Waarom is Israël gelukkig? (+ video)

In het eerste globale VN-rapport over gelukkige naties staat Israël op de 14e plaats. Bovenaan de lijst staan landen zoals Denemarken, Noorwegen, Finland en Nederland, allemaal paradijzen van politieke correctheid, welvaartsstaten, tegen oorlog, ultraliberaal en antinationalistisch. Gidsen, die volgens de globale vredesindex, aan de top van de “meest vreedzame” plaatsen ter wereld staan.

Hoe valt onder deze omstandigheden het gelukkig zijn van Israël te verklaren? Israël is het enige geciviliseerde land dat onder constante dodelijke bedreiging leeft, de enige natie, die zonder erkende grenzen is en die wereldwijd als het symbool van het kwaad wordt voorgesteld.

Voor mensen, die niet in Israël leven, is dit een mysterie. Ook veel Israëli´s hebben geen idee wat de oorzaak zou kunnen zijn. Hoe is het mogelijk, dat een bevolking, die onder voortdurende emotionele druk leeft en die zich noodgedwongen in een getto achter een nieuwe Maginot Linie afsluit, desondanks gelukkig is?

Hoe kunnen de joden gelukkig zijn gezien de atomaire opbouw van Iran, dat tegelijkertijd dreigt hen van de kaart te vegen? Hoe kunnen ze gelukkig zijn, als de Arabieren iedere dag raketten afschieten op burgers in Ashkelon, Beër Sjeva, Ashdod en Sderot? Wat zijn de oorzaken van het gelukkig zijn van het enige lid van de Verenigde Naties, dat door zijn vijanden ter dood veroordeeld wordt en dat overal in de wereld geboycot wordt?

Israël is veel gelukkiger dan al die Europese landen, die hun laatste oorlogen zes decennia geleden hebben meegemaakt. De bevolking van de joodse staat bestaat uit iets meer dan 7,5 miljoen mensen, negen keer zoveel dan in 1948, het jaar van de oprichting van de staat. De Israëli´s zijn gelukkig, omdat zij in demografisch opzicht succesvol zijn. En wanneer men denkt aan de lage geboortecijfers en het hoge assimilatiecijfer in de diaspora, dan zou het wel eens niet zo lang meer kunnen duren, dat het grootste deel van de joden in de wereld Israëli´s zijn.

Hoewel joods heldendom en Israëlisch collectivisme door westelijk individualisme werden teruggedrongen, betekent gelukkig zijn voor Israëli´s veel meer dan de Amerikaanse droom van het grote huis en de mooie auto. Gelukkig zijn bevindt zich in een gebied, dat vreugde en betekenis mee insluit, “een natie net als alle andere naties”, maar ook “een baken voor de naties” zijn.

Het geloof in God

De Israëli´s, die een van de hoogste levensverwachtingen ter wereld hebben, zijn gelukkig, omdat de geschiedenis van hun land m.b.t. kennis en besef een lichtend voorbeeld is, omdat zij m.b.t. wetenschappelijke publicaties het hoogste cijfer per hoofd van de bevolking kunnen laten zien, omdat zij meer musea per hoofd van de bevolking hebben dan welk ander land dan ook, en omdat ze wereldwijd de meeste nieuwe boeken publiceren. In het verloop van enkele jaren waren er in het door oorlog geteisterde land vijf Israëlische Nobelprijswinnaars.

Een andere reden is het economische succes. Geen enkel ander geïndustrialiseerd land is zo succesvol, en bovendien ook nog een land, dat geen natuurlijke bronnen bezit en waarvan de bevolking maar bijna de helft van de bevolking van België uitmaakt. Israël´s High-Tech industrie gedijt, wat een opkomende natie van het land maakt.

Ook al bestaan er in Israël´s sociale constructie sterke scheidslijnen tussen ultraorthodoxe joden en “hellenistische” Israëli´s, net zoals tussen nationalistisch ingestelde Israëli´s en linkse Israëli´s, toch gelooft tweederde deel van alle Israëli´s in God. Dit betekent, dat zij de hoop en het gevoel behouden, dat hun leven een hogere betekenis en een hoger doel bezit. Daarbij komt de genegenheid tot het joodse land, terwijl in het Westen de liefde tot het eigen land als nationalistisch taboe wordt beschouwd.

Alles bij elkaar genomen is de Israëlische bevolking heel taai. Een nieuw regeringsonderzoek heeft aangetoond, dat het geweld van de Intifada-periode de nationale moraal van Israël niet heeft verzwakt. De Israëli’s zijn ook daarom gelukkig, omdat ze weten, dat Dimona en het IDF er zijn om hen te beschermen, ook al heeft het leger iets van haar beroemde afschrikking verloren.

En tenslotte is het volgende de belangrijkste reden waarom het gelukkig zijn van de Israëli’s een bezielende en bemoedigende bijzonderheid voor alle vrije mensen is: Want, als men de geboortecijfers met de zelfmoordcijfers vergelijkt, dan ziet men het gedrag van mensen, die besloten hebben nieuw leven voort te brengen, in tegenstelling tot de mensen, die hun eigen leven zouden willen vernietigen. Dat is de reden, waarom de joden uiteindelijk een eeuwenlange oorlog zullen winnen tegen een vijand, die bereid is om voor zijn doel alle Israëli’s te vernietigen en de zee in te drijven, om al zijn kinderen op te offeren.

