De schandalige leugens van ´Hope Not Hate´

 

(Door Bruce Bawer)
 

De lijst leest grotendeels als een erelijst van moedige vertellers van de waarheid. In de Verenigde Staten mensen zoals David Horowitz, Daniel Pipes. Ibn Warraq, Mark Steyn, Robert Spencer en Andrew McCarthy. In Canada Ezra Levant. In Groot-Brittannië Roger Scruton. In Nederland Geert Wilders. In Denemarken Lars Hedegaard. Enzovoort.

Maar nee, dit is niet bedoeld als een erelijst, het is een lijst van individuen – en ook organisaties, waaronder het David Horowitz Freedom Center – die, volgens het nieuwe ´Counter-Jihad Report´ door een Britse groepering genaamd ´Hope Not Hate,´ een schandelijk netwerk is van islamofobe extremisten die de Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik inspireerden.

Het is geen toeval dat dit ´rapport´werd uitgebracht op het moment dat het Breivik-proces op het punt stond te beginnen, omdat de mensen van ´Hope Not Hate´ een expliciet verband van oorzaak en gevolg proberen te leggen tussen verscheidene islamcritici en de gruweldaden op 22 juli 2011.

Eén ding is duidelijk: Breivik was een verschrikkelijk geschenk aan diegenen die, om welke reden dan ook, al lange tijd gretig de focus willen veranderen van het gevaar van de islam naar het argument dat de islamkritiek het werkelijke gevaar is.

Dat is voor deze mensen niet gemakkelijk geweest. Gedurende de laatste tien jaar, als gevolg van de ene na de andere gruwelijke jihadaanslag – 9/11, Madrid, Londen, Beslan, Mumbai, etc, etc, wordt de islam in het westerse denken geassocieerd met bloeddorstige slachtpartijen. Totdat, op 22 juli vorig jaar, een enkele man, alleen handelend, tientallen mensen doodde, ogenschijnlijk in naam van het anti-jihadisme. Zijn acties voorzagen ieder die de islam zou willen witwassen van een gelegenheid om niet de islam, maar zijn critici  te associëren met barbaars geweld.

De mensen van ´Hope Not Hate´ lieten zich die gelegenheid niet ontglippen. Dus – voilà, het ´Counter-Jihad Rapport.` De impliciete vooronderstelling daarin is, dat niet alleen oppositie tegen de jihad per definitie slecht is, maar zelfs regelrecht gevaarlijk.

Niet dat het ´rapport´ het onderwerp jihad werkelijk aansnijdt – nee, de jihad zelf wordt bijna geheel uit het verhaal weggelaten. Inderdaad, als je dit product leest, zou je bijna denken dat jihad een bedenksel is van een overspannen counter-jihadist om de islam door het slijk te kunnen halen.

Ik zal er niet omheen draaien: het ´rapport´ is een door en door verachtelijk werkstuk. Een van de verachtelijke zaken daaraan is dat het de namen van serieuze, gerespecteerde en goed geïnformeerde islamcritici – individuen en organisaties, die diep bezorgd zijn over de opkomst van de islam in het Westen, omdat ze dit herkennen als een bedreiging voor de vrijheid en mensenrechten – in verband brengen met de namen van neonazi´s. Ook weerzinwekkend is de illustratie bovenaan deze pagina, waarin de foto´s van David Horowitz en Geert Wilders naast een foto van Breivik worden gezet, in volledig militair tenue en waarop hij zijn geweer richt.

In een geestelijk gezonde wereld zou dit naast elkaar afbeelden zonder meer duidelijk moeten maken dat ´Hope Not Hate´ een verachtelijke organisatie is en dat zo´n ´rapport´ niet serieus hoeft te worden genomen. Helaas, dit is geen geestelijk gezonde wereld. Hoewel het pas een paar dagen geleden werd uitgebracht, wordt het ´rapport´ omhelsd door de internationale media en het vroeger obscure ´Hope Not Hate´ wordt plotseling behandeld alsof het de definitieve bron is van objectieve informatie.

