De koran versus “Mein Kampf”

Een recente draad op PI vergeleek Herr Hitler’s manifest van meer dan 80 jaar geleden, “Mein Kampf”, met het “heilige der heiligen” voor moslims, de koran. Reageerders hebben gewezen op de opmerkelijke overeenkomsten tussen de twee en inderdaad, de overeenkomsten zijn meer dan oppervlakkig en de moeite waard om meer in detail te onderzoeken. Een nadere blik op de feiten laat zien dat de islam (niet “islamisme”) en het nazisme twee verwante ideologieën zijn met vele, vele overeenkomsten.

Laten we beginnen met de titels. De titel van Herr Hitler’s boekgedeelte betekent “Mijn Strijd”. Men zou het zelfs de titel “Mijn Jihad” kunnen geven en deze islamitische term zou precies dezelfde betekenis hebben. “Mein Kampf” in een nazi-ideologische context en “Jihad” in de islamitische zijn vrijwel identiek. Dat  op zichzelf is een omslachtige manier om te verklaren waarom “Mein Kampf” in de huidige tijd nog steeds in de gehele islamitische wereld zo’n bestseller is, ook in de zogenaamde “gematigde” landen als Turkije.

Maar de overeenkomsten tussen de koran en “Mein Kampf” houden daar niet op. Verre van dat. Collega-blogger en bondgenoot “Freedom Fighter” komt als Joshua Pundit op zijn/haar blog met een uitzonderlijk, verhelderende lijst hoezeer de islam en het nazisme werkelijk op elkaar lijken:

Mein Kampf” – Verklaart dat de Duitsers het superieure ras van de mensheid zijn en dat Duitsland voorbestemd is om de wereld te regeren en alle andere rassen en naties te domineren.

De koran – Verklaart dat de islam en de moslims de meerderen in de mensheid zijn en dat de islam de goddelijke opdracht heeft om de wereld te regeren en alle andere rassen, geloofsovertuigingen en naties te domineren.
….

Mein Kampf” – Zegt dat de Duitse staat de controle moet hebben over elk aspect van het leven. Zegt dat alle mensen zich dienen te onderwerpen aan de staat.

De koran – Zegt dat de islam en de sharia elk aspect van het leven dienen te controleren. Zegt dat alle mensen zich moeten onderwerpen aan de islam.
….

Mein Kampf” – Zegt dat Duitsers de plicht hebben hun door God gegeven plaats in de wereld op te eisen en dat met alle mogelijke middelen. Plaatst loyaliteit aan het ‘Volk’ (het ras) boven alle andere ethische overwegingen.

De koran – Zegt dat moslims de plicht hebben om Jihad te voeren en dominantie van de islam over de gehele wereld te bevorderen (Dar al Islam en Dar al Harb) en dat met alle mogelijke middelen. Plaatst loyaliteit aan medemoslims (Oemma) en de islam boven alle andere ethische overwegingen.

….

Mein Kampf” – Machtigt mannen superieur te zijn over vrouwen en dat de rol van vrouwen beperkt zou moeten zijn tot voortplanting, keuken en het huis.

De koran – Machtigt mannen superieur te zijn aan vrouwen en dat de rol van vrouwen moet worden beperkt tot voortplanting, de keuken en het huis. (Toegegeven, de koran gaat bij dit onderwerp heel wat verder dan “Mein Kampf”)

….

Mein Kampf” – Zegt dat homoseksuelen “verraders van het ras” zijn en ter dood moeten worden veroordeeld. (Velen werden daadwerkelijk in concentratiekampen vermoord)

De koran – Zegt dat homoseksuelen voor Allah onheilig zijn en ter dood moeten worden veroordeeld.

….

Mein Kampf” – Formuleert een gedetailleerd model voor de verovering van de wereld, met inbegrip van regels over de manier waarop overwonnen volken moeten worden onderdrukt en gedomineerd door het Duitse ras. Het zegt dat de rijkdom, de (natuurlijke) bronnen en eigendommen van onderworpen volken aan Duitsers rechtens toekomen en het recht op leven van overwonnen volken afhankelijk is van de Duitsers. Het verklaart dat niet-Duitsers geen wettelijke rechten en burgerrechten hebben.

De koran – Formuleert een gedetailleerd model voor de verovering van de wereld, met inbegrip van regels over de manier waarop overwonnen volken onderdrukt en gedomineerd moeten worden door moslims. Verklaart dat de rijkdom, de (natuurlijke) bronnen en de eigendommen van overwonnen volken aan moslims rechtens toebehoren en het recht op leven van onderworpen volken afhankelijk is van de moslims. Hij verklaart dat niet-moslims geen wettelijke rechten en geen burgerrechten hebben. (In werkelijkheid is veel hiervan geworteld in de Hadith en de soenna, maar zijn beiden in wezen afgeleid van de koran, samen met alle andere aspecten van de sharia.)

