Liesbeth Spies hoort in een concentratiekamp

(Door: Martien Pennings)

Nee, ik bedoel geen vernietigingskamp. Auschwitz vind ik heel erg Anne Frank en dermate bah dat ik er wel eens van gehuild heb. Mijn concentratiekampen hebben een humaan regime. Want niet alleen zijn er eenpersoonskamertjes met een televisie waarop elke avond dit soort MEMRI-docu’s te zien zijn, maar er zijn ook dagelijks lange wandelingen in de buitenlucht en een persoonlijk badkamertje. Liesbeth Spies krijgt voorts gelijk gestemd gezelschap, omdat ik na de revolutie de hele CDA-top en vooral Ab Klink in datzelfde kamp ga opsluiten. De kampbewakers hebben allemaal een broodnodige opleiding gehad in de psychiatrische hulpverlening. En “Marked for Death” van Geert Wilders ligt verplicht op het nachtkastje en kan desgewenst in die  – pakweg – vijf jaar detentie nagenoeg van buiten geleerd worden.

Een van de aangrijpingspunten in de behandeling van Spies, behalve een paar kilootjes innig genotsvet kwijtraken, zal dat stemmetje van haar zijn, dat zegt:

“Och-och-och! Stout massamoordenaartje toch! Wat ben jij veel liefde tekort gekomen!”

Spies heeft een moederhart van kosmische afmetingen, waarin ook het ultieme symbool van racisme, slavernij en dehumanisering – de boerqaab – op begrip kan rekenen. Liesbeth Spies is in het ingedijkt-hysterisch, wat Ruth Peetoom is in het overstromend-klaarkomend. Maar in beide gristenvrouwen is cultuur-relativisme tot een vorm van extatische geilheid geworden. En in die orgastische liefdessublimering worden alle geweldige neukmannen vergeven, óók de nazi’s met de langste traditie: de Mohammedisten. Voor Liesbeth Spies en Ruth Peetoom, als de vagina eenmaal een bepaalde graad van natheid heeft bereikt, is het geen punt meer als mannen een cultuur vertegenwoordigen waarin gedurende 1400 jaar misschien wel 50 miljoen vrouwen – alleen al intern, in de eigen “gemeenschap”  – zijn vermoord.

Ja, de hoofddoek en de boerqaab zijn absoluut een symbool van “een bepaald staatkundig streven”, namelijk van een nazisme  avant, pendant et après la lettre. Maar zolang het artikel dat terroristische waanzin beschermt zolang het maar “religie” heet niet uit onze grondwet is verdwenen, kunnen de islam en zijn kledingsymbolen niet aangepakt worden.

Dus blijft het zo dat ik elke dag in mijn buurt, behalve met de Himmler-kapsels van de allochtone jeugd, word geconfronteerd  met  50-miljoen-miljard hoofddoeken. Had ik al gezegd dat, ondanks de intenties van de draagsters, een hoofddoek voor mij een objectief nazisymbool is en de boerqaab de tiende macht ervan? Ik ben altijd heel vriendelijk  tegen de moslimmeisjes achter de kassa van Albert Heijn, maar in feite wordt mij elke keer als ik een hoofddoek zie toegeroepen: “Hallo, hallo, islam is hier! Islam is hier! Islam is hier!”

Stel dat ik dat nou eens letterlijk zou gaan terúg roepen tegen elke hoofddoek die ik tegenkom. En dat ik dat elke keer zou reciteren als ik bij de kassa van Albert Heijn bij een hoofddoekje moet afrekenen. “Islam is hier! Wat een plezier! Islam is hier!”

Dan is de enige vraag of ik eerder door Marokkaanse Himmler-kapseltjes het ziekenhuis word in geholpen of door de politie word opgepakt.

Ik heb trouwens al jaren aan mijn kamerwand een klein Israël-T-shirt hangen. Om mij eraan te herinner dat ik dat T-shirt ooit aan mijn nichtje van toen 12 jaar cadeau wilde doen. Maar vervolgens moest bedenken dat je zoiets in Nederland niet meer kunt dragen zonder zeer wezenlijk gevaar te lopen.

