Protestantse bisschop wil opening tot de islam

De Beierse protestantse bisschop Heinrich Bedford-Strohm vaart vooraan mee op de protestante islam-appeasement golf. Hij denkt serieus, dat christenen een grotere bereidheid zouden moeten tonen om zich “open te stellen” tegenover de leren van de islam. Voor Bedford-Strohm zou de roep van de muezzin “ontroerend” en “verrijkend” zijn. Weet die kerkman eigenlijk wel dat hij daarmee zijn eigen God belastert? De bisschop sprak zich ook uit voor de “waardering” van het islamitische geloof.

De Christenen zou er nieuwsgierig naar moeten zijn wat hij van moslims zou kunnen “leren”. Dat is een nieuw hoogtepunt van het onderwerpende slijmen en bukken voor een agressieve ideologie onder de dekmantel van een religie, die in haar bevelsboek het christelijke geloof belastert als dwaalleer en Christenen inschaalt als minderwaardig. Het christelijke informatieforum Medrum bericht iets ongelooflijks uit een artikel, dat begin mei in de gedrukte versie van de “Nürnberger Nachrichten” is verschenen. Zo zou deze Bedford-Strohm tijdens een bijeenkomst op het rijksbureau voor migratie en vluchtelingen in Neurenberg een “interreligieus concept” hebben voorgesteld, waarin hij opkomt voor een “hoge mate aan tolerantie” en een “intensief samenleven” van Christenen en moslims. Citaat:

“Ik voel het als een diepe verrijking als ik tijdens een multireligieus feest naast mijn eigen geloofstraditie ook muziek, teksten en gebeden van andere religies hoor en daarbij ervaar wat voor anderen in hun geloof en leven belangrijk en waardevol is. Ik voel dat niet als het vervagen van de aanwezige verschillen, maat als uitnodiging tot begrip voor de ander en tot waardering van de eigen traditie. De ontmoeting met de rijkdom van andere geloofstradities – zo heb ik herhaaldelijk ervaren – maakt van mij een gelukkiger mens”.

De heel duidelijk geestelijk ontspoorde Bedford-Strohm schijnt zich nog nooit serieus te hebben beziggehouden met de oprichten van zijn eigen protestantse kerk, want Maarten Luther wist precies waarmee hij bij de islam te maken had:

»Mich hat das bewogen, das man dem Mahmet oder Turcken nichts verdrieslicheres thun, noch mehr schaden zu fugen kann (mehr denn mit allen waffen), denn das man yhren alcoran bey den Christen an den tag bringe, darinnen sie sehen mugen, wie gar ein verflucht, schendlich, verzweivelt buch es sey, voller lugen, fabeln und aller grewel, welche die Turcken bergen und schmucken und zu warzeichen ungern sehen, das man den alcoran ynn andere sprache verdolmetscht« (Luther aan de raad van de stad Basel 27.10.1542)

De houding van Bedford-Strohm wordt met onderstaande karikatuur uit de wedstrijd van Pro NRW uitstekend uitgebeeld:

Bron:

http://newpi.wordpress.com/2012/05/07/evangelischer-landesbischof-will-offnung-zum-islam/#more-116

Auteur: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Dhimmitude, Duitsland. Bookmark de permalink .

16 reacties op Protestantse bisschop wil opening tot de islam

 1. Linsky zegt:

  Inderdaad een letterlijk geestelijk gestoorde, niet alleen een volksverrader, maar zelfs mensen verrader! Schokkend! 😦

  Like

 2. Turul zegt:

  ach Jezus zei het al, dat er veel dwaalleraren zouden komen in de christelijke gemeenschap en dit is er één van. Zoals boven juist aan gegeven dat geestelijk ontspoord (en blind)!

  Like

 3. Linsky zegt:

  Kan natuurlijk ook een verkapte misantroop zijn, met een wantrouwen en gruwelijke hekel aan mensen.
  Die kunnen ogenschijnlijk heel bedrieglijk, humaan en sociaal gedrag vertonen!

  Like

 4. Linsky zegt:

  Die gast had zeker de laatste berichten nog niet gelezen?

  Inwoners Oude Pekela belagen asielzoekerscentrum

  Een groep van zo’n 150 inwoners van Oude Pekela (Groningen) heeft voor onrust gezorgd bij het asielzoekerscentrum. Aanleiding zou een vechtpartij zijn tussen asielzoekers en jongeren uit het dorp op de plaatselijke kermis.

  Jongeren wilden wraak nemen na een vechtpartij op de kermis

  Elsevier onderzoekt jaarlijks wat ‘de beste gemeenten’ zijn. Oude Pekela eindigde in 2009 onderaan de lijst.

  Dat meldt de politie dinsdag. Van de groep probeerden veertig jongeren op het terrein van het asielzoekerscentrum te komen. Daar hield de politie ze tegen.

