Het extremisme van het midden

Steeds opnieuw hoort men over het zogenaamde extremisme van het midden. Maar wie zijn deze middenextremisten eigenlijk, hoe gevaarlijk zijn ze en hoe kun je ze herkennen? Het middenextremisme is een vorm van politiek extremisme, dat de afgelopen tijd steeds meer aan betekenis wint. Het van hem uitgaande gevaar is niet te onderschatten, vooral omdat zijn aanhangers in alle lagen van de samenleving te vinden zijn. Het heeft raakvlakken met het rechts-extremisme, waarbij zijn aanhangers er heel goed op letten zich af te grenzen van rechts-extremisten. In tegenstelling tot rechts-extremisten is het moeilijker middenextremisten te herkennen, daarom wil ik hier enkele punten noemen waar men ze aan kan herkennen.

(Een correcte politieke analyse van Carsten Mabank)

 

 • Ze beroepen zich steeds maar weer op de zogenaamde vrijheid van meningsuiting en eisen, dat deze ook voor zulke meningen zou moeten gelden die niet overeenstemmen met de maatschappelijke consensus.
 • Ze tonen zich openlijk ontevreden met de politiek van de gevestigde partijen en neigen er zelfs toe “splinterpartijen” te kiezen.
 • Ze beroepen zich veel en vaak op de grondwet en eisen dat deze onbeperkt voor iedereen zou moeten gelden.
 • Ze distantiëren zich van geweld en wijzen er op dat het geweld van anderen zou uitgaan.
 • Ze spreken zich openlijk uit “tegen iedere vorm van extremisme”, beweren constant dat er in Duitsland gevaar zou dreigen van links-extremisme en beweren zelfs dat het aantal geweldsdelicten door zogenaamde links-extremisten hoger zou zijn dan door rechts-extremisten, wat getuigt van hun raakvlakken met de laatste.
 • Ze zijn vaak aanhangers van grove biologische thesen, zoals de belachelijke theorie van de overerfelijkheid van intelligentie (zie Sarrazin).
 • Ze wijzen de onbeperkte strijd tegen rechts met alle middelen van de hand en eisen trouw aan de grondwet van antifascistische groeperingen en van onze islamitische medeburgers.
 • Ze beweren dat er verschillen bestaan tussen de verschillende culturen en schatten de zogenaamde “westerse cultuur” hoger in dan bijvoorbeeld de “islamitische cultuur”.
 • Ze spreken zich openlijk uit tegen de Europese Unie en eisen het behoud van nationale soevereiniteit of zelfs van de racistische “volkssoevereiniteit”.
 • Ze eisen meer directe democratie en eisen van de politici de “belangen van het volk” te vertegenwoordigen.
 • Zij zijn vaak klimaatsceptici, die beweren dat de discussie over de door de mens veroorzaakte klimaatverandering “onwetenschappelijk” of “ideologisch” zou zijn.
 • Ze maken verschil tussen nationalisme en “gezond patriottisme”.
 • Ze tonen zich openlijk solidair met Israël en zelfs met het zionisme en beweren dat ze geen antisemieten zouden zijn. Ze relativeren ook vaak de volkeren- en mensenrechtenschendingen van Israël en geven de Palestijnen of “Hamas” de schuld van het geweld.
 • Ze distantiëren zich van het nationaalsocialisme, plaatsen dit echter vaak op één niveau met het communisme of met het door hen zo genoemde “internationale socialisme”.
 • Ze bekritiseren openlijk de islam, spreken van een “fascistoïde ideologie” en weigeren het feit te accepteren dat de islam nu onherroepelijk bij Duitsland hoort.
 • Ze wakkeren angsten tegenover een zogenaamde islamisering van Duitsland en Europa aan en spreken zich openlijk tegen een zogenaamde “massa-immigratie” uit, vooral uit “niet-westerse culturen”.
 • Ze verzetten zich tegen het feit dat Duitsland een immigratieland is. Vaak twijfelen ze er zelfs aan dat Duitsland buitenlandse geschoolde krachten nodig heeft.
 • Ze spreken van een meningsdictatuur van de “mainstream-media” en beweren dat er nieuws volgens politieke standpunten geïnterpreteerd of zelfs gemanipuleerd zou worden.

Zoals u ziet, is de grens tot het rechts-extremisme vloeiend en toont vele overlappingen. Komen deze dingen u bekend voor? Kent u zulke individuen in uw omgeving? Houd u uw ogen open en meldt u onmiddellijk voorvallen, bijvoorbeeld bij uw verhuurder of werkgever.

Wees waakzaam!

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/05/der-extremismus-der-mitte/#more-253565

Auteur: Carsten Mabank

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in political correctness, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

20 reacties op Het extremisme van het midden

 1. Linsky zegt:

  Schitterend, fantastisch artikel! 🙂

  Laten we idd. de oogjes maar eens goed open houden, hahahaha

  Like

 2. JooJootje zegt:

  Nou dan weet ik dat ook en weer een etiketje op mijn voorhoofd geplakt .
  Ik ben dus een midden extremist.
  Of zijn jullie het zelf?????????

