Politici: “Niemand zou meer met Sarrazin in een talkshow moeten gaan zitten” (+ video-update!)

Nog voordat het nieuwe boek van Thilo Sarrazin, “Europa heeft de euro niet nodig”, dinsdag in de boekwinkels ligt, zorgt het voor een schandaal.

Het SPD-lid Sarrazin valt volgens een voordruk in het tijdschrift “Focus” zijn eigen partij en De Groenen aan vanwege hun eis naar gezamenlijke Europese staatsleningen, waarvoor Duitsland, meer dan welk ander land ook, garant zou moeten staan: de voorstanders zouden “aangedreven worden door die uitermate Duitse reflex, volgens welke de boetedoening voor de Holocaust en de wereldoorlog pas definitief is gedaan als wij al onze belangen, ook ons geld, in Europese handen gelegd hebben”.

Over zijn anti-euro houding discussieert het ex-bestuurslid van de Deutsche Bundesbank Sarrazin vanavond in de ARD-Talkshow “Günther Jauch” met de voormalige Minister van Financiën en mogelijke SPD-kandidaat voor het kanselierschap Peer Steinbrück.

De eurovoorstander Steinbrück wil in de uitzending een tegengestelde positie innemen wat betreft de “merkwaardige analogieën” van Sarrazin.

Wat betreft andere politici van de SPD, de Groenen en de FDP heeft Sarrazin met zijn onbehouwen theses niets bij Günther Jauch te zoeken.

Reinhold Robbe, president van de Duits-Israëlische vereniging en langjarig SPD-politicus, bekritiseert in BILD am SONNTAG: “Dat is zo zwakzinnig, dat men er eigenlijk helemaal niet over zou moeten discussiëren. Niemand zou meer met Sarrazin in een talkshow moeten gaan zitten”.

De fractievoorzitter van De Groenen in het Duitse parlement, Renate Künast, zegt: “Nationalistische onzin van Sarrazin past niet bij de ontwikkelingsopdracht van een publiekrechtelijke zender”.

En de secretaris-generaal van de FDP, Patrick Döring, beklaagt: “Sarrazin verbindt de vraag van de historische verantwoordelijkheid van Duitsland ontoelaatbaar met het actuele monetair-politieke debat. Dat heeft bij een publiekrechtelijke zender niets te zoeken”.

De fractievoorzitter van De Groen, Jürgen Trittin, stoort zich minder aan het televisieoptreden dan aan het SPD-lidmaatschap van Sarrazin en roept de sociaaldemocratie er indirect toe op om hem uit te sluiten: “Men kan de Holocaust ontkennen of deze, zoals Sarrazin, instrumentaliseren ter verbreding van Europees rechtspopulisme. Allebei zijn even onverdraaglijk. Men is er alleen verbaasd over, dat Sarrazin met deze open rechtse ideologie nog steeds in de SPD kan zijn”.

Günther Jauch toonde zich gisteren tegenover BILD am SONNTAG niet onder de indruk van de kritiek:

“Wat ligt er meer voor de hand dan over Thilo Sarrazin´s evenzo strijdbare als omstreden theses met de schrijver zelf en een scherpe criticus, die bovendien ook nog tot dezelfde partij behoort, te discussiëren?”, vraagt de presentator en hoopt op hoge kijkcijfers. “Ik verheug me op dit politieke twistgesprek over een actueel thema, dat miljoenen mensen juist nu bijzonder interesseert”.

Presentator Günther Jauch

UPDATE!: Video van de talkshow

 

 

Bron:

http://www.bild.de/politik/inland/politiker-deutschland/mit-sarrazin-sollte-sich-niemand-mehr-in-eine-talkshow-setzen-24227970.bild.html

Auteurs: Stefan Hauck, Angelika Hellemann en Burkhard Uhlenbroich

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, EU, Eurocrisis, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

19 reacties op Politici: “Niemand zou meer met Sarrazin in een talkshow moeten gaan zitten” (+ video-update!)