Denk daar maar eens over na, daar bij het CDA.

Mene tekel!
_________________

Door:

Martien Pennings (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Nederland. Bookmark de permalink .

32 reacties op Liesbeth Spies hoort in een concentratiekamp

 1. Martien Pennings zegt:

  Heeft iemand een lijst van e-mailadressen van die hele Tweede-Kamer-fractie van het CDA?
  En zou die iemand bereid zijn om het zootje dit kollumpje toe te sturen?
  Misschien gaat er een héél klein Angelus-klokje klingelen in die zultkoppen.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Martien goed stuk. Het is al te laat voor het Christenen Dienen Allah, o.l.v. rooie Peetoom met haar sucubbus van Geel, hebben ze ons verraden door MOSLIMS op te nemen in deze PARTIJ. Daarom ben ik bij deze farizeeërs afgehaakt.

  Like

 3. Piet zegt:

  Gisteravond zag ik die club van Haarsma Buma-Stemra op de tv, niet te lang. Spies zou een moederfiguur zijn volgens een stel Amsterdammers die gevraagd werden op de Dam. Als mijn moeder geestelijk zo zou zijn zou ik haar eens snel voorlichten; zij heeft 2x de leeftijd van Spies en weet verdraaid goed wat er gaande is in Europa en Nederland. Maarja, niet politiek correct.

  En ik blijf mijn t-shirts gewoon dragen:
  http://www.israeli-t.com/Jewish-t-shirts/Jewish-Symbols-t-shirts/Israel-Vintage-T-shirt-2407/

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Martien, mijn grote angst is dat dit tuig onbestraft blijft. Ik heb er wel eens van gedroomd.

  Je land en je volk bewust verraden; ik mag toch hopen dat onze politici niet zo dom zijn dat ze nergens van af weten en helemaal geen idee hebben van wat er in Europa en in het Midden-Oosten aan de hand is.

  Ik vermoed dat zij, als zelfs hen de ogen wel open MOETEN gaan omdat het ‘klootjesvolk’ teveel begint te morrelen, stapje voor stapje terugkrabbelen om het vege lijf te redden.

  Als ik zie dat de communisten van vroeger nu gerespecteerd worden, terwijl Wilders wordt verguisd, dan zou geen enkel hypocriet gedrag van onze regeringsleiders in de toekomst mij verbazen.

  Regering als je dit leest: “Jullie leveren ons willens en wetens over aan een dictatoriaal, communistisch instituut, de EUSSR, en om dat te bereiken verkoop je ons aan een gewelddadige, gruwelijke, achterlijke ideologie, die niet van plan is om zich aan te passen, maar waar onze kinderen zich in de toekomst het hoofd voor zullen moeten buigen om nog in leven te blijven. Als ze nog een leven zullen hebben!

  Terug naar de vóór-Middeleeuwen, dankzij jullie! Land- en cultuurverraders!

  Like

 5. Piet zegt:

  @ Wachteres zegt:
  13 mei 2012 om 12:52

  Je hebt een veel te hoge dunk van die klojo’s want iets anders zijn het niet.
  Enkele weken terug bleek dat Rutte niet wist waar ‘Hollandse Schouwburg’ voor staat. Zegt overigens genoeg over de afbraak van het onderwijs door de roden, die steeds weer klagen dat er meer geld naar toe moet. Baantjesjagers zijn het.

  Like

 6. Hellen zegt:

  Goh dat er nog mensen zijn die in een rij gaan staan waar een fatima achter de kassa zit , duidelijk provocerend en confronterend met strak getrokken smoelwerk door de islamitische vlag op haar kop . Ik bezoek bijna nooit winkels waar dat soort werkt , ik weiger een euricent uit te geven bij die bedrijven en winkels waar die lappen aanwezig zijn . Mijn geld in de handen douwen van figuren die mij als untermensch , kaffir , varken of ongelovige hond zien ? No way .
  Ik betaal graag een paar centen meer bij bedrijven die , zoals t hoort , personeel hebben die neutraal gekleed achter de kassa of counter zitten .

