Tunesië: Radicale moslims bedreigen toeristen

Verontrustende berichten uit Tunesië: Radicale moslims zouden in het noorden van het land toeristen en studenten bedreigd en aangevallen hebben.

De afgelopen dagen werden er in totaal drie voorvallen bekend. De krant “Tunisia Live” bericht van een aanval op toeristen in de stad Sejnane in het noorden van Tunesië. Daar zouden ongeveer 30 radicale moslims op twee vrachtwagens een konvooi van drie terreinwagens met ongeveer 25 toeristen hebben aangehouden, waaronder een Oostenrijker.

De aanvallers zouden Salafisten geweest zijn en met stenen en stokken op de auto´s hebben ingeslagen. Eén auto zou zijn opengebroken. Volgens “Tunisia Live” zoude de moslims de toeristen ervan beschuldigd hebben alcohol te drinken en in het openbaar met vrouwen om te gaan.

Een van de drie terreinwagens zou hebben kunnen vluchten en zou naar het politiebureau gereden zijn om hulp te halen. Een van de toeristen berichtte, dat de plaatselijke Tunesische ambtenaren geweten zouden hebben om wie het bij de radicale moslims zou gaan. De politieagenten zouden echter niets hebben gedaan, uit angst voor hun families.

Twee andere voorvallen in Kef en bij Cap Serrat

Op het forum “Tunesientourist” en op de nieuwssite “Webdo” wordt van twee andere voorvallen in deze week bericht. In Kef in het binnenland van Tunesië zou een Franse toerist beschuldigd zijn van godslastering en in elkaar geslagen zijn. De Tunesische Minister van Binnenlandse Zaken ontkende dat het om een toerist zou gaan, maar sprak van een persoonlijke ruzie, staat er op het forum “Tunesientourist”.

Nog tijdens de ontkenning vond blijkbaar het derde voorval plaats, opnieuw in het noorden van het land. Bij Cap Serrat zou een groep dagjesmensen zijn aangevallen. Opnieuw worden de aanvallers omschreven als Salafisten.

Het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inmiddels zijn reisadvies voor Tunesië aangepast. “Vanwege jongste gebeurtenissen moet men extra voorzichtig zijn bij Sejnane in het noordelijke kustgebergte. Op dit moment wordt sterk afgeraden om tochtjes naar Cap Serrat te maken”.

Bron:

http://gloobi.de/de/Tunesien-Radikale-Moslems-bedrohen-Touristen-2.html?n=1798&npb=0&archive=0

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Islamitisch fundamentalisme, Tunesië. Bookmark de permalink .

12 reacties op Tunesië: Radicale moslims bedreigen toeristen

 1. Linsky zegt:

  Lekker allemaal!
  Ik lees hier op dat blog enkel maar over rifratten, moslim-gestoorden, geloofsgestoorden, waanzinnigen, achterlijke woestijnpaupers, criminelen, oosterse misdadigers Arabische pinguïns, en dat blijken allemaal vredelievende allah-schreeuwers, moslims en cultuurverrijkers te zijn, volgens onze wijze leiders.

  Ergens klopt iets niet heer Bron!
  Iemand jokt! 😦

  Like

 2. Linsky zegt:

  Of-topic:
  Hoge Amerikaanse legerofficieren verwachten totale oorlog met de islam

  Het bombarderen van Mekka en Medina werd in de cursus als serieuze optie gepresenteerd om de islam definitief te stoppen.

  Het Pentagon heeft onlangs -waarschijnlijk op bevel van het Witte Huis- een einde gemaakt aan een cursus die door het Joint Forces Staff College van het ministerie van Defensie aan topmilitairen werd gegeven. In deze cursus, gegeven door onder andere luitenant-kolonel Matthew A. Dooley, werden hoge officieren van het Amerikaanse leger voorbereid op een toekomstige totale oorlog met de islam. Niet al-Qaeda, maar de islam zélf zou volgens hun eigen heilige boeken en profeet de grootste vijand van Amerika en het Westen zijn.

  Onder president Barrack Hussein Obama is de link tussen ‘islam’ en ‘terrorisme’ stap voor stap uit alle officiële overheidsdocumenten en – cursussen geschrapt. Echter, nog in juli 2011 schetste luitenant-kolonel Dooley in een document getiteld ‘Dus wat kunnen we doen? – Een contra-jihad Op(erations) Ontwerp Model’ enkele mogelijke toekomstige scenario’s aangaande de sterke opkomst van het islamisme in zowel de Arabische wereld als in Europa en de Verenigde Staten.

