Nakba-nonsens in de Balie (I)

 Naarmate de leugens langer worden volgehouden, groeien de sleutels in omvang

(Door: Martien Pennings)

Het is Nakba-dag! Plechtige herdenkings-middag aanstaande zaterdag, 19 mei 2012,  in debatcentrum “de Balie” in Amsterdam.

Wat wordt er herdacht? De dag van dé “Nakba”, dé grootste Ramp die dé Arabische Wereld ooit in dé Geschiedenis heeft getroffen. U weet: Arabieren zijn verfijnde slachtoffers van oliegulzige Barbaren uit het Westen die hen die olie al vele decennia lang  ontstelen zonder daar iets tegenover te stellen. En van die oliegulzige Barbaren zijn “Amerika” ( “de Grote Satan”) en “Israël” (“de Kleine Satan”) natuurlijk  de ergste. Europa heeft, zoals men weet, na de oliecrisis in 1973 een voordelige deal gemaakt met de Arabische wereld: Europa mag niet alleen de olie te duur blijven betalen, maar ook de uitkeringen van de miljoenen islamitische immigranten die de Europese cultuur zijn komen verrijken.

Even serieus en concreet: Nakba-dag is de dag waarop de verdrijving wordt herdacht, in 1948, van zo’n 700.000 Arabieren van het grondgebied dat nu Israël is. En dat is natuurlijk de schuld van de Joden. Wat de herdenkers uitdrukkelijk niet herdenken zijn de volgende feiten. De Arabische legerleiding heeft in 1948 zelf die Arabieren verdreven om vrijuit genocide op de Joden te kunnen plegen. Terwijl andersom de Joden alles hebben geprobeerd om die Arabieren juist te laten blijven om in gelijkberechtiging samen het land op te bouwen. De Arabische landen, vooral Egypte, Syrië en Jordanië hebben “hun” “Palestijnen” in de decennia sinds 1948 beestachtig behandeld, geweigerd hen op te nemen terwijl het merendeels gewone Arabieren waren die in dat jaar 1948 pas sinds kort in Palestina woonden, dus pas sinds kort uit die landen vertrokken waren. Tot op de dag van heden wordt dat “Palestijnen-probleem” kunstmatig in stand gehouden alleen om haat tegen Israël te kunnen opwekken. En de herdenkers in de Balie hebben hetzelfde doel: al liegend en verzwijgend de haat tegen de Joden gaande te houden.
Moeten we nog vermelden dat na 1948 een vluchtelingenstroom op gang kwam van Joden uit de Arabische landen? En dat die eveneens ongeveer 900.000 Joden al hun bezittingen in Egypte, Syrië, Jordanië, Irak, Jemen en etcetera moesten achterlaten? En dat die Joden gewoon in Israël opgevangen en geïntegreerd zijn? Dat zulks gebeurde in een pas geboren staat die van alle kanten belaagd werd en zonder olie-inkomsten?

Liegen, huichelen, slachtofferig janken en intussen zelf de goorste wreedheden uithalen: het zit de Arabieren in de cultuur. En als het ze niet al vóór de komst van de islam, 1400 jaar geleden, in de cultuur zat, dan heeft de racistische en wrede lieg-, neuk- en afslachtcultuur van de islam misschien gedurende 70 generaties die eigenschappen onder Arabieren cultureel gemáákt. Je mag natuurlijk nóóit zeggen dat het in 70 generaties genetisch geworden zou kunnen zijn, al hoef je bij runderen maar vijf generaties op bepaalde eigenschappen door te fokken om bepaalde eigenschappen dominant te laten worden. We hebben geleerd van Buikhuisen en Hugo Brandt Corstius en je mag dus ook nóóit denken dat zijn zoon Jelle het domlinkse huichel-gen net zo goed van zijn vader heeft geërfd als die vroege kaalheid. Dat zou erg racistisch zijn.


                                                        Vader Hugo en zoon Jelle

Is het genetisch bij Jelle?

Dat is die Jelle Brandt Corstius die bij de nu openlijk  antisemitische VPRO  vorige keer “Zomergasten” mocht presenteren en die onlangs nog in DWDD verkondigde dat Theo van Gogh “het land kapot heeft gemaakt met zijn stukjes”. Dat zegt dus de zoon van Hugo Brandt Corstius (Piet Grijs) die in Vrij Nederland in de jaren 1970 een hetze voerde tegen Buikhuisen die wilde onderzoeken of bij zware misdadigers er iets in de hersens zou kunnen mankeren. Dat mocht niet van de Linkse Kerk. Dan was je een nazi.

Die Buikhuisen is zodanig door “Piet Grijs” kapot geschreven dat-ie zijn academische carrière eraan heeft gegeven en in antiek is gaan handelen. In het boek van Dick Swaab “Wij zijn ons brein”, kan men op de pagina’s  106 tot 112 lezen hoe diep die waanzin zat dat gedragsafwijkingen niet genetisch mochten zijn. Swaab, die onderzoek deed naar seksualiteit & hersens, is indertijd regelmatig uitgemaakt voor  “SS-arts” en “Mengele”. Gerard Reve heeft nog eens geschreven over de legendarische  linkse gekte die ook de homobeweging toen in de greep hield. Lees toch vooral dit gezegende stukje tekst op Hoeiboei onder de titel “Zondagmorgen zonder Zorgen”.

