De socialistische Lissabon-slums

Lissabon is vermoedelijk de enige hoofdstad van het Westen waarvan de bevolking daalt, van 800.000 inwoners in 1980 naar ongeveer 500.000 in 2010. De reden zijn niet dalende bevolkingsaantallen, de Portugese bevolking groeit ieder jaar, maar de bouwvallige huizen in de stad. De mensen trekken naar nieuwe woningen buiten de stad. De hele omgeving werd ongecontroleerd bebouwd en staat vol nieuwe gebouwen. Waarom is dat zo? Het is een schoolvoorbeeld van het socialisme.

In Portugal gelden nog huurwetten van vijftig jaar geleden, waarvan iedere Bolsjewist tranen van vreugde in zijn ogen zou krijgen. Van diegene die een huurcontract heeft, gedeeltelijk nog van de ouders geërfd, mag al tientallen jaren lang de huur niet verhoogd worden. Zo zijn er mensen, die voor 150 m² woonruimte € 5,- per maand betalen, en dat al tientallen jaren lang.

Het gevolg daarvan is uiteraard dat geen enkele huiseigenaar iets repareert, en dat ook al tientallen jaren lang. Het regent naar binnen in woningen, dakpannen vallen naar beneden, men laat de huizen regelrecht vervallen. De leegstand is groot, want bezitters van onroerend goed laten hun huizen liever leeg staan dan ze weer eindeloos te verhuren, als ze überhaupt al een goedkope huurder kwijtraken. En daarom zijn er in Lissabon en Porto wijken, die er vanuit de verte pittoresk uitzien, maar als je dichterbij komt en beter kijkt, vind je een slum en ratten.

Komt dat eigenlijk niemand meer bekend voor uit de DDR? Nogmaals 20, 30, 40 jaar socialisme en het arbeiders- en boerenparadijs was letterlijk in elkaar gestort, de nieuwe socialistische betonsilo´s vermoedelijk nog voor de oude huizen uit de tijd van de oprichting van de DDR-staat.

In Portugal gaat de geschiedenis echter door. Wie kon, vertrok naar de omgeving van de stad, kocht met de hulp van de banken een nieuwe woning en kan nu zijn hypotheek niet meer betalen. 80% van de Portugezen heeft een eigen huis. En de banken worden nu met EU-geld gesteund. De Duitse belastingbetaler betaalt dus, als je het zo bekijkt, ook de hypotheken van de Portugezen. En ook dat is socialisme! Hier een van de zeldzame artikelen, die de toestand beschrijft en daar een blog m.b.t. het thema.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/05/die-sozialistischen-lissabon-slums/#more-254748

Auteur: Kewil

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Portugal, socialisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op De socialistische Lissabon-slums

 1. G.Deckzeijl zegt:

  In Portugal schijnen zegge en schrijve ongeveer 45.000 allahschreeuwers rond te lopen.
  Een ridicuul aantal als je dat bv. met onze contreien vergelijkt. Kijkt u maar eens wat er gebeurt
  als dat islamitische “machtsverheffen”* doorzet…http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4624
  *tegenovergestelde van aftrekken of vermenigvuldigen.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Nog weer een hele dringende reden om als de sodemieter de EU te verlaten. We zullen via de solidariteitsfondsen totaal leeggezogen worden, nog afgezien van het feit dat we straks een vervolgingsgekte krijgen van iedereen die ook maar iets ten nadele van onze islamitische gasten durft te zeggen. De Anti-discriminatiemaffia wrijven zich al in de handen. Ze krijgen er een taak bij. Hoera.
  WE ZIJN DOOR ONZE EIGEN ELITE VERRADEN. Het enige wat we nog kunnen doen is ze op 12 september de rekening presenteren. Kunduz-clan naar huis sturen. Socialisme heeft afgedaan. Blijft over: PVV

  Like

 3. G.Deckeijl zegt:

  @M.A.L.S: Juist! http://tinyurl.com/7xy7eh4

  Like

 4. Linsky zegt:

  Protesten in Macedonië teken van groeiende macht islamisten

  Duizenden etnische Albanezen demonstreerden deze week in verschillende Macedonische steden tegen de arrestatie van 20 verdachten van de moord op vijf Macedonische vissers begin april dit jaar. Een aantal van de arrestanten waren radicale islamisten die met de Taliban meevochten in Afghanistan.

