Frankrijk: Duizenden moslims moeten herverkiezing van Sarkozy verhinderen (+ video)

Voor de beslissende verkiezingsronde wordt de verkiezingscampagne in Frankrijk scherper: Naar het heet zouden 700 moskeeën een stem op de socialist Hollande hebben geadviseerd. Die sprak van “leugens en vergissingen”.

In de Franse verkiezingsstrijd is een strijd ontbrand over een zogenaamde aanbeveling aan moslims om niet op president Nicolas Sarkozy te stemmen.

Sarkozy pakte donderdag in een radio-interview een bericht op, volgens welk ongeveer 700 moskeeën de gelovigen zouden hebben aanbevolen hun stem aan de socialist François Hollande te geven. Ook de omstreden islamwetenschapper Tariq Ramadan zou zo´n aanbeveling hebben uitgesproken, zei Sarkozy tegen de radiozender France Inter.

Ramadan ontkende deze informatie onmiddellijk: “Ik heb er nooit in mijn leven toe opgeroepen om op François Hollande te stemmen”, zei Ramadan. Hij zou de Fransen slechts aangeraden hebben om bij het stemmen rekening te houden met de resultaten van Sarkozy, “die zeer slecht zijn”. Als niet-Fransman zou hij niet in de positie zijn om een aanbeveling te doen.

Hollande – “Leugens en vergissingen”

Ramadan, de kleinzoon van de oprichter van de Egyptische Moslimbroeders, groeide op in Zwitserland en doceert in het Britse Oxford. Hij komt in zijn boeken op voor een op hervorming georiënteerde islam, zijn critici beschuldigen hem er echter van in werkelijkheid een extremistische koers te varen.

Hollande sprak tijdens een interview op Radio Info van “leugens en vergissingen”. De voorzitter van de Raad van de moslims (CFCM), Mohammed Moussaoui, zei, dat hij niet over informatie zou beschikken over verkiezingsaanbevelingen.

Het tijdschrift “Marianne” had op zijn internetsite bericht, dat islamitische vertegenwoordigers in meerdere grote steden opriepen tot een stem tegen Sarkozy. Hier zou de voormalige adviseur van Sarkozy, Abderrahmane Dahmane, achter zitten, die naar eigen zeggen een netwerk van 700 moskeeën zou controleren.

Het tijdschrift citeerde de leider van een Parijse moskee, die zich ervoor uitsprak om wel te gaan stemmen, “om onze waardigheid tegen de islamangst te verdedigen”.

Video (Sarkozy maakt kiezers van Front National het hof):

Bron:

http://www.welt.de/politik/ausland/article106231221/Tausende-Muslime-sollen-Sarkozy-Wahl-verhindern.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Islam. Bookmark de permalink .

4 reacties op Frankrijk: Duizenden moslims moeten herverkiezing van Sarkozy verhinderen (+ video)

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Ik had in de plaats van die winkelier op de foto die hele islamitische ZWEETSOKKENBRIGADE totaal met de tuinslang nat gespoten. Biddende idioten die je nering naar de kloten helpen en dat in 2012. Nog iemand commentaar op mijn observatie? Ben benieuwd…

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Het zou Martine Le Pen sieren in de tweede ronde toch haar steun te verlenen aan Sarkozy. Zo niet is ze mee verantwoordelijk voor de ramspoed die links sowieso verder wil gaan veroorzaken.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Zit wat in Lucky9.

  Trouwens zo langzamerhand begint het die ‘vredestichters’wel te lukken tweespalt te veroorzaken in de EU.
  De tweedracht in de samenleving binnen de eigen gelederen begint in ieder geval toe te nemen.

  Een Zwitsers parlementslid heeft donderdag fel uitgehaald naar de grote Duitse gemeenschap in de alpenrepubliek. ‘We hebben echt te veel Duitsers in ons land’, sprak Natalie Rickli op televisie.
  Daarmee raakte ze schijnbaar een gevoelige snaar, want op een aantal websites brak een felle discussie uit over Duitsers in Zwitserland. ‘Het Hoogduits dat overal is te horen, begint me steeds meer op de zenuwen te werken’, schrijft iemand op de site van de krant Tages-Anzeiger.

  Rickli, lid van van de rechtse Zwitserse Volkspartij, zei verder dat de gemigreerde Duitsers slecht zijn voor de Zwitserse arbeidsmarkt, scholen, infrastructuur en de huurprijzen. Ze wil extra regels die migratie tegengaan.

  Ongeveer 270.000 Duitsers leven in Zwitserland, dat 7,9 miljoen inwoners heeft. Er is bovendien veel woon-werkverkeer tussen de landen. AD.

  Like

 4. G.Deckzeijl 2212 /20:18 uur
  En groot gelik hoor zelf een emer zeik er over heen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s