En nu vindt zoon Jelle de boerka progressief en voert zelfs actie om het ding aanvaard te krijgen. Maar dat zoonlief óók zo gek is als een pinneke, kan natuurlijk nóóit genetisch zijn.

David Horowitz en een Vette Hoofddoek

Waar waren we? Oh ja, in de Balie. Waar aanstaande zaterdag  door genetisch onbelaste Arabieren en hun raszuivere linkse helpers weer extra stevig gemetseld zal worden aan de Muur van Leugens die in het Westen sinds 1967 is opgetrokken.

Er bestaat een kleine docu die inderdaad zo heet, “The Palestinian Wall of Lies”:

Helemaal aan het begin van die docu ondervraagt David Horowitz een Vette Hoofddoek, Ze heeft als extra kuisheidssymbool ook nog een forse Palestijnen-sjaal over de borst hangen. Rood is de kleur van haar hoofddoek en de ruime arbeidersjas die ze draagt herinnert aan proletarische bijeenkomsten in de Weimar-republiek. En net als in de jaren 1930 in Duitsland gaat het over Joden. Ga kijken, hoor en zie de dialoog tussen de Vette Hoofddoek, die aan een Amerikaanse universiteit studeert, en David Horowitz:

David Horowitz: “Veroordeel je Hamas?
”Vette Hoofddoek: “Zou ik Hamas veroordelen . . . .?”
DH: “Als een terroristische en genocidale organisatie . . . . .”
H: “Vraag je mij mezelf te kruisigen? Als ik iets zeg, ben ik er zeker van dat ik gearresteerd zal worden. Om redenen van binnenlandse veiligheid.”
DH: “Ik zal het je anders vragen. Ik ben een Jood. Het hoofd van Hezbollah heeft gezegd dat hij hoopt dat wij ons verzamelen in Israël, zodat hij ons niet over de hele wereld hoeft na te jagen. Vóór of tégen!!”
VH: “Vóór.”

Let op de typische slachtofferigheid die Vette Hoofddoek koppelt aan haar moordlust: “kruisigen”, “gearresteerd worden”.

Als de Vette Hoofddoek in beeld is, is rechtsonder ook steeds een in verbijstering bevroren gezicht van een toehoorster zichtbaar.

Onze hele cultuur metselt mee aan de muur

Het metselen aan de Muur van Palestijnse Leugens gebeurt natuurlijk op Nakba-herdenkings-dag, maar ook gewoon dagelijks in onze massamedia:  in het NOS-Journaal, in het RTL4-Journaal, in álle journaals, in de Volkskrant, in de NRC, in Trouw, in álle kranten. Niet alleen in Nederland, overal in het Westen. En het gebeurt vanzelfsprekend , tussen neus en lippen door.  “De bezetting” zegt het intens vergenoegde manneke Rik van de Westelaken dan. En de man en vrouw in de straat weet: “Nou, die Joden hebben veel geleden, maar dat is nog geen reden om hetzelfde met Palestijnen te doen.” Ja, dat zeggen ze dan. En met dat woord erin: “hetzelfde”. En ze besluiten niet zelden met: “Nee, hoe die Israëli’s die Palestijnen behandelen, dat is niet goed.” Het gif is overal doorgedrongen, samen met de islam-is-óók-mooi-leugens.

En je moet eens proberen om zo’n man of vrouw in de straat te vertéllen dat ze gehersenspoeld zijn en dat die deftige morele verontwaardiging waarmee ze ernstig fronsend hun waanwijsheden staan te debiteren volstrekt belachelijk zijn. Dan worden ze heel boos. Over de toon waarop jij het debat voert.

                                               Is het geen schatje, die Eberhard?

Eberhard van der Laan metselt mee

Dat hersenspoelen gebeurt op duizend kleine manieren.  In het jaar 2009, twee dagen voor de Auschwitz-herdenking in Amsterdam, stond in het Nederlandse dagblad Trouw (23 januari 2009) de pas aangetreden PvdA-Minister van Integratie, Eberhard van der Laan, aldus geciteerd: “Joden en moslims moeten praten over elkaars leed”. De verslaggever:

“Van der Laan greep zijn toespraak aan om moslims en Joden op te roepen tot een dialoog over wat hen in de geschiedenis is overkomen. ‘Als het conflict ooit kan worden opgelost, is dat hoogstwaarschijnlijk alleen door te beginnen met begrip voor elkaars ellende en verdriet. Daar in het Midden-Oosten en hier.’ Zo zouden Arabieren zich kunnen verdiepen in de Holocaust en Israëliërs in de Nakba, het verdrijven van Arabieren uit Israël in en na 1948. ‘Er is leed van beide kanten’, benadrukte Van der Laan.”

Op zich is het gelijkstellen van de Holocaust en het lot van de Palestijnse Arabieren al walgelijk. Aan de ene kant de industriële Jodenmoord en aan de andere kant één van de vele grotere en kleinere volksverhuizingen die in het kader van WO II en de dekolonisatie overal ter wereld plaats vonden. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat Van der Laan simpelweg niet weet dat die “Nakba” aan de Palestijnse Arabieren is aangedaan door hun eigen maffiose “elites”, die het “vluchtelingenprobleem” gecreëerd hebben en vervolgens dik 60 jaar in stand hebben gehouden alleen om de haat tegen Israël gaande te houden en het wereldwijde antisemitisme te bevorderen. En dat is, met behulp van de linkse quasi-elites in het Westen, uitstekend gelukt.

