Het begin van het einde: Demontage van sociaal vangnet voor migranten in Spanje

Alleen maar jonge mannen…

Eigenlijk hebben heel veel mensen zulke veranderingen voorspeld voor alle West-Europese landen, want hiervoor hoef je hoeft echt geen helderziende te zijn. Een beetje logisch nadenken volstaat. Als het geld opraakt, dan komt het begin van het einde voor de irrationele herverdeling.

Spanje heeft pas een paar jaar geleden 600.000 illegale migranten gelegaliseerd. Daarna heeft men de nieuwe illegalen – want deze legaliseringmaatregel van de toenmalige socialistische regering heeft de illegale immigratie regelrecht gestimuleerd – het recht toegekend, legaal of illegaal, vrije toegang tot het Spaanse sociale systeem te krijgen, tot het onderwijs en ook tot de geneeskundige verzorging.

Zapatero vecht voor illegalen: “Artsen en scholen voor iedereen”. “De regering zal het niet accepteren, dat mensen beroofd worden van hun fundamentele recht op geneeskundige hulp en onderwijs”, benadrukte minister-president José Luis Zapatero. Daarbij zou het geen rol spelen of de betrokkenen legaal of illegaal in het land zouden verblijven. In Spanje leven 5,3 miljoen buitenlanders. Zij vormen 12% van de totale bevolking.

Meerdere honderdduizend – het exacte aantal is niet bekend – zijn illegaal in het land. Daarbij gaat het om immigranten, die met vluchtelingenboten of toeristenvisa naar Spanje zijn gekomen en in het land geduld worden, omdat een uitzetting onmogelijk bleek te zijn.

SAZ

Dat was pas twee jaar geleden, in 2010. Men ziet, hoe royaal men destijds deze herverdeling handhaafden: “Fundamenteel recht voor iedere aardburger op geneeskundige hulp en onderwijs” in Spanje – om het even of hij legaal of illegaal is.

Nu is Spanje failliet en zulke verkwistende maatregelen worden plotseling teruggedraaid:

Illegale immigranten verliezen recht op geneeskundige verzorging.

Alle illegale immigranten in Spanje zullen hun gezondheidspas (tarjeta SIP) per 31 augustus kwijtraken en kunnen alleen als noodgeval worden behandeld, aldus het nieuwst decreet m.b.t. de maatregelen tot behoud van het gezondheidssysteem van het land in de toekomst.

De Minister van Gezondheid verklaarde vandaag, dat vanaf deze datum de gezondheidspas van de migranten, van wie de situatie niet werd gelegaliseerd, waardeloos worden.

Think Spain

Waarom de regering dat doet? Het antwoord is heel simpel: Spanje is eindelijk failliet. De regering weet heel goed dat Spanje op weg daar naartoe is waar Griekenland zich op dit moment bevindt. En men trekt overal aan de noodrem.

We kunnen erop rekenen, dat zoiets binnen afzienbare tijd ook in Duitsland gebeurt.

Want de wederzijdse sociale hulp tussen de leden in een samenleving is een noodzakelijke en positieve zaak, maar alleen zolang ze zinvol zijn, om de leden van de samenleving, waarmee men zich verbonden voelt en die in nood zijn geraakt, te helpen. Dit echter impliceert de vrijwilligheid en de hulpvaardigheid van de helpende vanuit de overtuiging, dan men op zekere dag zelf in dezelfde noodsituatie terecht zou kunnen komen en dat de anderen hem dan ook zouden helpen. Dus aan hulpvaardigheid dient, net zoals aan christelijke naastenliefde, een hypothetische wederzijdsheid ten grondslag liggen – en precies die bestaat in het geval van de migratie en de migranten niet!

Bij de ongecontroleerde immigratie uit allerlei landen heeft de politiek de sociale hulpvaardigheid binnen één en dezelfde samenleving omgebouwd tot een roofriddergemeenschap ten gunste van de herverdelingsindustrie. De wederzijdse hulp van de leden van één en dezelfde samenleving werd uitgeroepen tot vrije buit en uitgeplunderd door grijpgrage handen. De steeds hebberiger profiteurs van de herverdeling wilden uiteindelijk iedereen vrij kunnen afrekenen. Want het was niet alleen voordelig voor de immigranten als ze gratis allerlei geneeskundige verrichtingen kregen, maar ook voor de gezondheidsindustrie: Artsen, ziekenfondsen en apothekers kunnen zo naar hartenlust net zoveel rekeningen indienen als ze willen.

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/04/26/der-anfang-vom-ende-sozialnetz-abbau-fur-migranten-in-spanien/#more-33755

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Spanje. Bookmark de permalink .

7 reacties op Het begin van het einde: Demontage van sociaal vangnet voor migranten in Spanje

 1. Predictor zegt:

  “We kunnen erop rekenen, dat zoiets binnen afzienbare tijd ook in Duitsland gebeurt”
  WAT DACHT JE VAN NEDERLAND?

  Like

 2. Gt zegt:

  Zijn we nog wel geredden, zijn we geen verloren continent geworden …ik denk het laatste.
  Wanneer is dat begonnen, na de tweede wereld oorlog allemaal georkestreerd waar vele jonge mensen hun leven gegeven hebben dachten testrijden voor het goede, je ziet wacht heeft gebracht. Moeder Maria vang mij op,en lijd me met uw hand weg uit deze verdorven wereld!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Portugal, Frankrijk, Belgie, Duitsland en Nederland komen allemaal aan de beurt.
  Ik geef het zooitje nog een jaar, hooguit anderhalf jaar.

  Like

 4. Daniel Deblaere zegt:

  De weg naar de ondergang van het avondland wordt geplaveid door( illegale praktijken) van o.a. illegalen .

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Koddebeier, dat zou echt wel eens het scenario kunnen zijn. Als de EU daardoor kapot gaat zou het winst zijn. Trouwens in Nederland zijn we net zo van het padje geraakt, wijlen Willem Drees draait zich om in zijn graf, als hij zou zien dat ONZE sociale ZEKERHEID wordt opgevreten door verrijkers uit Verweggistan. Daar is dat NOOIT voor BEDOELD!

  Like

 6. Falla zegt:

  De EU is al failliet maar Brussel wil dat nog niet weten, en die verdomde Hollanders hebben het weer geflikt, weer ruim een miljard misgelopen. Want daar zijn ze goed in; Landen nog dieper in de stront trappen.

  Like

 7. Marcel zegt:

  Die illegalen die hun rechten op vanallesennogwat kwijtraken straks die blijven natuurlijk allemaal in Spanje zielig zitten wezen.
  Of, zouden ze misschien naar ?
  nee
  het zal toch niet ?

  We zullen straks weer hoop verbijsterde en geschokte politici voorbij zien komen denk ik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s