Spat de droom van het Europa zonder grenzen uit elkaar?

Uit angst voor teveel migranten willen Frankrijk en Duitsland tijdelijk de slagbomen aan de grens weer naar beneden doen. De Oostenrijkse Minister van Binnenlandse Zaken Johanna Mikl-Leitner (ÖVP), vindt dat een goed idee, want volgens het laatste nieuws heeft zij te maken met enorm snel stijgende aantallen criminele delicten. En de Zwitserse regering heeft zojuist besloten om de immigratie uit Oost-Europa te beperken. De droom van het grenzeloze Europa is blijkbaar uit elkaar gespat.

Kunt u het zich nog herinneren? Toen de Denen in de zomer van vorig jaar de grenzen weer sloten, riep de Minister van Europese Zaken van de Duitse deelstaat Hessen, Jörg-Uwe Hahn (FDP), : “Als Denemarken in vakantietijd weer grenscontroles invoert, kan ik alleen maar adviseren om ter plekke om te draaien en liever vakantie te vieren in Oostenrijk of Polen”, zei Hahn tegenover de BILD-Zeitung. Ook de Europese Commissie en de Duitse regering hadden deze plannen bekritiseerd. Ze zagen hierin een potentiële bedreiging van de vrijheid van reizen binnen de Europese Unie en eisten de strikte inhouding van de Verdragen van Schengen.

Deense volkspartij destijds gegeseld vanwege voorstel

Hoe snel de tijd vergaat. Nog geen jaar later is alles anders, de terugkeer van de slagboom is blijkbaar geen probleem meer. Want anders dan in de zomer van 2011, toen de Deense grenscontroles onder druk van de rechtse Deense Volkspartij tot stand kwamen, zijn het deze keer de belangrijkste EU-landen Frankrijk en Duitsland die nadenken over een terugkeer van de nationale grenscontroles. En zie daar: In verband met de Schengen-regels wilde de Europese Commissie daar deze keer geen commentaar op geven.

Zwitserland beperkt immigratie uit Oost-Europa

Zwitserland, dat immers niet tot de EU behoort en slechts via bepaalde overeenkomsten met Brussel aan bepaalde afspraken is gebonden, heeft niet alleen strenge grenscontroles, maar beperkte bovendien de immigratie uit acht Oost-Europese landen. Vanaf 1 mei worden jaarlijks nog slechts 2000 verblijfsvergunningen afgegeven voor mensen uit Tsjechië, Estland, Letland, Litouwen, Hongarije, Polen, Slovenië en Slowakije. De EU heeft deze beslissing van de Zwitserse regering scherp bekritiseerd. “Ik beschouw deze maatregel als een overtreding van het verdrag over het vrije verkeer van personen”, zei Catherine Ashton, de gevolmachtigde voor buitenlandse zaken van de EU. Dit verdrag zou er niet in voorzien om onderscheid te maken tussen EU-burgers.

Maar Zwitserland beroept zich uitgerekend op een bepaalde EU-regeling. Volgens deze regeling kan het vrije verkeer van personen in de EU worden beperkt wanneer het aantal verblijfsvergunningen in één jaar minstens 10% boven het gemiddelde van de drie voorgaande jaren ligt. Sinds de invoering van het volledige recht van vrije vestiging op 1 mei 2011 heeft zou Zwitserland ongeveer 6000 verblijfsvergunningen hebben afgegeven, deelde de regering mee. In de drie voorgaande jaren zouden dit echter gemiddeld slechts 2075 vergunningen geweest zijn.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/008090-Platzt-der-Traum-vom-grenzenlosen-Europa

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Immigratie, Zwitserland. Bookmark de permalink .

19 reacties op Spat de droom van het Europa zonder grenzen uit elkaar?

 1. wg zegt:

  je hoeft niet veel te zeggen denk ik

  Like

 2. Jan zegt:

  Wel allemaal zeiken toen Nederland grenscontroles deed

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Hoera, hoe eerder het MONSTRUM EU naar de filistijnen gaat hoe liever!

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Er komt misschien weer enig realisme terug bij enkele politici nu we zo vol ongewenste personen zitten..

  Like

 5. Linsky zegt:

  On-topic, maar toch…….
  Turkije blokkeert Israëls deelname aan NAVO-top

  Turkije heeft de deelname van Israël aan de NAVO-top 20 mei in Chicago geblokkeerd. Westerse landen proberen Turkije tot andere gedachten te brengen en de deelname van Israël aan de internationale verdedigingsalliantie mogelijk te maken.

  http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/2158-turkije-blokkeert-israels-deelname-aan-navo-top

  Like

 6. Linsky zegt:

  Going Dutch: ‘Game over for euro if Netherlands quits’

  Like

 7. Linsky zegt:

  Geef Europa de middelvinger!

