Integratiedebat niet gewenst

De ervaringen van islamcritica Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali is Nederlandse en afkomstig uit Somalië. Ze was aanhangster van de Moslimbroeders en heeft zich losgemaakt van de islam. Ze is ervan overtuigd, dat de problemen met islamitische immigranten in Europa gebagatelliseerd en genegeerd worden.

“Als jong meisje waren haar overtuigingen nauwelijks anders dan die van Osama bin Laden”, zei Ayaan een keer. En desondanks heeft ze op zekere dag, in 2002, in een Nederlandse talkshow verteld dat ze geen moslima meer is.

Aldus de Nederlandse schrijver Leon de Winter. De uitzending was nauwelijks afgelopen of ze kreeg de eerste doodsbedreigingen. Daarbij wilde de knappe en mooie Afrikaanse niets anders dan zo leven zoals zij het voor juist beschouwde. In 1969 geboren in Somalië had ze als 5-jarige genitaliënverminking moeten meemaken, in haar kinderjaren had men haar in een conservatieve koranschool gestopt, waar ze een overtuigd aanhangster van de Moslimbroeders werd. Wanneer er een gedwongen huwelijk dreigt, kan ze vluchten en komt via omwegen in 1992 naar Nederland. Ze leer in korte tijd zo goed Nederlands, dat ze politicologie kan studeren. Ze is actief in de Nederlandse sociaaldemocratische partij en schrijft artikelen over een mislukte integratiepolitiek. Ze heeft heftige kritiek op het geweld tegen vrouwen in islamitische parallelsamenlevingen. Ayaan Hirsi Ali:

“Veel dingen moeten gezegd worden en er zijn momenten waarop het zwijgen de handlanger van de onrechtvaardigheid wordt”.

Sinds ze zich tijdens een optreden voor de Nederlandse televisie losmaakte van de islam, is ze geen dag veilig geweest. En de situatie spitst zich nog toe. In 2004, na de moord op Theo van Gogh. Samen met hem had ze de islamkritische film “Submission” gemaakt. Nadat de filmregisseur openlijk op straat door een moslim werd vermoord, verkeert ook Ayaan Hirsi Ali in levensgevaar. Ze moet onderduiken, leeft in Amerika en komt toch weer terug naar Nederland om opnieuw de politiek in te gaan. Begonnen bij de sociaaldemocraten stapt ze al vlug over naar de conservatieve liberalen, in de hoop daar meer te kunnen uitrichten. Maar ze moet vaststellen, dat een open debat over de mislukte integratiepolitiek niet gewenst is. Diegenen, die de problemen i.v.m. de migranten bagatelliseren of negeren, noemt ze de “advocaten van het zwijgen”.

“ Ze bestaan nog steeds: de “advocaten van het zwijgen”. Ze zeggen, dat een eerlijke discussie over wat de uitdaging van de migratie voor de Europese samenleving betekent tot haat tegen migranten zou leiden. Het probleem om islamitische migranten in de Europese samenleving te integreren, is nu zelfs nog groter en complexer geworden.”

Tot de “advocaten van het zwijgen” behoren volgens Ayaan Hirsi Ali veel media, grote delen van de politiek en migrantenorganisaties. In haar boek “Ich klage an”, dat in 2005 verscheen, maakt ze niet alleen de islamitische parallelsamenlevingen verantwoordelijk, maar ook de Europeanen, die niet wilden inzien, dat de schending van de vrouwenrechten een structureel probleem van de orthodoxe islam is.

“Ze stimuleren het om alleen de sociale en economische aspecten van het probleem te belichten en stellen desbetreffende oplossingen voor. Zelfs bij overvallen op Joden en homoseksuelen door islamitische jongeren, die hun daden religieus legitimeren – zelfs dan zeggen de “advocaten van het zwijgen”: We veroordelen de daad, maar we willen deze niet in verband brengen met de islam of met moslims”.

Maar dat is nu juist wat Ayaan Hirsi Ali wil. Daarvoor wordt ze gehaat en bedreigd. Het lukte de Nederlandse regering nauwelijks haar veiligheid te garanderen. Toen er in 2006 ook nog een politieke campagne tegen Ayaan Hirsi Ali werd gevoerd, omdat zij bij haar asielaanvraag niet helemaal eerlijk was, besliste ze definitief voor een leven in de Verenigde Staten.

Bron:

http://www.dradio.de/dlf/sendungen/tagfuertag/1764138/

Auteur: Marie Wildermann

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islam, Islamisering, Nederland. Bookmark de permalink .

3 reacties op Integratiedebat niet gewenst

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Waarom we voor iemand van het kaliber T.Dibi goed moeten oppassen. De toekomst* die hij voor ogen heeft, (zie artikel) ruikt naar iets dat mij sowieso niet bevalt, en dat dan alleen omdat ik tussen de regels doorlees, ook luister naar hetgeen hij anders bedoelt dan hij heeft gezegd!!
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6175/Amanda-Kluveld/article/detail/3261276/2012/05/25/Dibi-is-net-een-puber-die-zegt-we-wassen-eerst-af-en-daarna-gaan-we-eten-BAM.dhtml
  Dit kent iedereen nu zo langzamerhand wel maar ik BLIJF ervoor waarschuwen!
  http://tinyurl.com/5za2bg
  …dat GL wil dolgraag in Vak K, na 12-9-2012. Maar ik geef ze geen schijn van kans…
  Dat groene FLUT-partijtje moet mij niet lastigvallen met BTW op de eigen opgewekte zonne-energie…!!!(let op het eind..!!!)
  http://tinyurl.com/dy939zy

  Like

 2. Columnist zegt:

  De islam vernietigt zichzelf in Syrië. De hel is eeuwig.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Dibi is gewoon een “haatbaard”aanhanger, en GL een groot verradersnest. Samen met de andere criminele politici van de KUNDUZ COALITIE hebben ze nederland verkwanseld, en gaat de massale binnenkomst van MUZELMENSEN gestaag door! Weet wat U stemt 12 september!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s