Steeds meer moskeeën: De islam dringt het Baskenland binnen

De Baskische regionale regering in het noorden van Spanje heeft een omstreden ontwerp voor een nieuwe wet over religieuze instellingen voorgelegd, volgens welke voor moskeeën en gebedsruimten, die een capaciteit van minder dan 300 mensen bezitten, geen toestemming vooraf van de locale regering meer nodig is. Het wetsontwerp heeft gezorgd voor aanzienlijk verzet bij gedelegeerden van alle politieke richtingen, die vrezen, dat deze nieuwe maatregel het onbelemmerde opdringen van nieuwe moskeeën in het hele Baskenland kan veroorzaken. Een bericht van Soeren Kern van het Gatestone Institute over de situatie in het Baskenland.

Javier Maroto, de burgemeester van de Baskische hoofdstad Vitoria-Gasteiz, verklaarde in een interview, dat als praktisch gevolg van de nieuwe wetgeving “iedere fruit- en groentewinkel veranderd kan worden in een moskee en dat de autoriteiten daar niets tegen kunnen doen.” Hij kondigde aan om zich tegen de nieuwe wet te gaan verzetten, aangezien deze volgens hem tot gevolg zou hebben dat “moskeeën als paddenstoelen uit de grond zouden schieten”.  Het debat werd aangewakkerd door het feit, dat op grond van een nieuwe peiling één op de vier Basken geen moskee in zijn buurt wenst en volgens een officieel onderzoek van de Baskische regionale regering één op de vijf ook geen moslim als buurman zou willen hebben.

Dit onderzoek, met de titel “Religieuze veelvoud”, werd door de Baskische regering in opdracht gegeven als deel van de inspanningen om openbare steun voor de nieuwe wet te verkrijgen. Uit de peiling bleek, dat weliswaar bijna de helft van de Basken al eens persoonlijk met moslims te maken had gehad, maar dat 49% van de Basken zich uitspreekt tegen de bouw van meer moskeeën in het Baskenland. In het Baskenland leven momenteel meer dan 50.000 moslims en er zijn ongeveer 25 officieel toegelaten moskeeën, evenals honderden onofficiële islamitische gebedsruimten en cultuurcentra.

Salafistisch jaarcongres in het Baskenland

De meest uit Algerije, Marokko, Pakistan en Afrika ten zuiden van de Sahara afkomstige moslims, die tegenwoordig in de Baskische regio leven, treden de laatste jaren in toenemende mate zelfbewuster op. In mei 2011 kwamen in de Baskische stad Trápaga meer dan 2500 radicale moslims bijeen voor hun derde salafistische jaarcongres. De voorzitter van het congres, een Marokkaan genaamd Jamal Ennaciri, verklaarde, dat het doel van de bijeenkomst zou zijn om manieren te vinden om samen te leven met de Spanjaarden. Hij noemde het congres een “interculturele dialoog”.

Het Salafisme is een tak van de radicale islam, die een islamitisch rijk (het Kalifaat) in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Europa, vooral echter in Spanje nastreeft. Het Kalifaat dient uitsluitend door het islamitische shariarecht geregeerd te worden, dat zowel voor moslims als niet-moslims dient te gelden. De salafisten beschouwen de democratie als een illegale regeringsvorm, omdat zij door mensen en niet door Allah werd ingesteld.

Islamitische gemeenschap beklaagt de “verdrijving” uit Spanje

In oktober 2010 vonden de inwoners van de Baskische stad Bilbao in hun brievenbus een in het Spaans en Arabisch geschreven reclamefolder van de islamitische geloofsgemeenschap van Bilbao, waarin hen werd gevraagd om schenkingen voor een 650 m² grote moskee, waarvan de bouwkosten € 550.000,- zouden bedragen. Tot voor kort was de volgende verklaring op de website van de islamitische geloofsgemeenschap te vinden:

Wij werden in het jaar 1609 (uit Spanje) verdreven. Dat is eigenlijk helemaal niet zo lang geleden en de echo van Al-Andalus klinkt nog overal na in het dal van de Ebro (in Spanje dus). Wij zijn nu teruggekomen en zullen hier blijven, Insha´ Allah (als Allah het wil).