  Voorstanders van het Vierde Rijk Europa moeten altijd hemel en aarde bewegen om te kunnen betogen dat aan dat Europese gedrocht nog wat voordelen te behalen zijn. Aangezien Europa het ambitieuze plan heeft opgevat om vrijwel de volledige soevereiniteit der staten af te nemen en te vervangen door een elitaire socialistische grootmacht of te wel een dictatuur, kunnen we die verfoeide voordelen hooguit terug vinden in politiek correcte theoretische verhandelingen over zogenaamde grondrechten die in de praktijk met de voeten worden getreden.

  Europa betekent in de praktijk vooral dat we geen flikker te zeggen hebben, veel verplichtingen hebben door armzalige landen die enkel hun parasiterende handje komen ophouden en binnenlandse aangelegenheden niet meer in de hand hebben omdat we voortaan absolute gehoorzaamheid verschuldigd zijn aan een regime waartegen we in Nederland nota bene “Nee!” hebben gezegd. Nederland moet vooral in de huidige crisisperiode eens laten zien dat we haar op de tanden hebben waarmee we in Europa van ons af durven te bijten…….verder
  http://www.misdefinitie.nl/index.php?nieuws=599&pagina=1

  Like

 8. Linsky zegt:

  ook on-topc, maar ik wil het toch ergens kwijt. 😦

  De IDF herdenkt de gevallen soldaten.

  “Remember” – IDF Commemorates Memorial Day

  Like

 9. Daniel Deblaere zegt:

  … misschien komt het gezond (boeren)verstand toch nog (meer) aan bod… als nog meer Europese landen en volkeren ernstiger leiders krijgen.

  Like

 10. Door Joshua Livestro op de DDS
  Confirmed: Bilderberg Group bereidt staatsgreep voor
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/04/brekend-micha-kat-gearresteerd

  Like

 11. Linsky zegt:

  On-topic;

  2 Million Oral Rabies Vaccines Dropped by Planes all over Texas

  Like

 12. Linsky zegt:

  Hongaarse diabetici gestraft als ze hun dieet niet volgen

  De Hongaarse regering heeft besloten de diabetici die hun dieet niet nauwgezet volgen te bestraffen, door hen geen toegang meer te geven tot de beste gesubsidieerde behandelingen. Het doet dit om de uitgaven voor gezondheid te verlagen.
  Volgens een ministerieel decreet dat vandaag gepubliceerd werd in het Hongaarse staatsblad, zullen diabetici elk trimester een bloedonderzoek moeten ondergaan om te zien of ze niet te veel koolhydraten consumeren.

  Indien hun glucosewaarde twee keer op één jaar hoger ligt dan de maximumwaarde in het decreet, zullen de patiënten in kwestie geen toegang meer krijgen tot de beste medicatie (analoge insuline).
  http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1427909/2012/04/23/Hongaarse-diabetici-gestraft-als-ze-hun-dieet-niet-volgen.dhtml

  Like

 13. Linsky zegt:

  Prijs pakje sigaretten naar 61 euro

  Het is niet te rijmen, de overheden doen er van alles aan om het stoppen met roken aan te moedigen , zelfs te verplichtingen en tegelijkertijd zien we de meest gruwelijke maatregelen die genomen worden ten einde ons leven te verkorten.
  1. Chemtrails
  2. Vaccinaties die ronduit gevaarlijk zijn.
  3. Verboden en beperkingen opleggen t.a.v. alternatieve en/of natuurlijke geneeswijzen
  4. Het stelselmatig bevorderen van bedrijven als Monsanto, die mede schuldig zijn aan een verarming van ons voedsel.
  En vele andere zaken die ook hier op deze site regelmatig de revue passeren. Is het verbieden om te roken een ROOKGORDIJN?
  -.-
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2134075/Think-cigarettes-expensive-UK-A-pack-New-Zealand-soon-cost-50.html?ito=feeds-newsxml

  Like

 14. Linsky zegt:

  En dan te bedenken wat ze zelf allemaal uithalen om de bevolking klein en ziek te krijgen!

  En wat word er in hemelsnaam over ons uitgesproeid?!

  Onze mooie blauwe luchten worden al jaren verpest door chemtrails.
  Lange vliegtuigstrepen door de lucht die soms heel de dag blijven hangen, naar elkaar toetrekken en uiteindelijk heel wazige, dunne wolkendekens veroorzaken.
  Al zo’n 15 jaar is men aan het experimenteren in lucht, recht boven onze hoofden, met het sproeien van grote ladingen aluminium, barium en strontium.. Inderdaad, in grote mate schadelijke voor de gezondheid van al het leven op deze planeet — die laatste 2 stoffen zijn zelfs radioactief!!
  Deze film geeft o.a. inzicht in wat er nu eigenlijk gebeurt, wat voor gevolgen het heeft voor ons en alles op deze planeet, het laat zien welke mensen/groepen er alles aan doen dit te stoppen en op wat voor regeringsniveaus men er wetenschap van heeft.

  Like

 15. Linsky zegt:

  En niet te vergeten;
  10 geheime wapens tegen de mensheid van de voedingsindustrie!

