Geconformeerde hypocrisie

(Door: Linsky)

Wat herdenken we eigenlijk?

Nou, hoewel ik me met opzet afzijdig houd, ontsnap je er natuurlijk niet geheel en al aan.

De Nationale Dodenherdenking!  Opgelegd en afgedwongen. Alsof een normaal mens niet op eigen wijze en in zelf gekozen tijd zijn doden en het bijpassende verdriet kan herdenken! Van een kuddedier mag je nu eenmaal geen individualiteit verwachten, hè!  Maar van de linkse kerk al helemaal niet. De vuile huichelaars!

Ze (o.a. Henk Aalderink) beginnen heel subtiel met het argument van ‘verbroedering’ met de Duitse moordenaars/daders en dan is het nog maar een kleine stap naar de andere criminele moordenaars. Ik veronderstel dus dat we binnenkort ook wel herdenkingen voor terroristen, moordenaars en islamitische vrouwen en kinderverkrachters gaan krijgen!

Ook vermoed ik dat er al een comité ter herdenking van Breivik in oprichting is, om te verhinderen dat de man straks postuum herdacht moet worden. Per slot van rekening zijn het allemaal slachtoffers, niet waar, is het niet van de maatschappij, het systeem, dan toch wel omdat  deze of gene in de jeugd geen stepje of rolletje drop kreeg.

Welke daders?

Wat me nog het meest verwondert, is, dat de mensen die daar persoonlijk de kransen legden op bijv. de Dam zelf de oorzaak van die gebeurtenissen vormden en nog doen voor de komende mondiale catastrofes!

Wat te denken bijvoorbeeld van de 100.000 Nederlanders die zijn omgekomen bij militaire operaties of zogenoemde “vredesoperaties” (al vindt de lokale bevolking deze verre van vredig)

De Atjeh-oorlog (18731914) was een koloniale oorlog,  die het Koninkrijk der Nederlanden voerde met het aanvankelijk oogmerk om de zeevaart door Straat Malakka te beveiligen tegen zeerovers uit Atjeh. Later was het doel het Sultanaat Atjeh onder Nederlands koloniaal gezag te brengen en te houden.

Of de politionele acties , de militaire operaties die Nederland op Java en Sumatra tegen de uitgeroepen Republiek Indonesië ondernam, in de periode 21 juli tot 5 augustus 1947 en 19 december 1948 tot 5 januari 1949. Deze acties vonden plaats tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog (1945-1949).

Laat ik dus het maar niet gaan hebben over de rest van het Nederlandse koloniale verleden en onze acties in Afghanistan en op de Balkan! Kennelijk is de ene dode niet de andere, waarbij de staat wel bepaalt welke we ons moeten blijven herinneren.

Ik vraag me af of er na de grote ‘transformatie’ middels het moslimconcept ook een herdenking zal gaan plaatsvinden voor alle slachtoffers van dat helse gebroed.  Op mondiaal niveau uiteraard….door de dhimmi’s die eventueel overleven!

De dingen gebeuren nooit zomaar, spontaan, maar omdat dit op het hoogste niveau (en achter de schermen!) zo afgesproken en gewild is! Dit geldt voor de oorlogen, voor tal van ‘aanslagen’ zoals 9-11, voor de financiële crisis, voor de economische recessie, voor de eco-terror van de zogenaamde ‘global warming’, voor de evolutie van de moraliteit en religiositeit, enz. Er zit achter dit alles altijd een bedoeling, een plan, een strategie!

En dat alles met droge ogen. Straks zitten ze ook weer vooraan in hun kerken….en moskeeën.

Voor mij blijft dit soort herdenkingen nu eenmaal smerig en hypocriet. Ik maak zelf wel uit of en wanneer ik iemand herdenk. Daar komt bij dat juist het establishment schuldig is aan wat er gebeurde en nog steeds gebeurt.

Al met al, ondanks alle herdenkingen, zitten we nog steeds gevangen in een oorlogscultuur, waarvan het er niet naar uitziet dat die ooit zal eindigen. Nu begrijp ik voor het eerst de woorden van Christus; “Laat de doden hun doden begraven”! (Lucas 9,60)

PS: Misschien is de suggestie van Dr. C. Hilbrink, zo slecht nog niet:

‘Geen nationale dodenherdenking, maar bezinning op nationaal falen’

Door:

Linsky (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, Free speech, Historie, Islam, Nederland, Pacifisme, political correctness, Religie, Socialisten. Bookmark de permalink .

12 reacties op Geconformeerde hypocrisie

 1. vederso zegt:

  Hemel Linsky, je gooit weer de knuppel in het hoenderhok. Mee eens dus, voor 99%

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  En die 1%……?

  Like

 3. Linsky zegt:

  Linsky zegt:
  5 mei 2012 om 17:38
  Van mij mag iedereen vrij denken!
  Voor 100% maar ook voor de volle 99%. 🙂

  Like

 4. Marijke . zegt:

  Ja ik heb gisteren toch de vlag uitgehangen .Ja linsky mijn ouders hebben zig rot gewerkt na de oorlog en geholpen dit land weer op tebouwen en zie hoe het naar de klote gaat.Om te huilen.

  Like

 5. Linsky zegt:

  Weet je Marijke, het is echt erg dat we niet op beschaafde wijze ons de helden en gevallenen kunnen herdenken.

  Let wel,…ik ben zeer beslist niet tegen het herdenken van doden, of het nu helden zijn, gewone burgers, slachtoffers danwel op welke wijze overgegaan. Zelfs al is het georganiseerd en massaal.

