Enoch Powell – Rivers of Blood Speech

Er is de laatste tijd weer belangstelling voor de toespraak van de conservatieve politicus Enoch Powell over ongebreidelde immigratie in de zogenaamde ‘Rivers of Blood Speech’ van 1968. In deze toespraak citeerde hij de profetie van de Romeinse dichter Vergilius: “Ik zie de Tiber schuimen van veel bloed.” De toespraak maakte van Powell, onder de beschuldiging van racisme, een verguisd politicus en zijn carrière was daarmee eigenlijk voorbij.

Hij werd meteen de volgende dag ontslagen uit het schaduwkabinet van Edward Heath. De BBC maakte hier veertig jaar later in 2008 een uur durende, informatieve en gedetailleerde documentaire over, die door verschillende websites nu weer boven water is getild. Naast de woorden van Powell zelf, is het ook de geschiedenis van de Britse immigratiepolitiek en de spanningen die het heeft opgeleverd. De korte video, een gedeelte van deel 6, met soms heftige beelden, maar ook met duidelijke uitspraken van politici, geeft een samenvatting en een terugblik op de ‘kwestie Powell.’ Dat de controverse rond de politicus Powell nog steeds niet voorbij is, blijkt uit de afsluitende zin in deze BBC documentaire, waarin de waarschuwende Powell bijna de schuld krijgt van de huidige ontstane situatie: “Powell wilde zijn land redden van de catastrofe, maar zijn ‘Rivers of Blood Speech’ beschadigde onbedoeld het land dat hij liefhad en veroordeelde zijn carrière en waar hij voor stond tot de wildernis.”

Video “Enoch Powell Multiculturalism”:

http://www.youtube.com/watch?v=x3G8BqPgYUc

Meer info (+ video):

http://kitmantv.blogspot.com/2008/12/bbc-rivers-of-blood.html

Vederso (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Immigratie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Enoch Powell – Rivers of Blood Speech

 1. Tom Hendrix zegt:

  @En nooit zullen de “linksen” het toegeven, dat deze man 100% gelijk heeft gehad!

  Like

 2. lucky9 zegt:

  @ Tom Hendrix
  Uiteraard zo werken de hersenen van deze huichelaars.

  Eerst ontkennen en vervolgens, als de realiteit hen in het ongelijk stelt, diegene die waarschuwden de schuld geven voor wat ze waarschuwden.

  Het collectivistisch brein is lui, achterlijk en bekrompen. Zo lang dit soort brein blijft bestaan zullen er hypocriete politici zijn die van dit feit misbruik blijven maken.
  Zonder een degelijke opvoeding geraak je nooit uit deze vicieuze cirkel. En uitgerekend dàt is de reden waarom “links” het onderwijs gegijzeld houdt.

  Ik herinner me nog levendig hoe ik in mijn jeugd -terwijl ik zelf nog nooit voordien van Enoch Powell gehoord had- door naïeve meisjes in de jeugdkroeg werd gechanteerd met de woorden “je bent toch niet voor Enoch Powell, zeker?” Waarbij hun niet verbale expressie veel meer betekenis had dan hun woorden.

  Toen was de indoctrinatie in het onderwijs reeds op volle toeren aan het draaien. We stonden erbij en keken er naar, maar begrepen het niet. Adolescenten zijn nu eenmaal idealisten die noodgedwongen denken dat het allemaal wel goed komt.

  Sedertdien kan ik me voorstellen dat het alleen maar slechter geworden is. Tekenen in de andere richting heb ik althans noot waargenomen. Ook niet tijdens de studie-tijd van mijn eigen inmiddels echt wel volwassen kinderen.

  Slechts na 9/11 is het me echt duidelijk geworden hoe de toenmalige elite uitermate misdadig bezig is geweest. Voor islamofielen geen genade! Dit is niet zomaar een holle slogan. Zij steunden en steunen een totalitaire ideologie en imperialistische dictaturen voor dewelke een mensenleven van geen enkel belang is.

  Op een bepaald moment in de geschiedenis zal zich het dilemma stellen: het uwe of het onze. Mijn keuze is gemaakt. Ik geef me nooit over. Takiyya leidt immers alleen maar naar onderwerping. Ik onderwerp me nooit. Niet snel en ook niet traag. Nooit!

  Like

 3. Theodoor zegt:

  Een zeer waardevolle site heer Bron, hartelijke dank voor uw tomeloze inzet om de ondergang van het vrije westen te voorkomen.
  En ja, onze progressieve partijen leiden ons naar de afgrond, jammer dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking niet eens weet wat er aan de hand is. Heel erg dom!

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  Dank u Theodoor. NEVER SURRENDER! NEVER SUBMIT!!

  Like

 5. willemientje zegt:

  Hoe kunnen we in godsnaam Nederland wakker schudden,soms word ik wel een beetje moedeloos, alhoewel in onze familie, en vriendenkring, veel mensen Wilders gaan stemmen, vreemd, hier op het platteland, speelt dit nog meer, als in de Randstad,terwijl er hier niet zo veel buitenlanders zijn
  Al worden het er ook steeds meer

  Like

 6. Jason zegt:

  Het is voor mij onbegrijpelijk dat Europa zijn eigen ondergang financieert en met oogkleppen op loopt. Onze kleinkinderen zullen ons vervloeken om onze kortzichtigheid.

  Like

 7. Pingback: Britse afgevaardigde vreest opstand van de volkeren tegen de EU | E.J. Bron

 8. Ik begrijp het ook niet hoe het kan dat keer op keer de grote massa in Nederland zich zo in de leuren laat leggen en ook nog eens gewoon geloofd wat de links zooi allemaal aan leugens rondstrooit. Ook in mijn kennissen kring, vrienden en buurtgenoten zijn nagenoeg iedereen voorstander van Dhr. Wilders en de PVV. In het licht van de afgelopen verkiezingen van de 2e kamer 2012: Hoe is het mogelijk dat het noorden van Nederland en dan specifiek Groningen, Friesland en Drenthe zo plotseling en blijkbaar als één blok plots rood/links zijn geworden?

  Ik kan mij haast niet voorstellen dat de ooit zo nuchtere noorderlingen zich zo hebben laten bedotten. Je zou in dat zelfde licht haast zeggen dat tijdens de verkiezingen het noorden van Nederland bewust is opgeofferd. Ik kreeg er een vieze smaak bij in de mond dat al voordat het stemmen tellen was begonnen de VVD en PvdA elkaar al aan het feliciteren waren. Vanuit mijn standpunt is er gewoon geknoeid met het hele stemmen tellen…

  Zoals Jason al zegt: Onze kinderen en kleinkinderen en verdere generaties zullen ons zeker vervloeken omdat men zich zo gemakkelijk in de leuren liet leggen!

  Like

 9. max zegt:

  @ Pieter Veenstra

  Volgens mij is dat altijd al “rood/links” geweest, Oost Groningen was ooit een communistisch bolwerk.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 18.43. uur, Pieter op BEFEHL van STURMBAHNFÜHRER BAROSSO zijn de verkiezingen gemanipuleerd. Daar twijfel ik geen seconde aan. We zijn gewoon VERRADEN en VERKOCHT!

  Like

 11. Pingback: “Rivieren van bloed” | Golfbrekers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s