Pas op met afwassen! Deze borstel zou racistisch kunnen zijn!

De jaren-70 waren een tijd, waar velen van ons met plezier aan terugdenken. Goede muziek, bonte kleding en steengoede kapsels. Het handelsmerk van de jaren-70 was vooral lang, ongeknipt, wild en krullerig haar, het zogenaamde “Afrokapsel”. We herinneren ons bijvoorbeeld aan Diana Ross, Jimi Hendrix, Paul Breitner of Bobbi Farrell van de groep Boney M.

Niemand dacht destijds aan racisme. Integendeel, het Afrokapsel speelde een bijzondere rol in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, omdat met de slogan “Black is beautiful” het specifiek op blanken toegespitste schoonheidsideaal werd ontdoken en “queer hair” of “nappy hair” voor het eerst in de VS op brede basis zichtbaar en met trots gedragen werd. Ook permanent voor mannen werd n die tijd salonfähig.

Wie de jaren-70 heeft meegemaakt, denkt aan deze jaren terug als aan de mooiste jaren van zijn leven en daarom kwam een Britse firma op het idee om de glamour van destijds terug te laten keren in de keuken. Hij ontwierp een afwasborstel in navolging van de toenmalige discofiguren. Het uiterst opvallende Afrokapsel van deze afwasborstels zorgden echter voor ophef, waar de firma niet op gerekend had…

20MinutenOnline bericht:

Mag men met discohelden afwassen?

De afwas na het eten is alles behalve funky. Een Britse firma wil daarom een beetje glamour in de keuken brengen. Prompt moet hij zich verdedigen tegen beschuldigingen van racisme.

“Dat daar vooraan, wat er uitziet als een wc-borstel, is Valderrama”. Met deze woorden omschreef ooit de Duitse voetbalverslaggever Bela Réthy politiek niet volledig correct het kapsel van het Colombiaanse middenveldgenie.

Twee decennia later zorgt een producent van afwasborstels in Engeland voor ophef. Zijn producten zijn vermoedelijk lollig bedoelt, worden echter niet door iedereen zo opgevat.

“King of Disco” heet een van de afwasborstels, “Diana” een andere – in navolging van de Disco-Queen Diana Ross. De borstels zijn niets anders dan discofiguren met uiterst markante Afrokapsels, typisch voor de funky jaren-70.

“Zoiets zou in de 21e eeuw niet meer moeten voorkomen”, klaagt Weyman Bennett, de secretaris-generaal van de vooraanstaande organisatie “Unite Against Fascism” (UAF). De afwasborstels zouden negatieve vooroordelen stimuleren. “Wat komt hierna? Wc-borstels?”, vroeg Bennet in de “Daily Mail”.

Borstels gaan als warme broodjes over de toonbank

“Ook al komen de borstels met een knipoog – grappig zijn ze niet”. Men zou niet tientallen jaren lang gestreden hebben om racisme uit het alledaagse leven te verdrijven, alleen om dit door zulke acties weer te laten opleven, aldus Bennett verder.

De betrokken zwarte roept de firma Paladone ertoe op om na te denken over zijn artikelen. Zijn woorden stuiten echter op onbegrip. De afwasborstels zouden sinds hun lancering een groot succes zijn, zegt een woordvoerder van de onderneming. Men zou al honderdduizenden stuks verkocht hebben. Dat is geen verrassing voor hem: “Dankzij onze producten is een alledaagse plicht zoals afwassen gewoon plezieriger.”

Tja, in tijden van de “Political Correctness” moet men gewoon eerst tweemaal nadenken, voordat men zijn producten presenteert. Je kunt je een hoop trammelant op de hals halen, zoals we ook gezien hebben in het geval van de Schoko-Vanille-Schnitte, waarmee een bakker uit de Duitse deelstaat Sachsen vorig jaar reclame maakte…

Wij raden u daarom ook dringend aan om uw woning naar eventuele racistische symbolen te doorzoeken en deze zo snel mogelijk weg te gooien, voordat uw woning wordt bestormd!

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=21304#more-21304

Auteur: Zirze

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, political correctness, Racisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Pas op met afwassen! Deze borstel zou racistisch kunnen zijn!

 1. Columnist zegt:

  Dit wordt steeds meer een pro-blanke site in plaats van een anti-moslim site. In het cultureel-“marxisme” zijn afwisselend blanken, en blanke mannen de schuld van alle problemen, al naar gelang de cultureel-“marxisten” het feminisme erin willen betrekken. Speel deze vormen van cultureel-“marxisme” tegen elkaar uit.

