Al Qaida roept islamisten op tot doelgerichte bosbranden

Al Qaida heeft gebrek aan vakkundige rekruten. In plaats daarvan worden amateur-Jihadisten ertoe opgeroepen om met bosbranden westerse samenlevingen te bestrijden. “Inspire” levert de handleiding voor een vuurzee.

Een jaar na de dood van Osama Bin Laden begint het terreurnetwerk Al Qaida zwakker te worden. Zoals westerse geheime diensten uniform berichten, hebben de extremisten vooral gebrek aan geld en gekwalificeerd personeel.

Vooral de potentiële terreurrekruten blijken heel vaak stumperige amateurs te zijn. “Al Qaida moet intussen uit de 3e en de 4e klasse rekruteren”, aldus de analyse van de Duitse geheime dienst, de BND.

Misschien is deze wanhoop van het terreurnetwerk de reden waarom Al Qaida in toenemende mate inzet op het aanmoedigen van geradicaliseerde moslims om in het Westen primitieve aanslagen te plegen.

Al Qaida wil “eenzame wolven” ophitsen

In plaats van opgeleide Jihadisten de oorlog tegen de “ongelovigen” in te sturen, probeert Al Qaida individuele daders, zogenaamde “eenzame wolven”, op te stoken. De nieuwste strategie: de oproep om bosbranden te stichten en doelgericht individuele personen dood te schieten.

De Jemenitische tak van Al Qaida (“Al Qaida op het Arabisch schiereiland”) heeft woensdag tegelijk twee nieuwe uitgaven van zijn propagandatijdschrift “Inspire” op internet gepubliceerd.

Daarin roept het terreurnetwerk westerse moslims ertoe op om doelgericht bosbranden in de “landen van de ongelovigen” te stichten om de economie van de westerse landen te schaden. Als voorbeelden van de vernietigende kracht van zulke branden noemt Al Qaida bosbranden in Australië en de VS van de afgelopen jaren.

“De vraag is: Is het voor ons mogelijk om een gelijksoortig vernietigend effect met een gelijksoortig wapen te bereiken?”, staat er in de 9e uitgave van “Inspire”. “Het antwoord is: Ja, dat is mogelijk. Zelfs in een kortere tijd en met nog meer vernietiging.”

Handleiding tot het maken van bandbommen in het tijdschrift

De terrorist zou er op moeten letten in welke omgeving zo´n brand gesticht zou kunnen worden. Er zou droogte moeten heersen, zodat de branden zich zouden kunnen uitbreiden. Alles, wat voor desbetreffende brandbommen nodig is, leveren de terroristen in een handleiding voor het bouwen van een brandbom.

Bovendien adviseert “Inspire” de Jihadisten om in het Westen doegericht individuele personen te doden. “De terreur, die een killer veroorzaakt als hij in vijandelijk gebied toeslaat, is veel groter dan wanneer hij de vijand op het slagveld aanvalt”, staat er in het propagandatijdschrift van Al Qaida.

Het “Inspire”-magazine werd de afgelopen jaren door de Amerikaanse staatsburger Samir Khan geproduceerd, een islamist, die ervandoor ging naar Jemen en zich daar had aangesloten bij Al Qaida.

De drijvende kracht bij “Inspire” zou bovendien de Jemenitische prediker Anwar al-Awlaki geweest zijn.

Intussen ligt de productie van het tijdschrift echter in andere handen. Want zowel Awlaki als Khan werden verleden jaar door Amerikaanse dhronenaanvallen in Jemen gedood.

Noot van de vertaler: Al op 11 september 2009 plaatste ik een artikel op HVV over de islamitsiche “bos-Jihad” in Australië, waar destijds nogal lacherig op werd gereageerd en de vertaler uiteraard werd beticht van “islamofobie”. Maar kijkt u zelf:

http://tinyurl.com/7bme7qf

Bron:

http://www.welt.de/politik/ausland/article106254378/Al-Qaida-ruft-Islamisten-zu-gezielten-Waldbraenden-auf.html#disqus_thread

Auteur: Florian Flade

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamitisch fundamentalisme, Terrorisme. Bookmark de permalink .

14 reacties op Al Qaida roept islamisten op tot doelgerichte bosbranden

 1. vederso zegt:

  Ook de Griekse bosbranden van een aantal jaren geleden zijn gelinkt aan de jihad. Wie weet meer?