  Like

 7. Linsky zegt:

  Die natte trutten van die vrouwen en in het algemeen heel veel westerse vrouwen die zich wenden zich tot de islam in ‘t algemeen, is bij veel van deze types aangeboren of blijkt een onketende sexuele behoefte, ontstaan door verderfelijke leugens in de media en door films, waarin bepaalde rassen voorgesteld worden met een geslacht in de afmetingen van paarde-proporties.

  In sommige gevallen ligt er een veel voorkomend psychologisch probleem aan ten grondslag. Een oorzakelijkheid is soms te vinden in wat we noemen het ‘Stockholm syndroom’.

  Maar in het algemeen vind deze diep gevoelde behoefte haar oorsprong in hun behaagziekte, die versterkt wordt in de diepe gekrochten van hun ziel waar een zij diep onblusbaar verlangen koesteren naar totale onderworpenheid en de onblusbare wens op dominante wijze verkracht te worden!

  Like

 8. Linsky zegt:

  Geen zaak overigens waar we ons te veel zorgen over hoeven maken, gezien het feit dat dit een soort van natuurlijke selectie blijkt, waardoor we op eenvoudige wijze verlost worden van verderfelijke sexueel gestoorde elementen in onze westerse samenleving.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  @Martien: waarom ben je niet veel eerder met je idee op de proppen gekomen?
  Je wilt een lijstje? Dat kan! Hier zijn ze allemaal: http://tinyurl.com/84r2jh7
  Zo goed?

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Laatste foto, de dominee als partijbons…
  http://tinyurl.com/5wl89q2

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  @Piet, 11:30
  Hieristie nog een keer voor de liefhebbers…
  http://nieuwsuur.nl/onderwerp/372363-wie-wil-het-cda-als-nummer-1.html
  En dat die Spies van inzicht is veranderd over dat boerkaverbod deed ze om moslimzieltjes te winnen! Ik vond het trouwens heel goed van Mona Keijzer dat ze T.Huys eens lekker afremde: tsjonge, wat een linkse dramkont is dat.

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Zo is het Martien.

  Hellen je kunt natuurlijk ook wat bacon of ander varkensvlees kopen als je daar voorbij moet.

  Like

 13. Martha zegt:

  Dit is wel heel toevallig.
  Met een vergelijkbaar verhaal heb ik mijn broer vanmiddag
  telefonisch over de rooie gejaagd.
  Fervent CDA-stemmer.

  En gelijk Hirsch Ballin op het beruchte CDA congres, sprak ik met
  gedragen stem: “doe mij dit niet aan, doe dit het land niet aan….”
  Wij beëindigden ons gesprek even jolig als altijd.

  Meisjes met een hoofddoek bij Blokker bijv. groet ik altijd vriendelijk.
  Zo ben ik nu eenmaal.
  Behalve toen ik eens op de lingerie-afdeling van V&D bijna omver gelopen
  werd door 2 gehoofddoekte, druk Arabisch kwebbelende meisjes, keerde ik
  mij tot hen, keek ze heel streng aan, waarna zij een excuus mompelden
  en ik doorgang bood.

  Bij ons is een kolonie Somaliërs neergestreken.
  Aan het eind van het park.

  Toen ik laatst zo’n gesluierde bij de PIN-automaat van de ING aantrof,
  druk doende met een briefje in haar hand, duidelijk niet wetend wat
  zij moest doen en de rij Nederlandse belastingbetalers achter haar fors
  aangroeide, vroeg ik haar vriendelijk (in het Engels) of ik haar kon helpen.
  Ze gooide haar bovenlijf over het pingedeelte, daarmee aangevend een
  diep wantrouwen jegens mij, toch haar weldoenster, te koesteren en ik
  liep door.
  Toen ik na een half uurtje weer langs liep, stond ze daar nog.
  Niemand meer achter haar en ik dacht, wat zijn wij toch een tolerant volkje.

  Like

 14. Linsky zegt:

  Martha, jij bent te goed voor deze wereld! 🙂

  Like

 15. Martha zegt:

  Ja Linsky, dat is zo.
  Dank je voor het compliment!

