Graz: Varkenskoppen op moskeebouwplaats (+ video)

Aanstaande zaterdag dient de eerste steen gelegd te worden voor de moskee van de Bosnisch-islamitische gmeente in de Herrgottwiesgasse in het Oostenrijkse Graz. Onbekenden hebben maandagnacht echter op het terrein zes halve varkenskoppen gedeponeerd en een tent voor het feest met bloed besmeurd. Varkens gelden in de islam als “onreine dieren”, waarvan het vlees eten streng verboden is. Nu stelt het rijksbureau voor binnenlandse veiligheid en terrorismebestrijding een onderzoek in vanwege het strafbare feit van de vernedering van religieuze leren. Zijn leider Rupert Meixner vermoedt “daders uit de rechtse scene”.

De vereniging “Islamitisch Cultuurcentrum Graz” noemt de actie op haar internetsite een “in de waarste zin van het woord vuilspuiterij” en wil het bouwterrein met onmiddellijke ingang streng bewaken. Het feestelijke leggen van de eerste steen voor het ongeveer 8 miljoen euro kostende cultuurcentrum inclusief moskee en 22 meter hoge minaret, waarbij 3500 moslims uit heel Oostenrijk verwacht worden, dient zaterdag desondanks door te gaan. “We laten ons door zo´n daad niet van ons stuk brengen”, wordt er gezegd. Ook de politie zal bij de plechtigheid aanwezig zijn.

Zulke acties hebben in het jongste verleden al in meerdere Europese steden plaatsgevonden om het voor de bouw van een moskee bestemd terrein te “verontreinigen” en daarmee de omstreden bouw van een moskee te verhinderen. In november vorig jaar hadden islamtegenstanders op het terrein van een geplande moskee in Solothurn (CH) een dood varken en vier varkenskoppen begraven. De resten van de dode dieren werden daarna door vossen weer uitgegraven. Volgens een anonieme brief werden er bovendien 120 liter varkensbloed in schenkkannen over het terrein verspreid om aandacht te vragen voor de “sluipende islamisering”.

Imam van de Bosnische vereniging verdacht van islamisme

Voor opschudding voor het leggen van de eerste steen zorgt ook de imam van de moskeevereniging “Islamitisch Cultuurcentrum Graz”, Ismet Purdic. Volgens een parlementaire interpellatie van de FPÖ-afgevaardigde Susanne Winter onderhoudt hij contact met Nusret Imamovic, de in januari wegens terroristische activiteiten gearresteerde leider van het wahabietische dorp Gornja Maoca in Bosnië, evenals met de radicaalislamitische imam van de Weense Tewhid-moskee, Muhammed Fadil Porca, die volgens de woorden van de voormalige Bosnische Wahabiet Jasmin Merdan “de grootste ultraorthodoxe islamitische gemeente in Europa heeft opgebouwd”. Purdic treedt in de video “Waarom verheug ik me op het Islamitische Cultuurcentrum Graz” (vanaf 5:55) op als naar de wereld gericht reclamemedium voor het door de burgemeester van Graz, Siegfried Nagl (ÖVP), ondersteunde islamproject op:

De samenhang wordt duidelijk via het door de Bosnisch-islamitische vereniging “Vereniging ter bevordering van de islamitische cultuur in Oostenrijk” uitgegeven boek “Namaz u Islamu” (“Het gebed in de islam”). Nusret Imamovic en Ismet Purdic fungeren daarin volgens een impressie als sharia-adviseurs, Muhammed Fadil Porca heeft het 112 pagina´s tellende, in sterk gearabiseerd Servo-Kroatisch geschreven, boek volgens de regels van de sharia bewerkt. De rode draad voor vrome moslims is volgens een artikel in de “Falter” verrijkt met ideologie van de meest bedenkelijke soort: “Dankzij de almachtige Allah, die alles met mate en doel oplost en de ongelovigen zwaar zal bestraffen”, luidt de eerste zin. Enkele zinnen verder: “Het fundament van de islam is het zuivere en oprechte geloof, die pas in de martelaarsdood zijn voltooiing vindt”. Asim Cejvanovic, die op 1 september 2007 de Amerikaanse ambassade wilde opblazen, had in zijn rugtas behalve handgranaten ook dit bewuste boek.