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  100% ! 😉 😀

  Like

 4. Linsky zegt:

  Ik doe mee! 🙂

  Like

 5. treintrien zegt:

  Haha, ik lig echt helemaal blauw hier 🙂
  Middenextremisme for the world!

  What do we want?
  Middenextremisme!
  When do we want it?
  Now!

  Like

 6. Eva zegt:

  Van populist naar Midden Extremist, het word al hoe leuker !!

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Hoewel ook ik dicht bij de middenextremist zit zitten er toch wel wat punten bij die ik zeker niet kan beamen.

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  Vertel louis! Je maakt ons nieuwsgierig! 😀

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Nou, er staan punten in waar ik mij in kan vinden. Ik hou van mijn vaderland, ik vind de islam gevaarlijk, ik vind de media links, dus ben ik…een normaal mens. Bekens is, en wetenschappelijk bewezen dat LINKSEN een verkeerd draaiend GEN hebben, dat dan weer wel.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Oei, bekens is bekend uiteraard.

  Like

 11. Linsky zegt:

  Verdomme Tom, je hebt m’n artikel gewoon niet goed gelezen. 🙂
  Ze hebben geen GEWETEN! 😦

  Like

 12. Predictor zegt:

  De genoemde (zgn. herkenbare) punten van de “wakkeren” onder ons zijn helaas vanwege het doofpottenbeleid van onze hebzuchtige bestuurders bijna zeldzaam te noemen. Hun angst voor massale bevestiging van deze “eye-openers” en de navolging hiervan zou wel eens hun dictatoriale heerschappij i en hiermee hun “kip met de gouden eieren” in gevaar kunnen brengen!

  Like

 13. Predictor zegt:

  Tja, dat betekent dus dat ik volgens hen een extremist ben ! Ik moet er dus rekening mee houden dat ik in de gaten wordt gehouden en misschien een politie-inval kan verwachten!!!

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @linsky, oei U heeft gelijk. Primitieven zijn barbaars en kunnen geen geweten ontwikkelen. Bedankt.

  Like

 15. Barbaren hebben het alleen met hun zelf en wij tellen echt niet mee voor waar zij voor gaan .

  Like

 16. lucky9 zegt:

  Extremisme van het midden is een contradictie. In onze beschaving beter gekend uit het Latijn: Contradictio in terminis. Iets kan niet tegelijk nat en droog zijn, hoog en laag, hard en zacht. Ook midden en extreem zijn zulke elkaar uitsluitende begrippen.

  Uiteraard is deze term sarcastisch bedoeld omdat alle opgesomde kenmerken niet links en niet rechts maar uitsluitend rationeel zijn. Ik onderschrijf ze overigens allemaal. Logisch en normaal.

  Iets rationeel is per definitie niet extreem en kan derhalve nooit extremistisch zijn, behalve voor diegenen die het rationele verwerpen als criterium.

  De gedachtenkeutels van collectivisten (linksen, socialisten, communisten en dergelijke), kannibalen (die elkaar opeten) en islamieten (wij hebben altijd gelijk en al wie daarmee niet akkoord gaat moet dood) hebben daartoe niet alleen de neiging maar ook de finaliteit. Het maakt integraal deel uit van hun ideologie.

  Het enige steeds correcte criterium is het rationele en nooit een locatie (links, midden, rechts, Arabië e.d.). Zulk criterium is altijd bedrieglijk en zelfs helemaal geen criterium, tenzij men smaakverschillen begint te fantaseren tussen conserven die links, rechts of in het midden van de kast bewaard werden. 😆

  Like

 17. Franciscus van Anconia zegt:

  Hmmm,

  Dat extremisme van het midden is toch iets heel anders dan het radicale midden waar ze bij het CDA zo gek op zijn.

  Like

 18. Predictor zegt:

  Links, rechts, midden. Hokjesmentatiteit? What about: beredeneerd, intellectueel, rationeel, redelijk?

  Like

 19. Predictor zegt:

  B.t.w. Ik heb het in bovenstaand commentaar over de hier genoemde “herkenpunten”

  Like

 20. Predictor zegt:

  Wordt het gezien als ongevaarlijk/sarcasme? Als ik onderstaand artikel lees, dan begin ik toch te twijfelen:
  “Politie Zuid-Limburg heeft 164 x gegevens van burgers opgevraagd bij hyves en hotmail/msn accounts van microsoft.
  Maastricht is het eerste politiebureau in Nederland dat dit vrijgegeven heeft .Teeven wil echter dat dit geheim blijft!”
  Het “önwaarschijnlijke” zou best een (verborgen) smeulend vuurtje kunnen zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s