  Spanning
  Op Bevrijdingsdag was er een vechtpartij tussen asielzoekers en minderjarige inwoners van Oude Pekela. Sinds de vechtpartij op de kermis loopt de spanning tussen de twee groepen op.

  Asielzoekers hebben volgens ooggetuigen kleine kinderen mishandeld. De groep had knuppels, kettingen en stokken bij zich, meldt Dagblad van het Noorden. Inwoners van het dorp voorspellen dat de toestand deze week zal escaleren.

  Volgens de politie hing er maandagavond een ‘grimmige sfeer’, met politiehonden werd de groep op afstand gehouden. Bewoners van het asielzoekerscentrum werden uitgescholden en een raam van de medische post is ingegooid.

  Agenten wisten de jongeren terug te dringen. De groep trok zich verder terug nadat politieversterking bij het centrum arriveerde.

  De politie was voorbereid op de confrontatie omdat via sociale media was opgeroepen ‘wraak te nemen’ op asielzoekers na de vechtpartij van 5 mei. Wat zich precies heeft afgespeeld op de kermis is de politie nog aan het onderzoeken………met video:

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/338053/Inwoners-Oude-Pekela-belagen-asielzoekerscentrum.htm

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Wat een JUDAS, die protestantse bisschop. Onderwijl worden in de hele wereld, in arabische landen vooral Christenen vervolgd. Tegen deze idioot zou ik willen zeggen wat Christus zei, namelijk: ” Ik ben de weg,de waarheid, en het leven”. En deze Christus wordt dus verraden door deze schertsfiguur. Buiten dat, heb ik 1000 keer liever met een ongelovige van doen, als met dergelijke verraders! Walgelijk zijn deze mensen, helaas in Nederland lopen dergelijke figuren ook rond bij de PKN, en zo een achterlijke vent als bisschop Muskens, die ALLAH perfect vind i.p.v. God. Hoe heeft het zo ver kunnen komen.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Dit soort lieden zijn volledig berekende opportunisten. Tegen de tijd dat de Islam een niet meer te ontkennen macht is geworden in Duitsland en Europa zullen deze lieden zonder met een wimper te knipperen zich bekeren tot de Islam. Waar het hun om gaat is uiteindelijk alleen maar macht uit oefenen op het onnozele volk en zich op werpen tot onmisbare vraagbaak en raadgever ten voordele van hun steeds goedgevulde beurs. Binnen de Islam kunnen ze dan hun hart ophalen en eindelijk ervaren hoeveel macht een imam of ayatolla heeft. De moslim werd en wordt binnen zijn religie nooit opgevoed tot zelfstandig denken en naar eer en geweten zelfstandig beslissingen nemen. Het is de moslim verboden zelf interpretatie te geven van Koran, Hadith of Sira. Voor interpretatie of goedkeuring van bepaald gedrag zal hij altijd te rade moeten gaan bij de imam of ander erkend Koran geleerde. Terwijl in het Jodendom en Christendom de persoonlijke gewetensontwikkeling en keuze verantwoordlijkheid in dialoog met God tot ontwikkeling wordt geprikkeld is dit binnen de Islam volledig uit den boze. De Islam kent in principe maar een gebod en dat is totale onderwerping. Onderwerping aan Allah, aan de profeet, aan de ayatolla, aan de imam. Doordat Moslims bij oplossing van levensvragen geen zelfstandigheid hebben geleerd moeten ze steeds opnieuw terugvallen op de Koran interpretatie gegeven door de imam. Hierdoor hebben deze laatsten kans gezien een enorme immateriele en materiele machtspositie op te bouwen. Deze machtspositie is ook de voornaamste tegenwerkende kracht binnen de Islam als het gaat om verlichting of aanpassing aan nieuwe tijden. Van een dergelijke machtspositie kan een protestantse dominee of room-katholieke priester enkel maar dromen.

