Gelddrukkerij bereidt zich voor op de productie van de Drachme

Griekenland en zijn burgers zien een onzekere toekomst tegemoet. Niemand weet hoelang het land nog in de monetaire unie zal blijven. Wat politici zorgen baart, opent voor anderen lucratieve perspectieven. De grootste gelddrukkerij van de wereld, “De La Rue”, ruikt een enorme handel met de druk van nieuwe Drachmes. De aandelen van de onderneming stijgen in waarde.

Politiek onder druk

Griekenland´s politici hebben het op dit moment niet gemakkelijk. Na een desastreuze verkiezingsuitslag, waarbij extremisten van links en rechts wonnen, kwam er geen coalitie tot stand. Er staan nieuwe verkiezingen voor de deur. Het vermogen om te betalen is nog tot eind juni zeker. Dan dreigt het staatsbankroet – mits er niet nog meer hulpgeld zijn weg naar het oude Hellas vindt.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft voorgesteld om in Griekenland een nationaal referendum over het verblijf van het land binnen de eurozone te houden. Daarmee zorgde ze in ieder geval bij de elite voor furore: “Mevrouw Merkel is het gewend om zich tot de politieke top van Griekenland te richten, alsof het om een land onder protectoraat zou gaan”, bekritiseert Alexis Tsipras, het hoofd van de radicale linkse partij “Syriza”. Daarin staat hij niet alleen. Ook de inmiddels niet herkozen regeringsfracties van de socialisten en de conservatieven uitten zich kritisch over het voorstel.

Vers geld voor Griekenland?

Eén ding is echter ondanks alle debatten zeker. Het verblijf van Griekenland binnen de monetaire unie is onzeker. Partijen zoals “Syriza” of de als fascistisch geldende “Gouden Dageraad” willen niet langer de schulden van het land afbetalen. Dat zou mogelijk een aardbeving kunnen veroorzaken op de financiële markten. Europese regeringschefs zouden tot handelen gedwongen zijn. Ze zouden tegenover hun kiezers onder zulke voorwaarden niet nog meer geldstromen naar het Zuid-Europese land kunnen rechtvaardigen.

Deze onzekere factoren geeft in ieder geval aan één economische tak vleugels: de producenten van bankbiljetten. De wereldwijd grootste onder hen, “De La Rue”, bereidt zich op de productie van een nieuwe Drachme voor, zei een insider tegen het “Liechtensteiner Volksblatt. De onderneming, met hoofdzetel in Groot-Brittannië, is een Global Player. Ze drukt de bankbiljetten van 150 verschillende valuta. De aandelenkoersen van de onderneming stijgen. De schuldencrisis in Europa en de “Arabische Lente” openen nieuwe zakelijke mogelijkheden, zoals de chef van de onderneming, Tim Cobbold, bekendmaakte.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/008543-Gelddruckerei-bereitet-sich-auf-Produktion-der-Drachme-vor

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Griekenland. Bookmark de permalink .

12 reacties op Gelddrukkerij bereidt zich voor op de productie van de Drachme

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Krijgen wij mettertijd onze gulden ook weer terug, wedden?
  Dit zeg ik op basis van gegevens waaruit blijkt dat de euro toch geen lang leven beschoren is.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @G,Deckzeijl, laten we het hopen. Wat mij meer zorgen baart, is het idee van de rode president van Frankrijk om Eurobonds uit te gaan geven. Ik ruik de drukinkt al, alhoewel de nederlaag van de Euro daardoor alleen maar zekerder wordt.

  Like

 3. Peter Rissing zegt:

  De PVV heeft, zoals al door velen gememoreerd, dit voorspelt.
  Niet zo moeilijk als je op de hoogte bent van de juiste informatie.

  Zie: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2141496/German-government-forced-hand-secret-documents-explose-euro-flaws–reality.html#ixzz1vQlkyVVJ
  ” Born in 1998 and introduced across the continent four years later, the euro was always a time bomb waiting to go off. ”
  ” The German government has been forced to hand over documents that expose the flaws of the euro, years before it became a reality. ”
  Ik ben zo vrij aan te nemen dat dit niet alleen in de Duitse achterkamertjes bekend was.
  Dus wie in Europa heeft ook nog ‘boter op zijn hoofd’ ?!
  Vooruitlopend op het antwoord op die vraag, is het mijn mening dat alle ambtenaren, accountants, en politici die (met voorkennis) mede-verantwoordelijk zijn voor deze voorspelbare financiële ramp dienen veroordeeld te worden wegens hoog-verraad.

