Islamitische paralleljustitie – het sluipende gevaar voor onze rechtsstaat

Een commentaar van Ismail Tipi, lid van het parlement van de Duitse deelstaat Hessen en woordvoerder voor integratiezaken van de CDU-fractie in ditzelfde parlement.

Onder de dekmantel van de godsdienstvrijheid wordt in onze rechtsstaat vaak genoeg aan onzin gedaan. Dat is ook van toepassing op het thema van de islamitische paralleljustitie en de daarmee gepaard gaande zelfbenoemde “scheidsrechters”. Het gevaar bestaat, dat zich een model van de “shariarechters” zoals in Groot-Brittannië vestigt, analoog aan de “shariarechtbanken” daar, die buiten de rechtspraak van de staat staan en alleen de sharia als wet laten gelden.

Het is verontrustend, dat er zich in Duitsland als een schaduwjustitie ontwikkelt en deze islamitische paralleljustitie wordt in toenemende mate een gevaar voor onze rechtsstaat en onze democratie. Islamitische “scheidsrechters” dragen geen robes en bezitten ook geen juridische opleiding. Desondanks hebben zij zich juist in grote Duitse steden zoals Bremen, Berlijn of Essen tot sleutelfiguren van een islamitische paralleljustitie ontwikkeld. Met hulp van menig Duitse advocaat lukt het deze “scheidsrechters” de Duitse strafrechtspleging steeds vaker uit te hollen, zodat messentrekkers, bedriegers en moordenaars zonder straf blijven. Politie en rechtbanken kunnen slechts machteloos toekijken bij deze kwalijke praktijken. Deze capitulatie van onze rechtsstaat voor een vreemde rechtscultuur mag niet plaatsvinden.

Volgens de thesen van meneer Dr. Joachim Wagner, schrijver van het boek “Rechters zonder wet – Islamitische rechtsjustitie bedreigt onze rechtsstaat” is er in islamitische gedomineerde immigrantenwijken een paralleljustitie met drie zuilen ontstaan. Deze zijn: Arbitrage, financiële schadeloosstelling en zelfjustitie. Vaak gaan de arbitrageprocessen gepaard met geweld, want veel arbitrages zijn pure “machtsdictaten”, dat betekent, de grotere en machtiger familie dwingt de kleinere familie tot een dienovereenkomstig compromis. Bij delicten in familieverband bestaat bovendien het streven om diegene de schuld op zich te laten nemen die de minste straf te verwachten heeft. In de regel is dat de jongste.

De zelfjustitie treedt op in de vorm van bloedwraak, ontvoeringen, gijzelingen, gedwongen huwelijken, eermoorden, chantage evenals gewelddadigheden met gevaarlijke attributen of vuurwapens. Tegelijkertijd wordt de paralleljustitie alleen actief als zowel de dader als het slachtoffer uit de islamitische cultuurkring komen.

De verbreiding van deze schaduwjustitie is empirisch niet te bewijzen, want arbiters en “scheidsrechters” hebben geen justitiegebouw nodig en hoeven ook niet openlijk en legaal te werken. Het is een zogenaamde lekenjustitie, die gedeeltelijk in het verborgene van de georganiseerde criminaliteit werkt. Er bestaan geen cijfers of statistieken en dat zal ook niet gauw veranderen, want de arbitrages kunnen hun werking alleen maar in het verborgene ontplooien.

Om hun vonnissen en handelwijzen niet in gevaar te brengen, vervolgt deze schaduwjustitie in principe vijf doelen:

1. Indien mogelijk moet de politie buiten alle conflicten worden gehouden.

2. Het strafmonopolie van de rechtsstaat moet worden omzeild.

3. De juridische vrede tussen de dader en het slachtoffer kan en mag alleen maar zonder Duitse strafjustitie en alleen volgens shariarecht worden hersteld.

4. Economische belangen spelen een uitermate belangrijke rol bij arbitrages.

5. De mogelijkheid van bloedwraak dient vermeden te worden.

Helaas moet men constateren, dat de Duitse strafjustitie tot nu toe heeft gefaald tegenover de schaduwjustitie. Zij heeft twee problemen niet opgelost. Ten eerste is een paralleljustitie slechts heel moeilijk te herkennen, ten tweede werden er tot nu toe geen middelen en wegen gevonden om zich met succes tegen deze schaduwjustitie teweer te stellen als er geen zakelijke bewijzen voorhanden zijn. De documentenanalyse van Dr. Joachim Wagner bevestigt deze problematiek. Volgens deze analyse eindigden 16 onderzochte gevallen in 87% van deze gevallen met vrijspraken of beëindiging vanwege te weinig schuld.

Voor vrouwen is deze soort rechtspraak een enorme achteruitgang. Uiteraard betekent sharia niet alleen doodstraf, steniging en vrouwenonderdrukking. Mocht de sharia echter naar het voorbeeld van Groot-Brittannië bij ons worden ingevoerd, dan zijn automatisch vrouwen en kinderen de dupe, omdat de sharia vrouwen in vergelijking tot mannen benadeelt. In de regel worden er door de “scheidsrechters” maatregelen tegen de vrouwen genomen en de mannen krijgen rugdekking voor hun machtspositie in het familieverband.