   Zou een mens met een zó edel aangelaat kunnen liegen over  “de Palestijnen”? Nou dan!

Abdelkader Benali metselt mee

Een recenter voorbeeld van subtiel en zelfs subliminal brainwashing. Neem nou eens  zo’n vanwege allochtoniteit omhooggevallen Abdelkader Benali. Dat matige talent kreeg eerst voor een matig boek een veel te dikke prijs uitgereikt door (óók PvdA) Jeltje van Nieuwenhoven (“mijn grootmoeder droeg óók een hoofddoek”)  en vervolgens ging de sympathieke Marokkaan in vele tv-programma’s figureren. Want wie wil er nou géén sympathieke Marokkaan in zijn tv-programma? Nou dan! Dus als die sympathieke Marokkaan Benali deze Zaterdag ook in de Balie optreedt en een steunbeer metselt aan de Muur van Leugens, dan zal de gemiddelde Nederlander denken:

“Hé, die sympathieke Marokkaan Benali. Zag ik die niet bij Pauw & Witteman sympathiek zitten wezen? Die Benali  vindt óók dat de Israëli’s de Palestijnen onrechtvaardig en slecht behandelen. Dan zal er toch wel wat van kloppen!”

Bij die gemiddelde Nederlander zal niet opkomen dat die Benali misschien, héél misschien, net zo’n huichelaar is als 93,4 % van zijn racistische en Jodenhatende landgenoten en dat-ie bovendien door antisemitisch links omhooggeknuffeld is.

                                               Dries van Agt in priesterlijke pose

Dries van Agt metselt mee

De aankondiging op de site van “de Balie” noemt nog een paar figuren die komen liegen: de antisemiet Dries van Agt, intens bewogen door het lot van de “Drie van Breda” en van Fortuyn-moordenaar Volkert van de Graaf, zal natuurlijk met zijn meest uitgestreken reptielensmoel zijn gif komen spuien.

Er staan nog een paar namen op die me zo direct niks zeggen, maar misschien zijn er wel commenters die iets te melden hebben over de precieze Jodenhaat-specialismen van Jaber Suleiman, Ibrahim Al Baz, Benji de Levie en  Brahim Bourzik.

“Palestijnse en Nederlandse organisaties slaan de handen ineen. Al Awda, Nederlands Palestina Komitee, Palestijnse Gemeenschap in Nederland en Het Palestijnse Huis nodigen u van harte uit. 64 jaar Nakba; 64 jaar landroof en verdrijving van Palestijnen.”

Dat zijn dus, ik meen het al opgemerkt te hebben, allemaal leugens.  En er zijn initiatieven geweest om te komen tot het laten horen van een intensiever  tegengeluid bij dat soort “pro-Palestijnse” Jodenhaat-bijeenkomsten. Vooral Ya’kov Siepman heeft veel moeite gedaan om tot organisatie op dat gebied te komen. Maar op de een of andere manier laten de Israël-verdedigers zich slecht organiseren. Misschien wel in het besef dat op deze pro-Palestijnse propaganda-bijeenkomsten geen enkele eer te behalen valt. Mocht je al aan het woord komen, dan is er geen enkele  kans dat je tot de toehoorders doordringt. Als ik iets geleerd heb, dan is het dat antisemieten –  want dat zijn het, behalve misschien een handvol echt misleide domkoppen, allemáál op die bijeenkomsten – totaal feiten- en argumenten-resistent zijn.  Antisemitisme is iets tussen een ziekte en een religie.

Hoe doorbreken we de muur van leugens?

De enige mogelijkheid  om objectievere voorlichting over islam, Israël en Europa bij de bevolking terecht te laten komen is via de media en de politiek. Met name moet het monopolie in de media van islamofiel en Israël-hatend dom-links worden doorbroken. Er zou een zendgemachtigde moeten komen, die in de lijn van de PVV opereert. En ik denk ook dat de PVV de enige politieke macht in Nederland is, die deze initiatieven op dat punt zou kunnen ontwikkelen. Maar het grote probleem is dat de PVV beheerst wordt door angst: voor interne problemen en voor allerlei vormen van imagoschade als die partij zijn nek uitsteekt.

De PVV zou eens contact moeten opnemen met Ronald Katee en zijn initiatief voor een Populistische Omroep. Maar te vrezen valt dat de koudwatervrees bij de PVV-top te groot zal blijven. En dus klungelen we maar pro deo voort op onze weblogjes.

“De Arabieren willen de Joden vermoorden”

Een voorbeeld van dat geklungel zal ik  zaterdag 19 mei publiceren, de dag van de Nakba-herdenking. Dan zal ik nog maar weer eens zo kort en krachtig mogelijk proberen uit te leggen hoe dat nou echt zat met de “Nakba” en Israël.

