Geheim plan van EU om Groot-Brittannië op te heffen

Sensationeel “nieuws” via de Daily Express, dat, voor alle duidelijkheid, een Britse nationale krant is. Ja, echt waar. Kijk zelf maar. “Hoge eurocraten beramen in het geheim om een supermachtige  EU-voorzitter te creëren om hun droom van de afschaffing van Groot-Brittannië te realiseren.”

Ongelooflijk spul

“Een geheime groep van EU-ministers van Buitenlandse Zaken heeft plannen opgesteld voor het samenvoegen van de functies, die op dit moment worden ingevuld door Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, en Jose Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie.”

“De nieuwe bureaucraat, die niet direct gekozen zou worden, krijgt zeer grote controle over de gehele EU en zal de macht krijgen om lidstaten in een steeds grotere politieke en economische unie te dwingen.”

En zoals elke goede journalist, voegt de voornaamste politiek correspondent Macer Hall relevante context toe.

“Tegenstanders vrezen dat het plan een modern equivalent wordt van het Europees Keizerrijk zoals gedacht door Napoleon Bonaparte of de terugkeer van het Heilig Roomse Rijk van Karel de Grote, dat Europa domineerde in de donkere Middeleeuwen.”

De ‘credits’ voor het onthullen van deze intrige gaan naar Lord Stoddart of Swindon, een onafhankelijk Labour-peer, voor wie het onwaarschijnlijk is ooit in Brussel op vakantie te gaan. Hij liet dinsdag de vraag aan het Hoger Huis toekomen:

Vraag gesteld door Lord Stoddart of Swindon aan Hare Majesteits’ regering of een selecte groep van Ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie (EU) de benoeming overweegt van een ambtenaar die de rollen van de voorzitter van de Europese Raad en de voorzitter van de Europese Commissie combineert, en wordt gekozen door het Europese Parlement; zo ja, is de Minister van Buitenlandse Zaken lid van deze groep; en of hij een beoordeling heeft gemaakt van deze voorstellen.”

Waarop Lord Howell of Guildford (Ministerie van Buitenlandse Zaken en Gemenebest) antwoordt:

“Verschillende groepen van Ministers van Buitenlandse Zaken van de EU ontmoeten elkaar op een breed scala van onderwerpen. We zijn ons bewust van een groep van EU-ministers, die op informele basis een verscheidenheid aan onderwerpen in verband met het toekomstig bestuur van de EU bespreken. Terwijl het Verenigd Koninkrijk (VK) geen deel uit maakt van die groep, begrijpen we dat het idee besproken wordt tot de samenvoeging van de functies van de voorzitter van de Europese Raad en de voorzitter van de Europese Commissie.”

“Echter, dit idee is zuiver hypothetisch; er zijn geen formele voorstellen zijn gedaan. Het VK had, en heeft nog steeds, sterke bedenkingen of dit in EU-belang is of in het belang van het VK. Een samenvoeging van de twee voorzitterschappen zou leiden tot een potentieel belangenconflict, dat de kwaliteit van EU-besluitvormingsprocessen ondermijnt en het institutioneel evenwicht binnen de EU verstoort.”

(Daily) Express lijkt de opmerkingen van Lord Howell te hebben gemist en kiest ervoor in plaats daarvan het laatste woord te geven aan Lord Stoddart:

“De hele zaak is getikt”

Juist.

Herman Van Rompuy was niet direct bereikbaar voor commentaar.

(Opmerking: Bruce Elder, de schrijver van dit stuk, lijkt de reactie van Lord Stoddart te hebben gemist: “Dit soort van informele gesprekken binnen de EU hebben de gewoonte snel te worden omgezet in formele voorstellen.”)

