Verzameling islamkritische citaten

Hoe belangrijke mensen over de islam denken

Zafer Senocak (Turkse schrijver):

“Ook al willen de meeste moslims het niet toegeven, de terreur komt uit het hart van de islam, hij komt rechtstreeks uit de koran”.

Kardinaal Karl Lehmann:

“De islam heeft op een bepaalde manier toch een ongebroken relatie tot geweld: De god, die zich altijd laat gelden. Mohammed is een krijger, die overwint”.

Ewald von Kleist (verzetsstrijder tegen Hitler):

“We kunnen ons allemaal nog herinneren aan de beelden, hoe de Iraanse kinderen met groene banden om het hoofd het machinegeweervuur van de Irakezen inliepen. De ouders hebben dat laten gebeuren, omdat zij geloofden, dat hun kinderen de wil van Allah zouden vervullen”.

Adolf Hitler:

“Het christendom is zo krachteloos, we zouden nog beter het Mohammedanisme hebben kunnen overnemen, deze leer van de beloning van het heldendom: alleen de strijder heeft de zevende hemel! De Germanen zouden hiermee de wereld veroverd hebben, alleen door het Christendom zijn we hiervan afgehouden”.

Heinrich Himmler:

“Ik moet zeggen, ik heb helemaal niets tegen de islam, want hij voedt in deze Bosnische SS-divisie Handschar zijn mensen voor me op en belooft aan hen de hemel als ze gevochten hebben en in de strijd gesneuveld zijn. Een voor soldaten praktische en sympathieke religie!”

Grootmoefti Mohammed Amin al-Husseini:

“De vriendschap tussen moslims en Duitsers is veel sterker geworden, omdat het nationaalsocialisme in veel opzichten parallel loopt aan de islamitische wereldbeschouwing. De raakvlakken zijn: Het monotheïsme en de eenheid van de leiding. De islam als ordenende macht. De strijd, de gemeenschap, de familie en de jongeren. De relatie tot de Joden. De verheerlijking van het werk en van het creëren”.

Mustafa Kemal Atatürk:

“Islam – deze onbegrijpelijke theologie van een immorele Bedoeïen, is een rottend kadaver, dat ons lichaam vergiftigt”.

Ayatollah Sadeq Khalkhali:

“Tegenstanders van het doden hebben geen plaats in de islam! Onze profeet doodde met zijn eigen gezegende handen!:

Voltaire (Frans filosoof en schrijver):

“De koran onderwijst angst, haat, verachting voor anderen, moord als legitiem middel ter verbreiding en tot het behoud van deze satansleer, hij praat slecht over vrouwen, deelt mensen in klassen in, eist bloed en steeds opnieuw bloed. Maar dat een kamelenhandelaar in zijn nest opstand veroorzaakt, dat hij zijn medeburgers wil doen geloven dat hij gepraat zou hebben met de aartsengel Gabriel; dat hij zich erop voorstaat naar de hemel te zijn ontrukt en daar een deel van zijn onverteerbare boek ontvangen te hebben, dat op iedere bladzijde het gezonde mensenverstand doet beven, dat hij, om dit werk respect te verschaffen, zijn vaderland met vuur en zwaard bedekt, dat hij vaders wurgt, dochters wegsleept, dat hij de overwonnenen de vrije keuze laat tussen de dood en zijn geloof: Dat is zeer zeker iets, dat geen mens kan verontschuldigen, tenzij hij als Turk ter wereld is gekomen, tenzij het bijgeloof bij hem ieder natuurlijk licht van de rede heeft verstikt”.

Friedrich II., koning van Pruisen:

“Mohammed was niet vroom, hij was slechts een bedrieger, die gebruik maakte van de religie om zijn rijk en zijn heerschappij op te richten”.

Winston Churchill:

“Ver verwijderd van zijn ondergang, is het Mohammedanisme een militant, bekeringsijverig geloof. Als het Christendom niet in de sterke armen van de wetenschap geborgen zou zijn, dan zou de beschaving van het moderne Europa ten onder kunnen gaan”.

Karl Marx:

“De koran deelt de wereld in gelovigen en ongelovigen in. De ongelovige is ´harby´, d.w.z. de vijand. De islam veracht de natie van de ongelovigen en creëert een toestand van permanente vijandigheid tussen moslims en ongelovigen”.

