De duisternis tegemoet

(Door: Melanie Phillips)

Het gaat maar door, deze krankzinnige vendetta, die we niet bij zijn ware naam mogen noemen, tegen Israël en de Joden, het gaat door met een geobsedeerde intensiteit, met een alarmerend en verbazingwekkend fanatisme en eenzelfde hevigheid, die momenteel feitelijk zonder een kritische aantekening voorbij trekt aan de bredere Britse samenleving.

Gisteravond werd Richard Millett mishandeld en op een racistische manier uitgescholden tijdens een bijeenkomt van het Palestijnse Genootschap op de School voor Oriëntaalse en Afrikaanse studies (SOAS) in Londen. Hij is een supporter van Israël, die onvermoeibaar verslag doet, campussen en andere plaatsen afloopt en op die manier de boosaardige anti-Israëlische onverdraagzaamheid aan het licht brengt.

Het  excuus voor dit geweld was dat hij weigerde om met filmen te stoppen – zelfs hoewel het een openbare bijeenkomst was en er volgens hem anderen aanwezig waren die ook filmden. U kunt zijn beeldmateriaal hier zien:

Het afgelopen jaar werd een andere supporter van Israël aangevallen op de SOAS toen deze door een anti-Israël demonstrant in zijn wang werd gebeten – een incident dat ook werd gefilmd. Op het proces dat erop volgde werd het aangeklaagde individu vrijgesproken.

Deze laatste gewelddaad op de SOAS vond plaats een paar dagen na een verbijsterende uitzending van Hard Talk op de BBC TV, waarin Sarah Montague de Joods-Amerikaanse Norman Finkelstein, een blijkbaar rabiate Israëlhater, interviewde.

Dat de BBC een platform bood voor dit verderfelijk individu was erg genoeg. Maar om hem in te leiden deelt Montague het volgende mee:

‘Amerikaanse presidenten zijn lange tijd bekritiseerd, omdat zij te dienstbaar zijn aan de Joodse lobby. De Amerikaanse joden beïnvloeden de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten en dat verklaart hun niet aflatende steun aan Israël’.

Nu is het mogelijk dat zij dit niet als een feit naar voren bracht, maar slechts om de zienswijze van dergelijke critici weer te geven, om de discussie in te leiden. Maar zij merkte verder op:

‘Dus wat gaat er gebeuren als Amerikaanse Joden geen liefde voor Israël meer opbrengen? Dat is wat er volgens de Joods-Amerikaanse academicus Norman Finkelstein aan de gang is… Kan hij gelijk hebben? En als dat zo is, wat betekent dat dan voor de politiek in het Midden-Oosten?´

Als we, alles welbeschouwd, naar haar introductie kijken, dan was er niets dat suggereerde dat zij slechts de zienswijze weergaf van degenen die beweren dat de ‘Joodse Lobby’ het buitenlandse politieke beleid van de Verenigde Staten controleert. Het lijkt erop dat zij dit als een feit verkondigde.

Met andere woorden, de BBC is nu aan het leuren met de oeroude raciale laster dat de Joden een ongeëvenaarde controle uitoefenen op de uitvoering van de macht. En dat is onverbloemde Jodenhaat. Door de BBC. Het Britse publiek heeft hiervoor betaald. De BBC zal geen verslag doen van de moslimfactor voor wat betreft de pedofiele bendes in de noordelijke steden, maar zij zullen zeker de Joodse mensen in diskrediet brengen door een beruchte karikatuur als een feit mee te delen.

