Duitse Islam Conferentie eindigt in mislukking

In plaats daarvan drongen moslimvertegenwoordigers erop aan dat de Duitse regering haar “misleide” benadering van de islamitische immigratie te wijzigen. Velen willen een “Koranstaat” in Duitsland stichten; zij geloven dat de islamitische sharia een goddelijke verordening is die de democratie zal vervangen, een door de mens gemaakte vorm van overheid.

Hoge Duitse ambtenaren waren op 19 april in Berlijn met islamitische leiders bijeen voor de
zevende jaarlijkse islamconferentie. De officiële focus van dit jaar – ter bevordering van moslimintegratie in Duitsland – was een manier te vinden om de sterk stijgende aantallen gedwongen huwelijken en het huiselijk geweld tegen te gaan.

Het belangrijkste onderwerp van discussie op de conferentie stond echter niet op de officiële agenda; dat was de landelijke ongekende campagne van islamitische radicalen om 25 miljoen gratis exemplaren van de koran te verspreiden, met het doel om een koran in elke huishouding in Duitsland te brengen.

Moslimvertegenwoordigers die dit jaar het forum bijwoonden waren niet in de stemming voor een compromis en weigerden verantwoordelijkheid te nemen voor de ontelbare irritaties in de relaties tussen Duitsers en moslims, stonden er in plaats daarvan op dat de Duitse regering haar “misleide” benadering van de islamitische integratie zou wijzigen.

Duitse vertegenwoordigers deden hun uiterste best in dit jaarlijkse evenement, dat eindigde zonder een gezamenlijke persconferentie, als gevolg van aanhoudend, islamitische gepikeerd zijn over “beledigende” commentaren die waren geuit op de persconferentie van vorig jaar.

Minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich opende de eendaagse conferentie door te verklaren dat er voor het islamitische extremisme geen plaats is in Duitsland. “We zijn het er allemaal over eens dat salafistisch extremisme niet acceptabel is in een vrije samenleving zoals we in Duitsland hebben”, hield hij vol. “Religie mag niet worden misbruikt in een ideologisch streven naar de macht.”

……

Maar wat Friedrich niet zei, als hij al iets zei, was wat de Duitse overheid onderneemt tegen de salafisten, van wie analisten zeggen dat ze een Europese, frontale aanval hebben geopend op mensen van andere godsdiensten en “ongelovigen”.

Hoewel de binnenlandse veiligheidsdienst van Duitsland, het “Bundesamt für Verfassungsschutz” (BfV), met betrekking tot de salafistische groepen stelt dat deze een bedreiging zijn voor de binnenlandse veiligheid, dat Salafisten in het land vrij spel hebben en salafistische predikers er om bekend staan regelmatig haat te preken tegen het Westen in moskeeën en culturele centra die snel in aantal toenemen in geheel Duitsland.

Volgens de BfV zijn er naar schatting 29 islamitische groeperingen in Duitsland met 32.720 leden of supporters, die een ernstige bedreiging vormen voor de binnenlandse veiligheid…. Duitse autoriteiten beschouwen het koranproject als een “zorgwekkende” wervingscampagne voor de radicale islam. Veiligheidsanalisten zeggen dat de campagne ook een pr-stunt is om de Duitsers er van te overtuigen dat de salafisten transparant en “burgervriendelijk” zijn.

Hoewel Friedrich er bij de islamitische vertegenwoordigers, als deelnemers aan deze conferentie, op aandrong om met hem de salafisten te veroordelen, wilden ze hem nog niet halverwege tegemoet komen. In plaats daarvan verwierpen ze de vrees voor de koranverspreiding als “hysterisch” en “misplaatst”.

Kenan Kolat, voorzitter van de Turkse gemeenschap in Duitsland, greep persoonlijk in om te voorkomen dat het salafistische probleem deel zou gaan uitmaken van de officiële agenda. In een interview met de Rheinische Post rechtvaardigde Kolat zijn daad door te zeggen: “Een hysterisch debat is niet nuttig”.

Ali Kizilkaya, voorzitter van de Duitse Islamitische Raad, zei tegen de Duitse publieke omroep, dat niet-moslims zich bezighielden met een “paniekdiscussie” over de salafistische campagne. Hij benadrukte: “Het is zeker niet in de geest van de koran om onrust in de samenleving aan te wakkeren.”

