Geert Wilders: “Marked for Death”

(Door A. Millar)

“Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me” is het eerste boek van het Nederlandse parlementslid en politiek buitenbeentje Geert Wilders, een man die westerse overheden, maar ook militante islamisten en hun bondgenoten –een overvloed aan socialistische, “antizionistische” en “antiracistische” organisaties – onvermoeibaar hebben geprobeerd om de mond te snoeren. Vreemd genoeg, terwijl veel van deze organisaties beweren “antifascistisch” te zijn, lijken ze verbazingwekkend genoeg onwetend over de historische verbindingen tussen de nazi’s en het islamitische Midden-Oosten. Men zou zelfs de indruk krijgen dat ze graag dit verband willen verbergen.

Waar Wilders naar verwijst (pag. 42-44), hebben top-nazi’s, onder wie het hoofd van de SS, Heinrich Himmler, van hun bewondering voor de islam blijkgegeven en leken het feit te betreuren dat Duitsland in plaats daarvan het christendom had aangenomen. Johann von Leers, een belangrijke nazi-propagandist, bekeerde zich na WO II zelfs tot de islam, nadat hij naar Egypte was gevlucht en doorging met zijn anti-Joodse propaganda voor zijn door hem geadopteerd land. Met 217 pagina’s (exclusief voetnoten) laat zich “Marked for Death” relatief snel en vlot lezen, maar is toch uitdagend in ideeën van het begin tot het eind.

De hoofdstukken van het boek zijn losjes verdeeld in thema’s, van Wilders’ korte film Fitna – en de hysterisch reacties daarop van sommige politici en de media – tot aan het relatieve gebrek aan vrijheid en de geslachtelijke en religieuze apartheid in hedendaagse staten met een moslimmeerderheid, waarvan Wilders als jonge man vele heeft bezocht en waarvan sommigen een verandering van regime hebben meegemaakt als gevolg van de “Arabische Lente”/”Islamitische Winter”.

                                                            (click voor groter)

Weinig of geen van Wilders’ tegenstanders zullen zijn boek lezen. Maar ze zullen het allemaal karakteriseren als van haat vervuld. In feite, of men het eens is met de beoordeling van de islam of niet, is het onderliggende thema in het boek menselijke waardigheid en vrijheid. (Wilders is pro-Amerika, pro-Israël, voor homorechten en de rechten van vrouwen, voor de liberale democratie en de vrijheid van meningsuiting.)

Onder de minder bekende onderwerpen die hij behandelt, is het lot van zowel Europese als Afrikaanse slaven onder islamitische heerschappij. Afrikaanse slaven werden routinematig gecastreerd, waarbij negen van de tien mannen als gevolg daarvan stierven. De Kalief van Bagdad had 7000 zwarte en 4000 blanke eunuchen, waar Wilders naar ver wijst (pag. 102). De grootste slavenopstand in de geschiedenis vond plaats in het zuiden van Irak tussen 868 en 883 na Christus, merkt hij ook op. “Het betrof meer dan 500.000 zwarte slaven. De opstand duurde 15 jaar en werd uiteindelijk door grote Arabische legers onderdrukt (pag. 101). Zelfs vandaag de dag worden bijna twee miljoen zwarte inwoners gediscrimineerd en als tweederangs burgers behandeld – behalve natuurlijk door de westerse media en de “antiracistische” activisten, die deze mensen helemaal negeren.”

Wilders gaat ook in op de genitale verminking van vrouwen, eergeweld en eermoord tegen moslimmeisjes en -vrouwen.

Hoewel Wilders niet terughoudend is in zijn mening over de islam – die hij als tegengesteld aan vrijheid beschouwt – leunt het verhaal van “Marked for Death” sterk op voorbeelden uit het werkelijke leven en loopt, ongemakkelijk voor de lezer, van de ene anekdote naar de andere. Inderdaad lijkt er voor elke paragraaf een slotopmerking te zijn, zodat elke opmerking en verwijzing door de lezer kan worden beoordeeld en geverifieerd. Zich er ongetwijfeld heel goed van bewust hoe het boek zal worden ontvangen door politieke tegenstanders, heeft Wilders er voor gezorgd zich te baseren op geloofwaardige bronnen, waaronder imams, politici, evenals de “mainstream media”.