  Like

 7. Henk.V zegt:

  Met deze malloot zou ik graag eens een gesprek hebben onder vier ogen.
  Gewoonlijk moet ik altijd goed nadenken hoe ik mij in het Duits uitdruk.Het vreemde is dat ik, wanneer ik mij erger die taal steeds beter spreek.
  Deze nietswaardige religieuze schertsfiguur zou mij tot een hoge mate van welsprekendheid kunnen inspireren.
  De man is ongetwijfeld Lutheraan en in deze protestantse richting lopen heel veel ”verlichte geesten” rond.
  Een paar jaar geleden vond er tijdens een Lutherse landdag een opvallende manifestatie plaats. Een foto van deze gebeurtenis haalde destijds zelfs de Grafschafter Nachrichten, een regionaal dagblad.
  Vanuit hun kerkbankjes keken de bezoekers vol belangstelling naar dansende Derwishen.
  Deze mensen behoren tot een richting waarin men islamitische,spirituele emoties via dansen vertolkt.
  Het schijnt mogelijk te zijn dat men via deze dansen in een staat van half bewustzijn kan belanden, in trance zelfs. Er viel dus voor het vrome Duitse kerkvolk dus heel veel te genieten op die dag. De foto liet dat dan ook goed zien.
  Ja, wij moeten een ”dialoog” aangaan met de moslims…
  Wat mij altijd weer verbaast is dat de Christelijke voorstanders van dit soort ”overbruggend” gepraat NOOIT tot het besef komen wie er nu eigenlijk continu water in de wijn doet.
  Wie doen er nu concessies in zijn opvattingen en wie beslist niet?
  Behalve een dialoog aangaan wil men ook ”bruggen bouwen”. Maar ook hier gaat op dat er van christelijke zijde nooit wordt gelet op de richting van de verkeersstroom die over deze bruggen op gang komt : altijd in één richting!
  Laat ik maar ophouden.
  Deze bisschop is onze strijd voor de vrijheid eigenlijk totaal niet waard.
  En zijn zeverende wollen sokken brigades evenmin.Laat ze maar vertreden worden.
  Misschien behoren zij tot de categorie mensen die de Bijbel omschrijft als degenen die vanuit een vlammenzee nog net gered worden. Het is niet aan mij om dat verder te beoordelen.
  Deze blinde leidsman moet maar op eigen kracht van de ene afgang naar de andere strompelen.
  Ik weiger mij verder te bekommeren om dit soort weerzinwekkende types.
  Het spijt me, ik krijg dat niet meer voor elkaar.

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Guus de mensen die hier reageren kennen al die verhalen.
  Je kunt ze beter nij de Volkskrant. trouw enz deponeren.
  In ieder geval een verrader die in de toekomst nog gevaarlijker worden.

  Like

 9. Marijke . zegt:

  En ondertussen gaat het uit moorden van de Christenen maar rustig door.

  Like

 10. Ad zegt:

  Wat een onnozele gestoorde figuur. Een verrader van zijn land en geloof. Zo iemand dient direct uit zijn kerkgemeenschap te worden gezet. Als je hem ziet op de foto met zijn zalvende verhaal weet je al dat je met iemand te maken hebt die ze niet allemaal op een rijtje heeft. Maar die zijn des te gevaarlijker.

  Like

 11. vederso zegt:

  Hans Jansen heeft een tijdje terug een artikel geschreven over de onmogelijkheid van ‘dialoog’ met vertegenwoordigers van de islam. Iets wat veel vertegenwoordigers van christelijk kerken of ook zelfs Joodse religieuze organisaties nog niet hebben begrepen.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Marijke, o maar dat moorden is hun koeltoer hoor. Van onze idiote gutmenschen in kerken en politieke partijen, zijn dat maar incidenten hoor. We worden door gekken en criminelen geregeerd, en gekken kun je nog vergeven, maar criminelen zijn bij hun volle verstand!

  Like

 13. die wil zeker een plaats bij de almachtige winnen
  en ja gestoord zekker !!

  Like

 14. appeltjesgroenweide zegt:

  Even een ander geluid. Ik denk dat de bisschop een heel mooi en zuiver mens is die terecht oproept voor begrip en lering over andermans geloof nog los van het feit dat de islam een ideologie is en los van het feit dat er specifiek aan de islam helemaal niets mooi is. Maar daar gaat het niet om. Het gaat er wel om dat hij oproept met zijn goede ziel tot verkennen. Maar hij zou dat ook moeten doen omdat ik denk dat de bisschop er simpelweg geen weet van heeft wat voor een afschuwelijke ellende er allemaal op dagelijkse basis in de naam van de islam gebeurt. Hij gedraagt zich in zijn onwetendheid en wereldafgeslotenheid als een schaap dat een wolf gras wil aanbieden met de blinde verwachting dat dit ook lekker zal vinden. En met het aanbieden van het gras, zet hij – blind- de kooideur open. Immers, elk dier heeft een zachte vacht en os daarmee een goed dier.

  Like

 15. Columnist zegt:

  Het voornaamste verschil tussen (moderne) Christenen en moslims is dat moslims een dubbele moraal hebben. Christenen geloven dat bepaalde zaken, zoals feminisme en abortus in zichzelf goed of slecht zijn. Voor moslims zijn zaken goed of slecht al naar gelang ze de eigen groep bevorderen of benadelen. Dit wordt leuk in ruzies tussen Iran en Saoedi-Arabië. Is abortus in Iran een goede zaak voor Saoedi-Arabië?

  guusvelraeds zegt:

  8 mei 2012 om 19:26

  En wie bepaalt of je een erkende korangeleerde bent?

  Like

 16. Daniel Deblaere zegt:

  Eerbiedwaardige informatie verstrekker is het misschien mogelijk het dui (citaat) van Maarten Luther te vertalen in de taal van Filip De Winter, Geert Wilders e.a. Vlamingen en Nederlanders. Dank u !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s