 1. Linsky zegt:

  Je vraagt je af, wanneer het volk deze smerige hypocrieten onderhand eens ter verantwoording roept. Steeds vaker vraag ik me af waar we nog eigenlijk voor schrijven…of voor wie, want de waanzin is al ver over de top.

  Echt waar, ik probeer steeds medelijden op te wekken, tegen beter weten in natuurlijk, met de kuddes….. maar het gaat me steeds meer moeite kosten.

  Ik krijg dat idee maar niet uit m’n kop, dat al die waanzin, krankzinnigheid en smerige hypocriete enkel mogelijk is omdat de kudde eigenlijk niks liever wil. Het appelleert kennenlijk een een diep gewortelde minachting voor het eigen wezen!

  De mensheid van onze evolutie-lijn, was waarschijnlijk al van aanvang af, laf, ruggegraatloos en aldus gedoemd uit te sterven en in de vergetelheid te raken, is de annalen van het universum.

  Echt waar, vandaag of morgen kap ik er echt mee!
  Wij zijn toch even maf….! 😦

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Ik ga in elk geval kijken..

  Linsky er is uiteraard erg veel dom onder de mensen.

  Like

 3. Bert zegt:

  @Linsky
  Ik vraag het me al jaren af hoe het kom dat wij het allemaal maar accepteren, de import van zoveel moslims, de EU, de euro, en het grote volks verraad, alles is door onze strot geduwd en we het slikken het allemaal.

  Het Politieke debat helpt niet meer, schrijven en het openbaren van alles wat er fout aan is ook niet. Er zijn stomweg teveel socialisten in de EU die de macht hebben en nooit meer zullen afstaan, ze hebben daar voor gemoord en het autochtone volk voor verraden.

  Het linkse verraad en geweld kan alleen met geweld vergeld en verdreven worden.

  The sooner, the better!

  Like

 4. Linsky zegt:

  Daarom heb ik als laatste poging hier nog wat suggesties gedaan, hè.:

  A résumé;

  Familie, buren en kennissen etc. confronteren de betreffende leugenaar met zijn leugens en wangedrochten. En wel in die mate dat de persoon in kwestie zich de ogen uit de kop schaamt en in ieder geval niemand meer recht durft aan te kijken.

  Blogs en websites in het bijzonder en rechts georiënteerde gedrukte periodieken in ’t algemeen zetten zich meer in teneinde speciaal de leugens en manipulaties van de MSM onder de algemene aandacht te brengen.

  Zij, die daartoe in de gelegenheid zijn, kunnen massaal pamfletten over de MSM-leugens en hun manipulatie maken en verspreiden. In de sfeer en opzet van ‘t bekende ‘Loesje’ bijvoorbeeld, maar helder, duidelijk en beknopte ‘to the point’ informatie.

  Diegenen onder ons die daar de kwalificaties voor hebben, zouden zich vaker onder journalisten kunnen mengen en antwoorden proberen af te dwingen. Zowel van de ter plaatse zijnde pers als van de geïnterviewde persoon. Datzelfde kan ondernomen worden in televisiestudio’s (denk aan Knabbel en Babbel, en de WDD) en als beller naar een links radioprogramma.

  Schrijf onophoudelijk kritieken naar de reguliere kranten en blogs. Een verscheidenheid aan ‘Proxy Servers’ staan ons daarbij ten dienste om de waarschijnlijke IP-ban’s te omzeilen.
  Teken uw persoonlijke ervaringen, zienswijzen en meningen op en zie die zoveel mogelijk te verspreiden op de daarvoor geschikte blogs en websites.

  Als laatste, wees eerlijk in uw mening en draag het gedachtegoed wat u werkelijk aan het hart gaat uit in de openbaarheid, zonder terughoudendheid of restrictie van welke aard dan ook…..verder
  https://ejbron.wordpress.com/2012/05/19/tijd-voor-een-nieuwe-perceptie/

  Like

 5. Bert zegt:

  Ik heb het allemaal gelezen maar ik persoonlijk denk dat het niets uithaalt omdat het volk het zich wel degelijk van bewust is wat er gaande is maar schuilt zich achter de geraniums in zijn koophuis, wat voor alternatief heeft de huidige politiek te bieden ?? Wilders ja, maar hij kan het niet alleen, hij heeft geen goed opgeleide achterban die alle posten met intelligentie kan bemannen het enige is in de oppositie of weer een gedoog akkoord. Vandaar dat ik zeg,

  Het linkse verraad en geweld kan alleen met geweld vergeld en verdreven worden.