Wilders gaat op eigen wijze in op de sharia (islamitische wet), maar, in tegenstelling tot vele deskundigen, blijft hij niet hangen in een kwestie of onderwerp.

Islamitische hervormers, zoals Irshad Manji en traditionalisten zoals Hossein Nadr, zouden het er ongetwijfeld zeer mee oneens zijn dat religie, zoals door Wilders geïnterpreteerd, de enige manier is om deze te interpreteren, of de enige manier waarop dat gedaan is en wordt gepraktiseerd. Alternatieve opvattingen over de islam, de geschiedenis en de leerstellingen – van soefisme tot de hedendaagse, politieke islam – zijn voor ons beschikbaar en gemakkelijk toegankelijk. Toch zouden al de auteurs van deze werken, en doen dat in het algemeen ook, erkennen dat islamisten en fundamentalistische moslims – Sheik Yoesoef al-Qaradawi is een van de populairste moslimgeleerden ter wereld – de islam interpreteren zoals Wilders deze beschrijft.

Er bestaat al een lange lijst met boeken over de islam en het islamisme. Wilders kan het verkeerd hebben in zijn presentatie en zijn bevindingen, als zou het gaan om een monolithische, onveranderbare islam in plaats van om radicaal islamisme. Echter, onberispelijk van bronnen voorzien, illustreert “Marked for Death” duidelijker dan elk ander boek de mate waarin de islamitische beweging in het Westen een voet aan de grond heeft  gekregen – in het bijzonder in kringen van de “elite”, instanties en regeringen in Europa – en de gevolgen die dat heeft.

Of men het uiteindelijk eens of oneens is met Wilders, “Marked for Death” is een keiharde, openhartige en belangrijke bijdrage aan het gesprek over de islam en het Westen van vandaag de dag.

De opinies van dit buitenbeentje in de politiek zijn de moeite waard om gehoord te worden en vormen een tegenwicht, zelfs in minder roerige tijden. Een aantal mensen en organisaties heeft erg zijn best gedaan om ons het recht te onthouden om te horen wat Wilders te zeggen heeft. Dat feit alleen al maakt van “Marked for Death” verplichte kost voor ieder nadenkend persoon in het Westen van vandaag.

Radio-interview met Geert Wilders (via www.snaphanen.dk):

Bron:

http://vladtepesblog.com/?p=47537

Vertaald uit het Engels door:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Islamkritiek, Wilders. Bookmark de permalink .

16 reacties op Geert Wilders: “Marked for Death”

 1. TP zegt:

  Laar andere politici maar door de straten zwalken om hun foldertjes te kunnen slijten.
  Geert Wilders heeft echt iets te melden en maakt daar een serieuze zaak van.
  Wereldwijd!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @Hans, als U dat maar weet. Ik zal nooit de motie Halsema vergeten, waar in werd gepleit de Islam geen strobreed in de weg tel leggen. Slechts 2 partijen stemden in de 2e Kamer tegen te weten de SGP en de PVV.

  Like

 3. lucky9 zegt:

  @ Tom Hendrix
  Derhalve zijn alle andere partijen fascistisch. Keer of draai het zoals je wil. Er is geen weg naast.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @lucky9, dat zie ik ook zo.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  @Tom Hendrix
  1 mei 2012 om 18:28 Door de motie Halsema kennen we onze collaborateurs/landverraders.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Goed stuk van Wilders.
  Wat zullen weer een hoop linksen die het “NIET GELEZEN HEBBEN” ziek zijn.
  Een soort Rosenthal was het al aan het bagatelliseren wegens gebrek aan interesse wist hij eergisteren te melden.
  Hij heeft een stuk in The Washington Post en bij Foxnews en de rest weten we niet.

  Linsky ,Ron Paul wil wat doen aan die situatie bij de FED.
  Idd. is het volkomen buiten alle normale verstand hoe die FED functioneert.