De voornaamste conclusie kan ik al wel weggeven. Die wordt verwoord door Dennis Praeger, die decennia lang les gaf op Amerikaanse universiteiten over de ingewikkelde “problematiek” rond Israël en de “Palestijnen”. Hij kwam desondanks tot een heel eenvoudige eindconclusie. De kern van dat probleem, zegt Praeger, is dit: de Arabieren willen de Joden vermoorden.

Moeilijker is het inderdaad niet. Als de Mohammedanen en vooral de Arabieren onder hen en vooral de “Palestijnse” maffia-bendeleiders onder hen morgen ophouden met dat te willen, kan het morgen vrede zijn rond Israël.

Maar het zit natuurlijk dieper. Het gaat om de misvormende haatideologie die islam heet, een ideologie die erop gericht is de meest foute mannelijke impulsen te faciliteren en werkendeweg ook de lichamen en geesten van vrouwen te deformeren. Deze ideologie, waarvoor het woord achterlijk een grandioos eufemisme is, is inherent onhervormbaar en kan alleen in zijn geheel bij het grofvuil gezet worden. Het succes dat dit totalitaire antihumanisme na de Verlichting nog in het Westen heeft gehad, is uitsluitend te wijten aan de ansar * de nep-linkse faciliteerders die ons ook bijna aan het communisme hadden geholpen.

_____________________________

* Ansar:  de “ helpers” uit Yathrib (Medina) die Mohammed aan de macht hielpen, waarna hij zijn massa-moorddadige gang kon gaan.

Door:

Martien Pennings (voor https://ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

56 reacties op Nakba-nonsens in de Balie (I)

 1. Marijke . zegt:

  Martien Pennings ik ben blij dat u dit heeft geschreven en hoop dat velen zullen lezen.Ik volg Carrel Brendel en die had er al iets over geschreven.Want we horen verdomt weing wat er hier allemaal gebeurt.En al helemaal in mijn Amsterdam.Thanks

  Like

 2. Dorith zegt:

  Martien, bedankt voor je stuk. Ik heb echter wel een klein verzoek. Ik klikte op de koppeling
  “voert zelfs actie” en kwam tot mijn schrik bij a.m. terecht. Daar kom ik nl. uit principe nooit.
  Mag ik jou en anderen verzoeken om als er een koppeling naar dat mens komt, even een waarschuwing te geven? Ik heb nu wel haar stukje een beetje doorgekeken en vooral de reakties gelezen, hoe zij reageert, nogal onbeschoft naar mijn smaak. (voorbeeld: islamofobe leuterkont).
  En dat is iemand die in de Eerste Kamer heeft gezeten (of zit ze er nog)?)

  (Je hebt je trouwens vergist in het datum, er staat zaterdag 17 mei, moet natuurlijk 19 mei zijn)
  Shalom shalom en hou je taai!! (De “tweede” kamer is nog steeds beschilkbaar)

  Like

 3. Paardestaart zegt:

  MIsschien is dit dan wel een goeie slogan Martien, korter en bondiger kun je het niet zeggen geloof ik..”THE ARABS DON’T HATE THE JEWS BECAUSE OF ISRAEL, THEY HATE ISRAEL BECAUSE OF THE JEWS”– Pat Condell

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Zie foto 1:
  Sleutel..??? Waar zou die op moeten passen..??? Op dat slot dat ze voor haar onooglijke DOOS heeft laten lassen soms..???

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  @EJ: POST…!!!!

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  Oké!! Grrrr……of ik niet beters heb te doen! 😉

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Elke fatsoenlijke Midden Oosten Arabier (Ik krijg het woord Palestijn niet uit mijn bek) die op voet van gelijkheid met Joden wil omgaan wordt als een verrader beschouwd van de grote Palestijns Arabische Nakba leugen. Wat allen toestoot is niet minder dan de doodstraf. De verkoper van het machpela huis heeft nog een schijnproces gekregen maar tienduizenden fatsoenlijke Arabieren zijn de afgelopen 50 jaar naamloos afgeslacht waarin men ook niet schuwde mensen uit elkaar te trekken met 4 auto’s als afschrikkend voorbeeld. Regeringsleiders van het kaliber Abbas worden in Nederland met alle regards ontvangen. Zegt alles over de oprechtheid van het Nederlandse standpunt inzake de kwestie Israel en de rest van het politiek en moreel verrotte Midden-Oosten.

  http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/2141-verkoper-van-machpela-huis-ter-dood-veroordeeld

  Like

 8. lucky9 zegt:

  @ Dorith 😯
  Voor islamofiele leuterkonten ook géén genade. Nooit!

  Like

  • Dorith zegt:

   Meneer/mevrouw Lucky9, ik vind dat je van een senator kan verwachten dat ze beschaafde taal spreekt en schrijft. Als u of een ander “man van de straat” wat minder ABN spreekt, daar val ik niet over 🙂 Maar met mijn 65 jaren ben ik blijkbaar al hopeloos ouderwets…. Ik heb onze kinderen hopelijk ook zo opgevoed dat ze beschaafd ABH spreken. Ze mochten van mij nooit schelden of iemand bijv. “achterlijk” noemen. Wat ze buitenshuis doen, weet ik natuurlijk niet 🙂

   Like

 9. E.J. Bron zegt:

  @Dorith

  Datum inmiddels aangepast! Dank u!

