Het bestaansrecht van Israël

Maandag 14 mei viert Israël zijn onafhankelijkheid. Waarom de staat Israël bestaat en dat deze staat een legitieme staat is, die ieder bestaansrecht van de wereld bezit, geraakt in Duitsland steeds meer in de vergetelheid. Vooral de linkse bonte eenheidspers papt al lange tijd aan met de Arabische zienswijze, volgens welke de stichting van Israël een late koloniale aanmatiging van de Europeanen geweest zou zijn. In werkelijkheid echter begint de geschiedenis van de huidige staat Israël helemaal niet na de Tweede Wereldoorlog, maar na de Eerste Wereldoorlog. Zij begint exact op 29 oktober 1914, de dag van de aanval van Turkije op Rusland en op de bondgenoot van Rusland, Engeland. Deze oorlog tegen Engeland heeft Turkije duidelijk verloren, het voormalige Turkse koloniale gebied Palestina werd onderdeel van het Engelse machtsgebied. Dat was het recht van de overwinnaar en Turkije had Rusland immers niet hoeven aanvallen.

Het gebied van de huidige staat Israël behoorde, zoals bekend, eeuwenlang bij het Ottomaanse rijk. Het zou vermoedelijk nu nog tot het Ottomaanse rijk behoren als de Eerste Wereldoorlog er niet tussen zou zijn gekomen, beter gezegd: de aanval van de Ottomanen op Rusland op 29 oktober 1914. Deze aanval werd zeer zeker niet uitgevoerd uit “vriendschap” tot Duitsland, zoals men ons tegenwoordig in de schoolboeken van de “bonte republiek” vertelt om een zogenaamde aanwezige “Duits-Turkse vriendschap” historisch uit af te leiden. In werkelijkheid bestonden er voor de Turkse aanval een hele serie zakelijke redenen, die militair-strategisch wel degelijk te begrijpen zijn: De Russische strijdkrachten waren gebonden aan het westelijk front tegen Duitsland, d.w.z., voor Turkije bood zich in 1914 een unieke kans om de in de voorgaande Russisch-Turkse oorlog verloren provincies te heroveren. Deze rekening ging op: Turkije kon tot 1918 de destijds overwegend Armeens-Georgisch-Koerdisch bewoonde provincies Kars en Ardahan weer inlijven. Beide provincies zijn nu een vast bestanddeel van Turkije, Armeniërs en Georgiërs zijn daar niet meer. Vanuit de huidige Turkse optiek was de aanval op Rusland dus een succes.

Tot de risico´s van de Turkse aanval van 1914 behoorde het bondgenootschap van Rusland met Engeland. De Turkse aanval op Rusland was dus tegelijkertijd een aanval op Engeland en leidde tot de uitbreiding van de oorlog naar de in het zuiden gelegen Arabische delen van het Turkse koloniale rijk, o.a. ook naar het territorium van het huidige Israël. Deze oorlog tegen Engeland heeft Turkije duidelijk verloren en de Arabische gebieden van het voormalige Turkse rijk werden na het einde van de oorlog toegevoegd aan het Engelse (en Franse) rijk. “Palestina” als geografisch begrip kwam onder het mandaat van de Volkenbond, Engeland werd belast met het bestuur en de militaire bescherming. Niets ongebruikelijks voor de tijd na 1918: Net zo had de Volkenbond in het overwonnen Duitsland ook het Memelgebied onder zijn hoede en daar Frankrijk als mandaatmacht aangewezen (totdat het gebied daarna door Litouwen met wapengeweld werd veroverd). Je kunt twisten over zulke beslissingen van de overwinnaars. Maar: Het is het historische recht van een overwinnaar om het land van een overwonnen vijand in bezit te nemen. Uiteraard kun je het een “onrechtvaardigheid” noemen dat Engeland na 1918 over Palestina waakte en Frankrijk over het Memelgebied en men zou voor de beide gebieden vast en zeker “rechtvaardiger” oplossingen hebben kunnen vinden als men dit gewild zou hebben. Maar men wilde niet en de wil van de overwinnaars staat nu eenmaal boven de wil van de verliezers. Deze fundamentele machtsconstellatie tussen overwinnaars en verliezers is al duizenden jaren een onlosmakelijk onderdeel van het oorlogsrisico en daarom tegelijkertijd een fundamenteel bestanddeel van de vrede bewarende afschrikking.

Hier kan tegen worden ingebracht, dat de in Palestina levende Arabieren geen aandeel hadden in de Turkse oorlogsbeslissing van 1914 en zodoende de “onschuldige slachtoffers” van een politiek van grootmachten tussen Turkije en Engeland werden. Deze zienswijze is emotioneel ook begrijpelijk. Maar de machteloosheid van de Arabieren lag niet aan de politiek van de beide grootmachten, maar in de eerste plaats aan hun koloniale situatie binnen het Turkse koloniale rijk. Deze eigen machteloosheid is de karakteristiek van ieder onderworpen of afhankelijk volk, dat, om welke redenen dan ook, afziet van zijn eigen vrijheid en soevereiniteit: Men wordt de speelbal van vreemde belangen en is geen baas over zijn eigen lot. Anders gezegd: Wanneer de Arabieren op tijd tegen hun Turkse koloniale heren in opstand zouden zijn gekomen en als er in 1914 een vrij Arabië zou hebben bestaan, dat niet deel zou hebben genomen aan de oorlog, dan zou Palestina na 1918 ook geen Engels mandaatgebied geworden zijn en zou er nu gegarandeerd geen staat Israël hebben bestaan.

