Links-extremisten vallen politieagenten aan met zuur

Aan de serie links-extreme overvallen op politieagenten in Berlijn wil maar geen einde komen. Vermoedelijk leden van de linkse scene hebben vorige week woensdagavond twee politieagenten in de buurt van de Rigaer Straße in Berlin-Friedrichshain overvallen en met zuur besproeid. Beide agenten raakten gewond in hun gezicht en bovenlichaam en konden hun dienst niet voortzetten.

De situatie was geëscaleerd, nadat de beide agenten een 26-jarige man tijdelijk hadden opgepakt en  een groep van 15 personen zich solidair met hem verklaarde. In de loop van de discussie kwam het tot bedreigingen en scheldpartijen tegen de agenten. Beide agenten werden uiteindelijk door twee vrouwen vanuit de menigte met een bijtende vloeistof besproeid. De daders konden vluchten. De binnenlandse veiligheidsdienst heeft een onderzoek ingesteld.

Politievakbond spreekt van terreur

Verleden week nog gooiden vermomde personen een brandbom in een politieauto, waarin zich twee politieagenten bevonden. Bovendien werd bekend, dat de politie op 1 mei drie buisbommen in de buurt van de demonstratieroute van de links-extreme “Revolutionaire 1e mei-demonstratie” had gevonden. Tijdens deze demonstratie raakten 124 politieagenten gewond.

Het hoofd van de Berlijnse afdeling van de vakbond van de politie, Klaus Eisenreich, sprak van een “nieuwe dimensie” van geweld tegen de politie, die de afgelopen dagen te zien zou zijn geweest. “Men moet deze gebeurtenissen in verband zien. Vooral de brandaanslag op de politieagenten op zaterdagavond en de buisbommen op 1 mei hebben wel degelijk terroristische dimensies”, zei Eisenreich tegen de Junge Freiheit. Maar ook de zuuraanval op de politieagenten zou aantonen met welk gewetenloos geweld er intussen tegen politieagenten in de hoofdstad zou worden opgetreden.

Bolwerk van de linkse scene

De Rigaer Straße staat bekend als traditioneel bolwerk van de linkse scene. Sinds de politie daar twee kraakpanden heeft ontruimd, worden de nieuwe bewoners geterroriseerd, beledigd en bedreigd. Verleden jaar nog werd er een dakconstructie in brand gestoken. De afgelopen weken waren agenten steeds opnieuw vanuit een hinderlaag het doelwit van aanhangers van de linkse scene.

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M521194d83dc.0.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (https://ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", Communisme, Duitsland, Socialisten. Bookmark de permalink .

12 reacties op Links-extremisten vallen politieagenten aan met zuur

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Eén ding vraag ik me af: wanneer breekt die burgeroorlog uit? Kan nooit lang meer duren, denk ik. Van allahschreeuwers zou je dat verwachten dat ze met zuur* aan de gang gaan, maar niet van links schorum… Zo zie je maar weer eens: ieder mens kan inschattingsfouten maken.
  *> http://tinyurl.com/3924nre

  Like

 2. rommel zegt:

  Ja, echt zielig hoor voor die agenten. Worden ze zomaar ineens zelf slachtoffer van het straatterreur. Wie had dat toch gedacht? Kunnen die criminelen hun ongenoegen niet blijven spuien op burgers, dan die zielige politie lastig te vallen? Dat is niet de bedoeling hoor. Straks krijgen ze net zoveel last als wij. Dat willen we niet met zijn allen.

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Schitterend voorbeeld van fysieke terreur. Er zijn nog idioten die 9/11 tegen beter weten in als een een “act of God” of kapitalistische samenzwering willen bestempelen. Niets is minder waar.

  Maar sedert lang gaat een “intellectuele terreur” ongemerkt haar gangen. Als sluipend gif, druppelsgewijze indoctrinatie en dagdagelijkse hersenspoeling. De gevolgen merk je pas als je hersendood bent. Of beter gezegd nog net niet, want als je dood bent merk je helemaal niets meer op.

  Good luck!

  Like

 4. rommel zegt:

  Ik vraag me af wat dat bijtend zuur dan concreet was. Hadden die hippiehoeren toevallig een potje zilveruitjes op zak wat ze uitdeelde? Was het vrouwelijk ochtendplas? Hebben ze een wetenschappelijk CSI laboratorium achter hun staan om het uit te zoeken, maken ze zich met bijtend zuur er vanaf. Lekker duidelijk allemaal.
  Trouwens als ik met een pistool op mijn heup door die kraakpand freaks met ‘bijtend zuur’ was besproeid, had ik ze minstens allemaal doodgeschoten.

  Like

 5. Lajos Lucacsi zegt:

  Altijd gedacht dat ‘zuur links’ bedacht was in de rechtse kroeg, maar in de linkse kerk hebben ze dat weer eens letterlijk opgevat….

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  On topic, uit eigen land deze keer… BEWAREN!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12132628/__Woord__mierenneuker__mag__.html
  Eindelijk krijgen ze door dat belediging subjectief is en dat geen rechter kan vonnissen over gevoelens. Zie verder bij groepsbelediging en de vrijspraak van Geert Wilders op 23-6-2011.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Het is wel frappant, dat het geweld zo samen gaat met linksmenschen en aanhangers van “het geloof van de vrede”. Umwertung aller werte, dat is het geworden in deze wereld. Als rechtse-beter te noemen conservatieven protesteren, en dat over het algemeen beschaafd en netjes doen, staat de linkse scene gelijk klaar om ruzie te zoeken, en daar uiteraard rechts daarna de schuld te geven.
  Dus mijn conclusie is: LINKSEN en AANHANGERS van ALLAH zijn degene waar we voor op onze hoede moeten zijn.

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Hans ik moet toch wel lachen om jou reactie.

  Den Uyl uit B. zei het al nadat agenten in hun gezicht werden gespuugd of de pet van hun hoofd werd geslagen.
  Een beetje TOLERANTIE moeten we hebben.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Voor Hans & Louis:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12135909/__CDA_boos_om_mierenneuker__.html
  Rechters kunnen geen uitspraak doen over gevoelens.
  http://tinyurl.com/3v3kah7
  Trouwens, moslims zijn door ongeacht wat er niet in hun straatje past beledigd, dat heeft het proces tegen Wilders overduidelijk bewezen.

  Like

 10. Columnist zegt:

  Een hele goede zaak. De politie onderdrukt ook òns. De politie en het Systeem zijn nog erger dan radicaal-links. Radicaal-links is tenminste voor goede lonen en uitkeringen.

  Like

 11. Jan zegt:

  SturmAbteilung valt Pro-NRW aan:
  Köln: Linksextremisten greifen Pro-Politiker an
  http://www.pi-news.net/2013/03/koln-linksextremisten-greifen-pro-politiker-an/#more-312253

  Inderdaad kun je de SA direct tegen dit schuim inwisselen:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s