  Conserveermiddelen en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen houden zuurstof tegen en vertragen de ontwikkeling van schimmels zodat producten langer houdbaar blijven.
  Maar nadat ze zijn geconsumeerd doen deze stoffen hetzelfde in menselijke cellen. Ze ontnemen de cellen hun zuurstof en voedingsstoffen waardoor ze muteren en kanker kan ontstaan.
  Cellen hebben zuurstof nodig om te overleven. Conserveermiddelen en andere additieven onttrekken zuurstof uit mitochondriën. Wanneer het lichaam niet beschikt over voldoende voedingsstoffen is het extra vatbaar voor ziektes.
  De levensmiddelenindustrie werkt al meer dan 70 jaar samen met de overheid en de farmaceutische industrie om natuurlijke kankermedicijnen te onderdrukken en kankerverwekkende stoffen in voedsel, frisdrank en cosmetica goed te keuren, te ondersteunen en aan te moedigen.
  • Natriumbenzoaat (E211) wordt gebruikt als conserveermiddel in jam, frisdranken, vruchtensappen, augurken en sauzen. In cosmetica wordt het met name in zure shampoo’s, douchegel en lotions gebruikt. Natriumbenzoaat kan door een natuurlijke reactie met vitamine C het schadelijke en kankerverwekkende benzeen vormen. Desondanks wordt het al tientallen jaren gebruikt in de frisdrankindustrie
  • Koolzaadolie is een plantaardige olie die gewonnen wordt uit de zaden van koolzaad. Deze olie wurgt je mitochondriën
  • Mononatriumglutamaat (E621) staat bekend onder zo’n 20 pseudoniemen als geautolyseerd gistextract, vrije glutamaat, glutamisch zuur, sojalecithine, calciumcaseïnaat, gehydroliseerd maïs en maltodextrina
  • Natriumnitraat (nitrosamine) wordt onder meer gebruikt voor kunstmest en explosieven. Dit ingrediënt voorkomt dat hemoglobine in je bloed zuurstof naar je weefsel kan transporteren. Het wordt ook wel gezien als superzout (net als mononatriumglutamaat) en toegevoegd aan hotdogs, bacon en fijne vleeswaren
  • Margarine kan niet worden opgenomen door celmembranen vanwege de transvetten. Alle margarines worden gemaakt van plantaardige oliën. Bij het verhardingsproces is het mogelijk onverzadigde vetten om te zetten in verzadigde vetten. Wanneer dit proces al dan niet deels onvolledig wordt uitgevoerd veranderen onverzadigde vetten in transvetten. Deze oliën versnellen het verouderingsproces
  • Antischuimmiddelen (polydimethylsiloxaan) worden toegevoegd aan confituren, marmelade (jam), fruit- en groentenconserven, vruchtensappen, kipnuggets, eieren, soepen en (frituur)vetten. In de EU is polydimethylsiloxaan toegelaten onder E900. Het kan leiden tot maagtumoren en DNA-schade
  • Antiklontermiddelen zijn chemicaliën die vocht absorberen. Ze worden toegevoegd aan tafelzout en poedermelk. Ze bestaan vaak uit fosfaat, carbonaat, silicaat en aluminium. Aluminium wordt geassocieerd met de ziekte van Alzheimer en gebruikt in de griepprik en andere vaccins
  • Kunstmatige kleurstoffen zijn stoffen die worden gemaakt van olie, antivries en ammonia. Ze veroorzaken nier-, blaas- en hersentumoren en schildklierkanker in muizen
  • Emulgatoren als carrageen (E407), polysorbaat 80 en gebromineerde plantaardige oliën (E443) stabiliseren en verdikken. Ze worden aangetroffen in Chocomel, kaas, ijs, formulemelk en jam. Gebromineerde plantaardige oliën blijven jarenlang in lichaamsvet zitten. Polysorbaat 80 wordt ook aangetroffen in de meeste vaccins
  • Kunstmatige zoetstoffen als aspartaam, acesulfaam-K, sucralose, sorbitol, truvia en saccharine worden langere tijd opgenomen door het lichaam en omgezet in lichaamsvet. Het zijn de trojaanse paarden van voedselindustrie. Sorbitol zit ook in veel vaccins
  Let goed op wat je eet en onderzoek elk ‘medicijn’ dat je huisarts je voorschrijft. Doe zelf onderzoek om zo je cellen te beschermen en kanker en andere ziektes te voorkomen.
  Vertaling gepikt van Niburu.nl 🙂
  http://www.naturalnews.com/035647_food_industry_ingredients_chemicals.html

  Like

 16. Linsky zegt:

  Trouwens als ze zich zo gaan gedragen is het echt geen wonder hoor, dat de zaak instort.
  President Saakashvili van Georgië ziet het allemaal niet zo helder.

  Like

 17. Columnist zegt:

  Een verenigd Europa is niet in zich zelf een slecht idee. We moeten de multiculturele krachten inhalen op centralistische wijze.

  Like

 18. Jo Witteroos zegt:

  Verenigd Europa ging beter zonder de EU en Islam; verenigd in tijden van nood, verder ieders eigen parochie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s