  Like

 16. Columnist zegt:

  De interne vijand is erger dan de externe vijand. Dit soort christenen moet nòg harder worden aangepakt dan moslims.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  @Columnist: dit zal wel in je straatje passen, dacht ik zo…
  http://tinyurl.com/3dr8puh

  Like

 18. Marijke . zegt:

  You know why a banana is like a politican?When he first comes he is green ,thenhe turns yellow and then he is rotten..

  Like

 19. Martien Pennings zegt:

  Ik kreeg een mail van een van een geleerde vriend, die als jongetje de Jodenvervolging in WO II nog bewust heeft meegemaakt, maar die in een te kwetsbare maatschappelijk positie verkeert om onder zijn eigen naam te reageren.
  En omdat hij in de internet-wereld van de pseudoniemen niet thuis is, mag ik zijn comment hier plaatsen.
  Dit zei die vriend die nóg ouder is dan ik:
  _________________________________

  Beste Martien,

  Ik geniet zeer van je stukken, waarin de voorwerpen van je kritiek precies
  de behandeling krijgen die ze verdienen.
  Zo sta je in een Nederlandse traditie van (literaire) scheldkritiek die
  Lodewijk van Deyssel (1864 – 1952) in Nederland heeft geïntroduceerd.
  Waarvan hieronder een specimen.

  Als criticus heeft (Lodewijk van Deyssel) de ‘scheldkritiek’ uitgevonden. Als hij een boek besprak,
  wilde hij niet zo objectief mogelijk vertellen wat er in dat boek gebeurde.

  Integendeel: zijn hoogstpersoonlijke afkeer, verveling of enthousiasme stonden voorop.

  Zo schreef Van Deyssel dus over een roman:

  “Ik heb geen lust om in de stoffige taart van deerniswekkend proza te happen, waartoe
  de heer De Chateleux zijn stinkend bittere en vunzig zure gedachte-vruchten en het giftige
  meel van zijn ploerten-stijl heeft samengeknoeid.”

  Ga zo door.

  Like

 20. Martien Pennings zegt:

  Kennen jullie het weblog van Juffrouw ” Loor”?
  Vroeger had ze veel lichaams-foto’s van zichzelf http://bit.ly/JzlJWW op haar weblog staan om te laten zien dat ze niet alleen een geweldige geest heeft, maar ook best wel een geil wijf is.
  Net als de Dames Spies en Peetoom is “ Loor” een dame met Hang naar het Hogere, dat uit het Diepste van haar Vrouw-zijn komt.
  Bij haar is het toevallig de goede kant op gevallen: haar goeroe is Hafid Bouazza.
  Maar bij “Loor” moet het wel allemaal netjes blijven.
  Sterker nog: je moet niet zelfs maar lichtjes aan haar held Hafid komen, want dan wordt je comment geweigerd.
  Zo heb ik gisteren, zondag, een ‘n beetje jennerig, maar totaal onschuldig comment ingestuurd op een column van Bouazza http://bit.ly/IUrlgY .
  Maar mooi dat de Vrouw-Met-De-Betere-Smaak het censureerde: mijn comment werd niet geplaatst!

  Dit schreef ik:
  _______________________________

  Inhoudelijk goed stuk, zoals altijd.
  Maar voor de eerste keer heb ik kritiek op uw stijl, mijnheer Bouazza: te krullerig.
  Iets te veel de helderheid opgeofferd aan niet zo geslaagde mooi-schrijverij en onnodige ingewikkelditude.
  Voor een voorbeeld zoals het wél moet – en u hebt, mijnheer Bouazza, allang bewezen dat óók te kunnen! – hierzo:
  http://bit.ly/JFisUb

  Martien Pennings 13 mei 2012 13:45

  Like

 21. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl, ik heb inmiddels een kamerlid gemaild omtrent het vermaledijde ESM Verdrag, wat a.s. woensdag door de 2e Kamer gejast dreigt te worden. Als iedereen nu eens een kamerlid mailt, maakt niet uit wie of van welke club, en we uiten allemaal ons ongenoegen, dan hebben we in IEDER GEVAL IETS GEDAAN! Alleen reageren op deze site is niet voldoende, hoewel het fijn is om te weten dat we met velen zijn. Laten we DEN HAAG nu EENS WAKKER schudden.

