatie van islamitisch gedrag is toch wel belangrijk genoeg om even expliciet te vermelden, want wij zijn zo verregaand ge-individualiseeerd hier in onze moderne maatschappij dat wij ons nauwelijks kunnen voorstellen dat wij te maken hebben met een ideologie die berust op groepsgedrag en dus de neiging heeft om groepen in beweging te krijgen..
  Men moet maar eens goed kijken hoe dit werken met grote groepen mensen in de islamitische wereld verloopt.

  Indien wij hier ook maar iets van die saamhorigheid hadden kunnen bereiken in de verdediging van de fenomenale waarden en verworvenheden van onze westerse beschaving dan was het geen enkele vraag geweest wie hier aan het langste eind zou trekken: wij, of de krachten die onze maataschappij willen ontmantelen.
  Er valt dus voor ons, wakker geworden zelfstandig denkende burgers nogal wat te doen.

  En dat opgeven niet bij onze taken past, hoef ik nauwelijks verder toe te lichten.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V o6.16. uur, Henk het is het gebrek aan SAAMHORIGHEID waardoor wij de strijd tegen de ISLAM kunnen gaan verliezen. Van de grote politieke stromingen in ons land hoeven wij hier NIETS van te verwachten, zowel de liberalen, als de sociaal democraten en de christen democraten zullen de ISLAMISERING NIETS in de weg leggen. Zie de motie Halsema!
  Daarbij zijn we ook een uiterst slap en week volk geworden.

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  Churchill werd voor WO 11 ook afgebroken in het engelse kabinet totdat Hitler Polen aanviel.
  Ik vraag me af hoeveel er nog nodig is totdat onze politiek begint in te zien dat het niet meer kan.
  Zelfs een actie als van Breivik is niet in staat een discussie los te maken.
  Men probeert hem op allerlei manieren te relativeren tot een soort beest.
  Bij, ik meen, Kerner zaten een stel “vakmensen” die eigenlijk tot de conclusie kwamen dat hij schizofreen is.
  Als hij schizofreen is zijn de meeste moslims dat voor mij ook.
  Alleen hebben ze tegengestelde denkbeelden.
  De een is voor de islam en de andere tegen.

  Tom ik kan me niet voorstellen dat de NWO-ers in een complot zitten met de Islam en zeker gezien van de kant van de Islam.
  Achter die NWO-ers zitten zeer veel joden en die zouden dan gaan linken met hun toekomstige moordenaars???????????

  Like

 14. likoednederland zegt:

  Als Jood blijft het ongelooflijk om te moeten constatren dat hier – in christelijk Europa – de politieke correctheid verhindert om te rapporteren dat er momenteel ruim een half miljoen christenen etnisch gezuiverd worden, door moslims.

  http://likud.nl/2012/04/wereld-negeert-etnische-zuiveringen-in-soedan/

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Likoed Nederland 13.42. uur, Dat is helemaal waar. Als men eens weet hoeveel informatie “Open Doors”een goede christelijke organisatie hierover gegeven heeft, dan is het een grof schandaal dat een partij als het CDA daarvan wegkijkt. Wat erger is deze partij staat nu dankzij de rooie dominee Peetoom open voor de islamisten! Wat een gotspe.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s