Saoedische grootmoefti: “Tienjarige meisjes kunnen trouwen!”

De wettelijke huwelijkse leeftijd voor meisjes verhogen? Voor de Saoedische grootmoefti sjeik Abdul Aziz bin Abdullah staat dat überhaupt niet ter discussie. Na een debat van drie jaar geleden benadrukt hij nu nogmaals: Het zou toegestaan zijn, dat meisjes op 10-jarige leeftijd trouwen.

Volgens sjeik Abdul Aziz bin Abdullah zou een meisje in de leeftijd van 10 tot 12 jaar klaar zijn voor het huwelijk en hij benadrukte er onmiddellijk achteraan, dat het islamitische recht vrouwen niet zou onderdrukken.

“Diegenen, die pleiten voor het verhogen van de huwelijkse leeftijd naar 25, vergissen zich absoluut”, aldus de grootmoefti tijdens een voordracht op de universiteit in Riyad. “Onze moeders en grootmoeders trouwden, toen ze nauwelijks 12 jaar oud waren. Een goede opvoeding bereidt een meisje voor om op deze leeftijd alle huwelijkse plichten te vervullen”, antwoordde de sjeik op de vraag van een vrouwelijke luisteraar m.b.t. de praktijk om minderjarige kinderen zonder hun instemming uit te huwelijken (een vader wilde zijn kleine zoon onlangs op Facebook verkopen – meer hier).

Grootmoefti choqueerde al in 2009

De “National Human Rights Association” (NHRA) heeft deze praktijk bekritiseert als “krenking van de kinderjaren”. Hij zou een overtreding van tegelijk meerdere VN-verdragen zijn, inclusief die van de kinderrechtenconventie, die in 1996 ook door Saoedi-Arabië werd ondertekend, evenals de vrouwenrechtenconventie, die het koninkrijk in het jaar 2000 met voorbehouden tegen artikel 9 alinea 1 en artikel 29 alinea 1 ratificeerde.

Al in het begin van 2009 zorgde de grootmoefti  met deze opvatting al wereldwijd voor wrevel. Destijds al verklaarde hij, dat deze praktijk met de islam in overeenstemming zou zijn en dat het islamitische recht, dat volgens hem toestaat dat mannen kinderen tot vrouw nemen, niet onderdrukkend zou zijn tegenover vrouwen. Dit debat was ontstaan, nadat in december 2008 een Saoedische rechtbank een aanklacht had afgewezen om het huwelijk van een 8-jarig meisje, waartoe zij door haar vader werd gedwongen, met een 58-jarige man te ontbinden. Het meisje, aldus justitie, zou moeten wachten tot ze in de puberteit zou komen (ook in Duitsland heeft een onderzoek over gedwongen huwelijken voor discussies gezorgd – meer hier).

Hogere minimumleeftijd: Amnesty International sceptisch

Nu wordt het thema echter opnieuw uiterst actueel. Naar het heet, zo wordt een woordvoerder van het Ministerie van Justitie door persbureau “Reuters” geciteerd, komt de verhoging van de minimumleeftijd voor een huwelijk in Saoedi-Arabië heel dichtbij. Een stap, waarop niet alleen organisaties zoals Amnesty International al jarenlang wachten. Volgens Mohammed al-Babetein zou zijn ministerie inmiddels een duidelijker positie in deze aangelegenheid hebben ingenomen. In het vervolg dienen uniforme regelingen voor de veiligheid van de meisjes te zorgen. Waar de leeftijdsgrens echter zou moeten liggen, daarover heeft men nog geen overeenstemming bereikt. Of er werkelijk iets zal veranderen, betwijfelt de woordvoerder van Amnesty voor het Midden-Oosten, James Lynch, in ieder geval. Totdat het tot een werkelijke verandering zou komen, zouden deze woorden niets anders dan “schone schijn” zijn. De zorg om meisjes, die veel te vroeg trouwen of uitgehuwelijkt worden, kan daardoor in ieder geval niet worden weggenomen.

Zie mede:

https://ejbron.wordpress.com/2012/03/15/saoedische-grootmoefti-roept-op-tot-vernietiging-van-alle-kerken-in-de-regio/

Bron:

http://www.deutsch-tuerkische-nachrichten.de/2012/04/452493/saudischer-grossmufti-%E2%80%9Ezehnjaehrige-maedchen-koennen-heiraten%E2%80%9C/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Saoedi-Arabië, Sharia. Bookmark de permalink .

10 reacties op Saoedische grootmoefti: “Tienjarige meisjes kunnen trouwen!”

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Twee woorden volstaan: TOTAAL GESCHIFT.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Die schoft vertolkt anders wat al dat islamitisch schorem wil…evenals eigenlijk dat hele zieke linkse wereldje wel. dat is een van de redenen waarom ze zo graag de islam met de sharia binnenhalen! 😦

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Vergaat ik nog in de gauwigheid: zo’n 10-jarig wicht moet voor het “huwelijk” (kuch) natúúrlijk eerst worden ontdaan van…. afijn, kijk zelf maar naar de uitleg van A.Barnhardt.
  http://tinyurl.com/c5tsxrl
  Voor alle duidelijkheid: alleen daar in z’n volledigheid te zien, op YT moet je eerst registreren.

  Like

 4. Columnist zegt:

  G.Deckzeijl zegt:

  30 april 2012 om 14:06

  Waarom eigenlijk? Als ze meteen trouwt is er geen risico op onzedelijkheid, en door orgasmes gaat ze zich aan haar man binden.

  Gelukkig maar dat die Arabieren met hun besneden pik zelf nogal weinig voelen.

  De mufti op de plaatjes is Uthaymeen. Hij is blind, en bijna dood. Dat wordt lekker branden, tenzij hij van godsdienst verandert. Een leuke godsdienst staat op:
  http://inquisitie.wordpress.com/

  Like

 5. lucky9 zegt:

  Deze grootsmoerf met een vaatdoek op zijn kop kan voor mij echt de dadelboom in.
  Hij verdient het gestenigd te worden met kokosnotenvanop de elf decimeterlijn.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  …hij voelde zich in zijn mannelijkheid aangetast omdat zijn vrouw een reisje maakte…
  STAKKER.!!
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3249096/2012/05/01/Saoedische-man-verbreekt-huwelijk-live-op-de-radio.dhtml
  Zie de foto: en dan verbaas ik me er iedere keer weer over dat de schrijvers erin slagen zonder controle vast te stellen dat die ingepakte spoken vrouwen zijn, terwijl het heel goed vermomde mannen zouden kunnen zijn.

  Like

 7. Columnist zegt:

  In Saoedi-Arabië worden alle vrouwen door de allerrijksten ontmaagd. Verstandige mannen hebben veel zonen, sukkels blazen zichzelf op. De paradijsvrouwen worden niet zwanger.

  Wat Saoedi-Arabië nodig heeft, is goede pornografie.

  God bestaat, de hel is eeuwig.

  Like

 8. Pingback: Niets dan ergernis met Oriëntalen? Een actueel overzicht | E.J. Bron

 9. Tom Hendrix zegt:

  Kotsmisselijk word ik van die haatbaarden, met hun haathutten, en hun geloof van de opper pedo profeet en bandiet MO. Het is een schande dat ze hier in EUROPA worden behandeld als SINTERKLAAS door de idioten van links en de EU. Schoften van politici!

  Like

 10. Heaven zegt:

  Goh en toch verslijt iedereen Geert voor halve gare! zou hij dan toch gelijk hebben?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s