In Noorwegen bijvoorbeeld werd in de berichtgeving van TV2 over het Breivik-proces ook een kruiperig interview met een vertegenwoordiger van ´Hope Not Hate´ uitgezonden, inclusief de topillustratie met Wilders en Breivik. (met verwijzing naar ´Hope Not Hate,´ noemt TV2 de website Jihad Watch een rechts-radicale website)

TV2 is niet de enige. In de V.S. behandelde MSNBC het ´Hope Not Hate Rapport` als het Evangelie. Hier is hoe MSNBC- verslaggever Kari Huus haar verhaal er over deed: “Anti-islamistische groepen en individuen zoals deze, die de Noor Anders Behring Breivik afgelopen juli inspireerden zijn bloedige aanvalleen uit te voeren, nemen toe in aantal, in bereik en staan meer in onderling contact, volgens een nieuw rapport dat in Groot-Brittannië is gepubliceerd.”

Huus beschrijft het ´rapport´ met de argumentatie “dat de 9/11 aanvallen voedsel hebben gegeven aan de counter-jihad extremisten – waardoor geweld van individuen als Breivik werd uitgelokt.” Let op het gebruik door Huus van het woord extremisten in deze vergelijking, in essentie betekent het; de jihadisten, die 3000 mensen vermoordden op 9/11, zijn gelijk te stellen aan schrijvers die juist de ideologie van deze jihadi´s wilden verhelderen.

Ook de Guardian verschafte al te graag legitimiteit aan het ´Hope Not Hate Rapport.´ De kop boven zijn artikel luidde: “Uiterst rechts anti-moslim netwerk wereldwijd in opkomst bij begin van het Breivik-proces.” Voor de Guardian was het zelfs geen vraag of Breivik geïnspireerd werd door critici. “Het internationale netwerk van counter-jihad groepen die Anders Behring Breivik inspireerden,” was de opening van het verhaal van Mark Townsend, “groeit in bereik en invloed, volgens een rapport uitgebracht aan de vooravond van het proces in Noorwegen.”

Hope Not Hate´s ´Counter-Jihad Rapport´ is simpel gezegd een frontale aanval op de waarheid. Het is Orwelliaans. Het zet de werkelijkheid op z´n kop. Het neemt mensen op de korrel, die jaren hebben gespendeerd aan het monitoren en waarschuwen van het publiek voor een duidelijk en aanwezig gevaar en presenteert hen vervolgens als veroorzakers van het gevaar. Ondertussen verdwijnen de mensen die het werkelijke gevaar vormen uit beeld.

Dit zou er niet veel toe hoeven doen, behalve het feit dat de MSM het voor zoete koek slikt. “They love this.” Ze geven er de voorkeur aan niet over islamitische, terroristische netwerken in het Westen te debatteren. En ze willen al helemaal niet praten over de soort van ´soft jihad´ die er toe leidt dat een man als Lars Hedegaard in Denemarken voor de rechter komt voor het bekritiseren van de islam. Hedegaard heeft jaren gewaarschuwd dat de islam een bedreiging is voor de vrijheid van meningsuiting; het eenvoudige feit dat hij de afgelopen week terechtstond, bewijst zijn gelijk. Maar de ´mainstream´ nieuwsmedia willen niet in de nabijheid komen van zulke ongemakkelijke feiten, integendeel, ze schilderen Hedegaard en alle anderen die zijn zorg delen, af als gevaarlijke extremisten.

Als er nog enige twijfel zou zijn over de vastberadenheid van sommige mensen om de islamkritiek te demoniseren, dan heeft ´Hope Not Hate´ die twijfel volledig weggenomen. Zie alleen maar wat een Noorse blogger, die verbonden is aan deze organisatie, een paar dagen (link) schreef: “Het proces (tegen Breivik) is een wettelijk gericht van de massamoorden in Oslo en Utoya, maar in ons denken zou het meer moeten zijn; een tribunaal om alle criminele gedachten te veroordelen die een onbelangrijke jongeman veranderden in een massamoordenaar.”