  Like

 10. lucky9 zegt:

  guusvelraeds zegt op 17 mei 2012 om 15:47

  tienduizenden fatsoenlijke Arabieren zijn de afgelopen 50 jaar naamloos afgeslacht

  Zeer juist, dat is ook een onmiskenbaar feit en maakt de onverbloemde collaboratie van onze islamofiele West-Europese politici met fascistische en in regel islamitische criminelen des te misdadiger.

  Like

 11. vederso zegt:

  @ Martien Pennings. Ik ben allereerst niet pessimistisch. De wal keert het schip en dat lijkt een dooddoener, maar is het volgens mij niet! Bijvoorbeeld, waar zal de volgende ‘Breivik’ zijn? Verschrikkelijk, maar mijn voorspelling is in Groot-Brittannië. En wie is dan verantwoordelijk? Ergens zal het heus tot iedereen doordringen en eerst dan hebben we een probleem. Wat gaan we dan aan oplossingen bedenken? Eerst is er de collaps van de euro en dat is een zegen!

  Like

 12. Paardestaart zegt:

  Verlossing uit de EUSSR is dan wel een absolute voorwaarde Vederso, want anders blijven we nog zitten met het instituut. Dan blijft de machine gewoon lopen, wie er nu ook weggejaagd wordt of genadiglijk tot zijn vaderen verzameld is..
  Echt een geniáal idee was het: een gezichtsloze unie, zonder grondwet die echter wel de nationale wetten vervangt,. Regenten hoeven niet meer te vrezen dat ze een rekening gepresenteerd krijgen voor hun blunders en bedrog, want de dader ligt altijd op het kerkhof..Nederlandse zetbaasjes kunnen zich altijd achter Brussel verschuilen en vervolgens poseren als redder van het vaderland..

  Big Brother is de grote onbekende, precies zoals Orwell voorzag..

  We zullen hem nog gaan aanbidden vrees ik. We zullen denken dat hij goedertieren is en wijs, als een vader, of een Grote Broer zelfs. We zullen geloven dat hij met ons, het volk meeleeft, maar onwetend wordt gehouden van de treiterijen en diefstal die boze knechten in zijn naam begaan., en we zullen geloven dat hij ons redden zou, als we hem maar konden bereiken in onze nood..
  Precies dat dachten zelfs de wanhopige Russen, als ze ´s nachts staarden naar het enige lichtje dat nog brandde iin het Kremlin, daar waar hun goede vadertje Stalin nog aan het werk was. De stakkers hebben nu al heimwee naar hem…
  Als je machteloze kinderen maakt van een volk zal het leren zich precies zo te gedragen.
  Mishandelde kinderen houden doorgaans zielsveel van de hand die hen slaat..

  Like

 13. lucky9 zegt:

  @ Dorith
  Ik ben een mijnheer al blijkt dat niet steeds omdat ik tracht rationeel en objectief te zijn.
  U moet zich niet aangesproken voelen. Elke jongere generatie meent telkens opnieuw de wijsheid in pacht te hebben.

  Onze generatie bevindt zich evenwel nu, voor het eerst in de lange geschiedenis van de hele mensheid, in de unieke positie een sluitend en opmerkelijk onloochenbaar argument te gebruiken.

  Wij groeiden op na een heuse wereldoorlog, in een tijd waar er geen gsm te bespeuren was, nauwelijks of geen kleurentelevisies, geen computers aan lichtsnelheid, geen laptops, geen i-pads, geen geheugenstaafjes, geen ruimtevaarders, vaatwasmachines of microgolfovens.

  Daarom vonden wij al die dingen ook uit! En wat doet jij voor de volgende generatie?

  Knielen en de poep omhoog steken in de tegengestelde richting van Mekka? (let aub op mijn niet-scheldend taalgebruik) 😆

  Like

  • Dorith zegt:

   Meneer Lucky9!

   Ik denk dat ik me zo ergerde bij dat mens a.m. juist omdat zij het is. Als je een hekel hebt aan iemand, dan erger je je immers sneller aan iets wat je bij een ander misschien niet eens of nauwelijks opmerkt. Maar afgezien daarvan, verwacht ik van een (ex) senator dat ze zich ook in haar reakties op haar eigen weblog, beschaafd gedraagt…..

   Ik wil nooit op haar weblog terecht komen en een ander weblog waar ik ver van wil blijven is dat van peter breedveld. Alleen al de naam van zijn weblog staat me tegen en ik was heus geen kuise maagd toen ik trouwde 🙂 Nou ja, zo hebben we allemaal onze mesjoegas, nietwaar?

   We dwalen af van het nakbaonderwerp….. Martien vecht voor de goede zaak en ik zit te zeuren over het schrijfgedrag van een vervelend persoon.

   Trouwens, wat er zich afspeelt achter de schermen van de verschillende weblogs, o.a. AP, is onzichtbaar voor wie zich voor het scherm bevindt.

   Like

 14. Prachtig artikel Martien! Nog voordat ik bij je warme aanbeveling van de Populistische Omroep was aanbeland, dacht ik al: ik ken maar één Nakba en dat is de dag dat de Prof besloot jou van Amsterdam Post te kukelen. Bert Bron zij geprezen!