De moslims waren ook niet bereid om het belangrijkste punt op de officiële agenda van de conferentie te bespreken; “seksegelijkheid als gemeenschappelijke waarde.” Conferentiedeelnemers weigerden zelfs om enig verband tussen de islam en gedwongen huwelijken te erkennen. In plaats daarvan brachten ze een verklaring uit waarin staat: “Huiselijk geweld en de praktijk van gedwongen huwelijken zijn niet afkomstig van een bepaalde godsdienst, maar komen van bepaalde traditionele, patriarchale structuren” … moslims die deelnamen aan de Duitse Islam Conferentie stonden er uitdrukkelijk op, dat de “islam een open, tolerante religie is, die zich verzet tegen fysiek en psychisch geweld, gedwongen huwelijken en individuele zelfbeschikking, zelfontplooiing en vrijheid van meningsuiting en expressie stimuleert.”

Helaas, duizenden jonge vrouwen en meisjes in Duitsland zijn in feite elk jaar slachtoffers van gedwongen huwelijken. De meeste slachtoffers komen uit moslimfamilies, velen zijn bedreigd met geweld of zelfs met de dood.

Volgens een 160 pagina’s tellend rapport, “Gedwongen huwelijken in Duitsland, aantallen en analyses van counselinggevallen“, in opdracht van het Ministerie voor het Gezin, is het probleem van gedwongen huwelijken veel wijder verbreid dan voorheen werd aangenomen.
……..
Veel van de slachtoffers ervaren extreem geweld. Meer dan de helft (70 %) werd geslagen of anderszins mishandeld om hen ervan te overtuigen te trouwen en 27 % werd bedreigd met wapens of met de dood als ze niet zouden instemmen met een huwelijk.

De overgrote meerderheid, 83,4 % van de slachtoffers van gedwongen huwelijken, was afkomstig uit moslimhuishoudens.

Friedrich zette geen druk op de zaak van de gedwongen huwelijken, kennelijk om te vermijden de aanwezige moslims te beledigen. Integendeel, hij zei later tegen verslaggevers dat hij tevreden was over de bereikte (valse) consensus over gedwongen huwelijken en huiselijk geweld en dat deze problemen “niet door religie ontstaan, maar van de patriarchale structuren en tradities in de landen van herkomst.”

Friedrich feliciteerde vervolgens zichzelf met het bereikte resultaat: “Het is de eerste keer dat zo veel islamitische organisaties en individuen in staat waren overeenstemming te bereiken over een dergelijke verklaring.”

In een reactie op de fluwelen handschoenbenadering door Friedrich op de conferentie van dit jaar vertelde Kenan Kolat, de leider van de Turkse gemeenschappelijk in Duitsland, voor Deutschlandradio: “Ik denk dat hij het begint te leren.”

Maar, wees er van verzekerd dat de deelnemers van de conferentie in staat waren het over een ding eens te worden. De officiële focus van de conferentie van volgend jaar zal gericht zijn op…..“islamofobie”.

Bron:

http://www.gatestoneinstitute.org/3036/german-islam-conference

Auteur: Soeren Kern

Vertaal uit het Engels door:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islam. Bookmark de permalink .

17 reacties op Duitse Islam Conferentie eindigt in mislukking

 1. Ad zegt:

  Wat een arrogantie van Kenan Kolat. De focus van de conferentie van volgend jaar zou moeten gaan over het uitreiken van korans in Duitsland. We zouden eens moeten proberen bijbels uit te rijken in islamitische landen. De doodstraf zou het gevolg zijn. Dr. Friedrich zou eens wat meer voor Duitsland op moeten komen, wat een slappe figuur. Jammer dat hij deze mail waarschijnlijk niet leest.

  Like

 2. Ad zegt:

  In mijn mail moet “uitrijken” natuurlijk “uitreiken” zijn. Hij was verzonden toen ik het pas zag.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Hypocrisie, verraad en arrogantie ten top! 😦

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Wel mooi dat die moslims principieel zijn.
  Ze wensen alleen maar te praten over hun wensen en als je het er niet mee eens bent, begrijp je het niet of heb je het niet goed gelezen.
  Waarom willen die duitders dat niet toegeven en doorgaan met hun eigen mensen te bedonderen.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Moslimvertegenwoordigers die dit jaar het forum bijwoonden waren niet in de stemming voor een compromis en weigerden verantwoordelijkheid te nemen voor de ontelbare irritaties in de relaties tussen Duitsers en moslims.