Manuel II. (Byzantijnse keizer, geciteerd door paus Benedictus XVI.):

“Toon mij eens wat Mohammed voor nieuws heeft gebracht en je zult alleen slechte en inhumane dingen vinden zoals deze, dat hij opdracht heeft gegeven om het geloof, dat hij predikte, met het zwaard te verbreiden”.

Alice Schwarzer (Duits feministe):

“De hoofddoek is de vlag van de islamitische kruistocht. Deze islamitische kruisvaarders zijn de fascisten van de 21e eeuw”.

Dr. Younus Shaikh (Indische rationalist en Verlichter):

“In geen enkele andere cultuur, laat staan religie, is de codificatie van moord, roof, slavernij of tribuutafpersing als religieuze plicht te vinden”.

Herbert Rosendorfer (schrijver):

“Mohammed stelde zijn koran samen, waarvan hij beweerde, dat een engel hem deze gedicteerd of ingefluisterd zou hebben… en als het hem in zijn politieke kraam te pas kwam, verscheen altijd de engel en verschafte hem een passende soera tegen zijn vijanden”.

Alexis de Tocqueville (Frans publicist, politicus en historicus):

“Ik heb de koran intensief bestudeerd. Mijn studies overtuigden mij ervan, dat er maar weinig religies in de wereld zijn geweest, die voor de mensheid zo dodelijk waren als die van Mohammed. Voor zover ik kan beoordelen, is zij de drijvende kracht achter het verval, dat tegenwoordig zo duidelijk wordt in de islamitische wereld. Hoewel het mohammedanisme niet helemaal zo absurd is als de veelgoderij uit oude tijden, zijn z´n sociale en politieke tendensen volgens mij in hoge mate angstaanjagend. Daarom zie ik het in vergelijking tot het heidendom als achteruitgang, niet als vooruitgang”.

Gustave Flaubert (Franse schrijver):

“In naam van de mensheid eis ik, dat de zwarte steen vermalen, zijn stof in de wind gestrooid, Mekka verwoest en het graf van Mohammed onteerd word. Dat is de manier om tegen het fanatisme op te treden”.

William Muir (een van de belangrijkste Britse islamwetenschappers):

“Mohammed´s zwaard en de koran zijn de dodelijkste vijanden van de beschaving, de waarheid en de vrijheid, die de mensheid tot nu toe heeft meegemaakt”.

John Quincy Adams (zesde president van de VS):

“In de 7e eeuw van de christelijke tijdrekening dook er een rondtrekkende Bedoeïen uit de stam van Hagar op (bedoeld wordt Mohammed), die uit de nieuwe leer van Jezus het geloof in en de hoop op onsterfelijkheid overnam. Maar hij verdraaide de leer tot onherkenbaarheid en haalde hem door het slijk door in zijn religie alle loon, alle hoop goot in de vorm van seksuele beloning. Hij vergiftigde de bron van het menselijke geluk door vrouwen te denigreren en polygamie toe te staan; en hij verklaarde, als deel van zijn religie, de rest van de mensheid de totale, op vernietiging gerichte oorlog. De essentie van deze religie waren lust en geweld – wat de brutale boven de spirituele natuur van de mensen verhief. Tussen deze beide religies (Christendom en islam) woedt al twaalf eeuwen lang oorlog. En zolang de genadeloze, niet onderhandelbare dogma´s van de valse profeet menselijk handelen voorstuwen, zal er nooit vrede op aarde zijn”.

Hilaire Belloc (Britse schrijver):  

“Sinds de religie van de islam in het Westen verscheen, waren haar aanhangers als wolven en tijgers tegenover leden van alle andere naties, alles verscheurend wat in hun genadeloze klauwen viel, fijngemalen tussen hun ijzeren tanden; ontelbare steden zo grondig uitgeroeid, dat alleen nog hun naam bestaat; zoveel landen, ooit paradijzen, nu verlaten woestenijen; zoveel ooit talrijke en machtige rijken, van de aardbodem verdwenen! Zo was en is tot op de dag van vandaag het woeden, de toorn en de wraak van deze vernietigers van de mensheid”.

Oriana Fallaci (Italiaanse journaliste en schrijfster):

“Europa is europa niet meer, het is Eurabië, een kolonie van de islam, waar de islamitische invasie niet alleen lichamelijk voortschrijdt, maar ook op geestelijk en cultureel niveau. Onderworpenheid tegenover de veroveraars heeft de democratie vergiftigd, met duidelijke consequenties voor de vrijheid van gedachten en voor het concept van de vrijheid zelf”.