  Maar ik ben gewoon kotsmisselijk van al die huichelarij om daders van allerlei soort te herdenken. Als er geen daders waren, hoefden we geen slachtoffers te herdenken, wel?
  En dan nog op dit soort herdenkingdagen.

  Da’s bijna hetzelfde als om ouders te vragen de moordenaar van hun dochter, in hun gedachten en gebeden mee te nemen. Ik weet ‘t, die zijn er die het voor de TV hebben gedaan!

  Ik hoop dat niemand ‘t me kwalijk neemt, dat ik toen dat brainwash apparaat onmiddellijk uitzette en effe moest kotsen. Ik zal wel een misantropische inslag hebben vanaf m’n geboorte, maar dit soort leugens versterkt enkel mijn pessimistische kijk op bepaalde mensen.

  Kennelijk lopen momenteel meer Christussen rond dan 2.000 jaar geleden, die allemaal hun ander wang wensen toe te keren.

  Dat bedoel ik dus, te veel zijn me er voorts Katholieker dan de paus. Vuile schijnheiligen!
  Met alle respect voor een figuur als Christus, die met zijn verlichte ideeën de wereld en maatschappij dacht te kunnen redden, is er desondanks in de na hem komende eeuwen enkel oorlog gevoerd en is het menselijk ego en de arrogantie dermate uitgedijd, dat het op ontploffen staat. Dus laat die smerige huichelaars niet de kans krijgen ook nog eens juist het volk wat voor de ellende zorgt, te herdenken, ….wat vrijwel gelijk staat aan eren!

  Zelf ben ik van mening dat er best vergeving kan zijn,…maar dan wel in een geval waarin duidelijk is dat de veroorzaker van het leed, duidelijk blijk heeft gegeven van echt berouw en getoond is dat ie werkelijk lijdt onder zijn daden,…. omwille dus wat ie anderen aandeed!

  Door dat slappe, ruggegraatloze hypocriete gedoe gaat de hele samenleving en collectieve normbesef naar de klote.

  Dat is godverdomme nou ook precies waarom ‘gematigdheid’, tolerantie’ en vooral begrip, zelfmoord is in deze tijd, waarin onze waarden, normen en cultuur volkomen vervangen worden door die islamitische hordes met hun verderfelijke inbreng!

  Nou zijn het Duitsers die het volk uitmoordden die we ook effe moeten gedenken, en morgen zeker die moslim-moordenaars?! De stakkers, ze konden er ook niks aan doen, ze waren tenslotte allemaal gehersenspoeld!

  Like

 6. Marijke . zegt:

  Ja ik ben het met je eens,maar ik heb zo veel ellende van mijn ouders gehoort wat ze allemaal mee hebben gemaakt en vergeet niet de vreselijke gaskamers en daar ben ik geweest.maar ik ben net zo ziek van onse jongen en de andere soldaten die kapot worden geschoten voor niks.Kijk Irak enz.Je weet hoe ik gevlogen ben naar de states en toen we landen stonden er allemaal burgers te klappen en deelde kleine presentjes uit aan die soldaten.Zelf betaalt.Ik moest toch een traantje laten.En ja ik hang ook de vlag uit voor de joodse mensen want ik denk dat het een van de meest onmenselijk en onvergefelijkste is wat er ooit gebeurt is.En ja er zijn er heel veel wat huigelaars zijn. br br br

  Like

 7. Linsky zegt:

  Zoals altijd verzieken die smerige huichelaars het voor velen.

  Ik sluit het Israëlische volk ook in mijn hart Marijke!

  En elke soldaat die met de beste intenties zijn of haar leven gaf voor anderen, vaak volslagen onbekenden in een wildvreemd land.

  Daarom ben ik ook zo woedend op al die smerig hypocrieten, die ons tot van alles willen dwingen en doen alsof ze zo begaan zijn met het volk en de slachtoffers.
  Die doden hebben we godverdomme juist aan hen te danken!

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Idd. Linsky hypocrieten zijn het.
  Ik zit net te kijken naar een immense manifestatie in Amsterdam.
  De kennegin is net in het bootje gestapt met Gauck van Duitsland en vaart al zwaaiend weg en toeterend weg.
  Ik begrijp niet goed waarom dat zo groot moet zijn.

  Waar ik me veel erger aan erger isnhet feit dat we ons nu laten ringeloren door de islamieten op weg naar een nieuw echec.

  Like

 9. Linsky zegt:

  Allemaal ter meerdere eer en glorie van het ‘royal’-plebs! 😦

  Like

 10. Linsky zegt:

  Nog meer redenen;

  Barack Hussein Obama ‘spits’ on the families of the dead Navy SEALS
  When the caskets of those who were killed in Afghanistan and brought back to Dover Air Force Base, the families collectively asked that Obama NOT have cameras present. The families wanted to grieve in peace and not be part of an Obama photo op circus and political statement. Many of the families did not even want to be acknowledged by Obama, but he didn’t respect that request either.

  Their name conjures up the most celebrated moment of America’s post-Sept. 11 military campaigns. Now the Navy SEALs belong to a grimmer chapter in history: the most deadly incident for U.S. forces in the 10-year Afghanistan war.

  Three months after they killed Al Qaeda leader Osama bin Laden in neighboring Pakistan and cemented their place in military legend, the SEALs suffered a devastating loss when nearly two dozen of the elite troops were among 30 Americans who died when their helicopter was shot down in Afghanistan.

  (Personally, I believe Obama wanted the SEALS killed which is why the entire SEAL team was placed on an old, slow helicopter, and sent into a Taliban-infiltrated area) Bron: http://barenakedislam.com/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s