“Marteling en willekeur”. Mensenrechtenactivisten tegen EU-toetreding van Turkije

IGFM: “Minderhedenpolitiek mensenrechtenvijandig”. De “Internationale Gesellschaft für Menschenrechte” (IGFM) verklaarde vandaag (donderdag 10 mei) op een persconferentie in Düsseldorf, dat Turkije niet rijp zou zijn om tot de EU toe te treden, omdat er geen wezenlijke vooruitgang zichtbaar zou zijn in de eclatant slechte mensenrechtensituatie.

De woordvoerder van het bestuur van de IGFM, Martin Lessenthin, benadrukte: “In Turkije worden dagelijks de mensenrechten geschonden door wetten en autoriteiten, zonder dat hieraan in Europa gepast aandacht wordt besteed.”

Daaronder zouden vooral de etnische en religieuze minderheden te lijden hebben, zoals Koerden, Alevieten, Armeniërs, Assyriërs/Arameeërs en Jezidi´s. Drastische beperkingen van de persvrijheid zouden een publiek debat in Turkije verhinderen. De afgelopen jaren zouden er duizenden Koerden zijn gearresteerd, omdat ze Koerdisch gesproken of de Turkse “letterwet” overtreden zouden hebben.

De IGFM wees er op, dat Turkije met meer dan 2700 veroordelingen door het Europese gerechtshof voor de mensenrechten de met afstand meest veroordeelde staat is. Er zouden fundamentele mensenrechten worden beperkt. Dat zou vooral indirect plaatsvinden door verschillende wetten en door onbestrafte willekeur van autoriteiten. Turkse regeringen hebben meerdere keren hervormingen beloofd. Volgens inschatting van de IGFM zouden veel van deze aangekondigde veranderingen of niet zijn omgezet of cosmetisch van aard zijn. Fundamentele problemen zouden niet zijn opgelost, waaronder politiek gemotiveerde arrestaties, marteling en vernedering van gevangenen, drastische beperkingen van de persvrijheid en vooral de systematische discriminatie van minderheden in de veelvolkerenstaat Turkije.

Tegen Abdullah Demirbas, de Koerdische burgemeester van Sur/Diyabakir in het oosten van Turkije, werd een proces aanhangig gemaakt wegens overtreding van de Turkse “letterwet”. Dit proces is slechts één van de op dit moment 73 (!).

Duizenden arrestaties – in feite nog steeds een verbod op het Koerdisch    

Als voorbeeld noemde de IGFM het feitelijke verbod op de Koerdische taal, die volgens schattingen de moedertaal is van 15 tot 25% van de burgers van Turkije. Formeel zou het verbod al in 2001 uit de grondwet zijn geschrapt. Het probleem zou daarmee echter niet beëindigd zijn, omdat in meerdere andere wetten deze beperkingen nog steeds zouden bestaan. In de “wet over letters” zouden in Turkije de letters X, W en Q verboden zijn, die echter vaak in het Koerdisch gebruikt zouden worden. Volgens verschillende schattingen hebben Turkse autoriteiten sinds april 2008 tussen 2000 en meer dan 7000 mensen gearresteerd, die zich hebben ingezet voor de rechten van de Koerden in Turkije.

Koerdische burgemeester dreigt tot 480 jaar gevangenisstraf

Ook tegen Abdullah Demirbas, de Koerdische burgemeester van Sur/Diyabakir in het oosten van Turkije, loopt een proces wegens de overtreding van de Turkse “letterwet”. Dit proces is slechts één van de op dit moment 73 (!), waarmee de in Turkije zeer bekende politicus tot zwijgen moet worden gebracht. In totaal dreigen hem tot 480 jaar gevangenisstraf. De IGFM wees er op, dat ook mensenrechtenactivisten en journalisten, die zich kritisch met de regeringspolitiek of taboethema´s bezighouden, met aanklachten en langdurige gevangenisstraffen zouden worden geïntimideerd.

De IGFM roept de Turkse regering op haar veelvoudige aankondigingen te laten volgen door daden. Turkije zou vooral een einde moeten maken aan de martelingen, het zou de rechten van minderheden moeten garanderen, politieke arrestaties moeten beëindigen en de enorme beperkingen van de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting moeten opheffen.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/54616

Auteur: IGFM

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering, Mensenrechten, Turkije, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

26 reacties op “Marteling en willekeur”. Mensenrechtenactivisten tegen EU-toetreding van Turkije

 1. lucky9 zegt:

  Amnesty International, Hellup!