In Israël zijn de feesten, die het leven bejubelen veel talrijker dan de dodenherdenkingen. Dat is Israël´s geheim voor het geluk: Het is een baken van het leven op de grens tussen overleven en vernietiging. En uiteindelijk zal het leven het winnen van de dood.

Video (h/t Linsky):

 

Bron:

http://aro1.com/warum-ist-israel-glucklich/

Vertaling: Renate

Plaatsing: Ulrich J. Becker

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4214341,00.html

Auteur: Giulio Meotti

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Joden. Bookmark de permalink .

12 reacties op Waarom is Israël gelukkig? (+ video)

 1. Linsky zegt:

  Israel and the United Nations

  Like

 2. Ooit vroeg iemand per mail aan ons: U bent zeker een triest volk, na alles wat u heeft meegemaakt.

  Het antwoord is nee, als het Joodse volk haar verdriet voorrang had gegeven, had het niet meer bestaan.
  Wij staan inderdaad positief in het leven, de titiel van het Israelische volkslied is Hatikva: de hoop!

  Like

 3. Linsky zegt:

  Dat komt voornamelijk, omdat in Israël de vrouwen meer ‘kloten’ hebben dan de kerels in het Westen hier.

  Per definitie is het Israëlisch volk sterk, principieel, solidair en geloven onvoorwaardelijk in zichzelf en hun eigen ‘God’!
  Daarvoor alleen al verdienen zij het gelukkig te zijn.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Hier een mooie link naar de ‘Israel Defense Forces’
  http://www.youtube.com/user/idfnadesk?feature=watch

  Like

 5. Linsky zegt:

  Israel,
  een volk wat van volkomen dode grond een vruchtbare akker maakte, van de rotsen een vesting en de woestijnen leefbaar. Een volk wat een Natie grondveste, waar nooit tevoren ooit een Arabier wat zinnigs of nuttigs presteerde of bouwde, zo’n volk dient door de ‘Goden’ beschermt en te worden en geliefd te zijn bij de mensheid!
  Zo’n volk, zo’n land, ben ik trots op!

  Like

 6. Jan zegt:

  De bevolking gelooft in zichzelf, zijn idealen en da zie je niet in het westen. Daarom vecht Israël en is het westen apathisch, gelooft nergens meer in, tenzij de volgend i-pad en laat alles over zich heen gaan.

  Like

 7. Linsky zegt:

  Waarom is mij dat nooit eerder vertelt?!
  Ik heb altijd al gedacht dat ik te weinig van sex wist. 😦

  Like

 8. Linsky zegt:

  Het wordt trouwens inderdaad tijd dat allah ingrijpt…en dat zieke spottende volk van ‘m van de aardbodem laat verdwijnen.
  Arabieren steken de draak met Jom Hashoa Sirens
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155005#.T5QYVqt1DTo

  Like

 9. Linsky zegt:

  Dan kunnen ze meteen van de nieuwste vondst gebruik maken…..
  Een verzameling teksten die met name op papyri werden geschreven bevatten spreuken om geesten naar het hiernamaals te begeleiden.

  De laatste pagina’s van het ‘magische’ Dodenboek van de Egyptische priester Amenhotep zijn na een zoektocht van honderd jaar gevonden in een museum in Queensland.

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2132755/Last-pages-magical-Egyptian-Book-Dead-museum-Queensland–worldwide-search-archaeologists.html

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Shalom Israel, het landje waar de Heer Jezus Christus geboren was, het landje van Jahweh, de God van Abraham, Isaak, en Jacob, Gods EERSTE GELIEFDE. En als christen hou ik van Israel, en ben dankbaar voor de schat die Israel ons gegeven heeft in Jezus Christus. Maar buiten dat, ook voor andersdenkenden, met hun stem ik overeen dat het volk- de Joden- de woestijn hebben laten bloeien.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Jan, helemaal juist met je conclusie!

  Like

 12. Stefan zegt:

  het verbaasd mij totaal niet dat de Isreali’s gelukkig zijn
  al mijn walg en contempt over nederland is dat al mijn landsgenoten directe vijanden zijn van democratie en vrijheid met hun fascisten-links denkwijzen dat ons ten strengste verbied om ook maar enige weerstand te bieden aan onze ondergang
  soms zou ik wel in israel willen wonen omdat zij de ‘daadwerkelijke’ westerse mentaliteit WEL hebben, het is toch buitengewoon dan het links-liberale gedachtegoed direct het uitmoorden van alle joden en de staat Israel loopt te promoten onder het mom van ‘humanistische’ schendingen
  en dat is niet gek als Israel een land dat volledig word omringt door bevolkingen die allemaal ‘hellbent’ zijn om hen te vernietigen inclusief alle vrouwen en kinderen.
  links pleit ervoor dat hun ongeacht de dreigingen en imminente dood hun geen weerstand mogen bieden
  en wanneer zij weigeren regelrecht het graf in te lopen er boycots worden georganiseerd
  het is TE SCHANDALIG VOOR WOORDEN
  als een alien civilizatie een kijkje neemt naar de mensheid schaam ik mij diep voor de manier waarop de wereld zelf na alle beslommeringen Israel en de joden nog steeds niets meer dan de folterdood toewenst

  ik steun Israel in ieder opzicht en aspect
  zij hebben het ‘humanistiche’ recht te bestaan en hun bestaan op wat voor manier dan ook te verzekeren voor de toekomst

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s