Nigel Farage: “Men zal proberen een EU-dictatuur op te richten”

De Britse Europarlementariër Nigel Farage ziet de euro en de eurozone in hun tot nu toe meest kritieke fase. Het zou duidelijk worden, dat democratie in de nationale staten en de nieuwe vorm van de economische en politieke EU-regering niet bij elkaar zouden passen.

Nigel Farage beoordeelt de actuele situatie in de eurozone als zeer kritiek. In een interview met “King World News” toont de Britse Europarlementariër zich vooral verontrust over de situatie in Griekenland. Vooral wat betreft de opkomst van extreem radicale politieke partijen na de parlementsverkiezingen van vorig weekend.

Hij antwoordt op de vraag: Hoe zal het in Griekenland verdergaan en welke effecten hebben de politieke verschuivingen op de voortgang van de eurogemeenschap? “Dat is heel moeilijk te voorspellen. We bevinden ons op volkomen onbekend, chaotisch terrein”, aldus Farage. “In veel opzichten bevindt de bal zich nu op de Duitse kant van het speelveld. Omdat men niet in staat is anderen de discipline op te leggen die het fiscale pact zou moeten opleveren. Misschien moeten de Duitsers nu zeggen, ´Griekenland, jullie moeten gaan´.”

Maar Farage is er zeker van: Als Griekenland uit de euro stapt, vallen de dominostenen. Dat zou betekenen, dat andere crisislanden zoals Portugal, Spanje of Italië dan na kortere of langere tijd het voorbeeld van Griekenland zouden volgen.

Nigel Farage ziet de eurozone op zijn tot nu toe meest kritieke punt aangeland. “Nationale democratie en deze nieuwe vorm van economische en politieke regering passen niet bij elkaar. We hebben gezien, dat deze mensen enkele vreselijke dingen hebben gedaan. Men ontdoet zich van gekozen ministers-presidenten in Griekenland en Italië. Maar op dit moment kan men niet verhinderen dat er in landen parlementsverkiezingen worden gehouden. Daartoe zou men een dictatuur moeten oprichten”, aldus Farage.

De eurocriticus ziet nu ook een toestemming voor het EU fiscale pact in het kader van het Ierse referendum in gevaar. De Ieren gaan hiervoor eind mei naar de stembus.

Wat betreft de actuele politieke omstandigheden in Griekenland trekt Farage vergelijkingen tot de situatie in Duitsland in het voorveld van de machtsovername door de nationaalsocialisten. Destijds stonden er twee extreme kampen op de rechter- en linkerkant tegenover een groot burgerlijk midden zonder meerderheid. “Dat is precies datgene wat we nu in Athene zien”, aldus Farage.

“Ik vrees, dat wat die mensen in de EU op zeker moment de komende maanden zullen proberen, als de crisis zich verder toespitst, de poging is om een soort dictatuur op te richten”, aldus zijn sombere prognose.

Bron:

http://www.goldreporter.de/nigel-farage-%E2%80%9Eman-wird-versuchen-eine-eu-diktatur-zu-errichten/news/22000/

Auteur: Goldreporter

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering. Bookmark de permalink .

13 reacties op Nigel Farage: “Men zal proberen een EU-dictatuur op te richten”

 1. lucky9 zegt:

  Nigel Farage is een roepende in de woestijn.

  Zolang hij niet de daadwerkelijke steun steun krijgt die hij verdient zal hij slechts de functie gehad hebben van een kanarie in een koolmijn vol koolstof-dioxide-vergiftiging.
  Ik kan slechts herhalen wat ik elders en voordien reeds schreef.

  Onze vrijheid kan alleen bewaard worden door een onophoudelijke en ononderbroken reeks daden die getuigen van individuele moed. Zo lang de meerderheid van ons te laf is om bij elke gelegenheid de meerderheid onze eigen nationale politici elk apart uit te schelden voor wat ze zelf daadwerkelijk zelf zijn namelijke crypto-fascistische islamofielen, zullen onze volkeren het loon der lafheid blijven oogsten.

  Een bende onbekwame, fascistoïde, maffiose, corrupte en totalitaire gekken heeft nu meer dan tien jaar het Europees roer in handen door pure kaping en gijzeling van de bevolking die ze willen knechten en blijven afpersen.

  Het wordt de hoogste tijd dat deze fascisten afgezet worden, veroordeeld en in verzekerde bewaring gesteld. Het zijn er hooguit tweeduizend. De rest van hun miserabele leven als verrader op water en brood financieren zal uiteindelijk een uiterst geringe prijs blijken voor het herwinnen en bewaren van ons aller vrijheid.

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Het stichten van een dictatuur zal vele levens gaan kosten. Het kan wel eens het laatste zetje zijn die nodig is om in opstand te gaan komen.
  Hoe dan ook de mensen zullen zich hiertegen gaan verzetten.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Lucky9, onze nederlandse bevolking is “week en vadsig”geworden. Zolang deze massa nog de STAATSPROPAGANDA van DWDD,Pauwel en Wauwel, NIEUWSZUUR, TROS,AVRO,EO,KRO,VARA blijven geloven vanuit de luie stoel, GEBEURT er niets! Het SPEL komt pas op de wagen, als we dadelijk “GRIEKSE TOESTANDEN”hier ook krijgen. Ik schaam me diep voor onze eigen bevolking, die ook nog zo oliedom zijn op 30 april met oranje vlaggetjes te zwaaien.