  Like

 22. Vasti zegt:

  Logisch Martien. Het was gewoon een goed inhoudelijk stuk in Hafid stijl. De persoon die hij is. Een stijl ook die past bij de beschaving die hij voorstaat en verdedigt. Dat Loor geen link op haar site wil hebben naar jouw stuk kan ik me heel goed voorstellen. Lees je wel eens wat ze zoal schrijft?
  Denk het niet.
  Jij vindt dat jouw stijl moet kunnen, en terecht, maar mensen hoeven er niet van te hóuden ,Martien.
  Zou jij – met je ernorme feitelijke kennis, je schrijftalent en met je verstand en je hart op de juiste plaats – de juiste toon weten te vinden, je zou een grote aanwinst zijn.
  Nu zet je jezelf grotendeels buitenspel.
  En ben je vooral in gevecht met ?

  Like

 23. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 22.10 13/5, heeft het perfecte lijstje om kamerleden van diverse partijen te mailen.
  Wie volgt het goede voorbeeld?

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  Oei, moet 13.56. uur zijn. Excusez moi.

  Like

 25. Martien Pennings zegt:

  @Vasti.

  “Jij vindt dat jouw stijl moet kunnen, en terecht, maar mensen hoeven er niet van te hóuden, Martien.”
  Maar je kan het wel tolerééééren, Vasti, net als ik alle kwezels tolereer, en je hoeft het niet te censurééééren, Vasti, net zoals ik geen deftig-doeners censureer.
  Als je zo’n commentje als ik onder dat stuk van Bouazza wilde zetten wegjorist, ben je een zeldzaam benepen trutje.
  En geef eens voorbeelden van veel-te-ver-gaan door mij, Vasti?
  En dan graag voorbeelden die bewijzen dat ik met mijn taal groter kwaad aanricht dan ik bestrijd.
  Ben jij ook van het beleefd blijven op de stranden van Normandië en bij het bestrijden van de nieuwe Holocaustvoorbereiders?

  Like

 26. Vasti zegt:

  Kom op Martien. Mag een eigenaar/eigenaresse van een weblog zelf uitmaken wat er te lezen is, wat de uitstraling van het geheel is? Wat heeft dat met tolerantie te maken?
  Waar ik precies stel dat je veel te ver gaat of een groter kwaad aanricht dan dat je bestrijd ontgaat mij. Je lijkt in gesprek te zijn met je zelf – in je hoofd.
  Wel denk ik dat veel mensen je stukken niet lezen of vluchtig scannen vanwege je taalgebruik en dus een scala van belangrijke feiten die jij naar voren brengt niet tot zich nemen. Dat is niet precies een groter kwaad aanrichten maar wel gewoon puur zonde. Vind je zelf ook niet?
  Wat betreft Normandie : ik geloof vooralsnog in het woord.
  Er zijn grote processen gaande. De pact tussen Weston en Robbinson & Carre is daar een mooi voorbeeld van. In Engeland gaat het gebeuren.
  De elite en de arbeider. Eén front van gezond verstand. Ze brengen alledrie de onontkenbare feiten naar boven. Het gaat niet om ‘deftig’ of ‘volks’ , maar om beschaafd.
  Wat denk je Martien, als Weston al sarcastisch scheldend zijn punt over de Islam naar voren gaat brengen, er een politieke toekomst voor hem weggelegd zou zijn?

  Je bent een mooi en dapper mens.
  Je doet jezelf, en de samenleving, te kort.

  Like

 27. Martien Pennings zegt:

  @ Vasti.

  De eigenaresse van een weblog mag absoluut haar eigen graad van nuffigheid bepalen, maar als ze dat op een dermate benepen en truttige manier doet als Mejuffer Loor, dan behoud ik mij het recht voor haar een benepen trut te noemen.

  Het ontgaat jou, zeg je, waar jij beweert dat ik een groter kwaad aanricht dan ik bestrijd.
  In déze zinnen doe je dat:
  “Een stijl ook die past bij de beschaving die hij voorstaat en verdedigt. Dat Loor geen link op haar site wil hebben naar jouw stuk kan ik me heel goed voorstellen.”
  Je speelt woordspelletjes, Vasti, héél flauw.
  Loor is beschaafd en ik ben onbeschaafd en als ik de beschaving wil verdedigen, moest ik maar eens bij de verfijnde exoot Bouazza in de leer.
  Net zo mooi Arabische kalligrafie leren als hij.