Het angstaanjagende is dat de BBC werkelijk schijnt te geloven dat de Amerikaanse Joden de uitvoering van het presidentschap onder controle hebben. Daarom behandelen zij dit individu als een legitieme bijdrager aan het publieke debat, hoewel zijn verslag als volgt wordt beschreven door de CAMERA (een commissie die er op toeziet dat er op de juiste wijze verslag gedaan wordt over de problematiek in het Midden-Oosten):

‘Finkelstein heeft opgeroepen tot solidariteit met Hezbollah, hij heeft Israël bespot als een “krankzinnige staat”, “een gestoorde staat” en “een satanische staat”, geneigd tot oorlogvoeren. Hij bestempelt Joodse leiders, die betrokken waren bij de Holocaust schadeloosstelling, als ‘gangsters’ en ‘oplichters’, noemt de Holocaust overlever Eli Wiesel ‘de inwonende clown van het Holocaust circus’. Hij noemt Israëli’s ‘satanische, narcistische mensen’ en beweert dat Israël een ‘slachting, een moordpartij’ begaat in Gaza en ‘oorlog, oorlog en nog eens oorlog’ wil.

Met de BBC, die zendtijd geeft aan dit soort anti-Joods venijn, dat ooit beperkt was tot de neonazi’s en hun soortgenoten, zijn opnieuw de demonen van de irrationaliteit met betrekking tot de Joden de goedgelovigen op een angstaanjagende manier aan het hersenspoelen. En net als in de jaren-30 zijn het de moreel verhevenen en de hoog opgeleiden die Groot-Brittannië deze duisternis binnenvoeren – onder de dekmantel van haat jegens het Joodse thuisland.

In maart riepen een stelletje ‘lieverdjes’ (populaire acteurs), waaronder Emma Thompson, Richard Wilson en Alexei Sayle, op tot een boycot van het Habima Theater, dat de Koopman van Venetië (o, ironie!) van Shakespeare in het Hebreeuws heeft uitgevoerd in het theater de Globe in Londen. Dit was op grond van wat zij beschreven als de ‘politiek van uitsluiting’ van Israël tegen de Palestijnen en Israëls ‘mensenrechtenschendingen en de illegale kolonisatie van bezet land’.

Goeie genade – – moeten we lachen of huilen bij zulk hersenloos napraten van aantoonbare leugens? Helemaal los van het feit dat Habima volledig apolitiek is en dat zo’n roep om een culturele boycot, zoals de auteur Howard Jacobson deze onder woorden brengt, Kafkaiaans is, hebben deze hoogmoedige zielen geroepen om een boycot van Libanon, waar Palestijnen worden uitgesloten van burgerrechten? Hebben ze geroepen om een boycot van Syrië, waar talrijke duizenden zijn afgeslacht? Hebben ze geroepen om een boycot van Iran vanwege de dreiging van een tweede genocide op de Joden en vanwege het gevangenzetten, het martelen, het stenigen en het ophangen van hun eigen dissidenten, vrouwen en homo’s?

Hebben ze eigenlijk geroepen om een boycot van de Palestijnse autoriteiten vanwege het censureren en het intimideren van Palestijnse en westerse journalisten en vanwege het herenspoelen van Palestijnse kinderen met nazi-achtige propaganda om hen op te voeden met haat en moordzucht tegen de Joden en de Israëli’s?

Nee, natuurlijk niet. Het enige land dat zij willen boycotten is het enige land in het hele Midden-Oosten dat werkelijk een democratie is, dat mensenrechten aan alle burgers waarborgt, dat vrijheid van godsdienst aan alle religies toestaat, dat vrouwen als gelijken behandelt en het welzijn en de vrijheden van homoseksuele mensen beschermt – en dat in zijn eigen ziekenhuizen, naast zijn eigen burgers, ook Palestijnen behandelt van deze ‘uitgesloten’ gebieden, met inbegrip van diegenen die proberen zoveel mogelijk Israëlische burgers te vermoorden.

Deze irrationele obsessie is een vorm van krankzinnigheid. Het is angstaanjagend. En niemand in de wijdere omgeving zegt er iets van.

Bron:

http://phillipsblog.dailymail.co.uk/2012/05/into-the-darkness.html

Auteur: Melanie Phillips

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

9 reacties op De duisternis tegemoet

 1. Marijke . zegt:

  De BBC is al lang een afval putje geworden.

