Kasim Hafeez: “Ik ben moslim en trotse Zionist”

Ik ben in een familie opgegroeid, waarin Adolf Hitler lovend werd genoemd en mijn hersens werden gespoeld met van haat vervulde toespraken van Hassan Nasrallah en Osama Bin Laden.

Nadat ik over het boek “The Case for Israel” van Alan Dershowitz (Amerikaans-Joodse advocaat) had gelezen, stortte ik in een gewetenscrisis. Ik bracht een bezoek aan Israël. Mijn leven is totaal veranderd.

Ik ben Zionist, een trotse, islamitische Zionist, maar dat was niet altijd zo. Vele jaren lang was ik juist het tegendeel. Ik heb op universiteiten in Groot-Brittannië meegedaan aan antisemitische en anti-Israëlische activiteiten. Ik ben in Groot-Brittannië in een islamitische gemeenschap uit Pakistan opgegroeid, waarin Joden in het gunstigste geval golden als moordenaars en rovers en waarin werd opgeroepen tot de vernietiging van de Joden. Deze moslims waren anders helemaal niet radicaal. Zodra er echter sprake was van Israël, bediende men zich van de meest kwade retorische middelen.

(…) Tijdens de jaarlijkse demonstraties van de Palestijnse “Nakba-dag” in Londen haatte ik Israël nog meer. (…) Toen ik daarna echter de argumenten van Dershowitz las, toen ik zag hoeveel leugens hij ontmaskert, besefte ik dat hij onbetwistbaar gelijk had. Hulpeloos zocht ik naar tegenargumenten, maar alles wat ik vond, was lege retoriek, die ik al die jaren braaf had geslikt. Ik maakte een echte gewetenscrisis door. De onbevooroordeelde speurtocht naar de waarheid rondom Israël begon. Er zat niets anders voor me op – ik moest Israël bezoeken.

Kasim Hafeez exploiteert de website http://www.theisraelcampaign.org/

Bron:

http://tinyurl.com/7c3gsvl

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Joden, Jodenhaat, Zionisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Kasim Hafeez: “Ik ben moslim en trotse Zionist”

 1. Daniel Deblaere zegt:

  Aangenaam merkwaardig levensverhaal.

  Like

 2. Dorith zegt:

  Ik had al eerder over deze trotse zionist gelezen. En hoop van harte dat hij niet zal worden aangevallen (fysiek) door zijn geloofsgenoten…..

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Een witte merel maakt de lente niet. Maar ik wens hem een lang en gelukkig leven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s