  Like

 2. Seculiere zegt:

  Wat dacht je met AKP aan de macht,hopelijk zien de Turken tegen de volgende verkiezingen dit en gaan ze terug op CHP stemmen

  Like

 3. Linsky zegt:

  ‘Anti-islamitische immigratie’ party maakt enorme winsten in de afgelopen verkiezingen

  De Rechtervleugel van de Griekenland “Golden Dawn” partij eist dat alle illegale immigranten ‘naar huis worden gestuurd,’ en wil landmijnen geplant hebben langs de Turkse grens te houden uit de islamitische indringers. Bron: http://barenakedislam.com/

  Like

 4. Linsky zegt:

  Maar goed dat er politie is!:

  Twee Amerikaanse politieagenten staan terecht voor de moord op een dakloze man die een psychische ziekte had. De agenten in uniformen sloegen zo hard in op de man tijdens de gruwelijke mishandeling dat het slachtoffer aan zijn verwondingen overleed.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3254044/2012/05/11/Schokkende-beelden-van-agenten-die-zieke-dakloze-doodslaan.dhtml

  Like

 5. Linsky zegt:

  English Defence League’s Tommmy Robinson & Kevin Caroll join British Freedom Party as Vice Chairmen

  Stephen Lennon, Kevin Carroll and Paul Weston announce the appointment of the joint leaders of the English Defence League as joint Vice Chairmen of the British Freedom Party in Luton on Saturday 5th May 2012. Bron: http://barenakedislam.com/2012/05/11/exciting-news-english-defence-leagues-tommmy-robinson-kevin-caroll-join-british-freedom-party-as-vice-chairmen/

  Like

 6. Linsky zegt:

  Amerikaanse legercursus: “De islam is de vijand”

  De Amerikaanse bevelhebber generaal Martin E. Dempsey.
  Een Amerikaanse cursus voor legerofficieren is geschrapt nadat een van de deelnemers bezwaren had geuit tegen de islamofobe inhoud ervan. Zo werd cursisten onder meer bijgebracht dat de islam een vijand is van de VS, en dat heilige moslimsteden als Mekka en Medina finaal ‘van de kaart zouden kunnen worden geveegd’.

  Het Pentagon zette eind vorige maand een punt achter de controversiële cursus wegens de anti-islamstandpunten, kort nadat de FBI een training voor agenten al om gelijkaardige redenen diende aan te passen, meldt de Britse krant The Guardian. De standpunten die daarin werden verdedigd, staan immers in schril contrast met het officiële legerstandpunt dat de VS strijden tegen moslimextremisten, maar niet tegen de islam zelf. Vorige week verklaarde Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton nog dat ze ‘gekrenkt’ was over het denkbeeld als zouden de VS tegen moslims zijn.

  “Ze haten alles waarvoor jullie staan en zullen nooit met jullie samenleven, tenzij jullie zich onderwerpen”, zo peperde instructeur Matthew Dooley, een luitenant-kolonel, het zijn cursisten in tijdens een les het Joint Forces Staff College in Norfolk, Virginia. Dat college werd gegeven voor hogere beroepsmilitairen en overheidsambtenaren, in een lessenreeks die over de islam en de extremistische fracties daarin. .verder:
  http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1436877/2012/05/11/Amerikaanse-legercursus-De-islam-is-de-vijand.dhtml

  Like

  • Seculiere zegt:

   @Linsky op de site van die “agenten” staan wat rare leesvoer….man rijdt over zus nadat haar poes op zijn laptop urineerde.

   Mocht ik ruimtewezen zijn en ik bestudeer de aarde dan zou ik ook geen contact zoeken

   Like

 7. Linsky zegt:

  Yep Seculiere, net als in de dierentuin, ..achter de hekken blijven hè. 🙂

  Volgens mij is de aarde sowieso een soort van tuchtschool voor moeilijkopvoedbare zielen.

  Like

 8. Linsky zegt:

  LINKSE SENTIMENTELE PROPAGANDA TIJDENS DE LES “GODSDIENST”

