De haat van Derrick Bell’s “Afrolantica Legacies”

David Swindle is voor PJ Media in de ideeën gedoken, die in Barack Obama’s leven een belangrijke rol lijken te hebben gespeeld. Hoezeer die ideeën voor de Amerikaanse president nog steeds een rol spelen, is mij nu even onduidelijk, maar al langere tijd gonst de naam van Prof. Derrick Bell als leermeester van Obama op Harvard over de Amerikaanse blogs. De ideeën van Derrick Bell worden door hemzelf een “Kritische Rassen Theorie” genoemd en het feit dat Barack Obama deze ideeën ooit omarmde, maakt het
de moeite waard er iets meer over te weten te komen.

Voor een ieder die meer wil weten over Derrick Bell en presidentskandidaat Obama hieronder de link naar het zeer lange artikel. Ook Breitbart.com heeft veel aandacht besteedt aan deze voor de meesten van ons onbekende figuur Derrick Bell en de implicaties van zijn ideeën voor de V.S. Tenminste, als het boek van Bell nog steeds op het nachtkastje ligt van Barack Obama. Hier een kleine vertaling van het begin van de uitgebreide analyse en presentatie van de ideeën van Derrick Bell door David Swindel:

Als 28-jarige student aan ‘Harvard Law’ steunde Barack Obama het activisme van professor Derrick Bell en drong er bij zijn collega studenten op aan om hun hart en geest open te stellen voor de woorden van de stichter van de “Kritische Rassen Theorie”. Maar waar geloofde Bell in en hoe konden zijn ideeën enige relatie hebben met het beleid van de president vandaag de dag?

De antwoorden op deze vragen bevinden zich in Bell’s boek uit 1998 “Afrolantica Legacies”, uitgegeven door Third World Press.

De mythe van de opkomst en ondergang van Afrolantica – een soort van Atlantis, waar alleen Afro-Amerikanen kunnen leven – opent voor Bell een verband van essays, fictieve dialogen en politieke parabels, geschreven in de jaren ’80 en ’90. Van zeven van deze essays extraheert Bell zijn principes van “de wetten van behoud van ras.”

…..

In “Afrolantica Legacies” baseert Bell zich op een aantal religieuze, mystieke en occulte, literaire mechanismen. Zijn “New Age” presentatie van de “Kritische Rassen Theorie” als een seculiere, politieke theologie, weerspiegelt de zwarte bevrijdingstheologie die door Obama werd opgezogen bij dominee Jerimiah Wright’s Trinity United. Politiek, religie en “zwartheid” fuseren om een cultus te produceren.

Sekten doen echte schade aan mensen. Bell’s ideeën deden de ronde in Amerika en lieten littekens na. Hier is de (cruciale) vraag, die aan bi-raciale leden van generatie X of Y gesteld moet worden: Heb je meer ervaring met racistische intimidatie van blanken of van zwarten, omdat je half-zwart was?

De “Kritische Rassen Theoretici” willen graag beweren dat alleen het witte racisme van enige betekenis is, omdat alleen blanken in Amerika aan de macht zouden zijn. Probeer dat eens uit te leggen aan iemand die zonder elektrische stroom moet leven; een bi-raciaal kind. Hoe moeten zij reageren op het verhaal van “Afrolantica”? En wat zouden ze moeten of kunnen denken van hun eigen ouders bij het bereiken van pagina 148, waar Bell zegt: “Blanke mannen vinden zwarte vrouwen niet attractief en beschouwen ze niet als ‘vrouw’ zoals ze met blanke vrouwen zouden doen.”

Dit wordt persoonlijk. Ik ben niet bezig de trom te roeren van de radicale geschiedenis van Obama om de uitslag van de verkiezingen te beïnvloeden. Mijn doel is om te beginnen met de “self-fulfilling prophecy” voor mezelf en voor 15 jaar verder als ik zelf kinderen heb. Zullen ze niet leven in een politieke cultuur die hen beschermt voor hun folteraars? De antiblanke en antisemitische racisten zullen op dezelfde wijze veroordeeld worden als de antizwarte racisten. Voor als die dag komt, moet die discussie over de “Kritische Rassen Theorie” worden voortgezet.

Bron:

http://pjmedia.com/tatler/2012/04/17/the-hatred-of-derrick-bells-afrolantica-legacies/

 Auteur: David Swindel

Vertaald uit het Engels door:

vederso  (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Links verleden, Racisme, VS. Bookmark de permalink .

5 reacties op De haat van Derrick Bell’s “Afrolantica Legacies”

 1. Columnist zegt:

  Zeer krachtige observatie. Wat gaat er gebeuren als moslims de pyramiden opblazen, en zo de basis van het afrocentrisme vernietigen?

  “Blanke mannen vinden zwarte vrouwen niet attractief en beschouwen ze niet als ‘vrouw’ zoals ze met blanke vrouwen zouden doen.”
  Tegelijkertijd beschuldigen afrocentristen blanke mannen van het stelselmatig verkrachten van zwarte vrouwen.

  Like

 2. Jan zegt:

  De keuze tussen (spook) Whoopi Goldberg en Amanda Peet is snel gemaakt:

  Like

 3. Linsky zegt:

  Welke blanke man en welke blanke vrouw?

  Like

 4. Jan zegt:

  De Kritische Rassentheorie is een afgeleide van de “Critical Legal Studies” die niets anders beoogde dan dat de bestaande visie op de maatschappij niet deugde, dat die misleidend zou zijn, zich niet baseerde op ethiek en feiten. Ook zou de visie van de politiek op het privé- en publieke domen niet deugen en deze diende volgens de aanhangers van CLS te verdwijnen. Duidelijk is nu al dat men te doen heeft met aanhangers van de Frankfurter Schule.

  De letter van de wet was niet belangrijk voor Bell, wat belangrijk was was de uitkomst, het resultaat dat diende te worden bereikt. Volgens Bell was de macht van de rechters gebaseerd op racisme. Duidelijk is dat Bell overliep van vooroordelen wat ras betreft want in zijn boek ‘Faces at the Bottom of the Well’ schrijft hij dat hij dat hij blij is dat zijn taxichauffeur zwart is en niet blank.
  Kortom, Bell’s theory is even leugenachtig als van Wright, ook een blankenhater.

  Dat Obama besmet is met het rassenvirus kwam een aantal weken terug weer aan de oppervlak toen hij partij koos voor Trayvon Martin die probeerde George Zimmerman te doden maar dat zelf met de dood moest bekopen. Direct werden alle registers opengetrokken en voerde de gehele racistenkliek rond Obama (zoals de Jodenhater en moordenaar Al Sharpton) een hetze tegen Zimmerman en zetten zij zelfs een beloning op diens hoofd.

  Like

 5. lucky9 zegt:

  Jan, je bent mijn man!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s