  Like

 6. Henk Schroemges zegt:

  Gelet op het vraaggesprek in Buitenhof van hedenmiddag tussen vertegenwoordigers uit Griekenland, Spanje, Engeland en Duitsland, geef ik de euro en de EU niet veel tijd meer. Dan wordt het inderdaad duidelijk waarom dit steunfonds minimaal 3000.000.000.000 euro nodig zal denken te hebben..

  Like

 7. Martien Pennings zegt:

  Geen enkele van de tegenstanders die Sarrazin willen uitsluiten heeft een argument.
  Het zijn alleen verdachtmakingen.

  Like

 8. vederso zegt:

  De kern van wat hier gebeurd is dat men Sarrazin wil verbieden zijn mening te geven. De politici wijzen daarbij op het feit dat de ARD een publieke zender is. Dat is bijna chantage. Een ander dan Jauch zou zijn gezwicht. Hij is tezeer een autoriteit en onafhankelijk en kan blijkbaar niet onder druk worden gezet. Maischberger zei vorige week Sabatina James na een eerdere uitnodiging af.
  Ik ga zeker kijken.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Vanavond, 21:45, ARD. Zie ook pag. 326, Duitse teletekst.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 16.31. uur, ik kan met U meegaan, echter ik denk dat @Bert 16.50. uur, een geldig punt heeft. Zelf ben ik net als U Linsky, in mijn omgeving de mensen te wijzen op de gevaren van de EU en de Euro. Maar als ik dan kijk hoeveel mensen de PETITIE tegen het ESM verdrag getekend hebben, dan spijt het me zeer, dan begrijp ik wat Bert bedoelde. Nog geen 10.000 mensen hebben de Petitie getekend, en we krijgen de mensen ook niet MASSAAL de straat op om te protesteren. De nederlander gelooft het wel, ze komen in actie als het straks te laat is! En die tijd komt, nu verkeren al 25% van de huishoudens in financiële nood, en dat worden er echt wel meer, dankzij de EU en de KUNDUZ coalitie.

  Like

 11. Henk Schroemges zegt:

  Ben benieuwd of vanavond op ARD dhr. Sarrazin ook net zoveel tijd krijgt om te beargumenteren als die hr. Steinbruck. Vertrouw er wel op dat Sarrazin ook dhr. Jauch hierop zal wijzen indien de spreektijd weer selectief wordt afgekapt. Gezien het boek van Dr. Sarrazin kan ik mij bijna niet voorstellen dat hij (nog) lid is van de SPD, gezien zijn visie op de islam.

  Like

 12. delamontagne zegt:

  Linsky zegt:
  20 mei 2012 om 14:43 Echt waar, vandaag of morgen kap ik er echt mee!
  Wij zijn toch even maf….!
  ANTW: Ik hoop toch echt dat U dat niet meent EN zeker niet dat U ermee ophoudt te schrijven……..
  Bert zegt:
  20 mei 2012 om 15:48
  @Linsky
  Ik vraag het me al jaren af hoe het komt dat wij het allemaal maar accepteren, de import van zoveel moslims, de EU, de euro, en het grote volks verraad, alles is door onze strot geduwd en we het slikken het allemaal.
  ANTW: voordat er iets gaat veranderen, moet er toch wel IETS gebeuren.,dat een grotere IMPACT heeft dan, bv. de moord op Fortijn of Theo v.Gogh.
  Een eerste (kleinere) happening was in mrt 1971 in de Afrikaander-buurt in R,dam`,toen de oorspronkelijke bewoners in :OPSTAND” kwamen en het meubilair van 3hoog naar buiten werd gedonderd, van de import.
  +- 1990 hoorden wij een NL mevr uit de wijk “Lombardijen”=Rotterdam op Radio Rijnmond klagen over de achteruitgang van de “wijk” en de brutale uittingen v.d. NWE
  Rotterdammetjes:Antw:
  van de wethouder (of raadslid) [het is al zo lang geleden ] JA, maar mevr. dat is een wijk ïn de OVERGANG”, het duurde maar heel kort voor het doordrong wat de man bedoelde. Want een volgende sprekert ( allochtoon ) zei::” Het wordt TIJD de (oude )=oorspronkelijke R0
  tdammers eens gaan integreren…………………Ik heb toen ik jong was in veel diverse landen gewerkt en ik heb mij altijd moeten”aanpassen” en “zeker”in MO-landen :onderdanig moeten opstellen. Grote MOND opzetten……? gelijk de zweep erover. Je kijkt wel uit
  Niet veel later in de 90,s konden wij met vervroegde VUT, weg uit NL. en wonen nu in de campagne.
  +- mei 2002 waren we op bezoek in NL (Rotterdam) de dag dat Fortijn was vermoord. Nog die avond wilde ik naar de Beukelsdijk om daar bloemen te brengen./ We gingen de dag erop in de ochtend . Het was nog niet zo överweldigend “zoals de beelden op TV. later lieten zien. Wat me na al die jaren nog bijblijft is die indruk op mij maakte van die “paar jochies=puber-marokkaantjes, die daar rond-cirkelden en de GROOTSTE lol hadden. -Ook in de metro naar Centraal dezelfde “juichstemming”. Later op You-Tube nog filmpjes gezien, maar ja ER IS VRIJHEID VAN MENINGS UITING IN NL, (nog wel …………………) Ja??????????????????????????? MIJN KINDEREN ( klein- kinderen…………………”zit toch altijd niet zo te zeiken………..je moet je eens aanpassen [ op mijn leefdtijd??????????????]
  Ja ik pas me wel aan, maar dan hier in LDF.
  groetjes van ouwe lul

  Like

 13. Linsky zegt:

  delamontagne ;

  Pure frustratie en onmacht.
  Je moet soms wat zeggen he, wat gal spuwen.
  Maar ik twijfel wel echt steeds vaker, of het zo wel door moet gaan, gewoonweg, omdat er geen ene zak gebeurd.
  Ter veel mensen zijn gewoon in coma!

  En ik kan mooi lullen en wat schrijven, maar dat zet ook niet echt zooien aan de dijk hè.

  Er moet eens wat structureels en zinnigs gebeuren.

  Wat ik bijv, helemaal niet snap is, dat we godverdomme jarenlang last hebben gehad van die achterlijke vechtersbazen, zoals die hooligans, maar waarom maakt dat schorem zich nu eens niet regelmatig nuttig op de hen bekende en gespecialiseerde wijze?

  Enne,…Ik stop zomaar niet hoor….daarvoor is m’n ego waarschijnlijk nog te groot, hahahahaa

  Like

 14. Piet zegt:

  Nu discussie op ARD met Sarrazin, die als enige overtuigt. Steinbrück kan mij geen moment overtuigen.

  Like

 15. vederso zegt:

  De politici zijn in paniek. Ze moeten kost wat kost 1 juli zien te halen, want dan gaat het ESM in.
  Griekenland is verzorgd tot eind juni, daarna bankroet indien geen ESM. Zo’n toeval.

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Uitzending gezien. Steinbrück kan Sarrazin niet meerr luchten of zien, ondanks dat ze beiden lid zijn van de SPD. Eerstgenoemde wil niet inzien dat de euro een mislukt expiriment is geweest, waarmee veel meer aan de hand is geweest dan men ons wil laten geloven. Ik ben geneigd Sarrazin gelijk te geven dat Duitsland de euro nooit nodig heeft gehad. Simpel: Duitsland verkocht Mercedessen en Opels aan de lopende band, ook vóór de invoering van de euro verliep dat prima.
  En Linsky: ik ben het met je eens dat dit land bulkt van de katuitdeboomkijkers, ik wéét waar ik he tover heb, ik heb ze naast me wonen…!!!

  Like

 17. Pingback: De ‘Grote Oorlog’ tegen de mensheid! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s