….

Mein Kampf” – Verdeelt de wereld in “Duits” en vijandelijk gebied. Het verklaart dat het gebied waarin Duitsers leven of dat ooit door Duitsers rechtens werd geregeerd, aan Duitsland toebehoort en Duitsland er recht op heeft het terug te krijgen, op welke wijze dan ook.

De koran – Verdeelt de wereld in Dar al Islam (landen die door moslims worden geregeerd) en de Dar al Harb (vijandelijk grondgebied). Hij verklaart dat gebieden waar moslims leven of ooit rechtens geregeerd hebben, toebehoren aan de Dal al Islam en dat moslims het recht hebben, met alle mogelijke middelen, deze terug te krijgen.

….

Mein Kampf” – Verwijt de Joden de maatschappelijke problemen en zegt dat ze moeten worden uitgeroeid.

De koran – Verwijt de Joden maatschappelijke problemen en zegt dat ze moeten worden uitgeroeid. (Op de Dag des Oordeels, de rotsen en de bomen zullen uitroepen: “O moslim!” Daar is een Jood achter mij, kom en dood hem!”)

De islam en het nazisme. Mohammed en Hitler. Zo duidelijk als wat. Ze zijn uit hetzelfde hout gesneden.

Bron:

http://joshuapundit.blogspot.com/2006/05/quran-vs-mein-kampf.html

Auteur: Rob Miller

Vertaald uit het Engels door:

vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Historie, Islam, koran, nazisme. Bookmark de permalink .

28 reacties op De koran versus “Mein Kampf”

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Iedereen in deze wereld dient zich terdege te realiseren dat de islam vele malen GEVAARLIJKER is dan nazi-fascisme en communisme samen!*
  Allahschreeuwers zullen deze vaststelling niet waarderen, maar dat zal me werkelijk aan m’n reet roesten.
  *en als ik goed ben ingelicht werd dat het eerst vastgesteld door één van de leermeesters van Geert Wilders, namelijk Lars Hedegaard.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Daarom kon Adolf Hitler het ook zo goed vinden met de Grootmoefti van Jeruzalem, soort zoekt soort.

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Soort zoekt soort?
  Collectivistisch nazi-gespuis zoekt ander socialistisch gespuis zal je bedoelen?
  Ik twijfel geen moment over de echte reden waarom geschiedenis-onderwijs zo goed als afgeschaft werd. De fascisten blijken inderdaad terug gekomen als valse anti-fascisten.
  Churchill vergat een belangrijk bijvoeglijk naamwoord.

  Like

 4. Pieter zegt:

  Wat ook vermeld mag worden: Hitler is een socialist in hart en nieren. Het grootste deel van Mein Kampf gaat over het falen van het marxisme of socialisme in het algemeen en beschrijft hoe het socialisme succesvol kan zijn..Joden zijn de vijanden van de ‘volkische’ socialisten en vertegenwoordigers van het grootkapitaal.

  Hitler is dus een mationaal-socialist. Maar boven een socialist in hart en nieren.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Was, Pieter, A.H.was een “socialist”*, want hij is op 30-4-45 in de fik gestoken. Wat er nog van ‘m over is, zijn een paar vergeelde uniformen, een halve schedel en een paar hele slechte tanden. Te bezichtigen in het voormalige kantoor van de Alrussische verzekeringsmaatschappij, hetzelfde gebouw waar tot voor de perestroyka de KGB kantoor hield en waar ook nog steeds de Loebyanka-gevangenis te vinden is. Als je geluk hebt kun je alles terugzien op http://www.n24.de
  Wel ff bij de docu’s Hitler invullen, okee?
  * een heel volk uitmoorden heeft NIKS met socialisme te maken.

  Like

 6. Linsky zegt:

  Heel goed artikel met zinnige aspecten en vergelijkingen.

  Er zijn echter enkele heel belangrijke, doorslaggevend aspecten aan de hele zaak, wat toch de fundamentele verschillen maakt tussen beiden doctrines;

  Moslims zijn tegen wetenschap, tegen kunst en cultuur en per definitie LEVENS VIJANDIG!

  Like

 7. Martien Pennings zegt:

  Ja, de opsomming is redelijk volledig : übermenschlich, totalitair, expansief-oorlogszuchtig, racistisch jegens vrouwen, vriend-vijand-principe en jodenhaat.
  Alleen zou ik de Jodenhaat voorop hebben gezet en is hier boven Führerprinzip vergeten: de navolging van Hitler respectievelijk Mohammed.
  Overigens heb ik de parallellen tussen nazisme en islam al blootgelegd in2010: hier het korte essay http://bit.ly/gE333y en hier het lange http://bit.ly/yXlQTE

  Enne . . . .eh . . . . als je mensen dom noemt, hansvandemortel, dan moet je niet recetten voor resetten schrijven.
  Neem je wel eens een blowtje, Hans?
  Je klinkt zo lekker ontspannen en zelfverzekerd in je verwardheid.