Al-Andalus was de Arabische naam voor die delen van Spanje, die van 711 tot 1492 door islamitische veroveraars werden geregeerd. Veel moslims geloven daarom, dat de gebieden, die zij tijdens de Spaanse Reconquista zijn kwijtgeraakt, nog altijd van hen zijn en dat zij er recht op hebben hier naartoe terug te keren en hun heerschappij in te stellen – een geloof, dat berust op het islamitische voorschrift, dat gebieden, die ooit door moslims werden bezet, voor altijd onder islamitische heerschappij moeten staan.

Tsjetsjeen beraamt moord op christelijke schoonzoon

In december 2011 vestigde de islamitische sharia in het Baskenland nadrukkelijk de aandacht op zich, toen een Tsjetsjeense immigrant zijn 24-jarige schoonzoon, een Christen, wilde vermoorden, omdat deze met zijn 19-jarige dochter was getrouwd. Het slachtoffer, dat vanwege de tegen hem uitgesproken islamitische “doodsfatwa” slechts optreedt onder het pseudoniem Julián Gómez, verklaarde: “Mijn schoonvader wil me vermoorden om zijn eer terug te winnen, omdat ik christen ben en met zijn islamitische dochter ben getrouwd. Zijn dochter zou volgens hem alleen met een Tsjetsjeense moslim hebben mogen trouwen”. De dochter op haar beurt zei: “Het is net een horrorfilm, maar dat is het niet, want ik twijfel er niet aan dat mijn vader mijn man zou willen vermoorden om zijn wil door te drukken. Hij wil me terugsturen naar Tsjetsjenië. Mijn vader wil, dat ik alleen onze moedertaal spreek en me concentreer op onze Tsjetsjeense cultuur en religie. Maar ik ben Spaanse. Ik was vijf jaar oud toen ik hier naartoe kwam. Dat kan toch niet waar zijn.”

In november 2011 stak in het district Santutxu van de stad Bilbao een moslim een 65-jarige man dood en verwondde nog zes andere personen, voordat hij door buurtbewoners overmeesterd en door de plaatselijke politie gearresteerd werd.

Heftige ruzie om moskeebouw in Bilbao

In oktober 2011 protesteerden honderden inwoners van Bilbao tegen de bouw van een nieuwe moskee in het stadsdeel Basurto. Iñaki Azkuna, de burgemeester van Bilbao, verklaarde, dat er al “genoeg” moskeeën in de stad zouden zijn en dat hij zich tegen de bouw van nog eentje zou verzetten. Redouan El Farah, een woordvoerder van de plaatselijke islamitische gemeenschap, verklaarde daarop de “oorlog”: “Wij zullen niet opgeven. We zullen verder vechten, totdat de moskee gebouwd wordt”.

In juni 2011 moesten de inwoners van de Baskische stad Vitoria zich verdedigen tegen woedende Pakistani, die in het district Zaramaga een moskee willen bouwen. De Pakistani organiseerden een optocht naar het stadhuis en eisten daar de “inachtneming van de vrijheid van godsdienst”.

Halal-menu´s op meer dan de helft van de scholen

In december 2010 hadden 24 islamitische verenigingen zich aaneengesloten tot de Islamitische Raad van het Baskenland. Deze islamitische raad, die als aanspreekpartner tussen de in de Baskische regio levende moslims en de regionale regering wil fungeren, zet zich in voor de invoering van speciale islamitische spijzen op de openbare scholen van het Baskenland, voor speciaal voor moslims gereserveerde afdelingen op stedelijke begraafplaatsen en voor de bouw van nieuwe moskeeën. In juni 2011 bleek, dat al 60% van de 480 openbare scholen in het Baskenland speciale halal-maaltijden aanbieden aan islamitische leerlingen. Islamitische ouders oefenen steeds meer druk uit op plaatselijke onderwijsautoriteiten om Arabische lessen op de openbare scholen in te voeren.

De afgelopen jaren heeft de Baskische en Spaanse anti-terreurpolitie tijdens desbetreffende razzia´s al tientallen islamisten in het hele Baskenland gearresteerd. Een van de arrestanten, een Marokkaanse imam genaamd Samir Ben Abdellah, werd in verband gebracht met de treinaanslagen in Madrid in maart 2004, waarbij 191 mensen werden gedood en 1800 gewond raakten. Voor zijn arrestatie probeerde Abdellah in moskeeën in het hele Baskenland toekomstige Jihadisten te rekruteren.