  Like

 2. Linsky zegt:

  Er wordt nogal eens vergeten dat Al Qaida in 1988 werd gesteund en betaald door de Verenigde Staten via de Inter-Services Intelligence (ISI), de veiligheidsdienst van Pakistan. Het betreffende programma van de CIA heette Operation Cyclone.
  Het is al die tijd al een ultiem wapen geweest, voornamelijk tegen onze eigen westerse wereld, hoor!
  =====================
  Quote;
  “De politieke correctheid is weliswaar een machtig wapen in de strijd om de monopolisering van de gewetensvrijheid, veel meer nog functioneert het als instrument ter vernedering.”

  “In totalitaire en semi-totalitaire samenlevingen gaat het er niet zo zeer om de waarheid te verhullen, als wel de burger tot in het diepst van zijn waardigheid aan te tasten. Dat gebeurt door hem in het gezicht voor te liegen over wat voor iedereen zichtbaar is. Het gevoel van machteloosheid dat op die manier teweeg wordt gebracht is ongetwijfeld de meest effectieve manier om de wil van een mens te breken zonder tot geweld over te gaan.”

  ====================
  Nou, dat de fascisten van de EU dat ook weten blijkt wel uit het feit dat zo onderhand iedereen bekend is met de klimaat-hoax, waar het volk voor moet opdraaien.
  Evenals de gevolgen van de permanente tsunami van moslims met hun verderfelijke ideologie.
  Het zou niet eens mogelijk zijn dat niet te weten…………
  Daarom is het zo schrijnend en bijzonder arrogant van dat schorem om al die leugens te blijven volhouden en te blijven prometen en propageren, alsof we hartstikke achterlijk zijn en toch niks weten of snappen.

  Waar door wordt bewezen;

  Dat de regering werkelijk het allerbeste met ons voorheeft?
  Dat al die lui daar op het pluche, ’s nacht wakker liggen om de ellende en onrechtvaardigheid in de wereld?
  Dat zij zuinig met onze belastingcentjes omgaan en er nuttige zaken mee doen, en geen oorlogstuig aanschaffen, om in andere landen onze jongeren als kanonnenvoer te offeren?
  Dat er geen schimmige, duistere groepjes zijn die terreur, revolutie en rellen veroorzaken, teneinde de macht in een ander land over te nemen?
  Dat er geen smerige achterkamertjespolitiek wordt bedreven? Dat alles in alle openheid en op echte democratische wijze wordt beslist?
  Dat elk mens op een verantwoordelijke positie inderdaad op de plaats zit die door ervaring, wijsheid, kennis en diep inzicht is verdiend?
  Dat we blind kunnen vertrouwen op vrouwe Justitia?
  Dat banken er zijn om mensen te helpen?
  Dat de politie echt m’n vriend is?
  Dat er geen Codex Alimentarius bestaat?
  Dat er geen ontvolkingsprogramma bestaat?
  Dat er geen chemtrails zijn die de atmosfeer vergiftigen en de mensheid ziek maakt?
  Dat het leger geen offensief dient, maar enkel in minimale grote in stand wordt gehouden ter verdediging van onze postzegel aan de Noordzee?
  Dat mensen werkelijk beter worden van alle verslavende medicijnen en daar niet levenslang aan vast zitten, zoals aan leningen van banken en andere mafia?
  Dat we eigenlijk leven in een paradijs, maar door onze verkeerde perceptie de overheden schuld toeschuiven?
  Dat onze habitat niet wordt vervuilt en vergiftigd en verkwanselt voor geld en macht?
  Dat wij zelf vroegen om islamisering van ons continent?
  Dat wij zelf eisten dat we berecht moeten worden door de sharia?
  Dat ik er zelf om vroeg, een vreemde te zijn in mijn eigen straat, buurt, stad en land?
  Dat die kut-spelletjes, reclames en geestdodende programma’s, geen door de Staat gesubsidieerde massa manipulatie en hersenspoeling is.

  Hoe lang zal ik doorgaan………?
  Na 45-50 jaar intense studie en diepgravend onderzoek.…heb ik er geen andere koeken van kunnen bakken…dan de conclusie dat we voortdurend genaaid en belazerd worden door onze eigen overheden. Waarbij vooral het linkse gepeupel in onze samenleving van het ergste soort dhimmi’s, verraders en arrogante hypocrieten is!
  Ik zou werkelijk zeer onder de indruk zijn van iemand die mijn ongelijk ‘bewijst’!