  Like

 8. Rudor zegt:

  AH was socialist en socialisten hebben zo hun streken. Deze week nog de Duitse sociaaldemocraat (alweer Duits en socialist) Peer Steinbruck die in een debat met Sarazin een variant op het Nederlandse ‘nood breekt wet’ bezigde, namelijk dat nood democratie breekt. Dan weet je wat te wachten staat als hij Merkel opvolgt. Het beetje democratie dat er nog is wordt binnenkort opgeheven in heel de EUSSR en dan zullen de door Gerald Celente voorspelde burgeroorlogachtige toestanden wel snel volgen. Dan zal het hopelijk gedaan zijn met die hele politieke elite. Dan kunnen we weer van voren af aan beginnen en als we goed opletten het ontstaan van politieke elites voor eens en voor altijd voorkomen. Voorlopig echter, blijven hele volksstammen massaal links stemmen, een soort Lemmingen-gedrag zeg maar.
  Wat de twee haatboeken betreft zou je kunnen denken dat, gezien de overeenkomsten, AH de voorganger van zijn eigen haatboek gewoon als leidraad heeft gebruikt. Een geval van plagiaat zeg maar. Zou zomaar kunnen. Zijn schilderwerk was ook niet je dat.

  Like

 9. Martien Pennings zegt:

  @ G.Deckzeijl. Nee, niet Lars Hedegaard was de eerste die beweerde dat de islam veel gevaarlijker is dan het communisme. Dat was Samuel Huntington in zijn “Clash”

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Martien je bent al vroeg aan het schrijven.
  Het gebeurt mij ook vaak want met het uur tijdverschil is het hier nu 7.16, maar ik heb me al wat geërgerd over de nedelandse ESM-kamerleden en gehoopt dat de EU sicialisten uit elkaar ploffen over Servië.
  Ik zal jou vergelijk nog eens ga nalezen.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  @Martien: dank voor je correctie. Weer wat bijgeleerd.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl, waarde mede scribent, en wat ik zo frappant bij mij zelf nu ervaar, is dat ik steeds meer waardering voor wijlen Generaal Franco krijg, die weigerde Spanje tussen 1936 en 1939 weigerde over te geven aan “de RODEN”, terwijl ik voor jaren geleden begrip had voor de Republiek. Met dank aan onze rode idioten!

  Like

 13. Columnist zegt:

  Toch was Khaybar beter dan de Holocaust. Dat Hitler niet alleen de Joodse mannen, maar ook de Joodse vrouwen en kinderen vermoord heeft, heeft te maken met de monogamie van de Westerse samenleving, en het afschaffen van de slavernij.
  Alleen onder druk van de Christenen hebben de Joden de polygamie afgeschaft. En zolang bepaalde mensen razen dat ritueel slachten moet worden verboden, is het weinig verassend dat er nog steeds Joden zijn, die denken dat de islam beter is dan het nationaal-socialisme.

  Like

 14. Linsky zegt:

  Pennsylvania: Norwin School District verdedigt gebruik van anti-christelijke, anti-joodse en pro-islam geschiedenisboeken.

  Like

 15. Richard zegt:

  ff off topic: een leraar maatschappijleer van het Fioretti College in Leiden, tevens raadslid voor Leefbaar Leiden, heeft teksten over de islam getwittert. Daardoor kan hij erstig in de problemen komen. Waarom? Hij verteld de waarheid over de islam. Hij omschrijft het als een barbaarse leer en dat ouders moeten opletten, anders spreken we over een tijdje arabisch in dit land. De school heeft al passende maatregelen aangekondigd. Hoe is het toch mogelijk dat moslims alles mogen zeggen over het doden van homosexuelen, haat mogen propaganderen tegenover politieke tegenstanders, film-en documantairemakers, schrijvers, cartonisten, maar dat een leraar niet de waarheid over de islam mag twitteren? Angst? De school zou hier neutraal in horen te blijven.

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Richard 12.47. uur, daar mogen we uiteraard alle politieke partijen voor bedanken, minus de PVV en de SGP. Alleen deze twee partijen hebben TEGEN de ISLAMERING gestemd. Weet wat U doet 12 september.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  @Tom: volgens mijn info waren PvdD en de OBP ook falikant tegen dat ESM, SP en CU idem dito.
  Ga me dus niet vertellen dat een OBP als een blad aan een boom omgedraaid is.