Cahit Kaya (Voorzitter van de Centrale Raad van ex-moslims in Oostenrijk):

“Er zijn zeer bedenkelijke moskeeverenigingen actief, die massief onder jongeren missioneren en uiterst racistische en antisemitische ideologieën verbreiden. Met democratie heeft dit niets meer te maken. In deze clubs wordt o.a. de haat tegen het Westen aangewakkerd en een door Turkse islamisten aangevoerde islamitische ´Herrenreligie´ gepropageerd. Integratie wordt volledig afgewezen en actief bestreden”.

Bron:

http://michael-mannheimer.info/2012/05/17/fundstelle-des-tages-zusammenstellung-islamkritischer-zitate/

Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

19 reacties op Verzameling islamkritische citaten

 1. Linsky zegt:

  Leuk, al die citaten zo bij elkaar. 

  Ik heb er ook een paar;

  “Het leven is voor hen die hun licht ontsteken, niet voor wie het dooft!”
  “ moslims hebben geen recht op leven omdat zij de dood verkiezen boven het leven.”

  Linsky

  Like

 2. Linsky zegt:

  Nog een paar. 🙂
  “Als je zelf een licht bent, hoef je dat van een ander niet te volgen.”

  “Wie geen zin geeft aan het leven, geeft dat ook niet aan de dood.”

  De wijze onderwijst zichzelf, moslims proberen anderen wat wijs te maken.”
  Linsky.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Hier is de verzameling van AP: http://www.amsterdampost.nl/citaten-over-de-islam/.
  Nb, er schijnen verschillende versies te zijn van de quote van Atatürk. Waar hem hier onbegrijpelijk wordt toegedicht moet vrijwel zeker ABSURDE zijn.
  Zelf vind ik de quote van Von Kleist ook erg sterk.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Verdomme, heb ik een hoop moeite gedaan in het verzamelen en staan de meeste hier op een rij.
  Alweer een pak papier.

  Ik heb ze nog niet gelezen maar ik denk toch dat er eentje van een egyptenaar niet staat.

  Het grote voordeel van het westen over de islam is de democratie.
  Het geeft jullie de mogelijkheid over alles na te denken en te praten waardoor je de geest kunt ontwikkelen.

  Like

 5. E.J. Bron zegt:

  @louis

  Het is slechts een bloemlezing. Ik heb hier al eens eerder een artikeltje aan gewijd op AP:

  http://www.amsterdampost.nl/citaten-over-de-islam/

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  @EJ: zie 13:28

  Like

 7. Marc Bouwman zegt:

  Prima deze citaten. Het zou praktisch geweest zijn als in de bronvermelding, behalve de persoon zelf, ook de naam van de tekst aangegeven zou zijn.

  Like

 8. Marc Bouwman zegt:

  Mooi deze citaten. Het zou praktisch geweest zijn als ook de tekst genoemd wordt waarin deze personen deze uitspraken doen.

  Like

 9. Linsky zegt:

  Yep, en het hoofdstuk, liever het hele boek en de schrijver, eventuele vertaler, en de uitgever zou ook wel fijn zijn ! 🙂

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  @Linksky: Gutave Flaubert’s quote is te vinden op pag. 262 van zijn verzamelde proza HAAT IS EEN DEUGD, ISBN 9029517174/nur320 Uitg. http://www.arbeiderspers.nl
  Franse versie(vind ik zelf mooier) aan het eind van: http://tinyur.com/3wdvven

  Like

 11. Linsky zegt:

  Deckzeijl,
  dat was ironisch bedoeld hoor, en retorisch?
  Ik heb mijn buik vol van al die boeken. Soms denk ik zelfs dat er maar van Staatswege een algemeen verbod op het maken van die dingen moest komen!

  Ik dacht eigenlijk, laten we Mark wat behulpzaam zijn bij het verkrijgen van de nodige informatie van E.J., voor ie weer in discussies treed . 🙂

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Kon aan je schrijfwerk van 16:32 niet aflezen of je het nou serieus, ironisch(??) of zelfs sarcastisch bedoelt, Linsky. Maar ik weet zeker dat een ander wel wat aan m’n info heeft en daar is ’t mij uiteindelijk om te doen.