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  @Columnist

  Geen sprake van! De site is en blijft in eerste instantie een anti-islamsite! Ik ben echter niet van plan om te gaan moeten zoeken naar goede artikelen betreffende de islamisering. Vandaar dat er af en toe iets anders tussendoor komt. En ja, meestal is dat dan een anti-EU of anti-communistisch-socialistisch artikel.
  Daar moet u het mee doen…

  Like

  • Columnist zegt:

   @E.J. Bron

   Ik begrijp het, en heb er geen enkel probleem mee. Een hele sterke site is http://www.templisatanas.nl

   @lucky9

   Ik heb heb Unholy Alliance van David Horowitz. Ik denk dat de cultureel-“marxisten” de moslims ophitsen tegen het Westen. Natuurlijk is de islam een godsdienst van haat, maar zonder de cultureel-“marxisten” zou deze haat zich gelijkelijk over de hele wereld verdelen, en zich niet voornamelijk richten op het Westen.

   Like

 3. lucky9 zegt:

  @ Columnist
  Van harte aanbevolen: United in Hate, the Left’s Romance With Tyranny and Terror, geschreven door Jamie Glazov.
  Vooral het vijf hoofdstukken tellend derde en voorlaatste deel zou U kunnen interesseren: “The Death Cult Cousin: Islamism.”
  Leest als een thriller.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Elders op dit uitstekende blog zag ik een artikel over twee Pakistani die niet van een 20-jarige Britse vrouw konden afblijven. Hier is de oplossing voor dat soort tuig.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12031281/__Duitsers_in_ban_nymfomane__.html
  Mannen huilend naar het balkon laten vluchten, mobieltje afpakken, dat moet een bijzonder wijf zijn. (aan mijn lijf geen polonaise, lekker rustig)

  Like

 5. Linsky zegt:

  Is het lezen van alles op dit bog verplicht?

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  @Aisha: dank voor de tip. Gat in de markt.

  Like

 7. Paardestaart zegt:

  Geniaal idee Aisha! Schoon- en een statement maken in een moeite door!
  Laten we nav het monnikenwerk van Bron over communistisch China dan beginnen met Mao..de verwende, ongewassen, stinkende enlevensgevaarlijke boerenheikneuter die omhoogviel, zijn volk belazerde en een wereldrijk in de ellende stortte..
  Vervloekt, al de tovenaarsleerlingen die zo onnozel en onbetekenend zijn dat de hele wereld niet genoeg is om hun leegte te vullen.
  En wij geven ze de kans omdat er nog altijd mensen geloven aan een zelfgeschapen hemel op aarde. Geef het totalitarime een andere naam: antikapitalistiese, duurzame aarde met wereldregering bijvoorbeeld, of eeuwig groene planeet met zorgvuldig uitgerekende bevolkingsdruk en volledig vegetarische ijsberen..
  Als de bazige monsters eenmaal gesetteld zijn en het levensgevaarlijk wordt om je tegen hen te verzetten duurt het zowat een eeuw en rivieren van bloed om hun dodelijke klauwen weer los te wrikken

  Laten we daarom als tweede kandidaat de kleine Van Rompaay in een mal gieten, om erop te wijzen dat dictators uit de 21ste eeuw nóg gevaarlijker zijn, hoe koddig ze er ook uitzien. Die namelijk kunnen gewoon teruggrijpen op het werk van hun voorgangers, én op de instituties die er na de oorlog zijn geinstalleerd, opdat hun sociale experimenten niet weer met hen ten onder gaan en de volgende misschien wel gaat lukken..
  Potentaten ondersteboven aan hun voeten ophangen helpt nu niet eens meer – want ook als zij dood zijn loopt het het raderwerk gewoon door..

  Dus Rompaay, Barroso en Peggy the chinless wonder Ashton voor de natte schoonmaak, en Schulz als deurstopper..Misschien dat het dan tot ons doordringt dat de EU het begin van het einde is, en dat we het vegelijf moet redden, nu dat nog mogelijk is..

  Like

 8. Linsky zegt:

  Ijdele hoop Paardestaart .
  We zullen allemaal het vege lijf moeten zien te redden, het is echt al te laat!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, ook ik denk dat we te laat zijn. Het EINDSPEL kan beginnen, het BEEST uit de OPENBARING geholpen door de ISLAM,LINKS en BILDERBERG!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s