De Salman Rushdie van de muziek

Ayatollah Safi Golpayegani, een sjiietische geestelijke uit de heilige Iraanse stad Qom, heeft een doodvonnis tegen de rapper Shahin Najafi voor afvalligheid afgegeven, meldt de Perzische website van Al Arabiya op woensdag. Het vonnis werd uitgevaardigd nadat Najafi een controversieel nummer had uitgebracht, genaamd “Naqi”. Het nummer leidde tot woede onder demonstranten, die geloven dat het beledigend is voor imam Naqi, de tiende imam van de sjiietische islam.

De nieuwssite Asr Iran, die nauw verbonden is met het regime in Teheran, begon met een onlinecampagne waarin werd opgeroepen tot het ophangen van Najafi. De website verklaarde dat het doel van de campagne was om Najafi te laten veroordelen wegens afvalligheid, een misdaad waarop in Iran de doodstraf staat. De organisatoren van de campagne hebben een beroep gedaan op alle sjiieten en moslims in het algemeen om Najafi te vinden en te doden en “hem naar de hel te sturen,” aldus de website.

Najafi (31) was een ‘underground’ kunstenaar in Iran en kreeg van de autoriteiten een verbod om op te treden in het land. Een aantal jaren geleden verhuisde hij naar Duitsland waar hij zich aansloot bij een band genaamd “Tapesh 2012”, die politiek geïnspireerde nummers brengt.

In 1989 had een roman van Salman Rushdie een soortgelijke Iraanse reactie tot gevolg, toen er een fatwa (religieuze verklaring) werd afgegeven door de hoogste autoriteit van Iran, ayatollah Ruhollah Khomeini, waarin werd opgeroepen tot het vermoorden van Rushdie voor het respectloos portretteren van de profeet Mohammed.

Meer recent werd de christelijke pastor Youcef Nadarkhani door de Iraanse autoriteiten aangeklaagd voor afvalligheid en ter dood veroordeeld voor het verlaten van de islam en zijn bekering tot het christendom, wat wereldwijd tot ophef leidde in de christelijke gemeenschap.

Bron:

http://tundratabloids.com/2012/05/iranian-cleric-issues-death-fatwa-against-rapper-shahin-najafi.html

Vertaald uit het Engels door:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Iran, Islam. Bookmark de permalink .

2 reacties op De Salman Rushdie van de muziek

  1. Tom Hendrix zegt:

    Kotsmisselijk word ik van die geitenneukers van de PISLAM. Deze kanker van de mensheid zou volledig uitgeroeid moeten worden, voordat de hele wereld geinfecteerd raakt. Ik hoop dat ISRAEL die idioten in TEHERAN een keer aanpakt, geen steen meer op de andere overlaten!

    Like

  2. Pingback: Welkom in de islamitische Middeleeuwen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s