Islamist wint voor de rechtbank: “De man kan zijn vrouw in uitzonderlijke gevallen slaan”

Zwitserland is niet per se islamvriendelijk en heeft in het verleden minaretten verboden. De initiatiefnemers bedankten zich bij de Zwitsers voor de uitslag van een referendum bij de kiezers. Nu heeft een rechtbank echter een uiterst omstreden zin van een islamist uit Basel als niet strafbaar beoordeeld.

“De man heeft seks nodig. Daarom kan hij zijn vrouw, als ze weigert, in uitzonderlijke gevallen slaan”: Om deze zin ontstond in Zwitserland enige opwinding. Nu heeft een rechtbank beslist: een islamist mag zo´n zin zeggen.

In april 2010 had Aziz Osmanoglu in een documentaire van de Zwitserse televisie deze uitgesproken, zoals de nieuwssite “Blick.ch” bericht. Ook zweepslagen of afhakken van handen beschouwt de 36-jarige als een zinvolle straf voor dieven. “Ik zou wel voorstander van de sharia zijn”, zegt hij. En hij voegt er aan toe, dat hij volledig achter datgene zou staan wat hij in de documentaire heeft gezegd.

De man zou zijn vrouw mogen slaan, omdat hij anders vreemd zou gaan. Dat zou echter niet gewenst zijn door de islam, zei Osmanoglu destijds verder. Meerdere maanden na de uitzending van de documentaire moest de gelovige islamist vanwege het oproepen tot misdrijven en gewelddadigheid voor de rechtbank verschijnen. Eerst werd hij vrijgesproken, maar het Openbaar ministerie ging in beroep.

Osmanoglu wilde vooroordelen afbouwen

Osmanoglu ontkende de beschuldigingen. Hij zou in de film vooroordelen tegen moslims hebben willen afbouwen, “maar zeker niet tot geweld oproepen”. Zijn uitspraken zouden in de documentaire uit het verband zijn gehaald. “Ik heb steeds opgemerkt, dat ik me aan de Zwitserse wet houd. Maar dat werd in de documentaire niet uitgezonden”.

De president van de rechtbank, Claudius Gelzer, veroordeelde de uitspraken weliswaar als verwerpelijk en immoreel, maar desondanks werd de aangeklaagde vrijgesproken. “Men kan u er niet van beschuldigen dat u iemand rechtstreeks tot deze daden hebt opgeroepen”, zei Gelzer tegen Osmanoglu. Of het proces daarmee beëindigd is, is de vraag. Het openbaar ministerie overweegt om nogmaals tegen het vonnis in beroep te gaan.

Bron:

http://www.focus.de/panorama/welt/schweiz-erlaubt-islamisten-der-mann-kann-seine-frau-im-extremfall-schlagen_aid_750958.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, political correctness, Zwitserland. Bookmark de permalink .

12 reacties op Islamist wint voor de rechtbank: “De man kan zijn vrouw in uitzonderlijke gevallen slaan”

 1. E.J. Bron zegt:

  Ein richtiger Vollidiot und Trottel! 😦

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Ja, ein Vollidiot die zich ook nog bedient van taqiyya en een bange rechter die erin trapt.
  Daarbij hoop ik dat het Zwitserse O.M. zijn beroep tegen het vonnis doorzet.
  http://tinyurl.com/6fl3tpo

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  @Deckzeijl

  Check ff je mailbox! 😉

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Jezus beginnen dat soort uitspraken van rechters in Zwitserland ook al???

  Like

 5. wachteres zegt:

  Jaren geleden stond er in Engeland in de krant een stukje over een magistraat die iemand veroordeelde wegen geweld t.o.v zijn echtgenote. De magistraat beweerde dat hij zijn vrouw ook wel eens sloeg. En de vrouw van de magistraat vertelde de journalist dat hij zoiets alleen maar deed als zij het had verdiend.

  De magistraat was GEEN moslim. Waarom, in ’s hemelsnaam, hebben vrouwen alleen zoiets verdiend.

  Ik begrijp het; met mannen kun je wel bezig blijven .Dat wordt dag in dag uit klappen! 😛

  Like

 6. lucky9 zegt:

  Hoe kan men zich aan de nationale wet houden en toch dergelijke uitspraken doen?
  Eenieder die voorstander is van de Sharia handelt tégen de westerse wetgeving, rechtsleer en rechtspraak en vooral tégen de billijkheid.

  Op liegen -ook al is het takiyya- staat evenwel geen strafrechtelijke sanctie tenzij men meinedig zou zijn. Daarom is het nodig dat elke immigrant alvorens op zich op rechten te kunnen beroepen de eed aflegt zich nooit subversieve acties te voeren tegen de geldende nationale wetgeving.

  Als men de vrijheid van meningsuiting misbruikt om subversieve activiteiten te plegen tegen de nationale wetgevingen is men minstens onrechtvaardig en onbekwaam te functioneren in een democratische maatschappij.

  Like

 7. Linsky zegt:

  Wachteres;

  Bij ongeveer 95% van de bevolking is de linker hemisfeer (taal, logische denken, etc) en de

  Rechter hemisfeer voor ( intuïtie en creativiteit, etc..)

  Als een mens niet beide hemisferen evenwichtig ontwikkeld, ontstaat er een scheefgroei, zeg maar.
  Mannen gebruiken veel meer hun linkerkant en vrouwen de rechterkant, waardoor er dominantie in het gedrag van die hemisfeer ontstaat.

  Dit zegt verder niks over de mate intelligentie van mannen of vrouwen, wel de wijze waarop ze er mee omgaan.
  Er is dan geen balans, en dat is precies ook het probleem van de mensheid.

  Like

 8. wachteres zegt:

  Ik ben blij dat ik een echte alfa mens ben, Linsky. Ik heb zes jaar wiskunde; algebra, meetkunde, stereometrie, goniometrie ; natuurkunde, scheikunde enz. gehad en ik dacht altijd: ‘Wat moet ik ermee’.

  Ik hou veel meer van kunst, cultuur, geschiedenis en talen en ik wil dat ook graag zo laten!

  Verder was het eigenlijk meer een grapje wat ik schreef. Soms heb ik daar behoefte aan met alle ernstige zaken waarmee wij ons bezighouden.

  Dank dat je er zo serieus op in ging. Toch merkwaardig dat mannen meer hun linker hemisfeer gebruiken, zoals jij dat noemt.

  Terwijl veel homo’s juist creatief zijn!

  Like

 9. Linsky zegt:

  Wachteres, omdat mannen daar hun macht aan ontlenen, en de machtsverhoudingen mee consolideren om zelf die macht ook te houden, hihihi

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @lucky9 om 11.30 uur, dat zullen deze gewelddadige MUZELMANNEN nooit doen. Zij komen hier om onze sociale zekerheid op te vreten, en om daarna de macht te grijpen. Deze horden uit Noord-Afrika zijn een kruitvat in onze samenleving!

  Like

 11. Pingback: Niets dan ergernis met Oriëntalen? Een actueel overzicht | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s