En dat is waar het om gaat, beste mensen: “Criminele gedachten over de islam voor het gerecht brengen.” Om Orwell´s steeds meer toepasbare begrip te gebruiken – gedachtemisdaad. Het droevig makende nieuws is, dat al te veel leden van de westerse culturele elite, van justitie tot de media, bewezen hebben meer dan willig te zijn in het zich aansluiten bij groepen als ´Hope Not Hate´ in de vervolging van deze zaak.

Bron:

http://frontpagemag.com/2012/04/20/the-scandalous-lies-of-hope-not-hate/

Vertaald uit het Engels door:

vederso  (voor  https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Islamofobie", Dhimmitude, Islam, Islamkritiek, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

8 reacties op De schandalige leugens van ´Hope Not Hate´

 1. Linsky zegt:

  Goed en belangrijk artikel vederso!

  Ook hieruit blijkt weer de boze opzet van overheden, de MSM en het linkse gepeupel, in opdracht van de NWO leiders.

  Die lui met door SOA’s aangetaste hersens.

  Hun nieuwe slogan tegenwoordig is; ” kill the messenger!”

  Maar okè, misschien is die hele NWO gedachte wel een fobie van me, Wie zal ’t zeggen?

  ‘Er is iets achter de troon, dat groter is dan de koning zelf,’ ; Engelse staatsman Sir William Pitt in een toespraak tot The House of Lords in 1770.

  ‘De wereld wordt geregeerd door geheel andere personen dan verondersteld wordt door degenen die niet achter de coulissen staan,’ Benjamin Disraëli, eerste minister van Engeland, in zijn in 1844 gepubliceerde boek Coningsby, or the New Generation.

  “Het is de taak van de leiders om leugens te vertellen, om de vijand en het volk te misleiden in het belang van de staat.” – Plato, De Staat, 382, 389.

  Quote: Wij, de Groenen moet ervoor zorgen dat we zo veel buitenlanders krijgen mogelijk naar Duitsland. Als ze in Duitsland zijn, moeten we vechten voor hun recht om te stemmen.
  Als we dit hebben bereikt, zullen we het aandeel van de stemmen die we nodig hebben om deze republiek te veranderen. Daniel Cohn-Bendit , Alliance 90/The Groenen

  “Wij hebben een genootschap opgericht dat wij hebben genoemd naar het hotel waar wij ons convenant opstelden. Dit genootschap zal regelmatig bijeen komen; de bedoeling achter elke Bilderberg-conferentie is de schepping van een doelgerichte aristocratie van Amerikanen en Europeanen en het bereiken van overeenstemming over politieke, economische en strategische kwesties bij hun gezamenlijke heerschappij over de wereld.
  Wij zullen ons ontwikkelen tot een mondiale schaduw-regering. Laat niemand een poging wagen zich tegen onze Club te verzetten; aangezien meer dan 80% van al het geld in de wereld in het bezit is van onze leden, behoeft geen mens ook maar enige twijfel te hebben over de onbegrensde wereldmacht van de Bilderbergers.”;… Rockefeller sr.

  “Op het wereldtoneel gebeuren de dingen niet bij toeval: iemand zórgt dat ze plaatsvinden. Laat ik iedereen uit de droom helpen: De wereldgebeurtenissen worden in scéne gezet en geleid door de mensen die het geld in handen hebben.
  Dus hierbij een mededeling aan God: Wij gunnen u het plezier te denken dat u het heelal hebt geschapen, maar wat onze planeet betreft heeft Bilderberg aan u een simpele boodschap: bemoei u nergens mee, wij zorgen overal voor.’’;… Michael Rothschild;

  World Depopulation Plan on Fox News!!!!!!

