Het delict “belediging” draait de vrijheid van meningsuiting de nek om, klagen Britse mensenrechtenorganisaties

Vorig jaar hebben we jullie een briljant essay van Bert Steffens laten zien, waarin hij aantoont, dat de beschuldiging van “belediging” juridisch onhoudbaar is. Nu gebruikten Britse mensenrechtenactivisten exact dezelfde uitspraak om hun oproep aan Minister van Binnenlandse Zaken Theresa May mee te motiveren:

Minister van Binnenlandse Zaken Theresa May komt onder druk te staan vanwege een omstreden wet, die “beledigende woorden of daden” verbiedt. De aanwijzingen, dat deze wet de vrijheid van meningsuiting de nek omdraait, vermeerderen zich.

Activisten zeggen, dat de wet uit het gebied van de openbare orde door overijverige politieagenten en officieren van justitie misbruikt wordt om christelijke straatpredikers, critici van de Scientology Church, activisten voor homorechten of zelfs grappige studenten te arresteren.

Op dit moment is deze wet – alinea 5 van de wet 1986 – onduidelijk. De alinea verbiedt “beledigende woorden en daden”, maar het is onduidelijk wat “beledigend” betekent, want dit wordt teruggevoerd op een serie omstreden arrestaties.

Mensenrechtenactivisten, parlementariërs, religieuze groeperingen en seculiere organisaties zijn het er onderling over eens geworden om de uitdrukking “beledigende woorden of daden” uit de wet te verwijderen. Zij argumenteren, dat deze uitdrukking de vrijheid van meningsuiting beperkt en activisten, demonstranten en zelfs predikers bestraft.

Daily Mail

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/05/17/die-straftat-der-beleidigung-wurgt-die-meinungsfreiheit-ab-klagen-britische-menschenrechtsorganisationen/

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Free speech, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

13 reacties op Het delict “belediging” draait de vrijheid van meningsuiting de nek om, klagen Britse mensenrechtenorganisaties

 1. Linsky zegt:

  Da’s een eufemisme, natuurlijk zijn dat beperkingen, maar wel erg slappe ruggegraatloze kletspraat!

  Het maakt niks uit, elke kritiek, op welke wijze dan ook wordt gewoon aangepakt, of het wettelijk is of , dat doet er niet eens toe.
  Beleid van ‘hogerhand’!

  Elke kritiek tegen die moslim-ratten zal in de kiem gesmoord worden.
  Er wordt ook niet gejodeld, als ze in de buurt zijn!

  Elke overheid, elke regering, elke Staatsman en elke politici doet er aan mee!
  Ja, zelfs de paus is een van de grootste verraders van de mensheid in het algemeen en zijn schaapjes in het bijzonder!

  Op 9-7-2010: Paus moedigt samenwerking christenen en moslims aan

  Paus Benedictus XVI moedigt alle Irakezen, zowel christenen als moslims, aan om zich te verenigen in hun “gedeeld lijden” en te bouwen aan “een rechtvaardige, morele en vreedzame omgeving”.

  Hij prees het land om de verwezenlijking van de democratische verkiezing van de nieuwe president Jalal Talabani.

  De paus benadrukt het belang van het “delen van het leed” tussen christenen en moslims, zodat zij een diepe band kunnen vinden die leidt tot vrede en verzoening.

  “Alle Irakezen spelen een rol bij de opbouw van een rechtvaardige, morele en vredige omgeving.”

  De paus voegt toe te hopen dat dit een “stimulans” vormt voor de versterking van de interreligieuze dialoog.

  Hij hoopt dat “de afgelopen tien jaar model staat voor tolerantie en samenwerking tussen moslims, christenen en anderen die daar het meest behoefte aan hebben.”

  23 september 2011; In Duitsland; Paus reikt moslims de hand!