  Waarnemers zien de demonstraties als een teken van de groeiende macht van de radicale islam. Diverse demonstranten droegen Saoedische vlaggen en sommigen droegen T-shirts met de tekst ‘Islam zal de wereld regeren’. Ze schreeuwden leuzen als ‘UCK’ ( de beweging van Albanezen in Kosovo) en ‘Groot-Albanië’. De demonstratie was ook gericht tegen de burgemeester van Skopje Izet Medziti, die zich inzet voor integratie.

  Hoogleraar Ivan Babanovski: ‘Deze demonstranten willen niet samenleven met andere bevolkingsgroepen. Ze gebruiken de islam voor een pure etnische staat, wat zal leiden tot conflict in de regio’.

  Veiligheidsexperts schatten dat zo’n 5000 radicale islamitische veteranen uit de Balkanoorlogen in de regio verblijven. Volgens veiligheidsexpert Dzevad Galijašević van het Southeast Europe Expert Team for the Fight against Terrorism and Organised Crime schat het aantal Wahabieten in de region veel hoger. Hij vindt dat de overheden de financiële kanalen met Saoedi-Arabië afsluiten. Bron; nieuwreligieuspeil
  http://www.euractiv.com/enlargement/macedonia-protests-signal-surge-radical-islam-news-512663

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Ik ken die toestand in Portugal.
  Ik zie hier toestanden die ik in de voormailge DDR ook zag.
  Ambtenaren nemen geen verantwoording waardoor procedures vaak heel lang lopen.
  Ze wijzen op een foutje in een aanvraag.
  Je verbeterd dat dient opnieuw en dan komt weer een ander foutje te voorschijn , dus opnieuw
  verbeteren en indienen.

  Als ik een stuk grond koop voor een project ga ik eerst naar het kadaster om te kijken wat de bestemming van de grond en wie de eigenaar is.
  Daarna naar de gemeente om alles te contoleren.
  Dus dit stuk gekocht van de geregistreerde eigenaar..
  Verkavelingsplan ingediend bij de gemeente en na betaling de vergunning gekregen.
  Ik diende aanvraag voor de bouw van 2 huizen in en kreeg na betaling de vergunning.
  Een huis was klaar en ik begon met nr.2 toen 2 ambtenaren van de gemeente mij vroegen naar de bouwverunning.
  Na de opmerking dat ze natuurlijk ook bij hun eigen gemeente hadden kunnen kijken liet ik ze toch maar zien.
  Ze zeiden dat er een klacht was binnengekomen van iemand die zei dat ik op zijn grond bouwde.
  Ik trok me er natuurlijk niets van aan want kon ook niet stoppen.
  Enkele weken later kwam een brief van een rechtbank dat iemand een claim bij die rechtbank had ingediend waar in stond dat die grond van hem was.
  Die brief kwam in juli 2007. Sinds dan ligt het project stil.
  Ik kan geen verkocht huis overdragen en de rechtzaak kan wel tussen 10 en 15 jaar duren.
  In de kadastrale inschrijving was niet te zien dat er iets niet in de haak zou kunnen zijn want dan had ook de gemeente geen vergunningen gegeven.
  Ik kan er niets aan doen is mij gebleken bij navraag aan advocaten enz.
  Zelfs kan ik niet naar Europa want dan moet er eerst een uitspraak liggen.

  Nog een andere mogelijkheid is dat ik de grond nogmaals betaal, maar daar heb ik niet zoveel zin in.

  Like

 6. Marcel zegt:

  Wat eraan te doen is louis portugal word de ndrangheta methode genoemd. Heel verstandig van die lui dat ze de overheid zoveel mogelijk buiten hun prive beslommeringen willen houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s