  Like

 13. Linsky zegt:

  Deckzeijl…je bent gewoon te goed voor deze wereld! 🙂

  Like

 14. Linsky zegt:

  Hier nog een citaat;

  Egyptische filosoof waarschuwt voor bedrog en oorlogszucht Moslim Broederschap
  ‘Vreemde en zorgwekkende band tussen Moslim Broederschap en Amerikaanse regering’ – ‘Geen ruimte in Egypte voor rationeel denken’

  Abdel Moneim Abol Futuh wordt gesteund door de ‘Sharia’ salafisten en is tevens de onofficiële (schaduw)kandidaat van de Moslim Broederschap. Hij maakt grote kans de nieuwe president van Egypte te worden.

  De Egyptische filosoof en intellectueel Murad Wahba heeft in recente tv-interviews zware kritiek geuit op de Moslim Broederschap die bezig is heel Egypte in zijn macht te krijgen. Wahba verwacht een nieuwe crisis waaruit of de Militaire Raad als overwinnaar tevoorschijn zal komen, of de Broederschap. In het laatste geval zal heel Egypte geïslamiseerd worden en is een nieuwe oorlog tegen Israël volgens hem slechts een kwestie van tijd.

  In het eerste fragment vraagt de interviewer van het Sada Al-Balad tv kanaal hoe het met de Egyptische democratie gesteld staat. ‘Democratie bestaat uit vier onderdelen,’ antwoordt Wahba. ‘Maar wij hebben zelfs niet één daarvan. Dat is niet overdreven. Secularisme en relatief denken bestaan niet, dat wordt als ketterij beschouwd. Op sociaal terrein bemoeien de religieuze autoriteiten zich met alles. (Intellectuele) Verlichting is al sinds de dagen van Sheik Abd Al-Razek tot Taha Hussein en Naguid Mahfouz verboden.’.verder;
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=659500&r=1&tbl_archief=&

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  Ik vind de uitspraak van Frederik van Pruisen, “der alte Fritz”, wel mooi en to the point. Weten jullie dat Frederik een verlicht despoot was, hij had een goed contact met Voltaire, en nodigde deze ook vaak uit om met hem over filosofie en politiek te praten. Verder ben ik het ook met de andere wijzen eens dat de ISLAM een verdorven haat – ideologie is.

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  @Linsky: Te goed..???? je kent me niet eens, waar heb je ’t over?
  O, en da’s cynisch bedoeld.

  Like

 17. 2Crazy2bTrue zegt:

  Het aller mooiste anti islam citaat mis ik echter hier.

  “Een mooie moslim is een dooie moslim.”

  Die leerde ik overigens kennen tijdens de nog onbedorven geschiedenislessen op school in mijn jeugd. Ik weet echter niet meer van wie die afkomstig was.
  Wie…?

  Like

 18. zwetsmajoor zegt:

  Hier nog een alternatieve tekst van het Min. Volksgezondheid.

  .De islam is dodelijk. De islam brengt u en anderen rondom u ernstige schade toe. De islam brengt u en anderen ernstige geestelijke en lichamelijke schade toe. Leden van de islam kunnen niet meer objectief nadenken over de islam. Door de islam loop je risico’s op korte, maar met name op lange termijn. De islam vergroot de kans op een gewelddadige dood van u maar vooral van anderen. De islam is zeer verslavend, begin er niet aan. Bescherm uw kinderen, houdt hen ver van de islam. Moslims zouden meer zorgpremie moeten betalen.

  Like

 19. zwetsmajoor zegt:

  ”De islam is militaristisch en imperialistisch. Het heeft andere naties `getraumatiseerd` met zijn `imperiale terreurdaden`. Het volledig ontkennen en onderwerpen van het`individu`, dat waarmerk van islamitische cultuur, is `de bron van alle problemen`. De islamitische macht is `vreesaanjagend`, het onderdrukt onze `ontwikkelingscapaciteiten` en dringt ons dagelijks leven binnen met haar “gefantaseerde dogma`s , hatelijke propagandistische televisiefilms die de ether vervuilen. Het is een macht die ons `onderdrukt`, onze `initiatieven onderdrukt` en onze `hulpbronnen`, `initiatieven` en `ontwikkelingsmogelijkheden` beheerst”.
  Fatima Mernissi in ” Islam and democraty”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s