  BERLIJN – Paus Benedictus XVI heeft op de tweede dag van zijn bezoek aan Duitsland warme woorden gesproken over de islam

  Hij riep vrijdag op tot ”dialoog en wederzijdse waardering” tussen de islam en het christendom. Ook noemde hij moslims een kenmerkend deel van de Duitse samenleving.
  Islam en christendom hebben gemeenschappelijke waarden, benadrukte de paus in een gesprek met leiders van de Duitse moslimgemeenschap.

  op 7-7-2009; Paus Benedictus XVI:

  ‘Zolang God slaapt, ga ik in mijn soevereine almacht tot actie over.’
  ‘Ik zet God even op een zijspoor, van Hem is weinig te verwachten op dit moment, ik doe het zelf wel.’

  SO!
  Moet ik nog meer zeggen?!

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Belediging is helemaal geen delict maar slechts een neurologisch feit dat zich afspeelt tussen de twee oren van diegene die zich beledigd voelt. Het is een subjectieve beschrijving van een individuele emotie.

  De legislatieve criminalisering van belediging en haatzaaierij daarentegen is wel een delict.

  Het is een misdaad tegen de menselijkheid, de billijkheid en de gerechtigheid.
  Kortom islamofiel en islamitisch barbaars zonder meer.

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  @lucky9

  Geef je nog antwoord op de andere draad?!

  Like

 4. Linsky zegt:

  Lucky, die definitie van je ben ik het helemaal mee eens.

  Ik herhaal dat ook nogal eens, want ik vind het persoonlijk erg vreemd hoe je dat strafbaar zou kunnen stellen, omdat het net wat je zegt een subjectief gegeven is. Maar tegenwoordig is zelfs een bepaalde gedachte strafbaar…………..

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, ‘aber die gedanken die sind frei”, gelukkig kunnen ze daar nu nog niets aan doen. Maar ik vrees dat ze zelfs dat gaan verbieden. Het boek 1984 van George Orwell lijkt zeer bij deze tijd te horen.

  Like

 6. Linsky zegt:

  Nou Tom, daar had ik laatst nog mijn twijfels over in https://ejbron.wordpress.com/2012/04/11/maatschappij-en-islamkritiek-of-vragen-stellen-worden-voortaan-als-misdaden-beschouwd/
  Je kunt wel denken wat je wilt, maar als je bekend maakt wat je ‘dacht’ heb ik toch niet meer het vertrouwen dat we daar vrij in zijn.
  Ik wil hier niet te ver gaan, maar ik ben bekend met technieken van bepaalde diensten, waar de massa als ze het wist, stijl achteroverslaan, en voorts echt wakker zouden liggen.

  Neem van me aan Tom, dat deze gasten heel wat meer weten en kunnen als wat aan de kudde wordt verteld.

  Ga eens na, alles wat we wel mogen weten, is gedateerd 20-30 jaar! Pak die Stealth…toen we echt wat meer info kregen, was het ding sterk verouderd en hadden ze allang een nieuwe, de Aurora.
  Met afluister en MIND-technieken zijn ze zo ontzettend ver, dat je het beter niet eens kunt weten…..

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Ik heb dat stuk van Bart Steffens nog eens gelezen.
  Men zou het hele rechtscollege moeten verplichten dit stuk als een ethiekessay te lezen.
  Veel uitspraken zoals tegen o.a. Elisabeth S.W. laten zien dat ze het niet begrijpen of nog erger dat ze bewust islamofiel zijn en het recht naar de ialsm toebuigen.
  Hoe ver is het gekomen als een gedeelte van het rechtscollege waar wij vanaf hangen als de verdediging van onze waarden zo ver geislamiseerd is?????????

  Linsky ik denk dat die paus niet anders kan om geen geen oorlog tussen christendom en islam
  los te trappen waarbij vooral de christenen in de OIC nog meer zouden gaan lijden.

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Linsky dat er dat soort technieken zijn en nu na de opening van de grootste afluistercomputer ter wereld ergens in Amnerika is wel duidelijk.
  Maar het ligt eraan wat ze ermee doen.

