Militaire training voor Syrische rebellen in Kosovo

Volgens informatie van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken zouden in Kosovo gewapende Syrische rebellen worden opgeleid. Het ministerie verwijst daarbij naar desbetreffende mediaberichten over contacten tussen Syrische oppositionelen en de Kosovaarse autoriteiten. Daarbij gaat het “niet alleen om het uitwisselen van ervaringen bij de organisatie van separatistische bewegingen, die georiënteerd zijn op omwentelingen, maar ook om een opleiding van Syrische strijders in Kosovo”, citeerde het staatspersbureau RIA Novosti Russische diplomaten.

Eind april al had het Servische persbureau “Tanjug”, onder verwijzing naar een woordvoerder van de Syrische oppositie, gemeld, dat de guerrillastrijders de centra van de voormalige paramilitaire organisatie “Bevrijdingsleger van Kosovo” (UČK) als opleidingsplaatsen zouden kunnen gebruiken. Voor de militaire opleiding zouden bij voorkeur die gebieden gebruikt worden, die geografisch gezien zouden lijken op de gebieden in Syrië. In het geval van een machtsgreep in Syrië zouden de oppositionelen dan als tegenprestatie Kosovo erkennen.

Volgens Assad vooral bestudeerd hoe men de NAVO naar Syrië haalt 

President Baschar al-Assad van Syrië bevestigde deze informatie: “volgens onze informatie heeft een groep Syrische oppositionelen Kosovo bezocht om ervaring op te doen bij de organisatie van een militaire invasie”, zei Assad in een interview met de Russische nieuwszender “Rusland 24”. Volgens hem hadden de Syriërs in Kosovo vooral bestudeerd wat ze zouden moeten doen om “de NAVO naar Syrië te halen”.

Kosovo bevestigt alleen morele, geen militaire ondersteuning

In Kosovo bestrijdt men de plannen opleidingscentra voor gewapende strijders te onderhouden. “Wij waren de eersten, die de oppositie in Libië en andere Arabische landen vorig jaar ondersteunden, want wij hadden gevochten en dezelfde ervaringen opgedaan en waarden gehad”, maakte Enver Hoxhaj, Minister van Buitenlandse Zaken van Kosovo, na een zitting van de VN-veiligheidsraad bekend. Op de vraag of er in Kosovo strijders voor de Syrische oppositie zouden worden opgeleid, antwoordde Hoxhaj: “Zeer zeker niet”. Men zou slechts “diplomatieke contacten” onderhouden.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/008514-Milit-rtraining-f-r-syrische-Rebellen-im-Kosovo

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Balkan, Kosovo, Syrië. Bookmark de permalink .

4 reacties op Militaire training voor Syrische rebellen in Kosovo

 1. Tom Hendrix zegt:

  Een MUZELMENS LIEGT altijd! Ziehier wat de idiote president Clinton, met de hielenlikkers van de EU en de NAVO ervan gemaakt hebben. De dreiging van de islam achterlijken hebben we nu al in de achtertuin, en de 5e colonne dankzij de idiote linksmensen in ons midden.

  Like

 2. Dit speelt al veel langer dan de meesten denken. Een site die hier veel over schrijft is: http://occidentallibertas.wordpress.com/2012/05/08/macedoniathe-next-front-of-the-jihadists-in-the-balkans/ lees ook maar eens wat oudere artikels. De Islam heeft zich allang genesteld en gepositioneerd in de Balkan dankzij de EU. Het wordt zelfs ondersteund door de EU en gefinancierd door Saudi Arabië.

  Like

 3. Piet zegt:

  Milošević had gelijk, maar men wilde niet luisteren. Servië diende te sterven. Net als in tijdens de dubbelmonarchie kreeg Servië altijd de zwarte piet toegespeeld.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Piet, dat klopt precies. De BILDERBERG gangsters, en de EU gangsters spannen samen om de bevolkingen van europa tot slaven te maken, ten behoeve van de SATANISCHE NWO. En daarbij gebruiken ze uiteraard de ISLAM, van nature hun bondgenoot om ons eronder te krijgen. Mark my words!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s