  Like

 4. Predictor zegt:

  Nigel, deze EU dictatuur is er al vanaf het begin van de oprichting! Onze democratie is door onze regeringen al verkwanseld aan de EU en de ESM die hen een vrijbrief hebben gegeven over de besteding van ons hele inkomen!

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  On topic: die dictatuur is binnen afzienbare tijd in bedrijf! http://tinyurl.com/28se7nv
  Iemand die IBAN-spot op tv al gezien? Da’s volgens mij één van de voorbodes.
  Als ik ongelijk heb, merk ik het wel. Zie verder m’n link elders op dit blog naar een nieuwe bankencrisis. Een crisis die O.Rhen kennelijk onder de pet wil houden.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Gelukkig zal de € imloderen zodat het Brussels circus niet meer te betalen is.
  Helaas zal het veel pijn gaan doen bij Henk en Ingriet en de andere normale burgers die er part nog deel aan hebben, er niet voor gekoizen hebben en door onze politici verraden werden en worden.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Gerrit ik ben die link van jou nog even gaan lezen.
  Ik blijf bij mijn idee dat ze dat wel willen proberen maar het zal hun niet lukken.
  Omdat ik nu niet precies kan overzien wat ze willen gaan doen weet ik niet wat we ertegen zouden moeten doen.
  We zien de laatste tijd in Griekenland en lokale verkiezingen in Italië en Engeland dat mensen beginnen op te staan tegen de gevestigde orde.
  Als ik zie hoe blind Rutte doorstoomt met zijn overtuigeng dat hij op het rechte pad zit zal hij dat op 12 sept hopelijk heel duidelijk merken dat het volk er nier van gediend is.

  Like

 8. Robert zegt:

  Als reactie op Lucky9 wil ik graag even kwijt dat ik het helemaal maar dan ook helemaal voor de volle 100% met hem eens ben. Ook ben ik al jarenlang een zeer trouwe luisteraar, volger (op internet) en aanhanger van ONZE grote vriend Nigel Farage welke naar mijn idee en stellige overtuiging de enige waarheid verkondigt in het europese parlement wat voor de rest bestaat uit een stelletje ondemocratisch gekozen corrupte supermalloten met het IQ van een vlieg.
  Ik hoef maar 2 op te noemen en dat zijn de Belg van Rompuy die spanjaard Barosso.
  Dit soort boeven worden ook nog uitgenodigd (van Rompuy) in nederlandse programma’s om hun visie en mening te geven om ons nog verder op een dwaalspoor te brengen en onze nederlandse “verslaggevers” (ja, ik zet dit niet voor niets tussen aanhalingstekens) spelen hier, al dan niet gesponsort door de EUSSR, aan mee helaas. Wat heet vije onafhankelijke journalistiek. Laat me niet lachen!!!
  Echter, wat gaan we er nu aan doen, wordt het niet eens tijd dat voor het te laat is wij ons eens verenigen in een partij, desnoods eerst via het net hier en zoveel mogelijk mensen mee proberen te krijgen en dan beginnen met echt RADICALE ACTIES. Ideeën heb ik genoeg. Dit hele EU gedrocht moet zsm worden platgelegd. Het heeft mij en de mijnen genoeg gekost, o.a. mijn ongelooflijk mooie baan.
  Graag hoor ik van diegenen die niet alleen durven te roepen, maar ook bereid zijn om hun nek uit te steken, liefst legaal, maar als het moet ook iets minder legaal en met hardere actie.

  Ik zie de reactie graag tegemoet. Mijn mailadres is: robertmaridt@home.nl
  W.g. Robert Timmermans
  Een zeer bezorgde Nederlander uit Limburg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Zo, en nu ben ik eens benieuwd wat hier van komt!

  Like

 9. E.J. Bron zegt:

  @Robert

  Barroso is een Portugese voormalige maoïst!! 😉

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Manuel_Barroso

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Robert, ik ben het volledig met U eens, alleen denk ik dat wij nog met te weinigen zijn. Op de media, tv, pers en radio is momenteel een HAATCAMPAGNE bezig, tegen Dhr. WILDERS, omdat hij TEGEN DE EU is, nota bene de enige politicus met ballen, wordt door het CDA en de VVD met een mes in de rug gestoken, omdat hij weigerde de nederlander te laten bloeden voor de vuile communisten van het POLITBURO in Brussel. Daarbij geholpen door de kliek,Demonen 666, CU,SP,GROEN SLINKS en KAMERAAD nummer 1 ROEMER van de crypto communisten SP.
  En men hoop dat er een Volkert v.d. G opstaat, om net als bij PIM FORTUYN een politieke moord te plegen, MET MEDEWETEN VAN DEZE PARTIJEN!

  Like

 11. Robert zegt:

  Ja Tom, weet ik ook allemaal, maar nogmaals, geen woorden maar daden. Overigens was ik nog vergeten een hele verhelderende link bij te voegen om mijn woorden kracht bij te voegen, nl. .http://www.youtube.com/watch?v=c_873uWmd20&feature=related
  Duurt maar 22 minuten en opent hopelijk vele ogen!!!!
  GEEN WOORDEN MAAR DADEN, MENSEN VAN NEDERLAND, WORDT AUB WAKKER!!!!!

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Als morgen kamerleden instemmen met het ESM verdrag, plegen ze volgens artikel 99 van de Grondwet Hoogverraad.

  Like

 13. Henk der Niederländer zegt:

  Bij mijn weten gaat Artikel 99 van de grondwet over vrijstelling dienstplicht gewetensbezwaren.
  http://www.denederlandsegrondwet.nl/9353000/1/j9vvihlf299q0sr/vgrndc3891zk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s