  Like

 2. Columnist zegt:

  Een andere gevaarlijke, antisemitische klootzak is Tim Wise, die geregeld zwarten met debielen vergelijkt.

  Like

 3. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Het is werkelijk angstaanjagend.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  @ Roelf-Jan Wentholt: ‘Het is werkelijk angstaanjagend’.

  En deprimerend, Roelf-Jan. Wat een energie steken we er in om de mensen te waarschuwen.

  Soms heb ik het gevoel: ‘wat levert het op’?

  Liberaal/links, die we zouden moeten bereiken, hebben nog altijd als Credo:

  ‘Niet willen horen, niet willen zien en zwijgen’.

  Like

 5. Henk.V zegt:

  Norman Finkelstein is een laag gezonken nestbevuiler, maar helaas niet de enige.
  Ook in Israël zelf roepen er wel joden op om de staat Israël te gronde te richten. Het zijn dit soort types dat door ”links” naar voren wordt gehaald, bewonderd , gekoesterd en tot voorbeeld gesteld..

  Maar is dat een wonder?
  Helaas niet. Finkelstein c.s. zijn namelijk ook zeer links en wat zij allen met onze politiek correcte ”elite” gemeen hebben is niet alleen de tendens tot zelfhaat en afkeer van ”het eigene”. maar -merkwaardig genoeg, in tegenspraak tot die zogenaamde zelfhaat-!- een niet al te bescheiden uitgevallen vermoeden dat men tot een moreel hoogstaande kaste behoort.
  Het moreel besef in de politiek correcte hoek is zo hoog ontwikkeld dat men daaraan het recht ontleent IEDERE anders denkende OGENBLIKKELIJK te demoniseren en in een hoek te drijven..
  En daarbij zijn ALLE middelen geoorloofd.
  Het wordt ons nu wel duidelijk: de ”ware, wereldwijde, blijvende vrede” moet met geweld worden afgedwongen.
  Wij gaan geen vreedzame tijden tegemoet, helaas.

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Ze is echt bang en wanhopig, Melanie Phillips.
  En het is inderdaad alsof de gekte steeds intenser wordt.
  Parallel heb ik ook steeds meer de overtuiging dat er een apokalyptische scheiding der geesten bezig is.
  Ik denk ook niet dat onze vijanden, de linkse collaborateurs, nog te overtuigen zijn, ze hebben té veel en té lang in té veel leugens geïnvesteerd.
  Goede keus trouwens, Wachteres, om dit te vertalen.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  @ Martien Pennings

  Ik heb iets met Melanie Phillips. Vederso heeft dat blijkbaar door, want, zo gauw er een nieuw geschikt stuk van haar is, stuurt hij het door aan mij.

  Ik vind haar een bewonderenswaardige vrouw die goed kan analyseren en haar analyses nog beter onder woorden kan brengen. Dat maakt het vertalen van haar stukken trouwens niet eenvoudig. Het merkwaardige is, hoeveel te meer een artikel van haar mij aanspreekt, hoeveel te beter lukt de vertaling.

  In 2005/6 heeft ze het boek Londonistan al geschreven. Het heeft tig herdrukken, maar wat is het uiteindelijke resultaat?

  Ach, op het ogenblik zie ik het allemaal niet zo zitten, geloof ik.

  Dat komt wel weer. Morgen ga ik die lange stukken van jou lezen. Daar moet ik echt de tijd voor nemen. Altijd leerzaam.

  Like

 8. Kafir Harby zegt:

  Waarom pleegt deze “self-hating jew” geen zelfmoord om de wereld te verlossen van een verdwaasde haatprediker?

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Zover is het al gekomen, dat door de invloed van de linkse krachten, vredelievende andersdenkenden monddood worden gemaakt. Ik heb het zelf helaas ervaren, ik kreeg een half jaar terug een ban bij elsevier, en vanaf vandaag een ban op de dagelijkse standaard. Je mag dus niet kritisch zijn op de EU, op de ESM en op de Islam. Wat voor tijden maken wij mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s