  En bij het beantwoorden van mijn vraag kan ook gekeken worden naar de Europese rekenkamer, ‘The European Court of Auditors’ ( http://www.eca.europa.eu ).
  Hun motto is ‘Curia Rationum’, en zij claimen:
  ” Since the Court’s establishment by the Treaty of Brussels of 1975, the process of European integration and the consecutive Treaties have attributed to the Court the role of an EU Institution that carries out the audit of EU finances ”.
  ” As external auditor, it contributes to improving EU financial management and acts as the independent guardian of the financial interests of the citizens of the Union “.
  ACTS AS THE INDEPENDENT GUARDIAN OF THE FINANCIAL INTERESTS OF THE CITIZENS OF THE UNION, nota bene !
  Nooit heb ik hen duidelijk op de trom horen slaan om mij of ‘THE CITIZENS’ te waarschuwen !
  Deze moderne ‘adelen’, deze Europese elite, met belangen die de gewone burger -als ware hij een lijfeigene- niet aan schijnen te gaan horen aan de schandpaal, stuk voor stuk !
  The ‘European Court of Auditors’ = ‘Curia Dolus’
  Ben ook benieuwd, wanneer Griekenland ‘klapt’ hoe Wilders (Ik noem hem de nieuwe Churchill) zijn Tweet zal formuleren.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Kan me niet voorstellen dat er geen mensen zijn die hier geen heimwee naar hebben. Ik in elk geval wel. Mooier geld bestond niet!

  http://www.bing.com/images/search?q=foto+nederlands+geld&view=detail&id=C246D28B15F808BB8D163A891D5CEC5CFA9C654E&first=0&qpvt=foto+nederlands+geld&FORM=IDFRIR

  Like

 5. rommel zegt:

  Ik wil de drachme wil terug in Griekenland. Tegen een gunstige koers. Vijfduizend drachme voor honderd gulden, of zoiets. En dan met duizend drachme lekker riant vreten en zuipen en een hotelovernachting in dat gat voor nog een duizendje zoals vroeger. Misschien dat ik dan overweeg om wat harde guldens stuk te slaan op dat halftropisch hangmatvolk.

  Like

 6. friki zegt:

  En Wilders wordt de grootste.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Ik heb geisteren zitten kijken naar Sarazzin met Steinbrück.
  Sarazzin werd vantevoren weggehoond door vooral links en Schauble.
  Steinbrück praat hoofdzakelijk over de europese intergratie en vind de realiteit waar Sarazzin het over heeft eigenlijk maar een bijzaak maar erkend wel dat o.a. Griekenland wel aan de regels moet voldoen.
  En het publiek maar klappen als hij met zijn grote visie over de europese integratie bezig is.
  Een echte bilderberger dacht ik.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Frau Merkel slaat de plank mis, het moet een internationaal referendum zijn van alle inwoners van de EU.
  Laten we er met z’n allen over stemmen of Griekenland de euro moet verlaten.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Koddebeijer, waarde koddebeijer ik heb nog een beter idee, laat alle inwoners van Europa nu maar beslissen of we wel de COMMUNISTISCHE EU nog langer willen hebben!

  Like

 10. Linsky zegt:

  Mededeling voor allen:

  Zojuist is er voor velen een GEN-VIRUS melding gekomen bij mensen met voornamelijk NOD-32 virus-scanners.
  Dat was echter een valse melding door een foute update.
  Dat is inmiddels gerepareerd, en als men even een nieuwe update uitvoert, is het probleem van de valse melding opgelost.
  Er blijkt dus geen gevaar.

  Like

 11. E.J. Bron zegt:

  @Linsky

  MAILBOX!!!!

  Like

 12. Seculiere zegt:

  E.J. iets voor jou
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=659652&r=1&tbl_archief=&
  want zijn MIJN centjes ook!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s