Lees ook Václav Klaus via Tundra Tabloids en zie de korte video hoe Europese parlementariërs weglopen bij een toespraak van Klaus over Europa en het multiculturalisme!

http://tundratabloids.com/2012/05/czech-republics-vaclav-klaus-speaks-europe-would-do-well-to-listen.html

En hier de Nederlandse vertaling van de toespraak van Václav Klaus voor het EP:

http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index588b.html?pagina=7962

Bronnen:

http://ftalphaville.ft.com/blog/2012/05/04/988421/

http://www.express.co.uk/posts/view/318045/EU-plot-to-scrap-Britain

Vertaald uit het Engels door:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europa, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

12 reacties op Geheim plan van EU om Groot-Brittannië op te heffen

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Wat krijgen we nou wéér? Das Vierte Reich…????
  En wie wordt dan de nieuwe führer..??? Gerd Schreuder vielleicht..???

  Like

 2. Linsky zegt:

  Het wordt allemaal steeds gekker;

  Topman Deutsche Bank: Duitsland mogelijk uit de eurozone
  ‘Euro werd om puur politieke redenen ingevoerd’ – ‘Merkels ‘mislukt de euro – mislukt Europa’ is onzin’
  In Nederland wordt iedereen die het loslaten van de euro propageert onmiddellijk belachelijk gemaakt, maar in Duitsland zijn het bepaald niet de minste experts die dit serieus overwegen.

  Thomas Mayer, de scheidende topeconoom van de Deutsche Bank, heeft gezegd dat het uittreden van Duitsland uit de eurozone niet langer een taboe is. Met het oog op de steeds ernstiger wordende financiële crisis in Spanje en Italië denkt Mayer dat nog tijdens dit jaar duidelijk zal worden welk lot de euro beschoren zal zijn.

  ‘2012 zal het beslissingsjaar voor de euro worden,’ aldus Mayer. ‘De wissel zal worden omgezet, óf naar langdurig succes, óf naar ontmanteling. Alles hangt ervan af of Italië en Spanje bij hun programma blijven. Zo niet, dan moeten wij in Duitsland ons afvragen of de euro de munt is die wij willen. Dat is een debat dat de verkiezingsstrijd van 2017 zal beïnvloeden.’

  Mayer denkt overigens dat een eventuele uittreding een ‘langdurig politiek proces’ zal zijn, mede omdat de angst in Duitsland om als spelbreker te worden gezien groot is. ‘De invoering van de euro was een puur politieke zaak. Aan de andere kant is de stabiliteit van een munt altijd een politieke kwestie, want als die niet gegarandeerd kan worden, dan denk ik dat men naar andere middelen zal grijpen. Ik vind (bondskanselier Angela) Merkels zin ‘mislukt de euro, mislukt Europa’ daarom helemaal niets. Ze zou die uitspraak moeten terugnemen.’…….verder;

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=658769&r=1&tbl_archief=&

  Like

 3. koddebeier zegt:

  De EU dictatortjes beginnen aan een ernstige vorm van grootheids waanzin te leiden !!

  Like

 4. Marijke . zegt:

  Borris heeft gelukkig gewonnen en geen Ken.Goed zo

  Like

 5. vederso zegt:

  In de link van Max zit een geweldige video van Nigel Farage. Mischien stond het ooit al eens ergens, maar ik haal ‘m naar voren omdat het hier om gaat; de eurocraten zijn niet door u of mij gekozen.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Heel goed dat je die toespraak van Farage hier hebt geparkeerd, Vederso!!
  Ik heb ervan genoten. Zoals Farage zei: het heeft niks met democratie te maken, enkel en alleen met BUREAUCRATIE.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Marijke, ook ik ben blij dat die MOSLIMKNUFFELAAR LIVINGSTONE niet heeft gewonnen.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Zie hier, wat A.Hitler niet is gelukt, wordt ons nu onder het mom van democratie door “de strot”, geduwd. Het europese monster, voorloper van de NWO.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  @Tom en de anderen: het wordt tijd om datgene te gaan doen wat onze opa’s tijdens 40-45 deden, namelijk VERZET plegen.

  Like

 10. Columnist zegt:

  Het opheffen van Groot-Brittannië op te heffen hoeft niet erg te zijn. GB is zo mogelijk nog politiek-correcter dan de EU.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s