  Like

 18. winnie zegt:

  iets dergelijks over de islam beweerde winston churchill, volgens mij, ook al

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl, excuus waarde mede-scribent, ere die ere toekomt, Dhr. Hero Brinkman is inderdaad ook tegen het aannemen van het ESM verdrag voor de verkiezingen. Wat dat betreft krijgt Hero plusjes van mij. By the way, hoe staan de zaken er nu voor in de 2e SLAAPKAMER?

  Like

 20. Tienus Plotseling zegt:

  Het is algemeen bekend, dat AH, en dan bedoel ik niet Albert Heyn, een voorliefde had voor het islamitisme en daardoor de marokkaan hetzelfde inschaalde als de Duitse Ariër. trouwens, de gehele top van de Duitse overheersers was vegetarisch, uit eerbied voor de koran. Alleen wat betreft honden en niet halal geslacht vlees, weken zij af van de koran.

  Like

 21. Pingback: De koran | Fubar

 22. Pingback: Islam, nazisme en antisemitisme | Fubar

 23. Jules Vismale zegt:

  Mijn thans overleden tante had ooit een boek van ‘Mein Kampf’ in huis (dat van mijn opa Jules Sr., een Surinamer en dus een neger, was geweest en hij had vast NOOIT de koran gelezen!) en ik probeerde het daar toen te gaan lezen. Dat het al zo moeilijk was om te begrijpen is verklaarbaar maar ik weet me nog goed te herinneren dat Adolf Hitler de vader van zijn eigen vader, Alois Hitler/Schicklgruber (1837-1903), omschreef als een arme kleine keuterboer.
  Johann Georg Hiedler (1792-1857), zoals die man heette, was echter een rondzwervende molenaarsknecht en in 1842 met Hitlers grootmoeder Maria Anna Schicklgruber (1795-1847)trouwde. Zo zou Hitlers oma, volgens Hitlers volgeling Hans Frank, een verhouding gehad hebben met een jood die Frankenberger heette die smartengeld betaalde aan Johann Georg Hiedler en zijn broer Johann Nepomuk Hiedler om dit geheim te houden. Een vroegere buurman van mij, die WO II nog meemaakte, zei altijd dat dit één van de redenen zou zijn dat Hitler de joden haatte en dat zijn eigen moeder Klara Pölzl, toen zij borstkanker kreeg en behandeld werd door de joodse arts Eduard Bloch, niet gered kon worden.
  Veel mensen, waaronder bijna allen die door Hitler werden gehaat zoals joden, zigeuners, Polen, Russen, Oekraïners, Wit-Russen enz., hebben hem vreselijk onderschat omdat ze ‘Mein Kampf’ niet of nauwelijks lazen! Velen zagen hem zelfs in 1941 als een grote bevrijder aan die hen zou verlossen van de even gruwelijke tiran Jozef Stalin. Hitler hield er echter van om zulk soort mensen te haten en hij keek graag naar films die bevriende radja’s naar hem opstuurden waarin mensen door tijgers werden verscheurd!
  Zo vond hij het ook prachtig om te zien hoe de medesamenzweerders van Claus von Stauffenberg, de man die Hitler op 20 juli 1944 wilde doden met een tijdbom war helaas mislukte, daarna terecht moesten staan voor het beruchte ‘Volksgerichtshof’ waarin zij gruwelijk werden uitgekafferd door Hitlers bloedrechter Roland Freisler! En wat Hitler nóg veel mooier vond om te aanschouwen op die films was hoe die vijanden, waaronder maarschalk Erwin von Witzleben, in de Plötzensee-gevangenis van Berlijn op bevel van Freisler werden opgehangen aan een stalen balk met daaraan vleeshaken bevestigd met stroppen van pianosnaren om hun nek heen! Deze executies waren zo gruwelijk dat zelfs de beulen die dit uitvoerden talloze glazen cognac moesten drinken om dit aan te kunnen!
  En het is maar te hopen dat de vele linkse vijanden van Geert Wilders, die hem haten, deze nóóit meer met Hitler gaan vergelijken! Wilders beschikt namelijk niet over een SS, SD, Gestapo, vernietigingskampen of goederentreinen om miljoenen allochtonen of moslims in te vervoeren om die daarna dood te schieten of te vergassen! Want ik wens dat zijn vijanden evenmin gaan houden van radicale imams, moslimextremisten, voetbalvandalen, criminelen, aanranders, verkrachters of EU-bestuurders die Nederland verder willen uitplunderen. Want houden zij namelijk wél van die figuren dan waarschuw ik u alvast: die liefde is nooit en te nimmer wederzijds!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s