  Like

 2. Daarom is de vergadering in Amsterdam ook zo belangrijk!!!!
  Vraag ook oa Linksky mee, en wie nog meer van belang kan zijn

  Like

 3. Lucky9 zegt:

  Formidabele vertaling.

  Bruce Bawer en Hege Storhaug waarschuwen al ruim een decennium voor het afschuwelijke gedrag van de Noorse socialisten. Tevergeefs. Hun signalen over de hemeltergende onrechtvaardigheid waarmee de autochtone Noorse vrouwen officieel door regering, politie en gerecht bejegend werden, waren zo alarmerend dat het zonneklaar was dat zonder drastische bijsturing van het islamofiele beleid, vroeg of laat de stoppen bij een af ander individu zouden doorslaan. Het werd uiteindelijk Breivik.

  Bawer is weliswaar een homofiele Amerikaan maar trekt zich ook het lot van de Noorse vrouwelijke slachtoffers van verkrachting door niet-westerse allochtonen voornamelijk islamieten aan. Daarom steunt hij zo veel hij kan Human Rights service http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=1 van Storhaug.

  De reden waarom de verontwaardiging zo groot is is te vinden in de gevolgen van de seksuele stealth-jihad. Voornamelijk seksueel geperverteerde islamieten spaarden immers geld, kosten noch moeite om toch maar naar Scandinavië door te reizen op zoek naar de vrouwen van blanke kafirs om te verkrachten geheel conform de achterlijke ideologie van de islam.

  Van alle islamitische immigranten in Europa is het grootst aantal seksueel gestoorden terug te vinden in Zweden en Noorwegen. Over de reden waarom vooral Noorwegen bij deze criminele jihadisten populair is heeft men het gissen. Waarschijnlijk vinden ze de aanwezigheid van zoveel water en meren in Zweden ergens angstaanjagend en kiezen ze daarom voor het meer bergachtige Noorwegen.

  Like

 4. Linsky zegt:

  En daarbij blijf ik me dus steeds maar afvragen hoe dat schorem steeds weer aan zo ontzettend veel geld komt, om waar dan ook in Eurabië neer te strijken! Het gaat vaak echt om duizenden €.!
  Of het nu is voor vliegtickets, een bootreisje of via de wegen.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, waarde Linsky dat vraag ik mij al 30 jaar af. Hoe komen ze toch aan al dat geld om naar Europa te komen. Trouwens opvang in de eigen regio zou meer voor de hand liggen, of in ieder geval meer in een van de buurlanden van deze zgn. asylanten. Maar ja nederland moet zonodig dankzij onze politici de hele wereld binnenlaten.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Idd. goedzo vederso.
  Ik las pas bij een commentator dat het proces Breivik vooral aangegrepen zou worden door links om de islamkritiek helemaal te smoren hetgeen hier duidelijk te zien is.
  Wilders is opgestapt uit het Catshuis.
  Ik vraag me af of het dat idd. laatste punt was of dat het de druppel geweest is die de emmer heeft doen overlopen en waar Rutte dus geen mm. afstand van Brussel wilde nemen..

  Like

 7. vederso zegt:

  Aan iedereen. In het eerste kwartaal van 2012 is het aantal verkrachtingen in Oslo met 54% toegenomen en dan neem ik het laagste cijfer. Andere berichten spreken van een nog grotere groei. Gemiddeld in Groot-Stockholm is het cijfer gemiddeld zelfs 2 x zo hoog! Ik kan het artikel even niet zo snel terugvinden, maar was serieus naar mijn mening. Daar horen we vast nog wel meer over.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Louis-portugal, dat zou zo maar kunnen,Louis. CDA en VVD zagen en zien er geen been in om ons te verkwanselen aan het GEDROCHT EU, over de rug van onze oudjes en de zwaksten in de samenleving. Jammer, Wilders had beter vorig jaar al de stekker eruit moeten trekken, bij de bemoeienis met de onwettige aanval op LybIë.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s