Een snelcursus in Counterjihad (2)

Het drama van Utøya heeft de discussie over de 3 i’s, islam, islamisering en integratie, op scherp gezet en dat niet alleen in Noorwegen. Peter Carl besteedt er in zijn serie een heel essay aan om te proberen te ontdekken wat de inhoud is van de denkbeelden van Breivik en of dit van belang is voor de Counterjihad beweging. De Noorse blogger ‘The Observer’ is daar zeer kort over; de daden van Breivik, maar ook zijn denkbeelden, zijn totaal verwerpelijk en staan loodrecht op alles waar de Counterjihad beweging voor staat. Hier wil ik proberen samen te vatten wat ‘The Observer’ denkt waar de Counterjihad beweging in het verleden altijd voor stond en waarom dat in de discussie over het “Argument” van Peter Carl van belang is.

Allereerst moeten we, denk ik, niet onderschatten wat de impact van ‘Breivik’ is geweest. De verwarring,  die het gevolg was van de gruweldaden van Breivik, in de Counterjihad beweging was groot. De door mij gewaardeerde Elma Drayer komt in haar column in Trouw ook niet verder dan de niet te beantwoorden vraag of misschien de Noorse samenleving mede verantwoordelijk was voor ‘Breivik’. Die benadering kent Breivik een vorm van rationaliteit toe, die The Observer totaal verwerpt en waar de Counterjihad beweging naar zijn mening ver uit de buurt moet blijven en dat ook doet. “Er is geen enkel bewijs dat iemand uit de Counterjihad beweging heeft opgeroepen tot vergelijkbare terroristische daden als die van Breivik”, aldus The Observer.  Even afgezien van het feit dat het voor een gemiddelde Noor waarschijnlijk van belang is om zich te distantiëren van ‘Breivik’, is de onderstaande opsomming van waarden en uitgangspunten voor de Counterjihad van The Observer belangrijk. De complicatie hierbij is dat The Observer deze cruciale uitgangspunten in een negatieve context formuleert. Dat is in Noorwegen en de daar aanwezige, absurde ‘political correctness’ wel begrijpelijk, maar ik wil proberen ze in positieve termen te vertalen, maar dat zal niet overal lukken.

Hij plaatst de uitgangspunten tegenover de dogmatiek van ‘Links’. Hij sluit de geformuleerde uitgangspunten “Waar staan we voor?” als het ware op in de controverse met de progressieve, multiculturele ideologie van ‘Links’. Dat zouden we niet moeten doen, maar het is heel moeilijk om daaraan te ontsnappen. De reden dat er zoiets als een Counterjihad bestaat, is niet omdat de islam zo vredelievend is, integendeel, zoals ‘The Observer’ zelf naar voren brengt, hij bestaat ook onafhankelijk van elke socialistisch “angehauchte” ideologie. Tenminste, volgens Peter Carl zou dat zo kunnen zijn, maar misschien zijn er, volgens Peter Carl, raakvlakken waarop beide richtingen elkaar zouden kunnen vinden. Hieronder eerst het lijstje met de ‘argumenten’ van The Observer.

– De Counterjihad beweging wil de rechten en vrijheden beschermen die wij hier in het Westen als vanzelfsprekend beschouwen.

– De beweging verwerpt volstrekt het idee van een politieke ideologie die, vermomd als religie, het gebruik van geweld en intimidatie toestaat om zijn kijk op de wereld op te leggen.

– De Counterjihad beweging is voor vrijheid van godsdienst en voor vrijheid van meningsuiting.

– Ze gelooft in de rechtsstaat en verwerpt elke vorm van religieuze en politieke vervolging.

– De beweging is tegen alle vormen van fysiek geweld tegen vrouwen en kinderen, tegen gedwongen huwelijken en eerwraak.

– De Counterjihad beweging omarmt het idee dat iedereen vrij geboren is en moet worden toegestaan vrij te leven binnen de grenzen van de wet, zonder bemoeienis van de overheid of een door de overheid gesanctioneerde ‘politieke’ overtuiging.

In plaats van verder te gaan met het zoeken naar mogelijke overeenkomsten in waarden en uitgangspunten met progressief ‘Links’, gaat The Observer verder met: “Het is moeilijk een andere reden voor deze bizarre vijandigheid van ‘Links’ te vinden, want dit is de ideologie achter de Counterjihad beweging, die in werkelijkheid de klassieke, westerse, libertaire waarden bevat en zoals ik al eerder in dit essay heb genoemd; ze staan haaks en op gespannen voet met die van Anders Behring Breivik.” Vervolgens gaat The Observer in op de ideologieën van ‘Links’ en van de multiculturalisten. Hoe deze rechtstreeks af te leiden zijn van het socialisme c.q. communisme en wel grote overheidsbemoeienis in de persoonlijke levens van individuen voorstaan en vandaar niks hebben met bijvoorbeeld ‘vrijheid van meningsuiting’.