  De wapens hebben ze dus wel, maar de effectiefste manier is om de wil van een mens te breken!!!
  Dat is dus juist het smerige! ….Zij weten, dat wij dat ook weten!!!
  En wij kunnen er niks tegen inbrengen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Linsky 21.44. uur, op 4/5. Ik ben het geheel met je eens Linsky. En wat nog erger is, de linkse-en policor politici, hebben ervoor zorg gedragen, dat WIJ ons NIET kunnen en mogen VERDEDIGEN! En ik weet vrijwel zeker, dat onze gezworen VIJAND, de ISLAMISTEN wel gezorgd hebben, dat er vuurwapentuig in hun MOSKETEN klaar liggen.
   Maar dat interesseert de verraders der politiek voor geen reet!

   Like

 3. lucky9 zegt:

  Vederso, ik weet niets meer.
  Maar wat ik wel weet is dat bosbranden gemakkelijk aan te steken zijn en dat ik het vermoeden van velen ter zake deel. Branden met meerder (initiële) vuurhaarden zijn zo goed als per definitie aangestoken. De brandstichters zijn overigens al lang het land uit alvorens ze zouden kunnen opgepakt worden.

  Wat ik ook weet is dat een verandering van tactiek iets totaal anders is dan “gebrek aan geld en gekwalificeerd personeel”. Dat is een fabeltje dat slechts getuigt van onkunde en intellectueel onvermogen.

  Sinds 9/11 is het aantal aangestoken branden in deels geïslamiseerde landen zoals Frankrijk en Spanje exponentieel gestegen à rato van het vernielde aantal km².
  Portugal en Griekenland zijn landen met snel bereikbare grenzen. Het islam-onvriendelijke Sicilië en het grote Italië bleven in dezelfde in verhouding met hun oppervlakte vrijwel helemaal gevrijwaard van aangestoken bosbranden met meerdere vuurhaarden.

  De onweerlegbare conclusie is echter steeds dezelfde: islam = fascisme.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Idd. Linsky links gepeupel en dan bedoel ik niet het volk maar de linkse politiek.

  Like

 5. Jan zegt:

  @vederso zegt:
  3 mei 2012 om 21:32

  Rusland twee jaar terug en in dat zelfde jaar Israël. de Carmel

  Like

 6. Paardestaart zegt:

  Om de wil van het volk te breken is het noodzakelijk de burger tot in het diepst van zijn waardigheid aan te tasten door hem in het gezicht voor te liegen over wat voor iedereen zichtbaar is.
  Wat het allemaal nog erger maakt is hem ertoe dwingen mee te liegen, om zijn zaak, zijn baan, zijn sociale leven, zijn goede naam of zelfs zijn naakte bestaan te beschermen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat een mooie omschrijving van NL en de NL’se bevolking.
   Hier in NL verloochen ze alles om maar beter er uit te komen dan de werkelijkheid is.
   Liegen dat het gedrukt staat is hier een voorwaarde om er bij te horen.
   En ze hebben het er graag voor over.

   Like

 7. De ekster zegt:

  Die lui deinzen werkelijk nergens voor terug dus het is heel goed mogelijk dat dit waar is. Het is inderdaad heel opmerkelijk hoeveel bosbranden er de laatste jaren zijn en op welke plekken ze zoal ontstaan.

  Like

  • Alles wat leven geeft moet kapot bij die mensen
   Want wat heeft dit met haat te maken tussen 2 volkeren? Niets eigenlijk maar ik denk ook dat die islamiete een plan hebben om van allekanten te willen aanvallen..

   Like

 8. Ad zegt:

  Als er ooit nog iemand heeft getwijfeld is het nu toch wel overduidelijk dat de islamisten een stel misdadigers zijn die met alle kracht bestreden dienen te worden.

  Like

 9. Pingback: Al-Qaeda zou achter vele Europese bosbranden zitten | Welke toekomst is voor ons weggelegd?

 10. Pingback: Bosbrandaanslagen in Jeruzalem | E.J. Bron

 11. Har zegt:

  @linsky
  Er zijn geen betere slaven, dan slaven die denken in vrijheid te leven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s