  Like

 15. Ook as dinsdag 29 mei is er weer een anti-Israël avond. Nu zijn het de palestijnse gevangenen, met name gevangenen palestijnse kinderen.
  Kinderen daar wordt mee bedoeld 18 jarigen die echt niet vastzitten omdat het koorknapen zijn.
  wederom wordt het gehouden in de Balie. Het hele feest wordt gesponsord met EU subsidie.
  Lees hier de aankondiging: http://www.debalie.nl/artikel.jsp?articleid=453994

  Like

 16. Martien uitstekend omschreven. Vergeet niet dat AL Awda opgericht is door Arjan El Fassed van Groen Links, ook hij de mede oprichter van de Electronic Intifada. Daarnaast is het Palestina Komitee opgericht door e RAF leden zoals de meeste anti-Israël organisaties. De linkse terreurorganisaties leren het ook nooit. Ik dacht ondertussen dat ze het goede voorbeeld wel gehad hadden in Iran.

  Like

 17. Daar zie je maar weer Ronald hoe belangrijk het is dat de pluralistische omroep van de grond komt. En hoe belangrijk sites als E.J. Bron zijn, om de boodschap duidelijk naar buiten te brengen. Nu nog de financien denk je dat we ook gesponsord worden door de EU als we positieve debatten organiseren?

  Like

  • Jazeker, Ya’akov, want de EU bevordert de democratie en de vrijheid van meningsuiting. Daarom zullen ze ons omarmen als we positieve debatten gaan organiseren. En de publieke omroep streeft hetzelfde na als de EU en is tenslotte van en voor iedereen, dus ook voor ons. Ook zij zullen ons graag sponsoren, al was het alleen maar door veel aandacht aan ons te besteden. Want ook al zijn ze het niet altijd met ons eens, ze zijn toch erg benieuwd naar wat we te melden hebben, al was het alleen maar om hun inzichten voort te laten schrijden. Voortschrijdend inzicht is erg populair tegenwoordig in linkse kringen. Daarmee kunnen ze hun dagelijks wisselende standpunten onderbouwen. Alleen Israël en de joden, hè? Die zijn veel te goed vertegenwoordigd in financiële kringen en moet je eens zien hoe ze zelfs een niet-bestaand volk weten te onderdrukken. Het is afschuwelijk. Nee, op dat vlak wijzigen de standpunten niet.

   Like

 18. Columnist zegt:

  yaakov siepman zegt:
  17 mei 2012 om 20:23

  Scherp gezien. In Iran heeft dat geleid tot o.a. Afshin Ellian. Ik verbaas me erover dat die communisten zich erin hebben luizen. Ze konden toch Farsi, en waren toch bekend met de cultuur?

  Volgens de islam is abortus moord. Er zijn jaarlijks vijftig miljoen abortussen. Dus als abortus moord is, is het een stuk erger dan de nakba. Wie doorgaat met leugens te verkondigen zal eeuwig branden in de hel.

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  @Yaakov Siepman, neemt U het maar van mij aan. De “breingestoorden”, van LINKS zullen het nooit leren. Ze hebben een verkeerd draaiend gen.

  Like

 20. Pingback: Nakba-nonsens in de Balie (II) | E.J. Bron

 21. Pingback: VIDEO: “Roept u maar!” | E.J. Bron

 22. Pingback: Dries van Agt werkt aan de volgende genocide op de Joden | E.J. Bron

 23. Rob Engelsman zegt:

  Ik heb het een paar keer gelezen. Ik vind het een wat emotioneel en tendentieus stuk. Bij het volgende zet ik duidelijk vraagtekens ” De Arabische legerleiding heeft in 1948 zelf die Arabieren verdreven om vrijuit genocide op de Joden te kunnen plegen. ” In elk geval is dit nooit bewezen. Wat wel bewezen is, is dat bijvoorbeeld de uittocht van Palestijnen uit Haifa en omgeving een gevolg is van of in elk geval een reactie is op het uitmoorden door Israelis van het dorp Deir Yassin, pure massamoord. Dat 900.000 Joden uit Arabische landen zijn toegelaten is alleen maar logisch uitgaande van de ideologie van het Zionisme en heeft hier niet zo veel mee te maken. Dat bezittingen in beslag genomen zijn, geloof ik wel en is niet zo mooi. Zeker is dat Arabieren en Palestijnen lelijke dingen gedaan hebben en ik verdedig dat ook niet, maar het begint zolangzamerhand het verhaal van de pot en de ketel te worden.
  Ik vind de houding van Brandt Corstius in de kwestie Buikhuizen bedenkelijk en heb hem daar zelfs een keer iets over gevraagd toen ik hem toevallig een keer tegenkwam en kreeg een onduidelijk antwoord, maar ik vraag me af wat dat hiermee te maken heeft. Of de VPRO antsemitisch is vraag ik me ook af. Ik heb het nog niet gemerkt. Ik vind het wat over de top om iedere keer als er sprake is van een zekere kritische houding t.o.v. politiek van Israël te spreken van antisemitisme. Dat gebeurt volgens mij alleen omdat het sinds de Holocaust zo’n emotionele impact heeft. Alles bij elkaar een onevenwichtig en schreeuwerig stuk (wat is de zin van “Vette hoofddoek”) Ik moet erkennen dat ik op een gegeven moment gestopt ben met lezen, het had gewoon te weinig niveau. Ik ben geen vriend van Arabieren en Islam, puur emotioneel ben ik geneigd meer op de hand van Israël te zijn, dat neemt niet weg dat ook van Israëlische kant sprake is van grote fouten in het verleden en misschien ook wel in het heden. Ik heb geen oplossing ik pleit wel voor wat meer evenwicht, onderzoek en bewijsvoering. Er valt nog veel te onderzoeken en te lezen.