  In 1932 deed Stalin het heel simpel.
  Als kinderen hun ouders verraden omdat ze slechte dingen zeiden over hem en het communisme
  dan kregen ze een of een paar broden hetgeen in een tijd van honder kon helpen om te overleven.
  De ouders gingen dan naar het Goelag waarvan wel wel weten hoe het daaraantoe ging.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Alles over belediging, kwetsen en lasteren> http://tinyurl.com/3v3kah7
  Zie ook de gerechtelijke uitspraak in het proces tegen Geert Wilders, 23 juni 2011,
  makkelijk te vinden op http://www.rechtspraak.nl

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Beatrix laat allang blijken minstens sympathie te hebben voor de islam.

  Linsky zou er dan toch iets bestaan tussen Bilderberg en islam???

  Gerrit ik heb er nooit bij stilgestaan hoeveel mensen werkzaam zijn bij de rechtspraak maar door jou link ben ik eens even gaan kijken.
  Ik had er geen idee van hoeveel dat er zijn en dan heb ik de indruk dat kanton en arrondissement er niet eens bij staan.

  Like

 11. Columnist zegt:

  Moslims beledigen òns niet-moslims!

  Bilderberg gebruikt islam, maar is zelf niet afhankelijk van islam. Het is zeer onwaarschijnlijk dat bilderberg afhankelijk is van olie, want anders zouden abortus, euthanasie en homohuwelijk nooit zijn ingevoerd in het Westen.

  Bilderberg gebruikt islam in de strijd tegen het nationalisme. Maar je kunt moslims haten zonder een nationalist te zijn. Op naar een niet-islamitisch Wereldkalifaat!

  Like

 12. lucky9 zegt:

  @ E.J. Bron op 17 mei 2012 om 23:28
  Ik wil wel, maar ben de naam vergeten.
  Als je die bedoelt waar ik het wou hebben over Clair-obscur of Helldunkel in het Duits maar me verslikte door bondigheid, weet dat ik steeds aan je zijde zal strijden.
  Soms maakt de formulering het argument. Hoe meer juist geformuleerde argumenten er verspreid worden hoe liever ik het heb.

  @ Linsky op 18 mei 2012 om 00:20

  Maar tegenwoordig is zelfs een bepaalde gedachte strafbaar…

  Dat wil men ons laten geloven, dat is waar. Maar de gedachten zijn wel vrij en moeilijk te knechten.

  Het doel van indoctrinatie, intimidatie en valse voorlichting is het kweken van een kritiekloze slavenmentaliteit waar de onderworpenen elkaar controleren en sanctioneren, net zoals de moslims dat al anderhalf millennium doen met moord, onderdrukking en geweld.

  Maar in feite zijn we nog niet zo ver onderworpen. Dus -en dat is wel de realiteit vandaag- heeft men in vele wetgevingen de formulering van gedachten en opinies strafbaar gemaakt met de bedoeling te intimideren en daardoor te indoctrineren. De valse voorlichting door de MSM is hierbij een onmisbaar hulpmiddel voor de collectivistische en islamofiele fascisten. Want uiteraard moeten de fascisten de publieke opinie wel vrezen. Daarom trachten ze het publiek met alle mogelijke middelen te beliegen en te bedriegen. De bedoeling is dat de (publieke) opinie misvormd wordt, niet ingelicht blijft en dom gehouden wordt.

  Nederland is een territorium waar deze fascisten hun hand overspeeld hebben. Met name Geert Wilders hebben ze onderschat. Indien deze het tegen hem aangespannen proces zou hebben verloren, dan pas zou ik uw pessimisme gedeeld hebben.

  Nu wil ik blijven strijden tegen het onrecht dat de islamofiele fascisten ons zelf en ons nageslacht willen aandoen. Ik aanvaard niet dat men ons nog langer schade blijft berokkenen.

  Like

 13. Columnist zegt:

  Geert is een dodelijke bedreiging voor deze fascisten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s