  Dooley constateerde in de zomer van 2011 dat de ‘Arabische Lente’ voor een machtsvacuüm heeft gezorgd dat zal worden opgevuld door óf een liberale democratische beweging, óf door de islamisten van met name de Moslim Broederschap. (De recente ontwikkelingen laten inmiddels duidelijke zien dat het de tweede optie is geworden). De islamisten maken volgens Dooley nog steeds gebruik van een concept waarin Mohammeds laatste -en meest militante, vijandige en intolerante- leerstellingen zijn eerdere, vooral in het Westen aangehaalde tolerantere richtlijnen teniet doen…..verder; http://xandernieuws.punt.nl/?id=659176&r=1&tbl_archief=&

  Like

 3. Predictor zegt:

  Ik snap die idioten niet die op vakantie gaan naar dit soort landen! Gewoon geen cent meer hieraan uitgeven; laat ze maar in hun eigen sop gaarkoken!

  Like

 4. Wat mij toch te laat op valt hier van is dat de moslims
  wel de armen eerst pakken en overhoop gooien ,
  en met hun de wereld willen over donderen.
  Wat een onmenselijke soort reliegie hebben ze toch .
  armen kunnen ze makkelijker er van overtuigen.
  die arme drommels

  Like

 5. Preditor ”
  eindelijk goed gezegd ,
  eerst arme Mensjes overhoop gooien dat
  kunnen ze allen om zieltjes te winnen.
  nee te forseren datdoen ze met ze gewoon.

  Like

 6. lucky9 zegt:

  Blijf er weg! Je loop niet het minste risico en beschermt je nageslacht op vrijwillige financiële basis. Wat wenst U nog meer?
  Gratis services van mannelijke moslims? Foei!

  Like

 7. laura van der storm zegt:

  IK ben 2x op golf vacantie geweest in Tunesie. 1 x voor 9/11 en 1 x na 9/11.

  Na de 2de keer heb ik meteen besloten om NOOIT meer naar een moslimland op vacantie te gaan. Het was zo een verschil. IN tegenstelling tot de 1ste keer, waren de Tunesiers de 2de keer zo arrogant en vijandig en keken met een blik van : dat hebben we jullie toch maar mooi geflikt in New York. Het was echt opvallend. En dan heb ik het over het personeel van een hotel.

  Hetzelfde geldt voor Egypte. Eens maar nooit meer!

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Kleine correctie Linsky, mbt de eerste zin van je comment van 11-5, 20:29:
  De islam is enkel te vinden in al die sufgerukte moslimkoppen, islam is net als hervormd, gereformeerd of katholiek, een stelsel van door de eeuwen heen aangeprate, ingestampte gedachten. Meer niet. http://tinyurl.com/3v3kah7
  Die Amerikaanse legerofficieren hadden beter kunnen zeggen dat ze een totale oorlog met de aanhangers van deze ideologie verwachten. Ik ben wellicht erg strikt maar zo is het eigenlijk.
  En wat die oorlog betreft: daar zitten we al meer dan 40 jaar in. De nieuwe vijand zit al op ons grondgebied. http://tinyurl.com/6o4hxg

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Die zgn Arabische lente begon in Egypte en sloeg daarna over naar Tunesië, toch..???
  Talloze zgn “hulpbehoevenden” kwamen in grote getale deze kant op, Lampedusa, weten jullie nog wel..??? En nu gaan al die SCHOFTEN toeristen en studenten het leven zuur maken, mensen die de toch al lamme Tunesische economie een boost geven??
  http://tinyurl.com/3qcstlc

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Nog wat van die voorvallen en vooral ook in Egypte s.v.p.
  zodat er een negatief reisadvies komt..

  Like

 11. Pingback: Niets dan ergernis met Oriëntalen? Een actueel overzicht | E.J. Bron

 12. georges bellen zegt:

  Woon en werk reeds 12 j in Kef en zie het land wegzinken met dank aan Salafisten die je rustig mag vergelijken met wat men ook uitschot noemt;politie en leger doen niets; doe vooral zo verder idioten en help je eigen land naar de bliksem!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s