  Wanneer dringt het ooit tot de verantwoordelijke politici door dat een dialoog met Moslims NIET MOGELIJK is. De Islam acht zich superieur aan alle andere godsdiensten laat staan aan mensen die niet religieus gebonden zijn. De Moslim ziet dialoog als een vorm van zwakte en hij zal elke bijeenkomst gebruiken als instrument zijn positie steeds steviger en rotsvaster te verankeren in de ontvangende cultuur. Mohammed heeft de Moslim geleerd dat voor de verspreiding van de Islam alles geoorloofd is. Bedrog, misleiding en leugen, terreur, geweld en als moet regelrechte oorlog. De Islam is een parasitair socio-organisch systeem dat eenmaal binnengedrongen voortwoekerd als een vraatzuchtig kankergezwel en alles wat gezond en in harmonie verkeerd wegvreet, uitholt en verrot. Langzaam moet toch het besef doordringen dat je de Islam alleen maar kunt bestrijden, zelfs “”moet”” bestrijden wil je het land in goed fatsoen doorgeven aan de volgende generatie. Weg met alle dialoog en weg met alle respect (respect moet je namelijk verdienen) en een lijn trekken TOT HIER EN NIET VERDER en dan eensgezind de Islam verwijderen uit het publieke domein, uit het onderwijs en uit alle instituties die er toe doen. Zij die de islam als godsdienst willen beleven doen dat maar thuis. Buiten op straat is geen plaats voor Islam. Op straat moet iedereen “”ongeacht wie”” in vrede en zonder lastigvallen kunnen lopen.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  En probeer als christen in MUZELMANNENLAND eens een kerk te bouwen. Bij het leggen van de eerste steen, gaat je kop er al af. Bedankt waardeloze politici en BILDERBERGERS voor deze ellende-KOTS-.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Duitsland gaat slapend ten onder !! Duitser ontwaakt !!!! Trek nu eindelijk is een lijn—Islam tot hier en niet verder !! Zijn wij in Nederland de volgende ……die ons naar de slachtbank laten leiden ???

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Koptekst
  Zo, dus moslimvertegenwoordigers geloven dat de sharia een goddelijke verordening is die democratie zal vervangen, een door de mens gemaakte vorm van overheid. Dat gedeelte na de komma is correct. Maar wanneer wordt het eens een keer aan het verknipte verstand van die allahschreeuwers duidelijk gemaakt dat GELOVEN niets anders is dan verkeerd gebruik van de hersenfunctie, sterker: dat dat zooitje politiebusvernielers nooit enige hersenfunctie heeft gehad,
  behalve dan dat gedeelte wat ze gebruiken om vrouwen in elkaar te slaan en straten te blokkeren. Pierre Jacques Vinken>> http://tinyurl.com/chvotkr

  Like

 9. Een geluk voor europa

  Like

 10. En wie geef hun de gelijke om stem rechten te krijgen ?
  er uit met die haat geesten .Geen moslims islam aan me lijf ,

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @ koddebeier, de duitsers hebben nog steeds een giga schuldgevoel over de periode 1933-1945.
  Daar zit hem het probleem, ze zijn nog meer politiek correct als in ons land, en daar maken die “geitenneukers van salafisten”, dankbaar gebruik van. Verder vervloekt is de dag waarop “De Resolutie van Straatsburg”, is aangenomen, waar de BILDERBERGERS en EEG politici toestemming gaven dat deze mensen uit NOORD-AFRIKA ons massaal mochten overspoelen.
  En dat allemaal om HUN BELANGEN veilig te stellen te weten: OLIE!

  Like

  • koddebeier zegt:

   @Tom Hendrix, het ’40-’45 is het probleem bij onze oosterburen het werkt verlammend.
   Waar de haatbaarden handig gebruik van maken
   En we zijn de ‘onze elite’ voor olie verraden, de aandeeltjes Shell doen het goed en de familie O. is de grootste aandeelhouder. Het grootste probleem is kunnen we nog alles terugdraaien.

   Like

 12. koddebeier zegt:

  Nog wat nieuws uit de CDA hoek(Financieel Dagblad 8 mei 2012): Mevrouw Mona Keijzer wethouder in Purmerend(nu in de race voor lijsttrekker van het CDA) zegt: ” CDA moet volmondig erkennen dat buitenlanders verrijking zijn voor Nederland..
  Uit welk ei is dat ‘mens’ gekropen ?????

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  @Koddebeier, 8-5, 11:48
  http://www.purmerend.nl/profiel/wethouder-mona-keijzer
  Stuur haar de url van deze pagina:leert ze d’r nog wat bij…

  Like

 14. koddebeier zegt:

  @G,Deckzeijl. Dat zou een goed idee kunnen zijn, maar ik vrees dat dit mens al hersendood is !!

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  Men wil schijnbaar bij het CDA NIET leren. De opmerking van Mw.Spies over de boerka, heeft bewezen hoever het CDA van haar kiezers afstaat. Ook de meeste CDA kiezers wensen invoering van het Verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding. Maar ja, in Den Haag zitten schijnbaar veel keikoppen die het NOOIT leren!

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @koddebeier, bedankt voor uw reactie. Terugdraaien zou alleen mogelijk kunnen zijn, als 12 september a.s. de eurofiele partijen gigantisch verliezen en de PVV bv. meer dan 60 zetels zou halen. Maar de nederlander kennende, twijfel….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s