Geert Wilders over de begroting 2013 (+ video)

Voorzitter,

Ik feliciteer de Kunduz-coalitie met haar succes. Dankzij hen springt Nederland straks over zijn eigen schaduw. Jammer genoeg zonder parachute. Dit is de realiteit: Brussel regeert, Brussel dicteert. De Nederlandse burger gireert, de burger crepeert.

 Zeven weken vocht de PVV in het Catshuis als een leeuw, om de kille onweersbuien buiten te houden. Maar de Kunduz-coalitie heeft de deuren vandaag wagenwijd open gezet. Niet alleen de Hedwigepolder wacht de zondvloed. In elke huiskamer van Nederland zal het de komende jaren regenen.
Zeven weken lang hield de PVV de rug recht; FC Kunduz boog binnen 24 uur. 1 mailtje uit Brussel en ze springen allemaal in de houding. Eigenlijk is het wel knap: in 24 uur een pakket in elkaar flansen dat de burger zo hard treft. Een prachtig akkoord: als je tenminste een windmolen bent, of een naar subsidie hunkerende shagrokende milieu-activist. Een waardeloos akkoord: als je een hardwerkende belastingbetaler bent. Partijen boden tegen elkaar op om het Brusselse diktaat zo snel mogelijk te tekenen. Wilt u er sambal bij, meneer Barosso? Graag, meneer Blok.
Op de dag dat zelfs de voorzitter van het Europees parlement zegt dat de ondergang van de EU nabij is, op die dag tekent de FC Kunduz nog snel even de capitulatie voor Brussel.
Daar in Brussel lachen ze zich suf. Hun kostje is gekocht, zij kunnen levenslang lunchen terwijl wij hier de broekriem aanhalen. Volgend jaar eist holle bolle Brusselse Gijs nog eens 10 miljard extra. Nederland gooit dit jaar al 7 miljard in die bodemloze Europese put. Daar komt straks als het aan Brussel ligt nog eens een half miljard bij. Kent hun hebzucht een grens? Is hun honger ooit gestild?

De PVV wees het Catshuispakket af. Het pakket zou onze economie kapotmaken en de rekening van de eurocrisis bij de burgers dumpen, en vooral bij de AOW’ers. En wat doet FC Kunduz? Die laat Henk en Ingrid alsnog bloeden op bevel van Brussel. FC Kunduz is vooral FC Knudde.

Voorzitter, wat zit er in het pakket:

Er wordt een miljard bezuinigd op de zorg, iedereen sneller doorwerken tot 66 jaar, de hypotheekrenteaftrek gaat eraan, de BTW omhoog, de ontslagvergoeding wordt geslacht. Mensen kunnen straks ontslagen worden en bankroet thuis op de bank gaan zitten. En bij FC Kunduz geen cent loonsverhoging voor de politieagenten en de onderwijzers. Maar wel meer geld naar linkse hobby’s als zonnepanelen en kunst. En de vier miljard ontwikkelingshulp blijft natuurlijk in stand. Kortom; minder in de portemonnee en meer werkloosheid. De enige mensen die de vlag uithangen zijn de ongekozen eurocraten in Brussel en hun vriendjes in Griekenland. Dankzij hen gaat veel salarissen volgend jaar niet omhoog en dankzij hen wordt een keertje tanken een nog duurdere grap.
Ook de PVV wil het tekort naar 3 procent terugbrengen, maar niet in 2013 maar pas is 2015. Zo voorkomen we dat onze economie kapot bezuinigd wordt.
Ons pakket ziet er heel anders uit dan het krukkenteam van FC Kunduz. Het pakt de overheid wel en de burger niet.
Wij bezuinigen in 2013 bijna 8 miljard euro. Het mes in de overheid en het mes in subsidies, snijden in ontwikkelingshulp, weg met onzinnige groene aftrekposten, ons leger niet meer over de hele wereld inzetten. Wat we wel verhogen: de bankenbelasting.

Voorzitter, met dat pakket hebben wij volgend jaar zelfs ruimte voor een lagere BTW: van 19 naar 18 procent. Een Btw-verlaging, dat is geweldig voor de economie. Mensen geven meer uit en voor onze bedrijven is dat geweldig nieuws.
Een aantal maatregelen uit het verleden draaien we terug. Zoals de Wet Werken Naar Vermogen, de lagere kinderopvangtoeslag, het verhogen van de AOW-leeftijd naar 66 jaar, de huurverhoging van 5 procent, de pijnlijke bezuiniging op het passend onderwijs. Voor ons pakket, voor het pakket van de PVV geldt: jammer als je een bank bent, prima als een je hardwerkende burger bent.

Voorzitter, er is ook goed nieuws. En het goede nieuws is dat de burger het straks allemaal mag zeggen. Willen we dat nou echt, dat pakket dat vandaag is gepresenteerd? Dat een of andere ongekozen eurocraat zegt: hier is een hoepel – spring er maar doorheen. Of willen we weer baas worden in eigen huis, in eigen land? Het goede nieuws is dat er in september verkiezingen zijn. De PVV zal er alles aan doen dat dat een referendum wordt over de Euro, de EU, de ongekozen eurocraten, de eurocrisis en over Brussel.
Voor de PVV wordt behoud van onze nationale soevereiniteit de inzet van die verkiezingen. Zelf beslissen over onze begroting, zelf beslissen over ons geld, onze grenzen, ons land. Vooral ook onze toekomst. Wie we binnenlaten en wie niet. Wat we onder water zetten en wat niet. Waar we geld aan uitgeven en waaraan niet.
Voorzitter, het gaat om onze vrijheid en onafhankelijkheid. Baas in eigen huis, baas in eigen land.
Ik verheug me op de verkiezingen.

Video: http://nos.nl/video/366965-wilders-over-het-akkoord-van-fc-kunduz.html

Geplaatst door:

E.J. Bron

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

5 reacties op Geert Wilders over de begroting 2013 (+ video)

 1. koddebeier zegt:

  Bravo Geert !!

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Hulde PVV, hulde Geert!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Kan ik grotendeels mee instemmen. Dat de 200 Euro voor psychiatrische patiënten van de baan is, en dat de wet werken naar vermogen voorlopig niet doorgaat, is het enige wat genade in mijn ogen kan vinden, inderdaad is het een schande dat men buigt voor het GEDROCHT EU!

  Like

 4. À.Pleiter zegt:

  Ze willen de problemen niet vooruitschuiven voor onze kinderen en kleinkinderen, maar met nog meer bezuinigingen bij ons AOW ers, moeten wij straks aankloppen bij de kinderen e/o kleinkinderen voor een extraatje, en een keer oppassen of een cadeautje zit er niet meer in, door de prijsverhoging(benzine) ach misschien krijgen we met vader/moeder dag wel een geranium, kunnen we daar mooi achterzitten en dat gewerkt te hebben vanaf onze 15 de levensjaar en dan niet van 9 tot 17.00 uur, maar 6 dagen in de week van 6.00 uur tot het werk klaar was!!!
  Maar ach,, wij kunnen toch niet demonstreren!!!

  Like

 5. Ruud Beijer zegt:

  Geachte forumlezers,zoals gewoonlijk heeft de PVV het bij het juiste eind.
  Help mij daarom om de PVV een grote partij te worden.
  Ik ben nog op zoek naar vrijwilligers om de aankomende verkiezingen voor de PVV goed te laten verlopen.We moeten iets doen ,anders is het te laat.
  In de provincie Flevoland is er een tekort aan vrijwilligers om de PVV te helpen.
  Info? ruudbeijer@hotmail.com.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s