De Islamitische Raad van het Baskenland eiste, dat de Basken de uitbreiding van de islam in hun regio “niet als probleem, maar als kans” zouden moeten beschouwen, want “veelvoud zou iets goeds” zijn. Diegenen, die een sceptische instelling tegenover de islam hebben, worden door de islamitische raad aangeraden zich “om te polen”.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/008455-Immer-mehr-Moscheen-Der-Islam-dringt-ins-Baskenland-ein

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.gatestoneinstitute.org/3057/basque-islam

Auteur: Soeren Kern

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Spanje. Bookmark de permalink .

10 reacties op Steeds meer moskeeën: De islam dringt het Baskenland binnen

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben het nu zo spuugzat met die haatbaarden, dat ik mezelf zou kunnen voorstellen een volgeling van Generaal Franco te zijn. Die heeft Spanje en Europa straks nodig, en de schuld daarvan zijn de RODEN, die door het CULTUURRELATIVISME te promoten, samen te werken met de vileine BILDERBERG KLIEK, Europa inclusief nederland hebben verraden. Misselijk word ik zowel van LINKS als van de HAATBAARDEN!

  Like

 2. Linsky zegt:

  Godverdomme!
  Nou lekkere dag vandaag.
  Eerst die ESM, en nou dit!

  Wel, mensen, als die Basken verneukt en verloren zijn kunnen we het allemaal schudden.
  Die kinderen worden als baby al opgeleid met worstelen en in principe worden Basken als de meest vechtlustige en agressiefste mensen van de wereld beschouwd.

  Deze dag kenmerkt zich door verslagenheid op alle fronten.
  Het is over, finito, gedaan met ons en onze westerse waarden en vrijheid.

  Als dit volk het onderspit heeft gedolven, is er voor ons echt geen hoop meer, geloof me maar.

  Uiteindelijk is daar mee ook aangetoond, hoever de macht van de ‘elites” reikt.
  Niemand ter wereld zal ze kunnen stoppen, niemand!

  Het wordt alleen niet herkend door velen….maar de NWO is gewoon al een feit…….

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, dat ben ik helemaal met U eens. Ik zei nog tegen de vrouw vandaag: “Ben ik blij dat ik geen 18 meer ben”. En ik denk dat U ook wel weet wat ik daarmee bedoel. Verdomme de ISLAMISERING is een feit!

  Like

 4. Linsky zegt:

  Dat de mens niet zonder hoop kan begrijp ik, maar in een uitzichtloze positie is optimisme ongerechtvaardigd en derhalve opportunisme.

  Basken zijn de enigen ter wereld die hun echt hun tegenstanders te grazen namen, en vrijwel geen buitenstaanders en onschuldige slachtoffers maakten. Ze richten zich nooit uit lafheid tegen anderen om daar hun vijand mee te chanteren. Zelfs temidden van een stoet, optocht, wisten ze exact de personen er uit te pikken die zij hebben wilde.

  Je kunt zeggen wat je wilt van ze, maar het zijn de vechtjassen van oudsher geweest. Nu die de strijd hebben verloren is het echt gewoon verloren, voor ons, want ik ken geen mensen die meer eendracht hadden dan zij, ondanks dat ze ook gespeten waren in twee concurrerende partijen.

  Voor wie het interesseert, hier een goede uitgebreide website met de hele geschiedenis van de Basken en hun strijd.
  https://sites.google.com/site/debaskenenhunstrijd/

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Behoeft geen verdere uitleg, dacht ik zo.
  http://vladtepesblog.com/?p=24546

  Like

 6. Columnist zegt:

  “Zijn dochter zou volgens hem alleen met een Tsjetsjeense moslim hebben mogen trouwen”

  En dus niet met een ander soort moslim? Overigens zijn er mensen die denken dat Basken en Tsjetsjenen aan elkaar verwant zijn.

  Like

 7. Ad zegt:

  Ik hoop dat de Basken nu de handen ineen slaan en de moslims de voet dwars zetten. Ik zou ook geen moslim als buurman willen hebben of een moskee in mijn buurt. Het zou het ergste zijn wat er kan gebeuren. Ze moeten die haatbaarden meteen terugsturen en nooit meer toelaten.

  Like

 8. Linsky zegt:

  Misschien als je het ze vriendelijk vraagt ?!

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  @Ad, 20:58 De inhoud van de 2e zin van je bijdrage gaat in dit land niet op. Ik kreeg “ze” nl.
  door boven-ons-gestelden met linkse sympathieën als buren OPGEDRONGEN…!!!

  Like

 10. Columnist zegt:

  Met de ETA hebben de Basken al een verzetsstructuur.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s