Oostenrijk: Vreemdelingenpolitie en rechtbanken machteloos tegen schijnhuwelijken

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Ministerie van Justitie gaan in hun antwoorden op de interpellatie van de parlementariër van de FPÖ Harald Vilimsky uit van de bescheiden oplossing- en veroordelingcijfers volgens de wet op de vreemdelingenpolitie. Oostenrijk wordt kennelijk steeds meer een El Dorado voor schijnhuwelijken, het illegaal verkrijgen van verblijfsvergunningen en het daarmee samenhangende sociale misbruik door buitenlanders. Arrestaties en veroordelingen hinken hier duidelijk achteraan.

“De Kriminalisten” trekt duidelijke conclusies bij schijnhuwelijken

Het branchetijdschrift “Die Kriminalisten” bericht, dat bij 60% van de jaarlijks ongeveer 8000 gesloten huwelijken in Wenen tenminste één partner geen Oostenrijks staatsburgerschap bezit. Aan het huwelijk is echter de verblijfsvergunning gekoppeld. Dit is de kans voor zogenaamde “huwelijksbemiddelaars”, die tot € 7000,- aan Oostenrijkers moeten bieden als ze een buitenlandse of een buitenlander d.m.v. een huwelijk helpen een verblijfsvergunning te bemachtigen. Volgens “Die Kriminalisten” zou er juist in Wenen een levendige handel bestaan in schijnhuwelijken. Bij dit netwerk zouden met drugsverslaafden, alcoholisten, prostituees tot aan advocaten toe mensen uit alle lagen van de bevolking zijn betrokken. Vorig jaar zou een Weense taxichauffeur op deze manier in 30 schijnhuwelijken hebben bemiddeld.

Vreemdelingenpolitie machteloos tegen schijnhuwelijken

Door de vreemdelingenpolitie wordt vooral geklaagd over machteloosheid. Onderzoek zou geen enkel uitzicht hebben op succes als een van de partners van het schijnhuwelijk niet zou bekennen. Er zouden geen vaste praktische criteria bestaan om een huwelijk ook zonder een bekentenis als schijnhuwelijk te kunnen beoordelen. De autoriteiten zouden daarom machteloos zijn, omdat ze niet de werktuigen zouden krijgen om ook echt op te treden tegen deze vorm van criminaliteit. Als gevolg van deze schijnhuwelijken zouden ook andere delicten, zoals sociaal misbruik, zonder consequenties blijven.

Magere balans van de Ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie

Volgens de Ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie is er slechts sprake van een magere opbrengst bij het onderzoek naar en de gerechtelijke vervolging van schijnhuwelijken en daarop betrekking hebbend sociaal misbruik. Zo waren er in 2011 slechts 19 vonnissen vanwege bemiddeling en het aangaan van schijnhuwelijken, in ambtelijk Duits verblijfshuwelijken en verblijfspartnerschappen genoemd. Slechts in vier vonnissen was er sprake van onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Vanwege het illegaal aanspraak maken op sociale voorzieningen waren er slechts zeven veroordelingen, waarbij er maar bij één enkele sprake was van onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/008037-Fremdenpolizei-und-Gerichte-machtlos-gegen-Scheinehen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Immigratie, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Oostenrijk: Vreemdelingenpolitie en rechtbanken machteloos tegen schijnhuwelijken

 1. Linsky zegt:

  Natuurlijk hebben ze geen middelen, en die zullen ze ook niet krijgen.
  Per slot moet de moslim/sharia kolonisatie snel doorgaan!
  Geen enkel westerse overheid is gebaat met vertraging van het “Grote Plan – Eurabië “
  Het is bijna een compleet voldongen feit!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s