Dat de Verenigde Naties als juridische opvolger van de Volkenbond na de Tweede Wereldoorlog beslisten om een deel van het Engelse mandaatgebied als eigen staat aan de Joden ter beschikking te stellen, werd uiteraard doorslaggevend beïnvloed door de Holocaust van de nationaalsocialisten. Dat de Verenigde Naties deze macht en het recht daartoe hadden, was echter geen historische gevolg van de Tweede Wereldoorlog, maar al van de Eerste Wereldoorlog. Menig Arabier en menig Duitse linksgroene kan deze ontwikkeling als “onrechtvaardig” voelen en beklagen. Maar ook in europa creëerde de Eerste Wereldoorlog vele “onrechtvaardigheden”, die door de ene kant begroet en door de andere beklaagd werden. We hebben pijnlijk moeten leren, dat de poging om tegen deze “onrechtvaardigheden” aan te boksen alleen maar nieuwe “onrechtvaardigheden” oproept. Oorlogen zorgen altijd voor “onrechtvaardigheden” en Turkije had Rusland immers niet hoeven aanvallen.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/05/das-existenzrecht-israels/

Auteur: Georg

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Arabische wereld, Historie, Israël, Joden, Moslims, Turkije. Bookmark de permalink .

20 reacties op Het bestaansrecht van Israël

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Legendarische meezinger…!!!

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  iedere anti-Israël figuur, dit artikel verplicht laten voorlezen.

  Like

 3. treintrien zegt:

  oh wat leuk om die weer eens te zien, we con the world!

  Ze zijn echt heel goed, dat Latma tv.
  Volgens mij is het een wekelijkse serie, afgelopen kerst hadden ze ook weer een gewéldig kerstlied.
  Er zijn engels ondertitelde afleveringen op youtube te zien.

  Latma over the arab spring:

  Latma over de UN:

  Ja we moeten wel wat te lachen houden he, anders word je ook een beetje gek!

  Like

 4. E.J. Bron zegt:

  @treintrien

  Done! 😉

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Weergaloos, die “cover” van Bob Dylan.
  Super, Treintrien..!!
  Keep ‘em comin’ ..!!!

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @likoed

  Dank 😉 Ken ik!

  Like

 7. E.J. Bron zegt:

  @hansvandemortel

  +100!!! 😀

  Like

 8. Linsky zegt:

  Die moslims hebben nog nooit ook maar wat gepresteerd.
  Geen wetenschap, geen kunst, geen muziek, geen cultuur, behalve die verdorvenheden van zichzelf dan.. in feite hebben ze alle nuttige en zinnige dingen van het westen…..gestolen waarschijnlijk.

  Like

 9. rommel zegt:

  Hoehoehoew!
  Lekkere Joodse meiden die met grofgeschut vragend de lens inkijken.
  Wat is dat Israël toch mooi hè?
  Als het alleen aan zou liggen zou ik zo weer mijn rugzak inpakken en er naar toe vertrekken. Helpen dat land op te bouwen.

  Like

 10. E.J. Bron zegt:

  En jezelf te “ontlasten”….!? 😉 😀

  Like

 11. Linsky zegt:

  Zag laatst nog een leuke reportage over die kibboets Rommel, en over de mensen die er zaten vroeger, nu over denken.
  De meesten zijn nu wel wat ouder hoor. 🙂

  Like

 12. rommel zegt:

  Ik heb er vroeger ook gezeten, toen ik 26 jaar was . Eerst een paar maanden van hot naar her met een huurauto door het land gereisd, en toen nog een jaar op een paar Kibboetsen gebivakkeert. Was een mooie tijd. Lekker zorgeloos en veel contacten (!) gemaakt. Ik ben nog steeds van plan om daar is een artikeltje over te schrijven. Zal dan wel weer alle fatsoensrakkers met hun vrome libido op de hooivork geprikt achter me aan krijgen.

  Like

 13. Seculiere zegt:

  linsky

  Dit is toch een behoorlijke mooie (Turks) uitvinding,door deze nano uitvinding
  Het Turkse nanotechnologiebedrijf NNT heeft een product ontwikkeld dat de wrijving in motoren reducueert met 40-70%. Het product is gebaseerd op boron. 75% van de wereld boronvoorraad bevindt zich in Turkije. Dit product zal de motorolie vervangen die gebruikt wordt om motoren te smeren. Ook in allerlei productiemachines zal dit product als smeermiddel gebruikt kunnen worden. Wereldwijd zal de vraag naar olie hierdoor dalen.

  http://www.hurriyetdailynews.com/default.aspx?pageid=438&n=turkish-scientist-develops-nano-smart-molecules-capable-of-arithmetic-operations-2010-08-06

  Like

 14. Seculiere zegt:

  De dag van vandaag zijn de russissche Turkse relaties zeer goed.In deze reportage zeggen de Russiche vrouwen dat Turkse mannen beter zijn dan de russische mannen .
  Daarom dat er zeer veel Russen wonen in Turkije vooral in de regio aan de zwarte zee .
  50 procent van de Russen dragen Turkse merkkledij.

  Like

 15. Seculiere zegt:

  Nu we toch over oorlog hebben,wel hopelijk heeft deze meneer het fout dat Turkije en Japan Amerika gaat aanvallen en zo WO3 gaat starten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s