  Rob Engelsman

  Like

 24. E.J. Bron zegt:

  @Rob Engelsman

  Dan beveel ik u het onderstaande artikel van Martien Pennings en Roelf-Jan Wentholt ten zeerste aan!:

  https://ejbron.wordpress.com/2012/05/26/dries-van-agt-werkt-aan-de-volgende-genocide-op-de-joden/

  Like

 25. Martien Pennings zegt:

  @ Rob Engelsman.
  De webmaster waarschuwde me dat er “nogal een kritisch commentaar” onder mijn stuk stond.
  Dus ik dacht “ha!” en verheugde me op echte argumenten en feiten.
  Maar wat een teleurstelling!
  Wéér leeg gezever!
  Niks gelezen, nergens een literatuurverwijzing of een linkje, alleen maar wat botte beweringen.
  En dan óók nog dat nuffige zinnetje: “Ik moet erkennen dat ik op een gegeven moment gestopt ben met lezen, het had gewoon te weinig niveau.”
  Fijn dat jij moreel en wetenschappelijk zoveel hoogstaander bent.
  En ook de rest van wat je zegt klopt met die voortreffelijkheid: je gelooft het allemaal nog zo net niet en je zet nog eens wat vraagtekens en Deir Yassin was puur massamoord en de VPRO is niet antisemitisch.
  En dan verwacht je van mij zeker dat ik het gratis en voor niks allemaal wéér ga uitleggen, over de VPRO en over Deir Yassin.
  Sodemieter op, gemakzuchtige vlerk, met je tóóntje!

  Like

  • Rob Engelsman zegt:

   Ik dacht het wel. Geschreeuw gescheld en ander fascistoïde gekrijs, maar nooit een echt argument en alleen maar blinde haat.

   Like

 26. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Engelsman bevestigt het beeld van de totale feitenresistentie: De Immuniteit voor argumenten en feiten. Engelsman zal een NRC lezer zijn.

  Like

 27. E.J. Bron zegt:

  @Rob Engelsman

  Ik zie het al. Duidelijk geen gebruik willen (durven?!) maken van mijn leestip op 09:37 op deze draad…
  Over geen argumentatie, blinde haat en ander fascistoïde gekrijs gesproken….

  Like

 28. E.J. Bron zegt:

  Even de link onder mijn comment op deze draad van 09:37 uur aanklikken!!! Maar ik geef de link hier nog wel een keer:

  https://ejbron.wordpress.com/2012/05/26/dries-van-agt-werkt-aan-de-volgende-genocide-op-de-joden/

  Gewoon aanklikken en lezen dus.

  Like

  • Rob Engelsman zegt:

   Schreeuwen nog steeds. Alleen maar schreeuwen. Gepiqueerd verongelijkt kinderachtig mannetje. Maar ik ga lezen. Lezen is beter dan schelden.

   Like

 29. Martien Pennings zegt:

  Er is één zinnetje in mijn comment van 11:21 dat scherp van toon is: “Sodemieter op, gemakzuchtige vlerk, met je tóóntje!”
  En dat heet dan volgens Engelsman (op 12:25) meteen: “Geschreeuw gescheld en ander fascistoïde gekrijs ( . . .) en alleen maar blinde haat.”
  Wat ben je toch een vréselijk kwezeltje, Engelsman.
  En dan durf je ook nog te zeggen “maar nooit een echt argument”, terwijl je zelf alléén maar gratuite kreten blèrt, terwijl ik degene ben die de onderbouwde en van de argumenten stijf staande artikelen schrijft.
  Heb je nou echt niet door hoe je jezelf voor lul zet?
  Waarom ga je niet gewoon weg, dan hoef ik mijn energie niet aan je te verspillen, rund.

  Like

 30. Pingback: Het tomeloze liegen van Etienne Vermeersch inzake Israël (2) | E.J. Bron

 31. Pingback: Het tomeloze liegen van Etienne Vermeersch inzake Israël (2)

 32. Pingback: Etienne Vermeersch: het Palestinisme van een sluwe Simpelmans | E.J. Bron

 33. Martien Pennings zegt:

  Ter gelegenheid van “Nakba-dag” 2013 – (15 mei, de dag na 14 mei, dus van de uitroeping van de Joodse staat in 1948) – een mooie demonstratie van Israëli’s.
  De tekst op het spandoek luidt:
  “Nakba? Israel will not mourn your failure to massacre us in 1948.”
  https://ejbron.wordpress.com/2013/05/16/foto-19/

  Like

 34. @ rob engelsman, 17 mei 2013 om 09:12
  Van een historicus verwacht ik toch wel iets meer niveau dan dit gemakzuchtige gezuig. Kom op, rob, je hebt een jaar de tijd gehad, kom eens met wat inhoudelijk weerwerk.

