De Counterjihad beweging

De aanleiding voor dit stuk is de verzuchting van Michael Mannheimer, dat het lijkt alsof de Counterjihad bewegingen, ondanks alle inspanningen, helemaal niets bereiken. Hij noemt het zelf een tijdelijke, defaitistische stemming, of in ieder geval komt het daarbij in de buurt. Ikzelf ben minder pessimistisch. Ooit zal in onze samenleving het kwartje wel vallen, dat heeft het tenslotte bij mij ook gedaan. De opmerking in een reactie van de webmaster van deze onvolprezen website was; dat niet onderschat moet worden hoeveel bezoekers van zogenaamde ‘rechtse’, islamkritische blogs een aantal jaren geleden nog in het multiculturele paradijs leefden, slaat de spijker op z’n kop. Daarom hoeven we misschien niet zo treurig of terneergeslagen te zijn. Er zijn veel meer mensen die vraagtekens zetten bij de sluipende islamisering van Europa dan we misschien denken. Dat dit misschien niet elke dag op de voorpagina van onze kranten staat, hoeft ons niet te doen wanhopen.

Jyllands Posten berichtte over een onderzoek door de Universiteit van Zuid-Denemarken (Odense) hoe vaak begrippen of termen met betrekking tot islam, islamisering en integratie in de kranten voorkwamen en of die cijfers in 2012 waren veranderd. De uitkomst was dat het debat milder was geworden en het debat niet meer met zoveel emotie werd gevoerd. De boodschap was impliciet dat zelfs de Denen tot inkeer waren gekomen. Maar als datzelfde onderzoek, de mate van verschijnen van woorden of begrippen in krantenartikelen en/of reacties, wordt uitgevoerd met andere begrippen en woorden, ziet het plaatje er heel anders uit. De achterliggende redenering is dat de kennis en inzicht in de problematiek van de islamisering dusdanig algemeen is toegenomen, dat de aandacht ook is verschoven naar andere aandachtspunten in vergelijking met tien jaar geleden. Het begrip, dat er in het onderzoek door vrijwilligers  het meest uitspringt, is ‘integratie’, met een toename van ± 20 % en is ook in absolute zin het meest voorkomende begrip in de Deense pers in 2011. Waardevol, maar niet overtuigend, want hoe meet je nu de dagelijkse pesterijen in Vollsmose of in de Bloemenbuurt, zodat je tenslotte besluit maar te verhuizen. Daarover zijn wel harde cijfers beschikbaar, bijvoorbeeld over de trek uit Amsterdam naar Almere en Purmerend.

Tegen de verdrukking van pseudo-CBS onderzoeken in, ervaart de gemiddelde buurman van Mannheimer iets anders dan tien jaar geleden. Hij weet gemiddeld ook veel meer over bijvoorbeeld de islam. Hij heeft inmiddels zo ongeveer begrepen dat de ‘Religie van de Vrede’ zo mogelijk toch niet zo vreedzaam is dan de imam van om de hoek of de multiculturalisten beweren. Tegen de werkelijkheid heeft de ideologie geen verweer. Ofwel, de wal keert het schip, een prachtige dooddoener, maar waar ik vertrouwen in heb.

Peter Carl heeft op Brussels Journal zes essays geschreven over hoe de Counterjihad beweging zich zou moeten organiseren. Zijn hoofdargument is de formulering van het “Argument” en aansluitend een nauwere samenwerking van alle Counterjihad bewegingen waar ook ter wereld. Deze discussie is in Duitsland door de website ‘Politically Incorrect’ in gang gezet. Ook de Aarhus manifestatie van de Europese Defence Leagues was een uiting van die behoefte. Het samengaan van de EDL en de British Freedom Party is er een volgend voorbeeld van.

