“Westerse progressieven laten het afweten”, zegt Hirsi Ali

Westerse progressieven, verlamd door politieke correctheid, schuld en een geromantiseerde visie op de islam, laten atheïsten en christenen in de steek in de ‘Arabische Winter,” zegt mensenrechtenactiviste Ayaan Hirsi Ali. Niet onbekend met controversiële onderwerpen, vertelde Hirsi Ali aan een publiek van enkele duizenden op de ‘Global Atheist Convention’ in Melbourne, dat het christenen en atheïsten zijn die voorop lopen in het verdedigen van de vrijheid van meningsuiting en mensenrechten. “Hoe komt het dat seculiere progressieven hierin falen? Zijn ze zo onzeker over hun eigen moraal waarin ze leven en waarmee ze hun kinderen opvoeden?”

Ze zei, dat de verkiezingen, na de omverwerping van dictators, islamitische regeringen heeft opgeleverd in Tunesië, Egypte en Marokko en islamisten die aan macht winnen in Libië en Jemen. “Het lot van christenen zal zeer ernstig zijn. Ze worden gedood, hun kerken worden vernietigd, hun vrouwen worden verkracht. Dit is ook het lot van islamitische sekten.”

Ze beschuldigde politieke correctheid, blank schuldgevoel over het vroegere kolonialisme, dat in wezen een vorm van racisme is, omdat het niet-blanken niet aan dezelfde normen onderwerpt, en een visie op de islam als het romantisch primitieve. (de “edele wilde”).

Mevrouw Hirsi Ali, die al een decennium lang overal vergezeld wordt door bodyguards, suggereerde provocerend dat het niet te verwachten valt en teveel gevraagd is om van moslims te verlangen atheïst te worden, dus zouden ze zich moeten bekeren tot het christendom, “als een tussenstop op weg naar de Verlichting.”

Buiten het Melbourne Convention Centre schreeuwden twee dozijn moslims van de Dandenong Moskee “brand in de hel” en zwaaiden met opruiende plakkaten. “We willen gewoon een gesprek hebben en ze vertellen dat het onlogisch is om te zeggen dat er geen God is,” zei een van de demonstranten, genaamd Shafeeq. Bewakers deden de deuren op slot, maar veel atheïsten gebruikten een nabijgelegen alternatief om een furieus debat aan te gaan met de moslims.

Sam Harris, een van de “vier ruiters van de anti-apocalyps”, zei dat zijn stichting had geholpen om de beveiliging van Hirsi Ali te financieren, nadat de Nederlandse overheid de betalingen had gestopt. “Ik ging naar de gematigde moslimgemeenschap om hulp, maar de afwijzing was giftige verachting. Het echte probleem is dat religieuze gematigden de ruimte leveren waarin religieus extremisme floreert”, zei hij.

Bron:

http://www.theage.com.au/victoria/wests-liberals-fail-to-help-says-hirsi-ali-20120415-1x1jh.html

Vertaald uit het Engels door:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Islam, Socialisten, Westen. Bookmark de permalink .

3 reacties op “Westerse progressieven laten het afweten”, zegt Hirsi Ali

 1. Tom Hendrix zegt:

  @Hirsi Ali, ” een vrouw met ballen”, daar kunnen de weke delen an D66,PvdA, en de “bierpompliberalen”van de VVD niet tegenop. Deze vrouw is een teken van HOOP!

  Like

 2. Gt zegt:

  Inderdaad een vrouw met ballen wat stierkloten zijn het, hoe veel beter kan zij het uitleggen.
  Nou Nederland Wereld slaap verder, ohh ohh wat een kater gaan je tegemoet.

  Like

 3. Columnist zegt:

  Maar Ayaan, ben je dan niet bekend met het linkse onderscheid tussen “onderdrukker” en “onderdrukte”? Dat is de hele basis van het cultureel “marxisme”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s