  Like

 35. Ach, en dan begin zelf ook maar wat te schelden (‘half racistisch’ en ‘xenofoob’), en dan ook nog op een manier dat je het niet hoeft waar te maken (“Ja, maar ik schreef toch ‘half’!”), omdat je wel weet dat je het niet kunt waarmaken. How low can you go, Rob?

  Like

  • rob engelsman zegt:

   Dat zijn geen scheldwoorden dat is wat ik constateer. Kalmeer toch eens wat joh of bezoek anders een psychiater.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Nee Engelsman. Het is al veel te lang rustig geweest rondom de indoctrinatie van links. We zijn de geschiedvervalsing en het islamofiele dhimmithude gezwets en gedrag van links méér dan zat.

    Like

   • rob engelsman zegt:

    Mooi zo Bron doe je best!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Met dit antwoord geef je dus ruiterlijk toe dat dit een vaststaand feit is. Er wordt immers altijd zo hoog opgegeven van de “onafhankelijke” Nederlandse media….
    Het is bewezen dat de media in Duitsland voor 70% en meer bestaan uit linkse tot zeer linkse journalisten. Ik ga er voetstoots van uit dat dit in Nederland minstens even zoveel zijn. Dus van een objectieve, zakelijke verslaggeving kan absoluut geen sprake zijn.
    Het wordt druk bij Neurenberg 2.0

    Like

 36. @ rob engelsman, 18 mei 2013 om 14:38
  Ah, het kan dus toch nog wat ‘lower’. Ik daag je met zoveel woorden uit om jouw beschuldiging (‘dat is wat ik constateer’ – en jij constateert natuurlijk alleen maar de feiten, nietwaar?) van (half) racisme en xenofobie hard te maken en dan moet ik van jou kalmeren of een psychiater bezoeken. Het spijt me voor je rob engelsman, maar er valt weinig aan me te kalmeren. Ik verbaas me alleen over iemand die een jaar de tijd heeft gehad om zich in de materie te verdiepen (en die op 27 mei 2012 om 09:32 stelde ‘Er valt nog veel te onderzoeken en te lezen.’ en op 27 mei 2012 om 13:57 ‘Maar ik ga lezen. Lezen is beter dan schelden.’) en dan niet verder komt dan het gemakzuchtige gezuig ‘Zoals ik al zei: schelden, krijsen en meer van die rommel.’

  Nul komma nul inhoud, rob engelsman, en ik vermoed een 100% gekwetst ego (‘vréselijk kwezeltje, Engelsman’ volgens Martien Pennings op 27 mei 2012 om 13:02) en een enorme liefde voor de VPRO (die in zijn ogen natuurlijk onmogelijk antisemitisch kan zijn – heb je dit http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/10/vpro-blaast-mythe-joods-complot-nieuw-leven-in al gelezen?).

  Nou, nog maar een jaartje lezen en studeren, rob engelsman, en dan horen we je volgend jaar wel weer, hè?

  Like

  • rob engelsman zegt:

   ja ik heb het er inderdaad bij laten zitten en ik heb geen excuses behalve luiheid computerspelletjes en andere bezigheden. Ik vind het ook geen goede motivatie om te gaan studeren alleen om jouw ongelijk te bewijzen. Als je dat op prijs stelt wil ik ook wel zeggen dat je geen halve racist etc bent. Dat is alleen maar een indruk en ik kan het niet bewijzen. Ook zal het een hele opluchting voor me zijn als de staat Israël van een roomblanke onschuld blijkt te zijn. Want ik vind ze over het algemeen eigenlijk wel sympathiek die Israëli’s. Maar dat is ook niet wetenschappelijk hard te maken. Wel is het een interessant onderwerp, en het waard om diep in te duiken. Dat zal nog even moeten wachten ik heb een andere keuze gemaakt sorry. Te veel interesses die voorgaan (manuscript Gerrit Krol, Hoe kwam er een einde aan Negara Indonesia Timur, mijn verhalenbundeltje, Oerol, mijn twee katten, het schoonmaken van mijn huis, een paar onafgemaakte schilderijtjes en nog zo wat. Schande! maar zo ben ik nou eenmaal. Ik denk ook dat je meer mensen overtuigd als je er minder emotioneel tegenaan gaat, maar dat moet je zelf weten natuurlijk.

   Like

 37. rob engelsman zegt:

  Je hebt gelijk. Slordig.

  Like

 38. @ rob engelsman, 18 mei 2013 om 22:08
  Nog minder emotioneel? Volgens mij verwar je mij met Martien Pennings (die komt soms een beetje emotioneel over).
  Israël zal vast niet van een ‘roomblanke onschuld’ blijken te zijn, maar wel een humane beschaving temidden van een poel van haat, moordzucht, maffiapraktijken en terreur. En natuurlijk half en heel racisme.

  Like

 39. Pingback: Femke Halsema lijdt op internet even erg als vrouwen in Pakistan (+ update) | E.J. Bron

 40. Pingback: Femke Halsema , de steelneger en de bajes-Jood: wij gedenken Nationale Collaboratiedag | E.J. Bron

 41. Klukkluk zegt:

  Lijkt mij een goed idee dat Liberaal Rechts, Fatsoenlijk Rechts, Libertijnen en andere Vrijheidslievende lieden zich meer verenigen en via de PON hun stem en feiten laten horen. Schelden doet geen pijn, heb ik vroeger geleerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s