Netanyahu: Grass is moreel niet bevoegd om te oordelen

In de huidige uitgave van de “Welt am Sonntag” heeft de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu over de voormalige SS-man Günter Grass gezegd, dat hij moreel niet bevoegd is om te oordelen. Daarbij trok de Israëlische premier ook parallellen tussen het zwartmaken van de joden in het Derde Rijk en het zwartmaken van Israel nu, bijvoorbeeld door het gedicht van Grass.

Welt.de bericht:

“Dat dit van een Duitse Nobelprijswinnaar komt en niet bijvoorbeeld van een teenager van een neonazipartij, maakt het nog weerzinwekkender”, zei Netanyahu.

De regels van Grass zouden een “ineenstorting van het morele oordeelsvermogen” openbaren, zei Netanyahu. “Hij heeft een perfecte morele verdraaiing geschapen, waarin de agressor het slachtoffer wordt en het slachtoffer de agressor. Waar diegenen, die zich tegen de dreiging met uitroeiing proberen te verdedigen een bedreiging van de wereldvrede worden. En waar de brandweerman en niet de brandstichter het echte gevaar wordt”, aldus Netanyahu.

Iran zou de bedoeling hebben Israël te vernietigen

Het zou Grass blijkbaar zijn ontgaan, dat Israël niet tot doel zou hebben om Iran te vernietigen, maar dat Iran de bedoeling zou hebben Israël te vernietigen, hiertoe ook openlijk zou oproepen en er naartoe zou werken door aan een atoombom te werken.

De Israëlische premier trok ook parallellen tussen het zwartmaken van joden in het Derde Rijk en het zwartmaken van Israël nu, zoals door het gedicht van Grass. Tegenwoordig zou het niet meer om aanvallen op joden gaan, maar om heftige aanvallen op de joodse staat, die gepaard zouden gaan met dezelfde manier van gemeenheid en zwartmaken als ooit ten tijde van de Jodenvervolging in nazi-Duitsland.

“De vraag, die de mensen zouden moeten stellen, luidt: Had ik destijds deze gemeenheid en dit zwartmaken tegen de joden maar geloofd, want zwartmaken is altijd het voorstadium van medeplichtigheid”, zei Netanyahu.

“En diegenen, die het nu eens zijn met datgene wat Günter Grass over de joodse staat zegt, zouden zich moeten afvragen of ze het dan ook niet ten tijde van de Holocaust met het zwartmaken van de joden eens zouden zijn geweest. Dat is de vraag, die de Duitsers bij zichzelf moeten stellen”.

“Hij is te ver gegaan”

Netanyahu verdedigde de beslissing van zijn regering om Grass te verbieden in de toekomst Israël binnen te reizen. “Vaak zijn dingen zo stuitend, dat men op een andere manier op hen moet reageren. Hij is te ver gegaan in de richting van de onwaarheid en het zwartmaken. Onze reactie heeft dat uitgedrukt”, zei hij.

Netanyahu noemde het echter “belangrijk en positief”, dat vooraanstaande Duitse politici de uitspraken van Grass veroordeeld zouden hebben. De Israëlische minister-president sprak de hoop uit, dat het Duitse volk net zo zal reageren.

Günter Grass – een gemeen uithangbord van de moderne (nationaal-) socialistische antisemiet.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/04/netanjahu-grass-ist-moralisch-nicht-urteilsfahig/#more-250707

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Duitsland, Israël, Joden, Jodenhaat, Socialisten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Netanyahu: Grass is moreel niet bevoegd om te oordelen

 1. guusvelraeds zegt:

  Ik wil veel verder gaan dan Netanyahu. De “”echt morele wereld”” de wereld die je nauwelijks waarneemt in de media, de wereld die bereidt is offers te brengen i.p.v. onmogelijke eisen, de wereld die keer op keer “”tegen beter weten”” besprekingen ingaat met intentie voor vrede, deze wereld moet eindelijk een streep gaan trekken. Deze wereld wil ze overleven zal massief moeten opstaan en de agressor en haar pseudo intellectuele “”vals morele”” mede agressors ter verantwoording moeten roepen. Door de jarenlange onophoudende waarheid versluierende berichtgeving zijn leugens waarheden en waarheden leugens geworden. De valsspelers op het terrein van de wereldvrede moet het masker van hun tronie getrokken worden en hun niet verdiende lauwerkransen in de vorm van nobelprijzen, media aandacht en op valse gronden gegeven respect moet hun ontnomen worden. Grass heeft aangetoond een prijs als de Nobel niet waardig te zijn. Naast Grass zijn ook andere Nobelprijsdragers die de prijs alles behalve waardig zijn. Ik hoef hun namen niet te noemen want iedereen met open blik kan deze valse profeten van de vrede op vijf vingers tellen. Wat moeten we denken van een wereld waarin prijzen worden toegekend aan aanstichters tot moord, ophitsing tot haat en geweld. Wil de wereld haar moraal terug verdienen zal ze eerst deze duivels zowel bij leven als posthuum moeten benoemen en hun van de troon stoten. Eerst dan en niet eerder kan gewerkt worden aan oplossing van conflicten en langdurende vrede.

  Like

 2. LIkoed Nederland was Netanjahoe voor met een soortgelijk verhaal in de Gelderlander!

  http://likud.nl/2012/04/juist-iran-is-gevaar-voor-de-wereldvrede/

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  Mooi! Dus….had ik deze vertaling niet moeten doen???

  Like

 4. Peter selie zegt:

  Natuurlijk moet u blijven vertalen!

  Iemand die met het Nazi-uniform heeft gelopen, hoe jong ook, heeft geen recht van spreken t.o.v.
  de Joodse Staat.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Helemaal eens met Netanyahu en Guus. Wat een waardeloos sujet die Grass.
  Jawel Bert want bijna niemand leest de Gelderlander.
  Guus misschien zijn er nog wel wat meer dan een hand.

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @ Peter selie

  Uiteraard blijf ik vertalen. Ik wilde even Likoed Nederland uit de tent lokken! 😉 😀

  Like

 7. lucky9 zegt:

  Nobelprijzen voor niet wetenschappelijke disciplines (vrede, litteratuur) zouden beter afgeschaft worden.
  In 1972 werd in het olympisch dorp in München onder leiding van terrorist Yassir Arafat Joodse atleten gegijzeld of afgeslacht. In 1994 en dus 22 jaar laten krijgt deze moordenaar en terrorist een “Nobelprijs voor de vrede”. Gedeeld weliswaar, maar toch een Nobelprijs.
  Inmiddels weten we allen waartoe dit geleid heeft in het midden oosten.

  Grass is gewoon een islamofiele schoft die nooit een Nobelprijs had mogen krijgen.

  Like

 8. Haha.

  Het lukt ons zeker niet altijd om eerder te zijn dan Netanjahoe …. dus graag blijven vertalen. Veel dank voor deze site!

  En helemaal eens met lucky9, aan Nobelprijzen voor vrede en literatuur zit vaak een politieke tint. Daar komen dus ongelukken van.

  Like

 9. E.J. Bron zegt:

  @Likoed

  Dadelijk een uitstekend nieuw stuk over Israël op de site:

  “Waarom is Israël gelukkig?”

  Like

 10. Heel mooi! Helemaal omdat de Dagelijkse Standaard in het nieuws is vanwege inside informatie over de PVV.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s