Maar dat is volgens Peter Carl in zijn serie essays op Brussels Journal onvoldoende om de sharia of de totale islamisering buiten de deur te houden. Volgens hem is het absoluut noodzakelijk om te formuleren waar we VOOR zijn en niet alleen waar we tegen zijn en waar we ons tegen verzetten. Alleen die positieve aanpak zal ook de progressieve, liberale burger, de politieke partij etc.  er van kunnen overtuigen het niet met notoire nazi’s van doen te hebben. De positieve formulering van het ‘Argument’ moet daarom absoluut voorrang hebben in de discussie over de bedreiging waar we tegenover staan. ‘Waar staan we voor!’

Volgens mij is het heel eenvoudig: het is uiteindelijk de grondwet. (wordt vervolgd)

Door:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Counterjihad, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

10 reacties op De Counterjihad beweging

 1. lucky9 zegt:

  Veelbelovende start.
  Ik ben voor de verdediging van de seculiere rechtsstaat waarin de individuele vrijheid en het gelijkheidsbeginsel door de grondwet en alle andere wetten gewaarborgd wordt op het territorium.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Ik wil niet vervelend doen, maar wat heb je aan een wet of grondwet als er geen mens is, die er zich aan houd? (zelfs de overheden niet, die ‘m verzonnen)

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Goed stuk, Vederso!

  Het vrolijkt mij een beetje op. Goed om te weten dat er zoveel meer mensen zich hiermee bezig houden. Daar zouden we veel meer over geinformeerd moeten worden. Over die bewegingen bedoel ik en over wat zij allemaal te bieden hebben en van plan zijn.

  Natuurlijk krijgen we hier al veel info, maar die is vaak over individuele mensen.

  Ik ben benieuwd naar het vervolg

  Like

 4. Linsky zegt:

  Verderso;
  Ik was zo geconcentreerd en geïnspireerd aan het schrijven dat er geen was om echt goed te lezen. Mijn eerder reactie was dan ook tamelijk impulsief, waar ik overigens nog steeds helemaal achter sta.

  Wel frappant echter dat we beiden op hetzelfde moment kennelijk op dezelfde wijze geraakt werden door een beladen uitspraak van Mannheimer.
  Och, ..misschien ook niet, gezien onze gezamenlijk strijd en gevoelens hier.

  Ik ben het zelf wel met hem eens, ook ik voel de enorme terneergeslagenheid van veel schrijvers en strijders . Ik was zelfs zover, dat ik vanmorgen besloot om maar eens op te houden met dat onzinnige gedoe van letters aan elkaar plakken.

  De kudde wil niks horen en hier preken we alleen voor eigen parochie. Toch raakte die verzuchting van Mannheimer me erg diep, waardoor ik de moed vond om op mijn eigen wijze toch een bijdrage te leveren, al was het maar als laatste hoop, als laatste poging het tij te doen keren.

  Ook al zijn we het vaak niet met elkaar eens, we kunnen de energie die daardoor ontstaat ook aanwenden voor de strijd tegen de verderfelijkheden die men ons voorschotelt.

  In ieder geval goed dat je door Melanie Phillips kennelijk ook tot eigen werk wordt geïnspireerd! 🙂 

  Like

 5. vederso zegt:

  @ Linsky. Precies, ik zag meteen, hé Linsky denkt ook in die richting! Kijk es naar het interview (video) van Tommy Robinson. Geweldig.
  @ Wachteres. Ik denk maar; gewoon doorgaan (met lezen)

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Streef naar EENHEID! http://tinyurl.com/69tf4ee

  Like

 7. Pingback: Een snelcursus in Counterjihad | E.J. Bron

 8. friki zegt:

  Wat Peter Carl schrijft in zijn essays over counterjihad is “de” manier om een groot bewustzijn te creeren, helemaal gelezen, dit is volgens mij ook de enige oplossing om onze westerse vrijheden te behouden. Dank E.J.Bron voor deze geweldige website.!!

  Like

 9. E.J. Bron zegt:

  @friki

  Ik dank u voor het compliment friki! 😀

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Ja, en nu gaat ’t erom om deze geweldige website in de lucht te houden, toch?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s