Bovendien ontstaat er door deze paralleljustitie nog een ander gevaar voor ons. Ze maakt de Salafisten gedistingeerd!

Het is erg, dat wij deze arbiters en “scheidsrechters” hebben en niet energiek tegen hen optreden. Het is echter nog erger dat er naïeve politici en ministers zijn, die het als zinvol en begerenswaardig beschouwen om in de Duitse rechtspraak rekening te houden met de sharia. Het ergste echter is het feit, dat er juristen, advocaten en ook onafhankelijke rechters zijn, die zich in hun vonnissen op de sharia beroepen of deze in hun vonnis, op welke manier dan ook, laten doorklinken. Duitse rechtbanken en de rechterlijke macht moeten onafhankelijk blijven. Dat betekent voor mij: De sharia moet weg uit de vonnissen van de rechters, uit de Duitse rechtspraak en uit onze rechtszalen!

Bron:

http://www.ismail-tipi.de/inhalte/2/aktuelles/24015/islamische-paralleljustiz-die-schleichende-gefahr-fuer-unseren-rechtsstaat/index.html

Auteur: Ismail Tipi

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islamisering, Sharia. Bookmark de permalink .

13 reacties op Islamitische paralleljustitie – het sluipende gevaar voor onze rechtsstaat

 1. Linsky zegt:

  uitstekend stuk!
  Over deze uitwassen die getuigen van geestelijke gestoordheid kan niet genoeg verhaald worden.
  Ismail Tipi heeft gelijk, nog effe en wij zitten allemaal op ons knieën op een matje.
  We buigen voor baardapen bij de moskee, en onze vrouwen verstoppen we onder tentzeilen.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Juristen, advocaten en ook onafhankelijke rechters, die zich in hun vonnissen op de sharia beroepen of deze in hun vonnis, op welke manier dan ook, laten doorklinken, moeten beschouwd worden als landverraders en daarvoor ook veroordeeld worden !!!
  Zij ondermijnen de rechtstaat en plegen verraad..

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Iedereen dient hetvolgende goed te onthouden: sharia heeft niks met wetten te maken, de sharia is een door pseudo-religieuze IDIOTEN uitgevonden slachtershandboek dat niks met rechtspraak
  te maken heeft. Het is een islamitisch instrument van terreur. De onthoofding van die Indonesische huishoudster in Saudi-Arabië(te vinden op YT mbv de zoekterm beheading)
  is daar een afschrikwekkend voorbeeld van.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Idd. de sharia is gebaseerd op duizenden jaren oude stamwetten waarvan eenn flink gedeelte zijn opgenomen in de koran met wat stukjes en figuren uit het oude testament.
  Mensen die daarover willen discusseren worden vermoord of gedreigd met de doodstraf.

  En daar zijn enkele mensen en rechters in onze wereld gevoelig voor.
  Hoe belachelijk kun je het maken. .

  Like

 5. Islam is a fend by DAY , but by night ihe will kill you ,
  They sleep by day, and work to kill by Night

  Like

 6. Oh ja ,
  mijn spreekwordt.
  ” Wie de koran in handen neemd, zal er door vergiftigd worden”

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  EENVOLK DAT VOOR KORANNEN ZWICHT ZAL MEER DAN LIJF EN GOED VERLIEZEN,DAN DOOFT HET LICHT>>>DAN DOOFT HET LICHT.

  Like

 8. Linsky zegt:

  Tom bleef je capslock hangen of wil je echt nadruk? 🙂

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Linsky, ik wilde benadrukken waarde Linsky hoe gevaarlijk de IDEOLOGIE ISLAM is, en heb een citaat genomen uit het gedicht van Henk Randwijk, de verzetsstrijder uit de Tweede Wereldoorlog.
   En volgens mij zijn we beland in een OORLOGSTOESTAND!

   Like

 9. Linsky zegt:

  Dat weet ik wel Tom.

  Daarom kan ik ook niet anders dan steeds maar weer op de achtergronden wijzen.
  Lees het nieuwe artikel maar eens “Waarom overheden hun eigen burgers vermoorden “

  Like

 10. Linsky:
  De waarheid kunnen ze niet verdragen.
  En zolang zij het maar goed hebben is er niets aan de hand !
  tot zij zelf aan de beurd zijn ..Maar daar doen wij niets aan her.
  En daarom blijft het zo. de Drie Aapjes .

  Like

 11. 3de Oorlog begon toch in ’91 dat gaat nog wel door zo en komt langzaa dezeont op !
  want hoe meer er daar vluchten de beter voor hun hier .

  Like

 12. Linsky zegt:

  Ze doen het anders wel elke dag Bart!
  De hypocriete leugenaars! 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s