  Vandaag tijdens de les “godsdienst” een ‘Koppen’-reportage gezien die handelde over een Armeense vrouw die al 7 jaar illegaal in ons land verblijft als uitgeprocedeerde asielzoeker en die nu uitgewezen wordt. En de BRT, de “godsdienst”leerkracht en enkele van mijn klasgenoten vinden dat natuurlijk een drama, want ocharme dat meisje, die zo perfect geïntegreerd is… Het inspelen op de emoties van jongelingen wordt absoluut niet geschuwd!
  Belachelijk: De staat heeft 7 jaar geleden al gezegd dat ze moest ophoepelen (maar bij gebrek aan daadkrachtig beleid nooit in de praktijk gebracht). Ze gaf zich jarenlang onder een valse identiteit uit. Ze volgde onderwijs terwijl ze daar niet het minste recht toe had (en wie betaalt dat?!?). En ze is er trots op dat ze – in tegenstelling tot de andere profiteurs die naar hier komen, dixit de vrouw in kwestie – werkt… maar dat doet ze dan wel in het zwart! Bron: http://vrijdietschland.blogspot.com/
  Haso: illegaal en ondergedoken
  Met video:
  http://www.een.be/programmas/koppen/haso-illegaal-en-ondergedoken

  Like

 9. Linsky zegt:

  Het artikel is wat ouder, maar de video nieuw.
  Een bijzonder interview met:
  SIBEL EDMONDS, KLOKKENLUIDER FBI

  SIBEL EDMONDS, KLOKKENLUIDER FBI
  Beschuldigingen van spionage en hoogverraad door topfunctionarissen V.S.
  Sibel Edmonds heeft buitengewone verklaringen afgelegd over corrupte regeringsfunctionarissen en hoe zij Pakistan en andere landen toestonden om geheimen over nucleaire wapens te stelen.
  Sibel Edmonds, 37 jaar en voormalig Turks vertaalster voor de FBI, hoorde, toen zij werkzaam was in het hoofdkantoor van het agentschap in Washington, honderden onderschepte en vertrouwelijke gesprekken.
  http://www.waarheid911.nl/sibel_edmonds.html

  Like

 10. Seculiere zegt:

  Maar we moeten oppassen wat wij zeggen of anders komt een moslim over mijn laptop pissen.
  En die Turkse vrouw hier boven moet zelfmoord neigingen hebben om zo iets openbaar te maken.

  Like

 11. Linsky zegt:

  Kort gezegd, je hebt ’t niet zo op zeikers seculiere. 🙂

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  En weer had Wilders gelijk toen hij uit de VVD stapte, omdat de nep liberalen de Turken bij de EU wilden halen. De enige politicus momenteel met een rechte rug, tegen de landverkwanselaars van VVD,CDA,PVDA,PVDD,CU,GL,SP. Mensen denk goed na op 12 september.

  Like

 13. Linsky zegt:

  Dat zijn die orthodoxen he, seculiere, dat zijn evengoed extremisten hoor!
  Weet je, elke geloofswaanzinnige is gevaarlijk!

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Seculiere, bedankt voor de tip. En och op zich heb ik niets tegen liberalen, maar wel tegen mensen die dat zeggen te zijn, en door hun daden heel anders laten blijken.

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @linsky 16.30. uur, iedere vorm van extremisme- of fundementalisme is een gevaar en bedreiging voor de mensheid. Ik vind de vrijheid van de mens het grootste goed, maar we zien vnl. bij het socialisme wat kuddegedrag te weeg brengt. Socialisten-en communisten willen dat de STAAT alles oplost en regelt, en dat brengt altijd DICTATUUR met zich mee. Daarom vind ik de EU een communistisch wangedrocht van de eerste orde, wat ons sociale onrust, verloedering en verarming, en het verlies van nederland zal brengen. let op scribenten 16 mei, dan zal blijken in de 2e kamer welke partijen VOOR de NEDERLANDER zijn en welke ons zullen verraden aan Brussel d.m.v. het ESM verdrag!

  Like

 16. Marijke . zegt:

  Ja Seculiere maar hij is een hit in de states en een goeie doctor.

  Like

 17. Marijke . zegt:

  Nee Seculiere hij heeft zijn eigen tv pro en niet meer voor O en hij heeft veel volgers hoor en ik ben ook een fan van hem,want hij legt alles over het lichaam en eten heel goed uit.

  Like

 18. Seculiere zegt:

  Linsky heb je de nieuwe cover van Time magezine gezien? graag je gedachte hierover (als het mag van E.J.)

  Like

 19. Linsky zegt:

  Seculiere , heb d’r adres voor me?
  Mag ook van die twee dames aan tafel hoor. 🙂

  Like

 20. Linsky zegt:

  O, Seculiere, was dat nou een aanslag van islamitische wraakgodinnen daar in België?
  Of toch gewoon een ongelukkie?

  Like

  • Seculiere zegt:

   de kind is wel niet van die vrouw en daarmee vindt ik het een beetje ongepast,maar volgende keer ga ik voor die job solliciteren

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s