In het Breivikproces wordt de Counterjihad beweging (informeel) mee aangeklaagd. Het is echter een naar idee dat ‘Breivik’ nodig was om de eigen uitgangspunten en die van ‘Links’ helder te krijgen. The Observer sluit zijn artikel af met de wens dat ook de ideologie van ‘Links’ in Noorwegen in het proces duidelijk zal worden.

“Misschien is het beter om in plaats daarvan de ideologie achter politiek ‘Links’ bloot te leggen en de politieke richting die het voor de mensen in Noorwegen heeft afgebakend, vooral omdat veel mensen haar politieke agenda afwijzen.”

“Misschien is het proces tegen het zieke beest van Oslo wat er nodig is om enig licht te werpen op deze zaken en dat duidelijk wordt hoe het werkelijk ligt. Als dat zou gebeuren, zal er tenminste één goed ding tot stand komen als gevolg van deze diep tragische gebeurtenis. De beschuldigingen van ‘Links’ mogen niet onomstreden blijven, omdat ze onjuist zijn en hun retoriek ruikt naar intellectuele oneerlijkheid.”

Dat mag The Observer vinden en hij zet mooi op een rijtje welke waarden en uitgangspunten voor de Counterjihad beweging essentieel zijn, maar ook hij slaagt er niet in aan de aloude tegenstellingen te ontsnappen. En daarmee zijn we bijna terug bij waar we zijn begonnen. Toch zal dat wel moeten gebeuren, omdat we, volgens Peter Carl,  zonder samenwerking met progressief ‘Links’ de strijd tegen de islam en de sharia al hebben verloren. (wordt vervolgd)

Deel 1 over de Counterjihad vindt u hier.

Bron:

http://someofmyessays.blogspot.com/2012/04/crash-course-in-counterjihadism-for.html

Door:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Counterjihad, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

4 reacties op Een snelcursus in Counterjihad (2)

 1. skrheinlandmodell zegt:

  In verband met Brevik, zijn analysis van ”De verraders in Huis” (vooral Socialisten en Extreme-Links) is niet verkeerd. Zijn methode is niet goed want hij maarkt ervan martelaren en dus helden. Die mensen waren gemanipuleerde en brainwashed kleine leden. Als na de oorlog WWII, de Amerikanen en de Russen hebben de NS willen onthoofden, hebben ze de kopmensen naar Nurenberg gebracht, niet de kleine leutes. GOTLAND SEMINAR pleidt voor een 2de Nurenberg voor daders van profijtelijk pro-migratie activisten; zoals bv de Franse Think Tank Terra Nova die heeft een doctrien op punt gezet voor de macht te bereiken zonder de Franse Nationale Bediendes en Werkers een het accent zetten op Muslim Vote en Homofielen. Zolang onze lokale demografie blijft onder 2,1 per koppel, dit is Lage Verrading in Vrede Tijd, niet ver van Hoge Verrading tijdens oorlog tijdens… Maar in het algemeen, wij moeten niet te veel tijd besteden aan Anti-Iets te zijn. Beter Pro-Iets voor ons te zijn. GOTLAND SEMINAR pro NORDLANDIA heeft een voorstel van een holistische visie voor Noordeuropa, gebaseerd op onze Roots en onze Tradities. Meer op YouTube en op http://w1p.fr/56144. Andre W. von BREMEN-Hans…. een altenative visie aan EU en Euro vanuit… Brussel ! E-mail : andrevbremen@gmail.com

  Like

 2. Piet zegt:

  Ik wil nog wel eens zien hoe over Breivik geoordeeld wordt als de burgeroorlog losbarst. Het laat links noch rechts los en dat is veelzeggend.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @andrevbremen 16.42 uur, Hear, hear, U heeft volkomen gelijk. Door het verraad van de linkse cultuurrelativisten, zijn de vrijheid liefhebbende mensen monddood gemaakt. Door heel Europa heeft de socialistische bende dit spoor van vernieling getrokken. Maar er komt een kentering op gang, de mensen beginnen te doorzien hoe ze door de linkse en liberale ELITE verraden zijn geworden.

  Like

 4. skrheinlandmodell zegt:

  Er zijn altijd verschillenden in de Point de Vue : bij voorbeeld Ben Gourion, Israelische held als stichter van Israël en leider van hun eerste regering… was toch Persona Non Grata in Engeland waar hij was daar gezocht als de terroristische leider van de beweging die heeft de hoofdkwartier van de Engelse Leger in Palestijn doen ontploffen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s