Servië: De verkiezing van Nikolič beëindigt de VS-horigheid en maakt EU-socialisten nerveus

Alle goede dingen bestaan in drieën: Tegen alle prognoses in heeft won Tomislav Nikolič de Servische presidentschapverkiezingen van de favoriete huidige president Boris Tadič. Brussel en Washington zijn ontsteld, bij de Oostenrijkse FPÖ daarentegen is de vreugde groot, omdat men immers al op 15 juni 2011 een partnerschapovereenkomst met Nicolič´s Servische Vooruitgangspartij (SNS) had gesloten.

De post-Joegoslavische samenleving in Servië is gespleten. Sinds de Balkanoorlog zet het Westen op een strategie waarvan het rollenspel de Servische zondebok bevat. Vanwege de moslims wordt er een kunstmatige staat genaamd Bosnië-Herzegovina koste wat het kost in leven gehouden, waarvan de noordelijke helft, de Republika Srpska, zich niet bij Servië mag aansluiten. In het Servische Montenegro heeft men d.m.v. dubieuze referendumcriteria het separatisme zo geforceerd, dat het land zich niet alleen onafhankelijk verklaarde, maar nu zelfs een eigen Montenegrijnse taal wil creëren. En het zuidelijkste, als wieg van Servië beschouwde landsdeel Kosovo en Metochië, brutaal overstemd door de Kosovo-Albanezen, werd ook onafhankelijk verklaard.

Periode van de VS-horigheid is met de verkiezing van Nikolič beëindigd

De bevolking reageerde heer verschillend. De ene helft is bereid om alles te accepteren wat de VS en de EU eisen, opdat eindelijk de rust terugkeert, men er weer “bij hoort” en het economisch gezien eindelijk weer bergop gaat. “Kosovo was ons armenhuis. Ze mogen het hebben!”, hoort men van hen. De traditionalisten echter wijzen iedere knieval categorisch af. Van 2004 tot 2008 had de aan het Witte Huis gehoorzame Tadič de overhand en daarmee de politiek beïnvloeden, omdat Servië over net zo´n presidentensysteem beschikt als Frankrijk.

Tomislav Nikolič gebruikte de afgelopen vier jaar om zich geestelijk voor te bereiden en zijn kant politiek te hervormen. De met 25% van de stemmen nieuwe eerste kracht in het land, zijn Servische Vooruitgangspartij (SNS), streeft naar een EU-toetreding van Servië, maar niet tot iedere prijs. Zodoende konden nieuwe gematigde nationale kiezers gewonnen worden en [plotseling zag Tadič er oud uit.

Opwinding bij EU-socialist Swoboda

De chef van de EU-socialisten, de Oostenrijker Hannes Swoboda, noemde de verkiezingsuitslag een “bittere tegenvaller” en de gedrukte media vielen over de succesvolle “ultranationalisten” heen. De leider van de FPÖ, H.C. Strache, feliciteerde daarentegen de vertegenwoordiger van een zelfbewust Servië des te hartelijker en zei: “Nicolič garandeert, dat de Republiek Servië nog steeds de weg naar de Europese Unie bewandelt, maar daarbij op gelijke hoogte onderhandelt. Hij is een vurige patriot”.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/008588-Nikoli-Wahl-beendet-US-H-rigkeit-und-macht-EU-Sozialisten-nerv-s

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Servië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Servië: De verkiezing van Nikolič beëindigt de VS-horigheid en maakt EU-socialisten nerveus

 1. lucky9 zegt:

  De islamofiele fascisten van de EUSSR verdienen géén genade. Nooit!

  Like

 2. Piet zegt:

  Serbs Rescued 500 American Pilots in World War II
  http://www.teslasociety.com/500.htm

  Moslims hadden 500 vermoord, terwijl de Serviërs hun heldendaad met de dood moesten bekopen

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  De ottomanen hebben een hoop rotsooi gecreërd in dat stuk Europa met hun mohamedisme.
  Het komt nooit meer goed of iedereen moet moslim worden.
  Wat een vooruitzicht.
  En de EU socialisten maar nerveus zijn.
  Waarom ploffen die EU-lui niet uit elkaar???

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  En laat ons nooit vergeten, dat de linkse huichelaars en hun agitprop ons nooit hebben verteld wat het moslim beest ORIC, met zijn ISLAM slachters gepleegd hebben, namelijk het uitmoorden van 100 servische dorpen. En alles met medeweten en goedkeuring van Clinton, en de huichelaars van de VN en de NATO. Als ik dit niet via internet had gelezen, had ik het NOOIT geweten. Wat een hypocriete pers hebben wij toch.

  Like

 5. Columnist zegt:

  Ik hoop dat Servië goede betrekkingen aanknoopt met Israël, en niet de fouten begaat van Griekenland en Hongarije.

  Like

 6. De Ekster zegt:

  Servië en het Servische volk in het algemeen (in Bosnië, Kroatië, Kosovo en overal elders) is schandalig slecht behandeld. Alles omwille van de lieve vrede met het moslimgespuis. Izetbegovic, de grote moslim-crimineel, is indertijd duidelijk geweest toen hij verklaarde dat er offers gebracht moesten worden door “zijn” volk, de Bosnische moslims. Velen van hen zijn gestorven door toedoen van hun eigen mensen, waarna standaard de Serven de schuld konden krijgen door de voor de gelegenheid samenwerkende criminelen van de VS, de NAVO, de VN, de EU, andere islamitische landen (uiteraard) en de internationale pers. Dankzij hun gezamenlijke inspanningen werd Servië de zwarte piet. Zij waren fout, de andere partijen goed, lekker makkelijk zwart-wit. Nu zitten we met de gebakken peren en hebben we een moslimstaat in ons midden. Laten we hopen dat de Serven wijs worden en zich NOOIT aan hun vijanden zullen overleveren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s