Saoedi-Arabië: Smurfen zijn haram

Als islamitische zedenwachter in Saoedi-Arabië heeft men het niet echt gemakkelijk. Vrouwen, die zich plotseling niet meer onder der sluier willen laten dwingen. Leden van de Koninklijke familie, die zich stiekem niets aantrekken van het alcoholverbod en overdreven feest vieren. En nu ook nog westers cultuurimperialisme door de Smurfen – zelfs met muziek. Dat kan natuurlijk geen enkele oprechte zedenwachter over zijn kant laten gaan – en daarom werd een desbetreffende manifestatie met ongeveer 2000 kinderen in de hoofdstad Riyad kort van tevoren verboden.

Der Spiegel” bericht:

De islamitische religiepolitie in Saoedi-Arabië heeft een nieuw vijandbeeld: De Smurfen. In de stad Taif maakte zij zondagavond een einde aan een kindershow met de grappige zeurpietjes, omdat daarbij “ongeoorloofde muziek” gedraaid zou zijn. Daarmee maakte ze een einde aan de voorstelling van kinderen in de basisschoolleeftijd, die in Smurfenpakjes op het toneel stonden.

De Saoedische krant “Al-Sharq” berichtte maandag, dat de anti-Smurfen-actie van de ambtenaren van de “Autoriteit ter bevordering van de deugd en het vermijden van laster” helemaal niet werd gewaardeerd door de 2000 kleine toeschouwers. De kinderen, die hun plezier zagen bedorven, protesteerden volgens de krant luidkeels.

Het is in Saoedi-Arabië weliswaar niet officieel verboden om naar muziek te luisteren. Veel Saoedi´s beschouwen muziek echter over het algemeen als onislamitisch. De religiepolitie heeft in Saoedi-Arabië de taak om de burgers tot een vroom leven te bewegen. Daarbij behoort o.a. de oproep om naar het gebed in de moskee te gaan.

Video Smurfenlied:

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/04/saudi-arabien-schlumpfe-sind-haram/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

14 reacties op Saoedi-Arabië: Smurfen zijn haram

 1. Linsky zegt:

  Je vraagt je af, of het leven als zodanig nog wel is toegestaan door die krankzinnigen. En als zij al zo ziek zijn, hoe ziek en idioot moeten onze eigen leiders en overheden dan wel niet zijn, om dat allemaal te faciliteren?
  Er is echt geen hoop meer hoor!

  En die kinderen kunnen er tenslotte ook niks aan doen…
  Nou, speciaal voor die teleurgestelde hummeltjes!

  Like

 2. Columnist zegt:

  Saoedi-Arabië en Iran zullen elkaar vernietigen tenzij ze zich allebei bekeren tot een derde godsdienst. God bestaat en de hel is eeuwig.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Dat de rest van deze wereld nog zaken doet met dat land is niet meer te behappen. Hoe zou deze wereld eruit hebben gezien als we niet van hun olie afhankelijk geweest zouden zijn?

  Like

 4. skrheinlandmodell zegt:

  In dezefde manier van denken, verleden jaar, bij ons is een heel kabaal gekomen rond het feit dat Smurfen verhalen waren een verborgen Marxisttische Brainwashing van onze jeugd… zie meer op : http://www.iamlost.com/features/smurfs/commies.shtml
  Vriendelijke Groeten vanuit Nordlandia, het land van de Sociale Liberalisme en Hansa Marine.
  Andre W. von BREMEN-Hans van GOTLAND SEMINAR pro NORDLANDIA http://w1p.fr/56144

  Like

 5. Seculiere zegt:

  Wat smurf je me knowe

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl, een stuk beter als nu. Maar het zijn onze verraderlijke politici die maar doorgaan met het hielen likken van de Islam.

  Like

 7. skrheinlandmodell zegt:

  Smurfen zijn crypto-Communisten… !? : Meer op

  Groeten vanuit Brussel. GOTLAND SEMINAR http://w1p.fr/56144

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Wanneer zouden mensen eens daartegen in opstand komen.

  Gerrit idd. veel en nog veel beter en de moslims zouden nog in hun zandbakken zitten en reken maar dat het er veel minder zouden zijn.

  Een van de grote verschillen in de campagne tussen Mobama en Romney is dat Mobama een belangrijk oliepijpleiding naar het noorden en verschillende olieboringen tegenhield.
  Romney wil zo snel mogelijk energieonafhankelijk worden.

  Alleen dat is al genoeg reden om Romney tot president te kiezen.

  Like

 9. Richard zegt:

  Als het aan mij lag had ik vader abraham met zijn walgelijke smurfenlied destijds ook verboden. Wat was dat afschuwlijk. Maar die jongens daar doen het juist goed. Dit is de nieuwe generatie moslims die zich nu al tegen al die dwaze dwang willen gaan verzetten!

  Like

 10. Seculiere zegt:

  zou deze dans Haram zijn voor de arabieren?

  Like

 11. lucky9 zegt:

  Ik vind dat het de hoogste tijd is voor de creatie van de poco-smurf. Een beetje zoals miss piggy maar met benen en armen van Achmed the dead terrorist. 😆

  Like

 12. Columnist zegt:

  G.Deckzeijl zegt:

  1 mei 2012 om 07:45

  Dan zou de boel hopeloos zijn. Gelukkig zijn er spanningen tussen Iran en Saoedi-Arabië, die God zal gebruiken om hen van de islam af te helpen. De hel is eeuwig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s