  Like

 7. Linsky zegt:

  Ron Paul maakt alleen een statement voor zijn aanhang en ’t oog van het volk.
  Als ie werkelijk het lef, en de serieuze mogelijkheid zou hebben, leefde hij evenmin nog lang.

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Hij praat er in elk geval over.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Nederland uit de EU, wie is het daar mee eens? Ik sowieso.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12041994/__Wilders_wil_Nederland_uit_EU__.html

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Weet iemand van jullie, of de petitie , tegen het ESM /EU nog aangeboden wordt. Ik heb in ieder geval TEGEN de EU/ESM getekend. Zou het helpen, onze dwaze politici kennende.

  Like

 11. Henk Schroemges zegt:

  Hoe lang zullen onze Christelijke partijen -SGP wellicht uitgezonderd- door willen gaan met de ontkenning en het wegkijken van onderdrukking en verdrijving cq uitroeiing; door en in naam van de Islam? Totdat ook hier in Europa de kerken verboden zullen worden en de bouw van alsmaar meer Moskeeen zal worden afgedwongen? Zullen dan ook nog de progressieve partijtjes op hun knietjs liggen en het hoofd deemoedig en laf buigen voor die Islam?

  Like

 12. Richard zegt:

  Nee, de rekenkamer had duidelijke bezwaren tegen het ESM verdrag. Gek genoeg hebben radiostations en krantenredacties waar ik het verhaal over het verdrag naar toezond er NIETS mee gedaan. Dubbele agenda soms?

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  @Tom en Richard: ESM-info nog een keer: http://tinyurl.com/7sbftbr
  Binnen afzienbare tijd is de controle + bemoeizucht compleet:
  http://tinyurl.com/28se7nv
  Nb, of dat ESM-VOD is ondertekend weet ik helaas ook niet. Wilders was in ieder geval tegen.
  Zie pvv.nl

  Like

 14. http://tora-yeshua.nl/2012/04/praktijkcursus-evangeliseer-of-islamiseer-amersfoort-in-2-workshops-op-13-en-20-mei-zo-avond-19-22-uur/

  Geert heeft , als ik de recensie van Bert lees, een prima boek geschreven en op
  http://www.nu.nl/binnenland/2801518/moslims-ontsteld-boek-wilders.html staat dat de OIC ontzet is over het boek, dus blijkbaar goed gedaan.

  Als moslims zich gaan distantieren van de islam en ex-moslim worden, dienen ze een alternatief te hebben en christenen/joods-christelijke gelovigen moeten leren hen dat aan te bieden met het evangelie.
  Vaak hebben christenen niet geleerd zich goed onderbouwd uit te spreken over hun geloof en bovendien weten ze amper wat van de islam of andere religies af.
  Wees welkom op onze workshops 13 en 20 mei in Amersfoort, als je uit liefde voor de moslim als medemens hem/haar het evangelie wil gaan uitleggen, voor het beste alternatief.
  Zie alle info op de link boven aan,
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Like

 15. Pingback: “Dichtbij Nederland” vroeg mijn mening over het nieuwe boek van Geert Wilders op radio 5, woe.av. 2 mei | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 16. DeKadt zegt:

  Ik heb het boek gelezen. Het is uitstekend geschreven en buitengewoon goed onderzocht. Wilders heeft met dit boek een belangrijke bijdrage geleverd om een keurig coherent verhaal op te schrijven waarbij het werk van vele andere schrijvers is meegenomen, hetzij als connotatie, hetzij als referentiemateriaal. De noten index is indrukwekkend waardoor de lezer zelf nader onderzoek kan doen. Voor ingewijden is het een handig naslag boek, voor meer algemeen geinteresseerden is het een belangrijke introductie in de geschiedenis van de islam van het begin tot nu. Wilders is er in geslaagd een indrukwekkende hoeveelheid feitenmateriaal te verzamelen. Het is uitermate goed leesbaar. Het zal de komende jaren zeker gaan dienen als referentiekader voor islamcritici in de hele wereld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s