  Over die beschaving heb ik een mooie anekdote.
  Ik ken een vrouw die heel erg politiek correct is.
  Altijd PvdA gestemd.
  Van kritiek op de culturen die we hier de laatste decennia zo ruimhartig middels vrouwenhandel hebben laten ketting-immigreren wou ze nooit iets weten.
  Op een gegeven moment introduceerde ik haar op mijn sportschool en deed ze mee met een zogenaamde “circuit-training”.
  Een gemengd gezelschap – autochtone, Turkse en Marokkaanse mannen, Surinaamse en autochtone vrouwen – dartelde over de vloer.
  Op een geven moment maakte een Turkse man een onhandige manoeuvre en botste tegen mijn politiek-correcte vrouwelijke kennis op. “Kijk uit, vieze Turk!”, riep ze.
  Bij alles wat me heilig is, zweer ik dat het zo is gebeurd.
  En ik zweer ook dat het mij, ook in mijn meest onbewaakte momenten, niet had kúnnen gebeuren.

  Tenslotte: moesten we maar eens in onze handboeken krijgskunde opnemen: een behandeling van wat er gebeurd zou zijn als de geallieerden in juni 1944 dialogerend die stranden van Normandië opgewandeld waren.

  Like

 28. Vasti zegt:

  Martien nee, geen woord spelletjes alsjeblieft niet.
  Je bent in mijn ogen een man met heel beschaafde denkbeelden.
  Je woordkeus is dat niet.
  En volgens mij werkt ” Hé, achterlijke húfter met je áchterlijke cultuur/religie/ mening, kom meedoen met mijn heerlijke vrije samenleving.” gewoon niet.
  Van mening veranderen of een religie verlaten vraagt om een open mind en dus een vertrouwenwekkende omgeving.

  Dat gebeuren met die vrouw doet me denken aan dit verhaal:

  “Op een dag ontmoeten Schoonheid en Lelijkheid elkander aan de kust van een zee.
  En ze zeiden tegen elkaar: ‘Laten we gaan baden’.
  Ze ontkleedden zich en zwommen in de wijde wateren. En na een tijdje kwam Lelijkheid
  weer aan land, tooide zich met het gewaad van Schoonheid en ging zijn weg.
  En ook Schoonheid kwam het water uit maar kon haar kleren niet vinden.
  En daar ze te beschaamd was naakt te blijven, hulde ze zich in het kleed van Lelijkheid
  en ging haar weg.
  En tot op heden houden mannen en vrouwen ten onrechte de een voor de ander.
  Doch, er zijn enkelen die het gelaat van Schoonheid hebben aanschouwd en haar niettegenstaande haar gewaad herkennen. En er zijn enkelen die het gezicht van Lelijkheid herkennen en door zijn dekmantel heen zien.”

  Jij, Martien, hebt de ware schoonheid herkent. Met je hart.
  Het is aan jou een manier te vinden dit, zonder het ten koste te laten gaan van je heerlijke scherpte, tot uiting te laten komen in je stukken.
  Het lijkt me dat je de stukken schrijft terwijl je heel boos bent, veel pijn hebt.
  Ik wens jou innerlijke rust.

  Like

 29. 1234 zegt:

  Ook van Wilders-met-de-gekke-toon zeggen doodenge types dat hij zichzelf buiten spel zet. Terwijl hij de enige in Den Haag is die niet liegt en iets bereikt. En humor heeft. Halvering van de VVD bijvoorbeeld. Lukt ‘m gewoon. Van Gogh en Fortuyn werden omgebracht door de betere mensen van de betere toon. Er zitten rare kwibussen in het promoteam der juistheid van de juiste beschavingstoon. Vasti, Pennings wordt erg gewaardeerd en ongelofelijk intensief gelezen. Komt u niet op hè, kan u niet begrijpen hè. Vind je zelf ook niet?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s