Susanne winter wil met haar interpellatie aan Minister van Binnenlandse Zaken Johanna Mikl-Leitner (ÖVP) de salafistische verbindingen tussen de islamitische geestelijken blootleggen. Ze wil o.a. weten of Purdic door het rijksbureau voor binnenlandse veiligheid en terrorismebestrijding in de gaten wordt gehouden, in welke moskeeën en gebedshuizen hij predikt en welke opleiding hij daarvoor genoot.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/008350-Graz-Schweinekoepfe-auf-Moscheebauplatz

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

11 reacties op Graz: Varkenskoppen op moskeebouwplaats (+ video)

 1. Dat krijg je ervan, als je geen dierenpolitie hebt. Arme varkens!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  He,he, enzo heurt ‘t.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Zet die HAATHUT maar in je eigen zandbak !!

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Super! Als ik daar had gewoond en een helicopter in bezit had gehad, had ik een slager gecharterd en het hele terrein met varkensbloed besproeid.
  Maar ja, ik woon daar niet hè.
  Dan nog even dit: moskeeën hebben niks met de islam te maken. Naast hoofddoeken, niqaabs, jilbabs en boerka’s hebben ze maar één functie, namelijk het zichtbaar maken van de islam in het westen. Daarom beschouwen allahschreeuwers een moskee in de wijk van de kafir als een overwinning. Vergeet niet dat Oriana Fallaci tijdens haar leven talloze malen heeft gewaarschuwd dat moskeeën broeinesten van terrorisme zijn, sterker: bv. de moskeeën in Gaza worden als wapenopslagplaatsen gebruikt. Zodoende kan de “inhoud” niet door de IAF vernietigd worden.
  Meer populaire benaming van deze islamitische haatbunkers: Walt Disney-achtige puisten in een seculier landschap. Iemand nog peultjes? Pedor Blootfeld..??? Wat zeur je nou over racisme, man? Dat zijn glasheldere feiten!
  http://tinyurl.com/6ed8jyh

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Iemand al eens goed nagedacht over de loyaliteitskwestie?
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/12099123/__Turken_overal_stemmen__.html

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Wat mij steeds weer opvalt in de verhouding van de ISLAM versus de democratie, is de eenzijdigheid. De Mo adepten, eisen en eisen en eisen steeds meer, maar als christenen hun overtuiging in de islamitische landen willen beleven, worden zij vervolgd. En onze verrader-politici laten dat allemaal toe, kotsmisselijk word ik van de hypocrieten van de EU en nationale parlementen.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Hartverscheurend hoe de intoleranten misbruik maken van onze tolerantie en vooral dat een groot gedeelte van politiek en kerk dit niet willen zien.

  Like

 8. lucky9 zegt:

  Het “Islamitisch Cultuurcentrum Graz” is een vermomde terroristische organisatie die het “rijksbureau voor binnenlandse veiligheid en terrorismebestrijding” het best eerst eens grondig zou dissecteren in plaats van de uitvoerders van onschuldige studentengrappen voor een fascistische rechter trachten te slepen.

  Like

 9. Misbruik ten TOP gewoon en ze blijven maar komen en wat doen wij er aan zoals er gezegd kerk en regering willen er niet aan.stelletje …geen woorden voor eigenlijk.

  Like

 10. Henk Schroemges zegt:

  Hoe lang zou onze tolerantie nog kunnen worden uitgedaagd, voordat de bekende druppel de haatemmer laat overlopen? De nuttige idioten gaan stug door met de creatie van een massa Breiviks in de EU.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s